???

bekleyisim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2014
22
-15
86
37
merhaba kızlar...
3,5 aylık oğlum var sütüm yetmiyo ek olarak mama da veriyorum hatta emzirmeden çok mama yiyo diyebilirim. doğumdan önce 67 kiloydum doğumhaneye girerken 96 kiloydum sezaryen oldum ve şu an 13 kilo gitti tam anlamıyla şu an 83 kiloyum.ancak eski kiloma dönemiyorum süt zaten az yemeyince hiç olmuyo ne yapabilirim bi fikri olan veya emzirme döneminde diyet uygulayan var mı acaba?????

Son düzenleme:
Merhabalar,
ben daha once emzirme danışmanı olarak çalıştım. öncelikle size önerim, "sütüm yetmiyor" ifadesini kullanmayı bırakın :) pozitif kalıplar kullanalım. Ek gıda verebilirsiniz. Eğer bebeğinize doğum sonrasında (halk arasında sarı süt denilen) kolestrum u verebildiyseniz, ve şuanda bile az yada çok anne sütü verebiliyorsanız, bebeğiniz sağlıklıdır. Çok yemek yemenin süt üzerine bir etkisi yok. bunu Bütün doctor, hemşire ve ebelere sorabilirsiniz. Size aynı cevabı vereceklerdir. Sütünüzün artmasını istiyorsanız bol bol su içmelisiniz. Vucunuzda ne kadar su depolanmışsa, sütünüz o kadar çok olacaktır. Suyu depolamak için yapabileceğiniz en iyi şey yanınızda su şişesi ile dolaşmanız. Hatta yeni bebek sahibi olduğunuz için söylüyorum, oturup kaldığınız yerlere su şişesi bırakın. suyu yudum yudum içmek gerekiyor. kana kana içtiğimiz su, direk idrarla ya da hava sıcaksa terle dışarı atılıyor. bunun haricinde düzenli emzirmek gerekiyor. 3,5 Aylık demişssiniz muhtemelen bebişiniz 3,5 - 4 saatte bir acıkıyordur. Mama ile acıkması uzun sürüyor olabilir. Ama sizin mutlaka belirli bir rutinde emzirmeniz ya da emziremiyorsanız bir pompa ile sağmanız sütünüzü arttıracaktır. bir hafta içinde süt düzene girer ve emzirme saatinizde göğüslerinizin zaten şiş olduğunu farkedersiniz. Gelelim asıl konuya zayıflama... Eğer günde 8 defa emziriyorsanız, vücudunuz yaklasık 3600 - 4000 kalori yakıyor. yani, sebze ve et ağırlıklı düzenli ve dengeli beslenme ve bol su ile vucut dengesini bulur. Azaltmanız gereken tek şey Karbonhidrat. Hızlı kilo verebilirsiniz. Buna inanın...

Öncelikle teşekkürler thepersonofissue Bebeğim 3,5 4 saatte emmiyo yarım saatte bi emiyo çünkü süt dolmuyo doymuyo diye mama vermek zorunda kalıyorum haliyle süt az olduğu için üzülüyorum bende bişey yemeyince de hiç dolmuyo bu yüzden fazla yemesem de kilo veremiyorum

Öncelikle teşekkürler thepersonofissue Bebeğim 3,5 4 saatte emmiyo yarım saatte bi emiyo çünkü süt dolmuyo doymuyo diye mama vermek zorunda kalıyorum haliyle süt az olduğu için üzülüyorum bende bişey yemeyince de hiç dolmuyo bu yüzden fazla yemesem de kilo veremiyorum
Bende de aynı sıkıntı var ne kadar içersem içeyim sut olmuyordu doğal olarak bebek emmek istemiyor, uyku da sut yapıyo bol bol uyu ve emzirdikten sonra su iç

Canım sana sütünün yetmediğini kim söyledi
Bi kere emzirirken doğumdan sonraki ilk iki hafta falan göğüsler çok dolar gerilir ama sonra hiç o duruma gelmez çocuk her yarım saate bi emer daha doğrusu isterse 10 dakkada bir de emer bu aç kaldığı anlamına gelmez.... bana da diyorlardı bu çocuk doymuyor aç kalıyor mama ver ama hickomseyi dinlemedim ilk 6 ay sadece anne sütü sonra ek gıdalara başladım çok şükür bebeğim de çok sağlıklı ve kilosu süperdi

Bol bol su iç rezene çayı iç nane ve maydanoz tüketmemeye calis bu ikisi bide sanırım adacayi sütü azaltiyo

Her bebeğin kendine gore ritmi var. sık az yiyerek te gidebilir. bu anne için yorucu ama, muhtemelen bebeğin büyüdüğünde de az ama sık yiyecek. yapacağın tek şey bol bol su içmek.

Back
X