Merhabalar,
ben daha once emzirme danışmanı olarak çalıştım. öncelikle size önerim, "sütüm yetmiyor" ifadesini kullanmayı bırakın :) pozitif kalıplar kullanalım. Ek gıda verebilirsiniz. Eğer bebeğinize doğum sonrasında (halk arasında sarı süt denilen) kolestrum u verebildiyseniz, ve şuanda bile az yada çok anne sütü verebiliyorsanız, bebeğiniz sağlıklıdır. Çok yemek yemenin süt üzerine bir etkisi yok. bunu Bütün doctor, hemşire ve ebelere sorabilirsiniz. Size aynı cevabı vereceklerdir. Sütünüzün artmasını istiyorsanız bol bol su içmelisiniz. Vucunuzda ne kadar su depolanmışsa, sütünüz o kadar çok olacaktır. Suyu depolamak için yapabileceğiniz en iyi şey yanınızda su şişesi ile dolaşmanız. Hatta yeni bebek sahibi olduğunuz için söylüyorum, oturup kaldığınız yerlere su şişesi bırakın. suyu yudum yudum içmek gerekiyor. kana kana içtiğimiz su, direk idrarla ya da hava sıcaksa terle dışarı atılıyor. bunun haricinde düzenli emzirmek gerekiyor. 3,5 Aylık demişssiniz muhtemelen bebişiniz 3,5 - 4 saatte bir acıkıyordur. Mama ile acıkması uzun sürüyor olabilir. Ama sizin mutlaka belirli bir rutinde emzirmeniz ya da emziremiyorsanız bir pompa ile sağmanız sütünüzü arttıracaktır. bir hafta içinde süt düzene girer ve emzirme saatinizde göğüslerinizin zaten şiş olduğunu farkedersiniz. Gelelim asıl konuya zayıflama... Eğer günde 8 defa emziriyorsanız, vücudunuz yaklasık 3600 - 4000 kalori yakıyor. yani, sebze ve et ağırlıklı düzenli ve dengeli beslenme ve bol su ile vucut dengesini bulur. Azaltmanız gereken tek şey Karbonhidrat. Hızlı kilo verebilirsiniz. Buna inanın...