9 ay oldu, davayı ben açacağım ama :(

kardelen1800

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2008
72
21
611
Eskişehir
Bazıları bilir ilk zamanlar sizden morel alamk için buraya yazmıştım..Şimdi alıştım bu duruma fakat artık bıktım düşünmekten hala karar veremedim 9 aydır o başka şehirde ben başka şehirde evliyiz ama ayrıyız..Evelenirkende saçma evlendik ayrılırkende :çok üzgünüm:
Ama heo kavga ettik durduk ölümlü dünayada neyi alıp veremediysek..Ama hep beni kötü kadınların yerine koydu hiç birini haketmedim..Anneme küfür etti..Hiç kimseye güvenmedi aslında kendine güvenmemiş..Paronayaklığın hıncını benden aldı..(Ailesi ise erkektir dedi..)neyse şimdi sıra bende ama bıktım ne olacağını düşünmekten artık oda istiyor boşanmak ama anlaşmalı hiç birşey talep etmeden.. Allaha havale edip tek mahkemede bitsin diyorum ama bi yandandanda 1 yıl için bunlkarı haketmediğimi düşünüyorum.. sinir oluyorum kendimi kullandırılmış gibi hissediyorum ve çok yıprandım.İleride pişamn olurum diyorum..Hoş alacağım bişeyside yokya..Dava öle böle ben açacağım malum onlardan beşkuruş para gitmesin ne mal canlılarmış ya :1no2:
Korkuyorum bu hayattan herşeye sıfırdan başlamaktan..
Sanki tek benmişim gibi geliyor 1 yılı bile dolmadan ayrılan..
Nerede hata yaptım 40 yıl düşünsem gelmezdi başıma bunların geleceği..
Çok yıpranıcam adliye bana nekdara yabancı..nasıl atlatırım ..zor durumdayım ..psikolojim yıkık güvene vecesarete ihtiyacım var senağlama

hayatın sonu değil.. birşeyler sizi mutsuz ediyor yaşam kalitenizi düşürüyor ise kesip atmalı çünkü hayat çok kısa ve bir kere yaşandığı için de değerli..
siz bu konuda tek değilsiniz binlerce insan var.. olmuyorsa olmuyordur. illaki süründürmek niye ki..

madem ayrı şehirlerdesiniz o kadar çok boşluktada kalmazsınız. ayrıca ailenize hakaret eden birini niye çekesiniz ki..

saygı bittiyse sevginin de pek anlamı kalmıyor.

İlk ayrılan sen değilsin canım son da olmayacaksın...
Bak burada (çok üzülerek söylüyorum) daha 1 yılını dolduramadan ayrılan bir sürü bayan var ... Bazı şeyleri en başından bitirmek lazım... Sonra yıkım daha büyük oluyor... Hem hayatına ne kadar çabuk yön verirsen , o kadar az zaman kaybetmiş olursun...
Bundan sonrası için sana büyük tecrübe oldu yaşadıkların , bunu unutma ... Hayatta tecrübelerimiz kadar başarılı oluyoruz , tabi ders çıkarmasını bilirsek...
Mutluluklar a.s.

Allah yardımcın olsun.ama bence mutlaka tazminat davasını aç.bu evlilik oyun değil.hayatından en güzel 1 yılı silip atmış.üstelik ne umutlarla evlenmişsin.sonuna kadar git anlaşma felan yapma.cezasını çeksin.

Allah yardımcın olsun canım
buraya uye oldugumdan berı en cok okudugum 1 yılını doldurmadan ayrılanlar
bence anlasmalı bır sekılde bosanın gıtsın
hıc fazla muhattap olmaya degmez

Eğer hakkın varsa söke söke alıcaksın hakkını ben bunu bilir bunu söylerim..
Senin çektiklerinin onda birini çekmediler belki , birde hakkını onlara kar kalsın diye mi bırakıcaksın..
En iyi avukatı bul , hakkını da al , gözünün yaşına da bakma sakın..

