• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9,5 aylık bebeğimi pütürlü gıdaya alıştıramadım

bebekhemsiresi

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2024
128
49
13
Hiç blender kullanmadık diyebilirim ama bebeğim hala pütürlü gıdaya tam alışamadı çift çekilmiş kuzu kıyma ile yaptığım köfteyi bile ağzında eviriyor çeviriyor yutamıyor bir iki kaşıktan sonra usanıp yemek istemiyor. Başta lezzetini sevmiyor sanıyordum hiç bir şey yemeyince aynı şeyleri bir iki kere püre yaptım öyle güzel yedi pütürlüye de alışması lazım ama 4 aydır mücadele veriyorum var mı biz gibi olan acaba?
Not: BLW çok denedim pek ağzına götürmüyor götürse de ondan da usanıyor hemen

Benim bebeğim biz ne yersek onu yemek istiyor. O yüzden ona yaptığımdan biraz da ben yiyorum ki yesin 🤭
Bide erken değil mi? Benimki 8 aylık bugün rendeyle elma armut vereyim dedim yutabildi ama istemedi, bidaha zorlamam mesela.

Aynı şeyleri yaşıyoruz. Çok zorlamiyorum. Biraz daha zamana ihtiyaçları var nede olsa her bebek farkli😊
Sizin bebeğiniz de mi 9 aylık bu şekilde yedirdiğim şeyler çok az maalesef pütürlü yediremediğim için bir çok gıdadan mahrum kalıyor doktor da yaptığınız yemezse en az 2 saat geçince mama verin dedi bu çocuk her öğün bir kaç tatlı kaşığı anca yiyor e uyuyor bir kaç saat haliyle mama da pek içemiyor kilo alımı çok çok yavaş 4 aydır alışmaz mı bi çocuk pütürlü yutmaya. Bu arada babıldaması da çok az pütürlü gıda yemediği için dil gelişimi de etkileniyor sanırım

Rahat olun serbest bırakın.yemege beraber oturun sizden görsün.ac kalmayacak endişe etmeyin.acikinca yiyecektir
Aynen yemeğe oturduğumuzda yese de yemese de oturtuyoruz bizi izliyor ama yemek için hevesi yok 4-5 saat geçse bile acıkmıştır diye öğün hazırlıyorum isteksiz yiyor bir kaç tatlı kaşığı pütürlü olduğu için 4 ayımız böyle geçti hala da geçmeye devam ediyor
Benim bebeğim biz ne yersek onu yemek istiyor. O yüzden ona yaptığımdan biraz da ben yiyorum ki yesin 🤭
Bide erken değil mi? Benimki 8 aylık bugün rendeyle elma armut vereyim dedim yutabildi ama istemedi, bidaha zorlam

Bide erken değil mi? Benimki 8 aylık bugün rendeyle elma armut vereyim dedim yutabildi ama istemedi, bidaha zorlamam mesela.
Bizimkinde hiç istek yok maalesef doğdu doğalı iştahsız da bebek ek gıda bizi daha da zorladı çevremdeki 6-7 aylık bebekler bile baya baya her şeyi yiyorlar

26 aylık hala alışmadı, nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum konuyu takipteyim

Erken mi? O zamanlar ben köfteyi lahmacunu önüne koyuyodum kemirip yiyodu kendi.

Bence hiç püre vermeyin. Yemezse yemesin. Emiyosa emer emmiyosa mamayla doyuyodur zaten. Ben sebzeyi mesela taze fasülye mercimek kadar doğruyodum nerdeyse. Daha erken aylarda 3 5 parça ile başladım derken kaşık dolduruyodum sizin zamanlarda ağzına sığdığı kadar yiyodu. Bi de makarna güzel bi alıştırma seçeneği olabilir. Hem yumuşak hem katı. Ondan minik minik başlayıp kaşıktaki adeti çoğaltabilir ya da parçalarını büyütebilirsiniz.

