• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9,5 aylık bebeğimi pütürlü gıdaya alıştıramadım

püreye alıştırmayın verin önüne oynasın yesin kurcalasın elbet alışır baktınız alışmıyor destek alırsınız ama yesinde püre yesin derseniz alıştırmak daha zor olur. Zaten 9 aylık bebek tabak bitirmez 1 2 kaşık yeterli.
Çevremde ve sosyal medyada çok yiyen bebekleri gördükçe tabak bitirtmeye zorluyoruz ne yazıkki zaten de bitiremiyor daha ters tepiyor

Ben 1 kaşık yemişse mutluyum ya. Diliyle itmiyorsa tamam diyorum. Onun da sevdikleri olacak, sevmedikleri olacak. O diliyle itmeyi bir bıraksa ah

Ben yemediği tüm yiyecekleri püre olarak bir şekilde yedirdim. Karışık gittim blw ile yediğini yedi yemeğini çorbalara kattım. Her gün kuzu kıymalı/ciğerli/hindili kemik sulu protein ağırlıklı bir püreyi değişik sebzelerle tatlandırıp verdim sebze çorbası gibi ama katı kıvamlı.
Çok da dert etmemek lazım.
İştahsız bir tipti. Hep zorladı beni.meme reddi biberon reddi gıda reddi derken. Şu an 4 yaşında yemek seçmeyen bir çocuk. Her şeyi bir şekilde yedirmiş olmama bağlıyorum.
Günün sonunda yiyecek yani. Yemek yemeyen yetişkin yok. Kendini sıkma :)
Blender da öcü değil. Bazı çocukta mecbur kalıyorsun. Blw ile kısıtlı tadım oluyor.

Çevremde ve sosyal medyada çok yiyen bebekleri gördükçe tabak bitirtmeye zorluyoruz ne yazıkki zaten de bitiremiyor daha ters tepiyor
Hayır ya valla hiç aldanmayın zorlamak zaten kesinlikle çare değil ekranla oyalamak kısa vadede çözüm olsada uzun vadede sıkıntı çıkarıyor. Suan zaten ağzına attığı bir kaşık yeter maksat tadını alsın 1 yaşından sonra tabağına koyduğunuz 3 çeşitten 2 şer kaşık yese yeter ona.

Ben tadımlarda hep çatalla ezip verdim ama şu an sebzelerden çorba falan yapıp veriyorum yani blenderla yapıyorum.
Bazende meyveleri ezip irmikle mama gibi yapıyorum o pütürlü oluyor. Şimdi bunlar bi sorun mu ya ben anlamadım? Hep pütürlü mü yemesi gerekiyor

Ben neredeyse 3 yaşına günde bir öğünü blenderla yaptığım çorbadan verdim. Sorun olan sürekli böyle beslemek. Bazı aileler çocuk yemiyor diye kahvaltı öğle akşam eline geçeni blend ile yediriyor. Öyle olunca hiç gelişmiyor çiğnemesi ağzına pütürlü bir şey gelince öğürüyor duyusal hassasiyet oluşuyor falan filan

Hayır ya valla hiç aldanmayın zorlamak zaten kesinlikle çare değil ekranla oyalamak kısa vadede çözüm olsada uzun vadede sıkıntı çıkarıyor. Suan zaten ağzına attığı bir kaşık yeter maksat tadını alsın 1 yaşından sonra tabağına koyduğunuz 3 çeşitten 2 şer kaşık yese yeter ona.
Doğru haklısınız acele ediyoruz sanki biraz

Ben neredeyse 3 yaşına günde bir öğünü blenderla yaptığım çorbadan verdim. Sorun olan sürekli böyle beslemek. Bazı aileler çocuk yemiyor diye kahvaltı öğle akşam eline geçeni blend ile yediriyor. Öyle olunca hiç gelişmiyor çiğnemesi ağzına pütürlü bir şey gelince öğürüyor duyusal hassasiyet oluşuyor falan filan
Ya evet mesela bu akşam kabak havuç pirinçle yemek tarzı yaptım ama çatalla yine ezdim pütürlü kaldı pirinçler bütün duruyordu zaten dediğiniz gibi yerken öğürdü ilk ama sonra alıştı ve yemek istedi. Eşime kalsa çocuk boğulur öyle verme kafasında

Back
X