• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9,5 aylık bebeğimi pütürlü gıdaya alıştıramadım

Tavsiyelerinizi değerlendireceğim inşallah çok teşekkür ederim. Benim bebeğim de doğdu doğalı iştahlı bi bebek değildi 4. Ayımızda meme reddi başladı sağımla beslemeye çalıştım biberonla çok zor alıştırdım şu an da mamayı da iştahlı içmiyor aç olsa bile 100 ml anca içiyor bir öğünde normalde 200 ml içmesi lazım bu aylarda bi bebek. Kilomuzda geri haliyle çok stres yapıyorum ister istemez.
Aynıymışız benim oğlumda 4. Ayla birlikte memeyi bıraktı ne yapsam dönmedi. Piyasadaki tüm mama ve biberonları denedim kabul etmedi. 8. Ayına kadar uykuda mamayla besledim hep. Ek gıdanın ilk zamanları tadıma ağzını bile açmadı yani hep red hep red. Halada öğünlerimiz çok stresli geçiyo çiğneme başladı ama iştah hala aynı. Bebek bakımında başka hiçbir şey beni böyle yıpratmadı:(

• Üzgünüm
Reactions: Gao
Aynıymışız benim oğlumda 4. Ayla birlikte memeyi bıraktı ne yapsam dönmedi. Piyasadaki tüm mama ve biberonları denedim kabul etmedi. 8. Ayına kadar uykuda mamayla besledim hep. Ek gıdanın ilk zamanları tadıma ağzını bile açmadı yani hep red hep red. Halada öğünlerimiz çok stresli geçiyo çiğneme başladı ama iştah hala aynı. Bebek bakımında başka hiçbir şey beni böyle yıpratmadı:(
Kesinlikle aynı şeyleri yaşıyoruz sürekli ek gıdaya ara verip duruyorum ben ki tiksinmesin iyice diye biraz iyi geliyor ara vermek ama ek gıdaya tekrar başlayınca yine aynı duruma dönüyor maalesef ergoterapiye doktor mu yönlendirdi ve ne zaman başladınız acaba?

Hiç blender kullanmadık diyebilirim ama bebeğim hala pütürlü gıdaya tam alışamadı çift çekilmiş kuzu kıyma ile yaptığım köfteyi bile ağzında eviriyor çeviriyor yutamıyor bir iki kaşıktan sonra usanıp yemek istemiyor. Başta lezzetini sevmiyor sanıyordum hiç bir şey yemeyince aynı şeyleri bir iki kere püre yaptım öyle güzel yedi pütürlüye de alışması lazım ama 4 aydır mücadele veriyorum var mı biz gibi olan acaba?
Not: BLW çok denedim pek ağzına götürmüyor götürse de ondan da usanıyor hemen
Sebzeleri de mi pütürlü yemiyor?

Kesinlikle aynı şeyleri yaşıyoruz sürekli ek gıdaya ara verip duruyorum ben ki tiksinmesin iyice diye biraz iyi geliyor ara vermek ama ek gıdaya tekrar başlayınca yine aynı duruma dönüyor maalesef ergoterapiye doktor mu yönlendirdi ve ne zaman başladınız acaba?
Ben 9. Ayda doktoruma çiğnemediğini ve beslenmeye çok isteksiz olduğunu söyledim. Çiğneme probleminin dermanı bende değil 12. Aya kadar bekle düzelmezse ergoterapiye gidersin dedi.
Ama ben zaten onun öncesinde de araştırıyordum.
İnstagramda dkt esra özer şahin postlarına bir yakın isterseniz. Kendisi eğitmen aynı zamanda her ilde nerdeyse öğrencisi var instagramdan sorunca cevap atıyor.

Bugün 6 ay 20günlük bebeğimin eline mücver tutuşturdum. Tadı çok kötüydü bu arada becerememişim ama aldı mıncırdı mıncırdı ağzına attı. İlk önce bi şaşırdı sonra öğürdü ama yedi dndndjd. Benim bebek blwci çıktı. Kaşıkla asla yediremiyorum çok zorluyor beni. Kaşıkla yediği tek şey elmalı yoğurt oldu. Belki sizin de eline vermeniz gerekiyordur. Ben zorlamıyorum zaten 1 yaşa kadar yemek değil süt ana öğünü, yemek sadece alışkanlık kazandırmak için oluyor diye biliyorum

Benimde 10 aylık hiç püre vermedim açıkcası ben ona özel de pişirmiyorum yemeği yapıyprum tuz koymadan önce ayırıyorum. Biz ne yersek veriyorum yani. Bazı gün şap şup hepsini yiyor bazı gün mama dışında birşey içmiyor. hergün canı istemiyor herhalde ama ne yerse yesin köfteyi asla yemiyor mesela birde peynir sanki zehir vermişim gibi öğürüyor 😂ben verdiğimde yemezse bile önüne koyuyorum mıncıklıyor heryerine sürüyor aeada ağzına götürüyor yarısını o şekilde yiyor. Üstü başı battı kirlendi derdi edinmeyin koyun önüne

