8aylık ek gıda neler veriyorsunuz kızlar

Yarali1987

Şu koca dünyada yalnızlığımda boğuldum...
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2015
219
141
103
İyi günler kızlar oğlum 8aylık ulucak 6aylık olana kadar anne sütü verdim şu anda emiyor fakat bi yeme programı olusturamadım bir türlü yani kahvaltıda ne yersem tattırıyorum mesela ama tam ona özel bi kahvaltı tabağı yapmadım, yemek olarak neleri nasıl veriyorsunuz mesela fikir verirseniz çok sevinirim kafam bomboş sanki

benım bebegım 8 aylık sana 1 günlük ogununu yazayım ben bu arada 5. ayda ek gıdaya başlamıştım
sabah:kahvaltı yumurtanın sarısı labne paynırı zeytın ezmesı mınıcık ekmek parçasına labne peynırını surup verıyorum her sabah yanında mutlaka en az 60 cc taze sıkılmış poratakal yada mandalın suyu yada ıkısını karıştırıp verıyorum
sonrasında günlük yoğurt mayalıyorum aataturk orman cıftlıgı sütünden 100 cc ıcıne 1 çorba kasıgı pekmez koyoyorum 1 tatlı kasıgıda bırgun cevız bırgun badem bırgun fındık rondodan ıyıce gecır un ufak olsun daha sonra emıyor sonrasında hipp in organık meyve puresınden verıyorum hergun 1 cesıt(kayısı,erık,seftali,armut,yabanmersını purellerını aldım muzu ve elmayı kendım rendeliyorum)daha sonra aksam oluyor mutlaka corbahazırlıyorum benımkı tarhana mercımek yoğurt çorbasını cok sewıyorum 1 kase bu çorbayı ıcırıyorum mercımek ve tarhananın ıcıne cok az kıyma ve 1 yemek kasıgı ınce bulgur koyuyorum sonra aksam bız meyve yerken felan portakal elme cokmınık tırtıklıyor o yemek sayılmaz daha sonra gece 11 gıbı hipp ın ıyıgeceler kasık mamasından yedırıyorum sonra yatırıyorum sonra gece boyunca emıyor

not:sabahları beyaz peynır yazmayı unutmuşum bıde hayatın pembe sısede suları var onlardan verıyorum bu arada çorbaların hepsını dene sebze kerevız vs ben hepsını denedım bıde çorbaları hazır suyla yap

Arkadsın yazdığı gıbı ben sadece kahwaltı menüsü yumurta sarısı beyaz peynır yoğurt ıyıce çırp tavada aZ tereyağ ıle kreş gıbı pışır Snra ıcıne ruseyn kat yada etımek ez su ıle yumuşat bayılarak yıyor

benim kızımda 8. ayına girdi öğlen uyanıyor uyandığında 4 5 tane ülker cici bisküvisi ılık içme suyunda eziyorum içine labne veya süzme beyaz peynir koyuyorum bazen yumurta haşlıyorum yarım yumurta sarısı koyup öyle yediriyorum. henüz doktora sormadım tabi bunu annem böyle yapıyodum ben sana dedi yap bişey olmaz dedi bende yapıyorum :)))

Bu bahsettiginiz menuyu her gün mu veriyorsunuz? Cok fazla degil mi? Ne kadar sure ile emziriyorsunuz?

ewet hergun verıyorum kılo alımı gayet ıyı bıde benımkının ıstahı baya bı acık gecelerı emzırıyorum bıde gun ıcınde 2 kez

hatta son 1 haftadır artık aksam yemeklerınde sadece çorba ıcmıyor arkasına yemekte yıyor bırde menusune sabahlar tahın pekmez karışımı ekledim yıyen çocuktan zarar gelmez

hatta son 1 haftadır artık aksam yemeklerınde sadece çorba ıcmıyor arkasına yemekte yıyor bırde menusune sabahlar tahın pekmez karışımı ekledim yıyen çocuktan zarar gelmez
Buna kiyasla benimkisi cok az yiyir. O yuzden sordum. Biz de tam 8 ayligiz ve sizin tek ogununuz bile benimkinin tum gun yediginden fazla. Keske yese

ee kılo alımı nasıl pekı bızımkı yıyor dıs cıkardıko donemde bıle ıstahından hıc bırsey kaybetmedı

sureklı degısık degısık yemekler denesen
Tarhana yogurt mercimek corbasi
Haslanmis kabak patates havuc

Tek yedirebildigim hazir kutu mama ve burada arkadastan okudum bebe biskuvisi

Ev yemegi vereyim diye çok ugrastim olmadi. Simdi de icin yana yana kutu mama veriyorum. Devam autu degil. Mama.

princ unlu mamalar var hıpp ın benonuda verıyorum tavsıye ederım kremesız mantar corbasıda denesen bızımkı onuda cok sewdı bzımkının tek sewmedıgı sey kabak brokolo karnabahar bıde bu yaptığın çorbaların hepsının ıcıne kıyma ve 1 çorba kasıgı ınce bulgur koy benmesela butun çorbaların ıcıne ınce bulgur koyuyorum ama dısarda satılan deıl annemın kendı koyunde yaptığı organık ınce bulgur oda cok kılo aldırıyor yemeklerın hepsını denemdın mı mesela dun bezelye yemegı yapmıştım onu yedırdım bugünde etlidolma bıber yedırdım

