9 aydan beri sadece ben mi karantinadayım ?

Ev ziyaretlerine gidiyormusunuz?

• Ankete Katılan
    346
  • Anket Kapalı .
Bir ay herkesi durdurup eve de tiksalar bitmez ki. Yurt disindan akin akin insan geliyor,gelene ne karantina var ne test zorunlulugu var. Biz temizlendik zannederiz hop bir ucak iner 300 kisi al sana gene koronasin. Bos yere yarim yamalak kapatip acip egleniyor yetkililer. Bununla yasamaya alismamiz lazim bence, bir haltin bitecegi yok.
Bir haltın biteceği yok diyip , ipleri elden bırakmamak lazım yinede diye düşünüyorum

Bir ay herkesi durdurup eve de tiksalar bitmez ki. Yurt disindan akin akin insan geliyor,gelene ne karantina var ne test zorunlulugu var. Biz temizlendik zannederiz hop bir ucak iner 300 kisi al sana gene koronasin. Bos yere yarim yamalak kapatip acip egleniyor yetkililer. Bununla yasamaya alismamiz lazim bence, bir haltin bitecegi yok.
İstedikleri şey sürdürülebilir değil zaten. Kendi psikolojileri de bozulmuş görüldüğü üzere insan görmemekten, hava almamaktan. Aynen öyle, bununla yaşamaya alışacağız başka çaremiz yok şu an için.

Bir haltın biteceği yok diyip , ipleri elden bırakmamak lazım yinede diye düşünüyorum
İpi eden birakmamaniz kisisel caba ama. Ben evinize gelip ellerinizi yikadiniz mi,dusunuzu aldiniz mi diye soramam sonucta. Siz kendiniz yapacaksiniz bunlari.

Aileme gidiyoruz ama eve çıkmıyoruz. Onlar kapıya iniyor uzaktan görüp eve dönüyoruz. Çok zor gerçekten. İnsanların rahatlığına çok kızıyorum. Şu dönem çok tehlikeli nolur azcık dikkat etsek. Bir de hala ıslarla ben inanmıyorum bu hastalığa, ben temizim deyip insan huzurunu kaçıranlar var. Bir komsum ısrarla gelmek istiyor ki bin defa söyledim. Ne yalan söyleyim o gelince kapıyı açmıyorum.

20201220_152134.webp
sol tarafta görünmeyen kısım var 5 6 amca semaver yakmış bahçede çay içiyorlar bende balkondan bakıp yasak bi bana mı var diye iç çekiyorum 😁😁

Tabii elden birakmamak lazim ama bu tarz test zorunlulugu olmamasi, turist farki, ozel gunlerde açık otelleri falan gordukce eve tikilan bizlerin sabri tasiyor. Ben misal psikoloji msikoloji kalmadi valla . Gecen hafta yasakta bir aile nasil yakalndi Bursa da 70kisi falan toplanip restoran da kutlama yaptılar. Yaptirim yaptiklarini yanj ceza aldıklarını ben duymadim duyan var mi? Bna bu durum çok dokunuyor ben ailemi goremezken
Arabam ve ehliyetim olsa atlar giderdim. Babamda calisiyor zaten.

İpi eden birakmamaniz kisisel caba ama. Ben evinize gelip ellerinizi yikadiniz mi,dusunuzu aldiniz mi diye soramam sonucta. Siz kendiniz yapacaksiniz bunlari
İpi eden birakmamaniz kisisel caba ama. Ben evinize gelip ellerinizi yikadiniz mi,dusunuzu aldiniz mi diye soramam sonucta. Siz kendiniz yapacaksiniz bunlari.
Kimsenin evine gitmezseniz sormanızada gerek kalmaz

Kimsenin evine gitmezseniz sormanızada gerek kalmaz
Gitmiyorum zaten. İpin ucunu salmamak lazim dediginiz icin size anlattim. Kisisel hijyeninize dikkat ederseniz korona sizi bulmaz. Bu da sizin alacaginiz sahsi onlemle alakalidir,devlet merciileri buna kadar dikkat edemez.Bu kadar basit.

