85 kiloda hamilelik

Ah canım benim,
Aynı sıkıntıyı, stresi yıllarca yaşadım ben. Hamile kalırsan ölürsün diyen mi olmadı, bebeğin sıçan gibi doğar diyen mi. Allah aşkına herkes zayıf olmak zorunda mı ? Ben ne olursa olsun artık deyip korunmayı bıraktım ve 81 kilo ile hamile kaldım. Şu an yaklaşık 6 aylık hamileyim ve sadece 3 kg aldım. Ne ağrı, ne yorgunluk ne de başak bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar. 50 kg ile hamile kalıp 16 kilo alan var ilk altı ayda. Vücudun ve bebeğin sana yardımcı olacak buna inan. Böyle yüksek kiloda zaten çok fazla alınmıyor genelde. Sporla, yürüyüşle ve sağlıklı besinlerle mutlaka güzel bir hamilelik geçirirsin. Bana güven ve böyle muhteşem bir şeyi yaşamaktan kendini mahrum etme. Senin moralini bozacak düşüncelerden uzak dur. Ne kilolarla hamile kalıyor insanlar. Ben nelere şahit oldum. Sakın ama sakın zayıflamak uğruna kendini üzme.Zayıf olsan belki tamam iyi ama değilsek de bu dünyanın sonu değil ya ! bebeğim normal gelişiminin üzerinde ve ben çok iyiyim, 85 kg.yim şu anda. Sakıııııııınnnnnnn kendini üzme ve hemennnnnnnn bebek çalışmalarına başla bence. :nazar::9:

Kilonun zararli oldugunu soyleyenlere ne kadar katilsam da, yazdiklarina bayildim !!!!

Allah tum kilolu hamile kalanlara yardim etsin ne diyeyim...
Gebelik bekleyenlere de birer saglikli bebek nasip etsin...

Canım ben ilk oğluma 74 kg ile hamile kaldım, 90 kg doguma gittim. Kilolarımı verdim ama geri aldım. İkinci defa hamile kalmayı istiyordum ama kilodan çekiniyordum. Bir türlü veremedim kilolarımı ve sonunda aman doğumdan sonra veririm insallah diyerek hamile kaldım tam 87 kg ile. İlk 3 aya yakın bir zamanda 80'e düştüm. Hemde asırı bulantım olmadan, kendimi kismadan.. Ve inanmazsin sonra 90 kg ile gittim doguma:) bir ara gebelik şekerine dikkat ettim o kadar ama emin ol benimle aynı donem hamile kalan esimin kuzeni (55 kg idi) bile gebelik şekeri olmuştu. Yani her şişman hamile seker olacak diye birsey yok. Sen bence hem diyetine başla, hem çalısmalarına:) ama emzirme dönemine dikkat et, esas bütün kiloları geri açılmış bir iştahla bu donemde aldım:(

85 kilo ile hamile kalirsaniz
100 kiloyu gececeksiniz
size tavsiyem en az 20 kilo vermeden hamile kalmayin
aksamlari yemek yemeyin
hem saglikli hem hizli kilo verirsiniz

Son düzenleme:
Benim bir arkadasim 110kiloyla 2defa hamile kaldi ve hamileligide cok guzel gecti cunku surekli yiyip icip gezdi evde is desen falan pek yapmadi kendi rahatina cok duskundur sordugumda zorlaniyormusun diye yooo dedi zorlanmiyorum gayet iyiyim cunku o kucukten beri hep kilolu oldugu icin sorun yasamamis hic hamilelikte tabi kisiden kisiye de degisir

Herkes cok kilo alacak diye bir sey yok benim bir arkadasim 50kiloyla hamile kaldi ve yedigine ictigine hic dikkat etmedi cunku ömrü hep diyetle gectigi icin 4cocuk yapti 4cocugundada 20kilo aldi. Bende 74 kilo ile hamile kaldim 79kilo ile dogum yaptim yani kisiden kisiye degisir dikkat edersen saglikli beslenirsen fazla kilo almazsin diye umuyorum birde ben yarim saat falan yuruyordum sevgiyle kal

bebek fıkrını erteleme derım.her kılolu sıkıntı yasaycak dıye brşey yok ama sorun şukı hamıllelık ve sonrasında alınan kılolar senı yıpratabılır.70 le hamıle kaldım 90la doğuma gırdım 85 ım veremıyorum:ssz: kendıı hıç beğenmıyorum psikoljım bozuluyo stres oluyo vs vs....
ama şunuda soyleyeyım ALLAH herkese benım gbı hamılelık yasatsın ne bulantı ne bışıy çok rahat gectı.şekerde cıkmadı.

Gebelikte vucut ihtiyacina binaen kilo alir. Kilolu baslayanlar daha az, zayif baslayanlar da daha cok kilo alirlar. Bir tanidigim sizin gibi biraz versem planlari yaparken hàmile kaldi ve uc dort kilo ile tamamladigebeligini. Dogum yaptiginda zayiflamisti. Emzirme sayesinde de iyice. Zaten dogum sonrasi insanlar genellikle uzun yillardir dengede oldugu kiloya donerler. Mesela siz 85 siniz suan ugrasip on kilo verip 75 ile baslasaniz hem seksenbes kilo ile basladiginiz gebelige gore daha cok kilo alacaksiniz hem de vucudunuzun dengesi seksenbese ayarli oldugundan yenidrn yetmisbese dismek icin cok ugrasacaksiniz. Bence saglikli beslenerek ve hàreket etmeye ozen gostererek gebelik gecirin ve ertelemeyin.

kilolu gebe kalmak bile çok zor. kaldı ki hamile kaldıysanız gebelik diyabeti, tansiyon riskleri var.
üstelik gebelikte insan sağından soluna dönerken zorlanıyor sadece karnından dolayı
bir de kilolu olunca daha zor olmalı.
ben 90 kiloladan 65 kiloya düşüp hamile kaldım.
8 ayı bitirdim 73 kilo oldum. 8 kilo aldım.
ilk zaman hızlı kilo aldım hatta ilk 4 ay da 5 kilo gibi. sonra disiplinli beslenmeyle kilo bile verdim.
kilo vermeniz konforlu bir gebelik açısından sağlıklı olur.
insanlar 20-30 kilo aldıklarını falan söylüyorlar ben dehşete düşüyorum.
kim ister ki doğuma risklerle beraber 100 kilo gitmek.
hem de iradeyle önüne geçilebilecek bir şeyken

Son düzenleme:
Bende kiloluydum hamile kalınca çok korktum doğuma vinçle götürürsünüz beni diyordum. İlk 3 ay kilo kaybı oldu bulantılar yüzünden 72 idim doğuma girerken 76 kiloydum. Doğumdan sonra tekrar 72 ye düşmüştüm. Kilolu gebeliklerde 20-30 kilo gibi oranlar almıyorsunuz, doktorda söylemişti bunu, yine de dikkat etmekte fayda var. Son aylarda hareket imkanınız kısıtlanıyor ve bel bacak ağrıları oluyor, ama yine de bol bol yürümüştüm ben...

Back
X