Aynen ben de yemek saatlerinde bir stres yükleniyor maalesef bana da ilk başlarda çok mu blender kullandınız? Aşağıda bir hanımefendi oral motor beceri eksikliği durumu yazmış benim de aklıma takıldı şimdi çünkü ben hiç blender kullanmadım desem yeridir ama alışamadı hala
Evet kullandım açıkçası çok pişmanım fayda etmeyeceğini biliyorum ama bu durumdan nasıl döneceğim bilmiyorum, elinde bişeylet kemirsin diye dua eder oldum. Terliği sandalyeyi ısırıyor ama eline ekmek versem iğrenerek bakıyor sadece yalıyor sonra fırlatıyor

Ben 9. Ayda doktoruma çiğnemediğini ve beslenmeye çok isteksiz olduğunu söyledim. Çiğneme probleminin dermanı bende değil 12. Aya kadar bekle düzelmezse ergoterapiye gidersin dedi.
Ama ben zaten onun öncesinde de araştırıyordum.
İnstagramda dkt esra özer şahin postlarına bir yakın isterseniz. Kendisi eğitmen aynı zamanda her ilde nerdeyse öğrencisi var instagramdan sorunca cevap atıyor.
Ben de çok söylüyorum kilosu alt sınırda ama normal diyorlar benim abarttığımı düşünüyor bir çok doktor çocuğun beslenmesini görmeden gerçekten çok yorucu bir süreç her beslenme saati gelince stres yükleniyor bana. Biz Ankara’da yaşıyoruz bir çok yerde öğrencisi olduğuna sevindim iletişime geçeyim inşallah çok çok teşekkür ederim Allah razı olsun 🌸

Evet kullandım açıkçası çok pişmanım fayda etmeyeceğini biliyorum ama bu durumdan nasıl döneceğim bilmiyorum, elinde bişeylet kemirsin diye dua eder oldum. Terliği sandalyeyi ısırıyor ama eline ekmek versem iğrenerek bakıyor sadece yalıyor sonra fırlatıyor
Sizinki muhtemelen blender çiğneme yutma becerisi gelişmemiş olabilir konuşması ya da babıldaması nasıl

Brokolili gibi çok yumuşak sebzeleri yiyor ama haşlanmış patates havuçta zorlanıyor bir süre sonra yorulup sıkılıp reddediyor maalesf
Yiyebildikleriyle puturlu gıdalara alistirabilirsiniz belki. Brokoli, kabak gibi sebzeler. Asama asama pütürunu arttirarak. Diger gidalari sonra denersiniz arayi cok acmadan. Simdi ekmek yemiyor, ısırarak yemiyor diye dert etmeyinx

16 aylık anne baba mama cee ee baybay diyor ve sürekli babıldıyor giç susmuyor
Ben bir vaka ile karşılaşmıştım 2 yaşında sürekli blender ile beslenen çocuğun kelimesi çok çok azdı ve anlamsızdı doktor sürekli püre ile beslendiği için dil gelişimi olmamış demişti. Ben de ondan çok endişeleniyordum ama demekki bütün bütün alakalı değil püre ile beslenmenin konuşma becerisini etkilemesi. Rahatladım şu an. İnşallah sizin bebeğiniz de tez vakitte katı gıda yemeyi öğrenir. Gerçekten yıpratıcı bir süreç

Ben bir vaka ile karşılaşmıştım 2 yaşında sürekli blender ile beslenen çocuğun kelimesi çok çok azdı ve anlamsızdı doktor sürekli püre ile beslendiği için dil gelişimi olmamış demişti. Ben de ondan çok endişeleniyordum ama demekki bütün bütün alakalı değil püre ile beslenmenin konuşma becerisini etkilemesi. Rahatladım şu an. İnşallah sizin bebeğiniz de tez vakitte katı gıda yemeyi öğrenir. Gerçekten yıpratıcı bir süreç
Allah hepimizin yardımcısı olsun

Ben tadımlarda hep çatalla ezip verdim ama şu an sebzelerden çorba falan yapıp veriyorum yani blenderla yapıyorum.
Bazende meyveleri ezip irmikle mama gibi yapıyorum o pütürlü oluyor. Şimdi bunlar bi sorun mu ya ben anlamadım? Hep pütürlü mü yemesi gerekiyor

Ben tadımlarda hep çatalla ezip verdim ama şu an sebzelerden çorba falan yapıp veriyorum yani blenderla yapıyorum.
Bazende meyveleri ezip irmikle mama gibi yapıyorum o pütürlü oluyor. Şimdi bunlar bi sorun mu ya ben anlamadım? Hep pütürlü mü yemesi gerekiyor
Bebekler pürüzsüz ya da hafif pütürlü yumuşak besine alıştıkları zaman katı gıdaya alışması zor oluyor tabi sürekli blender yapmaktan bahsediyorum ara ara pütürlü gıda verilmeli ki çene kasları dil kasları gelişsin

püreye alıştırmayın verin önüne oynasın yesin kurcalasın elbet alışır baktınız alışmıyor destek alırsınız ama yesinde püre yesin derseniz alıştırmak daha zor olur. Zaten 9 aylık bebek tabak bitirmez 1 2 kaşık yeterli.

Back
X