Yasadigim ulkede vaka sayisi pandeminin basindan beri 7200 olum sayisi 59. Calistigim 60 bin kisilik multeci kampinda iki haftada bir 1000 test yapiyoruz toplam vaka sayisi 3 cikiyor ortalama. Yurtdisindan gelenler karantina altina alinip test oluyorlar. Basta evden calisiyorduk ama su an her gun kampa gidiyoruz. Aksam sekizden sonra sokaga cikmak bara gitmek parti yapmak yasak. Ama zaten her gun dipdibe oldugum is arkadaslarimla gorusuyorum evimde veya bahcede cunku isimiz cok yogun ve zaten her gun dipdibeyiz ne bileyim ama kalabalik gorusemiyouz tabi. Kampta multecilerle gorusurken de asla maskemizi cikarmiyoruz ve mesafeye dikkat ediyoruz. Sehire gittim birkac kisiyle gorustum. Turkiye'de olsam sosyallesmezdim sanirim veya sinirli sosyallesirdim. Babam risk grubunda oldugu icin ona bulastirmamak adina cok daha fazla dikkat ederdim sanirim... Bir de vaka sayisi daha fazla risk daha fazla diye daha fazla dikkat ederdim. Turkiye'ye izin icin gittigimde de kimseyle gorusmedim. Babamla sahilde yuruyus yaptim tek aktivitem buydu. Simdi turkiyeye donme ihtimalim var kara kara dusunuyorum guzel bir psikoloji degil karantina. Umarim bir an once asi cikar.

Eve kapanmakla is bitmiyor. yani bunun çozumu tamamen eve kapanmak degil.

Ben kurallara uyuyor muyum uyuyorum. kac gundur evden dısarı cıkmadım. oğlumun anaokuluda kapalı ben de evden calişıyorum birtek esim gidip geliyor.

9 aydır böylemiyim peki degilim. ise gitmek zorunda olduğum zamanlarda oldu cocugum okulada gitti. Mesafe maske hijyene dikkat ederek devam ettik hayatimıza.

Esim is yerinden eve koronada getirdi koronada oldum ama bizden başka kimseye bulasmadı çok şükür. Hatta çok ilginçtir oğluma bile bulasmamis oğlum negatif çıktı dolayisiyla okulunda kimseye bulasmadı.

Ama yazın özellikle bol bol doğaya cıktık. ıssız alanlar keşfettik. Hatta ailelerimizide o ıssız alanlara cagirip gorustük. Görustuk derken sarilmadık kesinlikle sadece beraber piknik yapıp özlem giderdik.

Dısarıda maskeye dikkat ettik el temizligine dikkat ettik. kalabalık alanlara girmedik ama dısarı çıktık.

yanımizda bir şeyler gorurup kamp sandaleyiyerimizi kurup ormanda kahvaltilar yaptık yazın. Denizin sakin zamanini bulup denize de gitdik.

Tüm dunyada ası yaygınlasıp toplumsal bağışıklık kazanana kadar malesef böyle yaşamaya devam edecegiz.

Eve kapanmakla is bitmiyor. yani bunun çozumu tamamen eve kapanmak degil.

Ben kurallara uyuyor muyum uyuyorum. kac gundur evden dısarı cıkmadım. oğlumun anaokuluda kapalı ben de evden calişıyorum birtek esim gidip geliyor.

9 aydır böylemiyim peki degilim. ise gitmek zorunda olduğum zamanlarda oldu cocugum okulada gitti. Mesafe maske hijyene dikkat ederek devam ettik hayatimıza.

Esim is yerinden eve koronada getirdi koronada oldum ama bizden başka kimseye bulasmadı çok şükür. Hatta çok ilginçtir oğluma bile bulasmamis oğlum negatif çıktı dolayisiyla okulunda kimseye bulasmadı.

