9 ay boyunca ya da uzun zaman bulantı ve kusma yaşayan var mı?

Tiryandafila

Çok ŞÜKÜR.
Pro Üye
6 Aralık 2009
6.242
3.012
723
18 haftalık hamileyim, bulantılarım geçti şükür ama midemle ilgili çok rahatsızım ve çoğu kez kusuyorum, bazen hiç durmuyor ne yersem çıkartıyorum. Boğazımda devamlı kötü bir tat ve devamlı asit üretiyor midem ve çıkarana kadar zorluyor. Bu zamana kadar ara ara serumlarla idare ettim ama hastane vs bunlarda beni yordu artık. İlk zamanlara göre daha iyiyim ama önümde daha 4.5 ay daha var ve devam edip bebeğimi de beni de daha da sıkıntıya sokacağından çok korkuyorum.
Bu şekilde hamileliğin uzun döneminde, hatta 9 ay boyunca sıkıntı yaşayan ve atlatan arkadaşlar var mı, neler yaşadılar, nasıl atlattılar?

öncelikle hepimize geçmiş olsun. aynı dertten müzdaripiz. ben 16. haftamdayım 13. haftama kadar çok aşırıydı 4 kilo verdim. 2-3 haftadır kısmen azaldı. ama tam anlamıyla geçmedi ara ara yine oluyor. hiç kusmadan doğuranlara hayret ediyorum. ama benim midem hamilelikten önce de hassastı. şimdi hepten hassasleştı. ne diyelim çok zor bir dert. asllah bizim durumumuzda olanalara şifa versin 9 ay devam etmesi fikri bile beni delirtiyor:18:

mide problemi için doktorun sana surup önerebilir diye düşünüyorum bu konuyu konuş dr ile. kızlar geçmiş olsun

bende kızımda 6 aylık olana kadar kusmustum 10 kılo verdım hamıleyken serumlarla ayakta duruyordum allaha sukur kızım bır ay erken dogdu ama 3 kılo dogdu yanı kılosu normaldi sen kussanda bebek sendekı depolu olan vıtamınlerle beslenıyor endıselenme bebek ıcın

Devamlı olacak fikri ve bebeğin beslenemeyecek olması korkusu, insanı yıpratıyor gerçekten.
Bazen hiç bitmeyecek gibi geliyor.
Allah sizin de yardımcınız olsun.
Allah şifa versin inş.

Çok sağolun.
Vucudumda artık vitamin vs. birşey kaldı mı onu bile bilmiyorum gerçekten,
bebeğin beslenemeyecek olması ve hastane beni çok korkutuyor.
Umarım ben de atlatırım sağlıcakla bugünleri.

herkese hayırlı kandiller arkadaşlar.ben de 14 haftalık hamileyim ve 6. haftadan buyana berbat durumdayım.mide bulantısını gerçekten yaşamayan anlamıyo kötü bi tecrübe oldu ama bunu anladım.son 2 haftadır biraz hafifledim ama sabahları ve gece çok fena oluyorum.hamilelik önceside ülser tedavisi görmüştüm midem zaten hassas doktorum bununda etkisi oldugunu söylüyor.ara ara serum takıldı.8 kilo zayıfladım ben de moralimi ne kadar iyi tutmaya çalışsamda elimde olmadan arada çöküyorum toparlıyorum. değişik bulantı ilaçları kullandım ama en ii zofran geldi o da çok ağır oldugu için çok zorda kalmadıkça almadım.bi de zencefilli kurabiye yapıyo annem oda baya ii tutuyo zencefil bulantıya ii geliyo deneyebilirsiniz.ooo baya yazmışım amma dertliyim kaptırdım kendimi:)

Bende ilk gebeliğimde (ikizlerde)sürekli kusuyordum.9 ay boyunca kusmuştum.7 kilo vermiştim hamilelik sonunda.son haftalar serum bağlanıyordu.bebeklerde problem olmadı ama benim organlarda sorunlar olmuştu.sarılık.karaciğer safra problemlerim oldu doğum sonrası.ama 1 yıl içinde iyileştim.ikinci gebeliğimde hiç bulantım olmadan doğum yaptım............ama herkesin dokuz ay sürer diye bir kaide yok.belki seninki geçer..birde doktoruna bahset hamilelikte reflüde çok oluyor.ilaç verebilir.........