Bence hiç püre vermeyin. Yemezse yemesin. Emiyosa emer emmiyosa mamayla doyuyodur zaten. Ben sebzeyi mesela taze fasülye mercimek kadar doğruyodum nerdeyse. Daha erken aylarda 3 5 parça ile başladım derken kaşık dolduruyodum sizin zamanlarda ağzına sığdığı kadar yiyodu. Bi de makarna güzel bi alıştırma seçeneği olabilir. Hem yumuşak hem katı. Ondan minik minik başlayıp kaşıktaki adeti çoğaltabilir ya da parçalarını büyütebilirsiniz.
Tavsiyelerinizi uygulayacağım inşallah çok teşekkür ederim inşallah alıştırabilirim

Aynı şeyleri yaşıyoruz. Çok zorlamiyorum. Biraz daha zamana ihtiyaçları var nede olsa her bebek farkli😊
Sizin bebeğiniz de mi 9 aylık bu şekilde yedirdiğim şeyler çok az maalesef pütürlü yediremediğim için bir çok gıdadan mahrum kalıyor doktor da yaptığınız yemezse en az 2 saat geçince mama verin dedi bu çocuk her öğün bir kaç tatlı kaşığı anca yiyor e uyuyor bir kaç saat haliyle mama da pek içemiyor kilo alımı çok çok yavaş 4 aydır alışmaz mı bi çocuk pütürlü yutmaya. Bu arada babıldaması da çok az pütürlü gıda yemediği için dil gelişimi de etkileniyor sanırım
Evet 9 aylik... 4 aydır puturlu mu veriyorsunuz?

Benim bebeğime 13-14 aylık olana kadar kıyma, pirinç , bulgur gibi şeyler asla yediremedim. Sadece meyve seviyordu ve kahvaltıda yumurta, labne yiyodu. Pankek bile yemezdi. Sebzeleri elimle veriyodum kaşık çatal kullanmayı hiç sevmiyodu.
Sonradan pirinç,bulgur ve makarnayı çok sevdi ama kıymayı, eti o kadar sevmese de onların yanında yediriyorum. 🙂 20 aylık şuan. Yani belki de yesin diye yanlış yaptım . kaşık çatal kullanarak kendisi bazen yiyor genelde de ben yediriyorum ama hala yemediği zaman elimle bişey verince kabul ediyor mesela kaşık pek sevmiyor.
brokoli, karnabahar, yeşil fasulye, kabak yemeği bu yemekleri de seviyor şuan.

Bizimki de aynen öyle pütürlü biraz yese kusuyor
VAlla kusmuk temizlemekle geciyor omrum. 15 aylik mesela kofte patates yaptim firinda sulu yemek olur ya. Yaninda yogurt pilav. Bir de eze eze verdim 3 4 lokmadan sonra direkt kustu. Sonra da yedi hepsini cok ilginc sekilde. Ben kusunca tamam hadi kalkiyoruz demiyorum. Biraz ekrani acip oyaliyorum maalesef yoksa asla yemiyor

VAlla kusmuk temizlemekle geciyor omrum. 15 aylik mesela kofte patates yaptim firinda sulu yemek olur ya. Yaninda yogurt pilav. Bir de eze eze verdim 3 4 lokmadan sonra direkt kustu. Sonra da yedi hepsini cok ilginc sekilde. Ben kusunca tamam hadi kalkiyoruz demiyorum. Biraz ekrani acip oyaliyorum maalesef yoksa asla yemiyor
Anlıyorum biz de şu an bunları yaşıyoruz ekran açmıyorum ama açmayacağım da diyemem süreç daha çok bebeğin yönetiminde olduğu için mecbur da kalabilirim

Benim bebeğime 13-14 aylık olana kadar kıyma, pirinç , bulgur gibi şeyler asla yediremedim. Sadece meyve seviyordu ve kahvaltıda yumurta, labne yiyodu. Pankek bile yemezdi. Sebzeleri elimle veriyodum kaşık çatal kullanmayı hiç sevmiyodu.
Sonradan pirinç,bulgur ve makarnayı çok sevdi ama kıymayı, eti o kadar sevmese de onların yanında yediriyorum. 🙂 20 aylık şuan. Yani belki de yesin diye yanlış yaptım . kaşık çatal kullanarak kendisi bazen yiyor genelde de ben yediriyorum ama hala yemediği zaman elimle bişey verince kabul ediyor mesela kaşık pek sevmiyor.
brokoli, karnabahar, yeşil fasulye, kabak yemeği bu yemekleri de seviyor şuan.
Yaaaaa ay darısı başımıza inşallah böyle böyle alıştırabilirim ben de hem sağlıklı besin hem pütürlü alıştırmak ne zormuş. Bizimki de bir tane pankeki yarım saatte anca yiyor

Back
X