9 aydan beri sadece ben mi karantinadayım ?

Ev ziyaretlerine gidiyormusunuz?

• Ankete Katılan
    346
  • Anket Kapalı .
Eşi çalışıyordu. 14 gün izin aldı mı almadı mı bilmiyorum.. 14 gün sonra işe gitti diyelim hala bulaştırıcılığı devam ediyor mu ? Onlar sonrasındada hiç test yaptırmadı
Sonrasinda istesende test yapmıyorlar zaten. 14 gün sonra bulastrcligi bitti sayılıyor. Bir tanidigim semptomlari devam ettfi için zar zor 14+2 gun uzattirdi iş yerini arayip. Doktora soylemis izin yaz ilave olarak yazamam başlayabilirsin çünkü demis. Ama sonra is yerinden aradilar artık gel diye. Hatta 10 suan gecen gun 10 a cektiler. Hastane calisanlari da 10 gun sonra ise basliyormus arkadaslar yazdı hep buralarda.

İlaç firmasında çalışan bir komşumuz sabah 8, akşam 8 içilen bir ilaç var, asıl ölümlerin sebebi o, ölümlerin çoğu kalp krizi demişti. Ben onun sabah 8 akşam 8 dediğini içme saati olarak algılamıştım, 8 günde 16 hap yutulabileceğini düşünemedim bile :olamaz: . Oof of hastalığın kendisi ayrı tehlikeli, atlattıktan sonra bırakabileceği hasar ayrı tehlikeli, ilacı apayrı tehlikeli, sonumuz hayır olsun.
Kullanan war mı o kadar ilacı evdeyken ? Toplam 18 tane ilaç içeceksem hastane aciline döşek açıp orda yatıp içerim 😂

Sonrasinda istesende test yapmıyorlar zaten. 14 gün sonra bulastrcligi bitti sayılıyor. Bir tanidigim semptomlari devam ettfi için zar zor 14+2 gun uzattirdi iş yerini arayip. Doktora soylemis izin yaz ilave olarak yazamam başlayabilirsin çünkü demis. Ama sonra is yerinden aradilar artık gel diye. Hatta 10 suan gecen gun 10 a cektiler. Hastane calisanlari da 10 gun sonra ise basliyormus arkadaslar yazdı hep buralarda.
Özel sektör çalışsın tabi... memur arkadaslarım şuan uludağda kayak yapıyor :)

Kullanan war mı o kadar ilacı evdeyken ? Toplam 18 tane ilaç içeceksem hastane aciline döşek açıp orda yatıp içerim 😂
Akrabam içmiş :KK70: . Düşününce ben de takviye kullandığımda günde 6 tane içiyordum, bir de doğum kontrol hapı kullanıyorum, her gün 7 hap :olamaz: +mide şurubu ve alerji hapı kullandığım oluyor. Benim de az değilmiş yani :D

9 aydan beri evime bir kişi geldi... Balkonda oturduk. Bende bir kişiye gittim. Var mı benim gibi olan? Ben mi anormalim... artık psikolojim bunu kaldırmıyor gerçekten patlamak üzere olan bir bombaa gibi hissediyorum kendimi...çevremdeki çoğu insan dikkat etmiyor bu gibi durumlara, herkes normal hayatına devam ediyor. Ailemi 9 aydan beri görmüyorum hastalık taşırım korkusuyla (şehir dışında uzakta) etrafıma bakıyorum herkes ailesiyle kahvaltılar aksam yemekleri.... siz neler yapıyorsunuz ? biraz önce ıslak kek in üstüne turşu yedim siz düşünün... anketi cevaplarsanız çok sevinirim.

ev ziyaretlerine gıdıp, orda burda gezenlere hıç bir şekilde hakkımı helal etmıyorum gerçekten allahınızdan bulun
Sizden daha beter durumdayız. Bebeğim 9,5 aylık. Bebeğimi annem ve babam dışında kimse görmedi. Onlar da bizde kalıyorlar. 9 aydır evimize tek bir misafir gelmedi, biz de gitmedik. Hiç kimse ile açık alanda karşılıklı oturmadık. Toplu taşıma kullanmadık. Ne teyzeleri, ne kuzenlerimi, ne eşimin anne babasını, kardeşlerini görmedik. Biz memleketiilerimiz dışında görev yapıyoruz. Şehirlerarası hareketlilik olmasın diye mart ayından beri evdeyiz. Anne ve babam kendi evlerine gitmesinler diye biz eşimle temmuzda benim memleketime gidip kombinin suyunu boşalltık, kışın donup patlamasın diye, teyzemlere kuzenlerime biz geldik demedim. Geçen hafta kuzenim vefat etti, ne annemler ne biz cenazeye yada baş sağlığıbina bulundukları şehre gitmedik.