Ahh ahh tam yarama bastınn...Benim bir kızım var ikinci bebeğim olacak işallah.kızımda bu kadar çekmedim hafif bulantım olup geçmişti hemen. ama bu hamileliğimde 6. haftada başladı hala devam ediyor çok şükür azaldı..Ama ağzımda tat yok...Canım çekerek severek hiç bir şey yiyemiyorum.Bende beslenemeyeceğinden çok korkuyorum.İşallah 9 ay çekmeyiz canım yaa..
Şimdi bende 16. haftayı bekliyodum ama seni duyunca korktumm..İnşallahh sıkıntılarımız geçer rahat rahat tadını çıkararak bir hamilelik geçiririz canım yaa sağlıklı ve hayırlı evlatlarımız olur inşallah...

7. haftadan 16. haftaya kadar çok aşırı bulantı yaşadım...16. haftadan sonra azalmaya başladı birden geçmio zate.. hatta zaman zaman sabah bulantılarım ve kusmalarım oluyor..bende çok kokruyordummm hiç geçmicek die çünkü normal de bile en ufak şeyden midem bulanırdı.. araç tutması vs.. ama çok şükürrrr geçti istediğimi yiyebiliyorum....BİR AN ÖNCE GEÇMESİ DİLEĞİYLE...

bi yerde okumuştum. herhangi bir mide rahatsızlığı olmadığı taktirde 5 aydan fazla süren bulantılar psikolojikmişşş. 5. ayıma kadar sürekli mide bulantısı ve kusma yaşadım. bi de koku hassasiyeti... o kadar hassastı ki askılı bişii giydiğimde kolumun kokusu burnuma gelip beni kusturuyodu. ya da evime girdiğimde, ya da bir odadan diğerine geçtiğimde muhakkak sonu koşarak banyoya gitmek oluyodu. yanağımdaki allığın kokusu, saçımın kokusu, etrafımdaki insanların kokusu vs.. mesela evimin salonunda tiksinmiştim :)) bi de sürekli uyku hali, çok yoğun bi şekilde de çalışıyodum. çok zordu. sonra yavaş yavaş geçti. tam rahata eriştim derken nefes darlığı ve şiddetli mide yanması, biraz yürüyünce ayaklarımda ağrı yaşamaya başladım, duruma tam alıştım derken de suyum geldi. erken doğum... kızım 3 hafta küvözde kaldı . aayy neler yaşamışım yahuu:) 1,5 aydır birlikteyiz çok şükür. tabii yanlış anlaşılmasın mide bulantılarının erken doğumla alakası yok. benim bebiş biraz aşağıdaydı belki ondan kaynaklanmıştır. herkes hamileliğini anlatınca ben de anlatiim dedim. ben rahat bi hamilelik geçiremedim. ama enteresan olan bişii var. bebek olduktan sonra sanki hiç hamile olmamışım gibi :)) inşallah sizin bulantılarınız uzun sürmez ve bebişinizi zamanında kucağınıza alırsınız..

seni o kadar iyi anlıyorum ki... bende 6 aya kadar aynı senin gibiydim. 5 aya kadar her yediğimi cıkardım. 6 ayda gün asırı kusuyordum. mutfaga yaklasamıyordum.herseyin kokusu beni alt üst ediyordu. 5 kilo verdim simdi 8. aydayım hepsi gecti bebişimin kilosu iyi sabret canım bebeğin için.
ben hep dua ettim o dönemde yeterki saglıklı olsun diye...simdi herseyi yiyebiliyorum. allah hepimize bebeklerimi saglıkla kucagımıza almayı kısmet etsin..

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için ve tecrübelerinizi paylaştığınız için.
Benim gibi sıkıntı yaşayan herkesin biran önce sıkıntısı geçer inş.
Allah yardımcımız olsun, şifa versin inş.
Bebişlerini kucaklarına alan arkadaşlarında yavrularını da Allah bağışlasın.

canim ben 6 ayima kadar hep kustum.. ne yersem yiyim hep cikiyordu.. yarim cay bardagi suyu bile geri cikariyordum.. cikarirken agliyordum artik dayanamiyordum.. burnumdan bile ciktigi oluodu.. cok zor günler gecirdim bende.. yemene cok dikkat et hafif seyler ye.. kaynatilmis patates iyi geliordu mesela bana.. Allah yardimcin olsun cok zor.. son aylardada mide yanmasi baslicak.. onada soguk süt iyi gelior..

Suan 8.aydayim ve deli gibi asit uretiyor midrm surekli kusturuyor dayanacak gucum takadim kalmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…