Bıde sana cok onemlı bıse bızımkınde cok ıse yaradı mama sandalyesı kullanıyormusun eger varsa cpcukta mutlaka sofra kulturu gelısıyor mesela bızımkı aksam yemeklerınde uyuyo olsada yemek saatınemı alıskın bılmıyorum ama mutlaka uyanır sofraya bızımle oturur hatta tok olsada yınede yer cocugu yanlız basına yedırme ozellıkle sabah ve aksam ogunlerınde mutlaka yemek masasını gorsun bırkac gundur kahvaltı canım ıstememıstı tepsıyle cocuga yedırmeye calıstım cok yemedı sonra ertesı gun kahvaltı sofrasını kurdum bende yedım cocuk mıthıs kahvaltı yaptı bızımkınde ınsnılmaz ıse yarıyo eger cocuga ayrı yedırıyosan bı kere yanında yedırmeyı dene aile bıreylerınınde yemek yedıgonı gorsun

Hero baby aldim simdi. Onu suyla karistirip veriyorum. Mama sandalyesi var. Mutfak masasinin yanina cekip yediriyorum ama bizim soframiz kurulu olmuyor. 1 saate yakin suruyor yedirmem. Eger yanyana yaparsak yemek servis edemem. Sabah da cay vs sogur eger ayni anda yapmaya calisirsam. Sofrayi kaldirip da yedirmeye başlıyorum.

Tarhanayi ilk kiymali yapmistim. Hic yemeyince kiymaya da yazik oldu. O yüzden bir daha hic kiyma koymadım.

Mantar deneyecektim aslinda ama saglik.ocagi verme istersen deyince biraktim.

Ona ozel mi mantar corbasi pisiriyorsun yoksa evde kendi yaptiginizdan mi veriyorsun. Yag vs. Ekliyor muusn. Ben salca koymustum tarhanaya. Ev yemegine alissin diye. Ama tabi organik degil benim salcam bulguurum falan. yapan yok.

Benımde aynı sekılde uzun suruyor yemesı ama esımde beraber oturup beklıyoruz servısı esım yapıyor cay sogusun sıcak cay ıcmeyeli cok uzun zaman oldu ewet ona ozel bızımkınden farkı hazır su zeytınyagı blendırdan gecırıyorum sadece hazır krema kullanmıyorum hıc krema yapmıyorum ıcıne kıyma atıyorum cunku bızımkı kıymayı cok sewıyor benım salcamda organık annem yazın koyde bahcesı var oraya ekıp dıkıyor domatesler tamamen kendı mahsulumuz annem yapıyor salcayıda aynı sekılde tarhanada organık ıcıne kırdıgımız yumurta bıle kümesten alıp yapılıyor belkıde herseyı organık dıye sewıyor bılmıyorum

ben 3 günde bir peynir yapıyorum dışardan alınan peynirlerin bazıları çiğ sütten yapılıyormuş bebeğe çok zararlı yaptığım en basit şeylerden biri bir tane yumurta sarısı normalde çok pişmiş olması lazımmış dr öyle demişti ama öyle yemedi kayısı kıvamında drum pekmezde ver dedi bir tatlı kaşığı kadar fakat ben vermiyorum ev yapımı bebe bisküvisi dışardan alınanın içinde çok katkı maddesi var çünkü. kahvaltıdan 1 saat snr süt emiyor o bunu yaklaşık 3 saat tuttuor snr öğle yemeği çorbası veya püresi eti vesaire tam bir öğün yani üstüne su içiriyorum su çok önemli özellikle yemeklerden snr. 2-3 saat snr yoğurt ne kadar yerse bizimki çok sevmiyor 1-2 saat snr meyve püresi evde irmiklide yapıyorum dışardaysam hazır kavanoz meyvelerinide kullandığım oldu. akşam yıkanmadan evvel akşam yemeği gene tam bir öğün çorbası vesaire. akşam banyo yapar süt emer yatar akşam acıkmış olarak kalkıyor anne sütü onu doyurmadığı için durmadan uyanıyordu çareyi biberon mamasında bulduk sabaha karşı emziriyorum gene ama. seyahate çıkıcam mesela çorba yapıyorum konserve usulüyle kavanozlar hazırlıyorum aynısını meyve içinde yapıyorum çok işimi gördü. küçük bir mama termosum var misafirliğe gidiceksemde ona koyuyorum herşeyini çok çok rahat oluyor

bu arada bir ara öksürüyordu su yerine ıhlamur verdim oda çok iyi geldi. hazır muhallebileride denedim evde yapma fırsatınız var ise evde yapın

Bizim oğlan tam 10 kilo ve şu an 4 gün sonra 8. Ayı doldurmuş olacak.
8. Aya kadar 2 çay bardağı ek gıda verilmesi yeterli. Daha sonra 3 e çıkacak. Sağlık Bakanlığı önerisi bu.
Ben yumurta sarısı veriyordum ama şimdi yemiyor. Labne veriyorum tuzsuz zeytin ezmesi denicem bi de. Bi sonraki öğün yarım çay bardağı mayalı yoğurt. Öğlen çorba. İçine kıyma yada tavuk, bulgur pirinç yada irmik katıp sonra aklıma ne gelirse kalıyorum çorba yapıyorum. Pırasa kereviz özellikle bal kabağı patates havuç soğan bezelye hepsini kaynatıp mixerden geçiriyorum
Akşam yatmadan 8 tahıllı yada sadece pirinçli kaşık maması veriyorum. Emdiği kadar emiyor gece de emiyor. Yeni yeni 3 çay bardağı vermeye başlıcam
Yoğurt ve avakado çok iyi probiyotik miş. Dr tavsiyesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…