Sizden daha beter durumdayız. Bebeğim 9,5 aylık. Bebeğimi annem ve babam dışında kimse görmedi. Onlar da bizde kalıyorlar. 9 aydır evimize tek bir misafir gelmedi, biz de gitmedik. Hiç kimse ile açık alanda karşılıklı oturmadık. Toplu taşıma kullanmadık. Ne teyzeleri, ne kuzenlerimi, ne eşimin anne babasını, kardeşlerini görmedik. Biz memleketiilerimiz dışında görev yapıyoruz. Şehirlerarası hareketlilik olmasın diye mart ayından beri evdeyiz. Anne ve babam kendi evlerine gitmesinler diye biz eşimle temmuzda benim memleketime gidip kombinin suyunu boşalltık, kışın donup patlamasın diye, teyzemlere kuzenlerime biz geldik demedim. Geçen hafta kuzenim vefat etti, ne annemler ne biz cenazeye yada baş sağlığıbina bulundukları şehre gitmedik.
Ahh çok üzüldüm gerçekten :(. Bizde eşimle beraber ailelerden 7 saatlik uzaklıktayız kimseyi göremedik. En azından anneniz babanız yanınızda şükür ki ... bu arada başınız sağolsjn

En temizi eldiven bence dışarıdayken eldiven şu haşır huşur naylonlardan olunca yüzüne götürmüyorsun eldiveni :) bide para işi olduğunda falan eldiveni direkt atıcaksın yenisini takıcaksın.. kolonya hemen öldürmüyordur koronayı :))) bi 15 dakika geçmesi gerek diye biliyorum
Yo hayir eline siktiktan sonra guzelce yediriyorsun kuruyunca ölüyor zaten kolonya da hemen kuruyor alkol olduren etken zaten. Hos tabii herhalukarda su sabuna gitmeden dikkat edilmeli sıktın diye yuzu tavaf etmemeli. Eldivenlere hic güvenmiyorum. Insanlar eldiveni el gibi kullanıyor her yere dokunuyor dokunuyor sonra yuzunu elliyor. Birde kendini güvende hissettiğinden her yere dokunmasi cabasi. Karsi taraf icinde zararli hale dönüyor kendi icin zaten zararli harekette oluyor. O eldiveni çıkarırken ki ozen bile onemli. Bu donemde uzun bir sure calistim. Coook insan gordum cok davranis inceledim oradan biliyorum.

Buldum

Şurada havalandirmanin önemini çok güzel anlatmışlar. Chromeda açarak Türkçe okuyabilirsiniz

9 aydan uzun zamandır karantinadayım🤣
Ciddiyim... Yalniz degilsin yani...

Yo hayir eline siktiktan sonra guzelce yediriyorsun kuruyunca ölüyor zaten kolonya da hemen kuruyor alkol olduren etken zaten. Hos tabii herhalukarda su sabuna gitmeden dikkat edilmeli sıktın diye yuzu tavaf etmemeli. Eldivenlere hic güvenmiyorum. Insanlar eldiveni el gibi kullanıyor her yere dokunuyor dokunuyor sonra yuzunu elliyor. Birde kendini güvende hissettiğinden her yere dokunmasi cabasi. Karsi taraf icinde zararli hale dönüyor kendi icin zaten zararli harekette oluyor. O eldiveni çıkarırken ki ozen bile onemli. Bu donemde uzun bir sure calistim. Coook insan gordum cok davranis inceledim oradan biliyorum.
Bir de eldivenlerin çift eldiven olup yarım saatte bir yenilenmesi gerekiyormuş, yoksa hiçbir koruyuculuğu yokmuş. Bunu da mikrobiyolog bir komşudan duydum. Dediğiniz gibi insanlar eldiven var diye daha çok salıyor maalesef.

Atmden para çekerken o tuşlara elleyince eve geldiğimde çamaşır suyuyla elimi yıkadım... ondan eldiven takıyorum bu gibi işlerde.. bi de marketteyken eldiveni çıkarıp yenisiyle değiştiriyorum. Bişi sorucam marketten geldiğinizde duş alıyormusunuz hemen?