ah be arkadaşım neler var neleeerrr...evet bi sorun oldumu insan bi tek kendi başında sanıyor ama bi dinlesen şu sayfalarda sende okumuşundur neler var.kader diceksin bi yerden sonra.ailen destekçin o konuda şanslısın.yanlışmı yapıorum yuvamı dağıtmakla diyebilirsin ama ona yuva denmezki.daha 1 yılda ne bu seviyesizlik rezillik.bi ömür geçermi ya.anneciğinin babacığının ne suçu var.hakettilermi hakereti küfürü.elin adamı ağzına nasıl alır o insancaıkları.en fazla bikaç gün sürer o boşanma koşturmacaları.tamam zor.hayaller yıkılıyor umutlar tükeniyor belki ama yeni bir sayfa demek bu.en fazla bikaç gün tam bunalım yaşarsın ama o da geçer neler geçmiyorki.ama bu evlilikle hergün dahada tükenirsin her gün bin beter bunalım...rahatla biraz.kısmet...

Benim de evvel senelerde çok samimi oldugum bir kız arkadasım bırını sevdı 1 seneden cok flört ettıler 1 sene kadar nnişanlı kaldılar ama aynı evı paylasmak cok kötuymus demıstı, adamın annesıyle anlasamamıslar annesıyle aynı evde yasamıyorlarmıs sanırım ama anlasamamıslar ondan dolayı ayrıldılar 1 senelerı dolmadan hemde ayrıldılar. yani hızlı da evlenmemıslerdı ama kader demekki işte, sımdı kız 25 yasında dul kaldı ne yapcak gene evlenecektır muhtemelen senın de cocugun yok cocuk olsa o da sorumluluk,
para pul alabılıyorsan al alamıyorsan bırak unut gıtsın zor tabı bu sıtede de bır yıllık evlenıp bosananlar vardı ne zaman kıme ne olacagı bellı olmuyor kı hıc
ama şunu unutma her kötü göruen kötu olmayabılıyor, belkı bundan sonra ıyı seyler gelecek basına. ıyı düşün sıkma canını cok fazla. ne dıelım kısmet kader gecmıs olsun ama tek sen degılsın bılıyorsun. ıyı dşün ıyı olsun boyle düşün, bundan sonrası ıyı olacak de hep.

cnm bence nafaka talep et afedersin donlarını satıp vermek zorundalar ben bu konuda sana yardımcı olabilirim özelden yazışalım sormak istediklerini sorabilirsin

1 yılı dordurmayan evlilikler de anlaşmalı boşanma yoktur....

eşlerden birisinin çok kötü olması ve ispatı halinde boşanma 1 yıldan önce gerçekleşir....

değil 1 yıldan önce 1 saat sonra boşanan çiftler bile oluyor...üzülme sen ne ilksin ne de son olacaksın...boşanma süreleri gittikçe kısalmaya başladı maalesef...

canım bak eğitimcisin ...dünyanın en kutsal mesleğine sahipsin....mesleğine 4 elle sarılarak kısa zaman da atlatacağına eminim...

kendin de suç aramaya başlamana sebep olan ise senin karşına halk arasında psikopat tabir edilen antisosyal kişilik bozukluğu olan birisinin çıkması olmuş...

anlattıklarından yola çıkarak sana şiddet uyguladığını da zannediyorum....

hiç arkana bakmadan kaç kurtar kendini...

peki birşey soracağım bir eğitimci olarak bu psikolojinle ne kadar faydalı olabileceksin vatana millete?

kusura bakma ama sanırım sen mesleğinin kutsallığını arkaplana atmış hayatının merkezine kocan olacak o hasta adamı oturtmuşsun...yazık öğrencilerine acıdım şimdi.

tatlım hem beni üzdüler diyorsun hem ayrılmak istiyorsun hem neler düşünüyorsun.. değmeyen biri için üstelik.... yazık etme kendine sakın... başka koca mı yok....zaten 9 aydır ayrıymışsınız ha boşanmıssın ha ayrı kalmışsın.... senden giden bir sey olmadıysa ver dilekceyi bas davayı kurtul oldu bitti şipşak!!!