Gitmiyoruz, gelmek isteyenide kabul etmiyoruz hatta bu yüzden kırılıp küsen aramızın bozulduğu kişilerde var 🙄 ama haftasonu yasakları bile insanları kesmiyor sabahtan yan eve 2 araba insan geldi, kolilerle alkol stoklayıp mangalın dibine vurdular sabahta kahvaltı planları yapıyorlardı 1 saat önce, eskiden insanlar hiç değilse evine dönüyordu şimdi iyice abartıp yasaklarda mülteci kampı modunda gittikleri yerde yatılı kalıyor, biz iflah olmayız 🤦‍♀️

Bende gitmiyorum hiç bir yere gelmek isteyeni de güzel dille geri çeviriyorum patlamak üzere gibi de hissetmiyorum hiç sıkılmadım galiba evde kalmak zorunda hissedince böyle stres yapıyo herkes sizin gibi. Kimse evde kalmayı zorlamıyor gibi davransanız biraz daha rahatlatabilirsiniz belki. Allahınızdan bulunda demiyorum kimseye bu kadar sinir yapmanız size zarar verir, gezip tozanlar zaten kendilerine yeterince zarar veriyo bedduaya kadar gitmemeli bence bu iş 👍
Gezip tozanlar keşke sadece kendilerine zarar veriyor olsa... Öyle olsa kimse zaten kızmaz ki

Son düzenleme:
Gezip tozanlar keşke sadece kendilerine zarar veriyor olsa... Öyle olsa kimse zaten kızmazki
Zaten virüsü yayanlar onlar hem kendilerine hem etraftakilere zarar veriyorlar bu su götürmez bi gerçek zaten fakat kendimizi strese sokarak bu insanları değiştiremeyiz ki tabiri caizse küfür etsen amaaan der geçerler anlamazlar napalım kötü olan durumu dahada kötüleştirmemek adına sakin kalıcaz

Pandeminin ilk aylari cok titizlendim ben açıkçası. Evden market harici cikmadim.Ancak yazin bir gevşeme oldu bende maalesed 😞 ha tatile falan gitmedim ancak sadece kizkardesime gittim..Orda bikac arkadas toplandık.Birkac kez de cafe ye gittik birlikte..Son iki aydir yine cok dikkatliyim.10 dakikalik mesafe kardesimle evlerimiz ama sadece 1 kez gittim.Onda da hijyene ve mesafeye dikkat ettik..Ama fellik fellik gezenler var cevremde .Ben korkuyorum acikcasi coronadan cünkü sigara kullaniyorum ve astim baslangicim var..Zaten panik atak hastasiyim umarim illet bana gelmeden asilanirim..

Mart ayının başlarında virüsün Türkiye’ye geldiğine dair bir şeyler duyuyordum, hamileydim ve çalışıyordum. Bir çarşamba günü arkadaşıma ben iki gün izin alayım da pazartesi duruma bakarım korktum ben bu işten dedim eve gelirken. Geliş o geliş 🤦🏻‍♀️ Bir daha dönemedim. Sağlık bakanı açıklama yaptı ve hamilelerin işe gitmesi kısıtlandı. Nisan’da doğum yaptım. Koronanın en zirve yaptığı haftalardan biriydi eşimden başka kimseyi kabul etmedi hastane. Annem tamamen izole olduğundan lohusalıkta yanımda kaldı iki üç hafta. Bayramlar, özel günler geldi geçti kimseyle de bir araya gelmedim. Bebeğimi tek başıma büyütüyorum. Doktor kontrolü dışında dışarı çıkmıyorum diyebilirim. Fakat eşim çalışıyor. Geçtiğimiz haftalarda virüsü aldı ve bana da bulaştı maalesef. Evde ve rahat geçirdik ama kaçamadık hastalıktan. Sadece vicdanım çok rahat, gezme tozma uğruna ne kendi hayatımızı ne de başkasının hayatını riske atmadığımız için.

9 aydan beri evime bir kişi geldi... Balkonda oturduk. Bende bir kişiye gittim. Var mı benim gibi olan? Ben mi anormalim... artık psikolojim bunu kaldırmıyor gerçekten patlamak üzere olan bir bombaa gibi hissediyorum kendimi...çevremdeki çoğu insan dikkat etmiyor bu gibi durumlara, herkes normal hayatına devam ediyor. Ailemi 9 aydan beri görmüyorum hastalık taşırım korkusuyla (şehir dışında uzakta) etrafıma bakıyorum herkes ailesiyle kahvaltılar aksam yemekleri.... siz neler yapıyorsunuz ? biraz önce ıslak kek in üstüne turşu yedim siz düşünün... anketi cevaplarsanız çok sevinirim.

ev ziyaretlerine gıdıp, orda burda gezenlere hıç bir şekilde hakkımı helal etmıyorum gerçekten allahınızdan bulun
Ben kimseye gitmedim bir insan bile yok üstüne 9 aydır eşim de eve gelemiyo Corona yüzünden. Ben de dikkat etmeyen insanlara çok kızgınım.

Back
X