Maddi kısmı tamamen kendi kararın.1 yıldan önceki boşanmalarda şahit gerekiyor anlaşamadığınızı söyleyecek.
Önemli olan tek şey var gerçekten bittimi senin için?
Yeni gelinsin hayallerin umutların olmazmı?Ama ne yazıkki sevdiğimiz insanların sevmediğimiz hareketleri olabiliyor.
Bu durumu bende yaşadım ilk yılımızda ve daha sonraki yıllarda.9 sene sonra biraz durulabildik.Bazı şeylerin keyfini yeni öğrendim.Öğrenmek acı demek demişti bir abla.
Bi arkadaşım benim gibi uzatmadı ilk yılda boşanıp yeniden evlendi.Eşininde ikinci evliliği.Oğlu oldu kızımla yaşıt.Huzurlu olduklarını görebiliyorum yeni eşiyle.
Acın çok derin ama sonun mutlu hissediyorum.

cnm allah yardımcın olsun ama kendin için ayakta durmak zorundasın güçlü ol lütfen

ne şanslısınki hatayı baştan görme şansın oldu uzun yıllar çile çekip çoluk çocuğa karışsaydın nasıl olurdu ???? gençsin hayat uzun bu yaşananlar ise acıda olsa tecrübe zaten ömürde böyle tükeniyor silkelen yeni doğan güneşle aç hayatında yeni sayfa çek sünger geçmişine allaha sığın devam et yoluna kardeşim

Canım bende seninle aynı durumdayım.Kolay değil ne hayaller ne umutlarla kuruluyor yuva ama maalesef bazen umduğumuzu bulamayabiliyoruz.Zor günler geçirdiğini tahmin edebiliyorum,bende çok zor günler geçiriyorum ama alışmaya başladım artık.ınsan nelere alışıyor bunamı alışamayacağız.Bizim durumumuzda ne kadar mağdur varsa allah yardımcısı olsun,hakkımızda hayırlısı neyse o olsun.Ne ilk ne son boşanan biz değiliz canım şu da bir gerçekki evliliğimiz bitmesin diye katlanırsak ömrümüzün sonuna kadar çekmek zorundayız ama diğer türlü olunca 1 ay bilemedin 2 ay üzülürüz sonra geçer gider

Canım, bir yıldan önceki boşanmalarda iki taraf da istese dahi anlaşmalı boşanma olmuyor.Tanıklarla boşanmanın nedenlerini ispat etmeniz lazım.Ama zaten ayrı olduğunuza göre senin ailenden ve yakın çevrenden olayları ve senin 9aydır ayrı olduğunu bilen kişileri tanık olarak dinletmen gerekir.Yda 1yılın dolmasını beklerseniz zaten mahkemede beraber boşanmak istediğinizi söylerseniz olay biter.Ama sen nafaka yada tazminat istersin karşı taraf vermek istemezse dava yine uzar ve yine tanık dinletmen gerekir.Çok geçmiş olsun canım.Neler hissettiğini az çok biliyorum.Allah yardımcın olsun.Ama şunu bilki zararın neresinden dönülse kardır...

canım allah kolaylık versin.ilk değilsin elbette son da olmayacaksın..benim evliliğim de 6 ayda bitti.hiçbişey imkansız değil zaman okadar çabuk geçiyorki tek yapman gereken kendine güvenmen.hiçbişeye üzülmemen ve pişmanlık duymaman.keşke leri çıkar hayatından o adamıda..sadece geleceğine ve işine bak..

canım eğer yapabiliyorsan karşı taraf da avukat tutmazsa sadece boşanmayı karşılıklı karar altına aldır maddi manevi tazminat taleplerinden vaz geçtiğine dair bir şey söyleme daha sonra boşanmadan itibaren 1 yıl içinde açarsın tazminat davası eğer istersen doğrusu çok da dürüst bir yol değil bu ama punduna getirirsen olabilir
hep söylerim boşanma hoş bir dava türü değildir ama anlaşmadan boşanma (çekişmeli dava yoluyla) daha da kötü bir dava türü bence o yüzden karşılıklı anlaş boşan allah seni bundan sonra iyilerle karşılaştırsın inşallah

Teşekkürler derdime ortak olan herkese
canım 1 yılımız doldu hatta üzerine 9 aydır ayrıyız..Başka şehirlerde.
Kafam karışık ayrılmak istiyorum artık ama onlardan hakkımı alabilrimiyim bilmiyorum
Adliye kapısından girmedim buzamana kadar allah düşürmesin çok iğrenç bi yere benziyo senağlama
Nasıl atlatırım bilmem..

Tam anlamadım canım ya kimse anlatmadı bunu ama o asla anlaşmalı boşnama taraftarı değil (hiçbirşey talep etmezsem istiyor anlaşmalı boşnamayı) ama öbür türlü değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…