Ama yazın özellikle bol bol doğaya cıktık. ıssız alanlar keşfettik. Hatta ailelerimizide o ıssız alanlara cagirip gorustük. Görustuk derken sarilmadık kesinlikle sadece beraber piknik yapıp özlem giderdik.

Dısarıda maskeye dikkat ettik el temizligine dikkat ettik. kalabalık alanlara girmedik ama dısarı çıktık.

yanımizda bir şeyler gorurup kamp sandaleyiyerimizi kurup ormanda kahvaltilar yaptık yazın. Denizin sakin zamanini bulup denize de gitdik.

Tüm dunyada ası yaygınlasıp toplumsal bağışıklık kazanana kadar malesef böyle yaşamaya devam edecegiz.
Gerçekten yazın hava almak çok iyiydi. Kışın bunları yapmak zorlaşıyor... uzun süre açık havada duramıyorum artık üşüdüğüm için

anneniz için altın suyunu araştırabilir misiniz? çok geçmiş olsun
Teşekkür ederim, ozon, enginar ve bor tedavisi uyguluyoruz. Epilepsi de geçiriyor, epilepsi ilacı kullanmaya başladık, onun çok faydasını gördük, yani bez kullanıyoruz altına ama babamla beni tanımaya başladı, ismimizle sesleniyor şimdi. Bir araştırayım onu da :)

Bu arada doktorlarin insanlara sitem hakki var bence. Bu forumda bir arkadasimizin babasi 70 yasinda emekli doktor ankara'da goreve cagirilmis. Adamin paraya filan ihtiyaci yok emekli olmus devlet zoruyla kamu yarari adina risk grubunda olmasina ragmen goreve cagiriliyor. Uzulmesini istemedim icin bu arkadasimi etiketlemicem ama forumda taninan bir uye. Baba korona kapiyor sonra. Yani ben doktor olsam cidden isyan ederim. Ben kamu yarari icin devlet zoruyla riske atilayim ama o kamu gezsin tozsun cidden ayar olurdum. Doktorlara yapilanlari insan haklari ihlali olarak goruyorum zorla calistirma yasaginin ihlali olarak goruyorum. Evet pandemi sartlari belki aihs madde 4un istisnasi kapsamina giriyor olabilir ama yuh kardesim 70 yasindaki astim hastasi emekli doktoru da goreve cagirmazsin. Korona kapinca olmediyse 10 gun sonra goreve de demezsin yani.

Ben geçen yıl Ocak ayında ailemin yanına gitmiştim 9 aylık kızımla.
Eve döndüm dönecem derken epey kaldık, tam dönmeye karar verdim Mart’ta pandemi başladı, Mayıs’ın ikinci haftasına kadar kaldım annemlerde.
Eşim geldi artık eve döndük, o günden sonra da kimseyle görüşmedik.
Sadece hastane kontrollerim uzun süreceği zaman kızımı babaannesine bırakıyoruz, eşim de beni arabada bekliyor, ben hastaneye tek giriyorum.

İki ay oldu galiba, babam halamları falan toplayıp bize gelmek istedi kabul etmedim, çünkü çok geziyorlar, kendimizi riske atamazdım.

Kızımı haftada iki gün sakin saatlerde parka çıkarıyordum, geçenlerde altıncı hastalık geçirdi. O günden sonra da hiç çıkmadık, altıncı hastalık bulaşan yerden korona da buluşabilirdi allah korusun

Ben once kendi sagligimi sonra da insani duygularla (vicdan) diger insanlarin sagligini dusunup disari cok zorunlu kalmadikca cikmiyorum hatta haftada sadece 1 kere disari cikiyorum onda da ise gidip alisverisimi yapip eve donuyorum. Calisanlar malesef disari cikmak zorunda kaliyorlar. Ama insanlar binbir bahane uydurup sokaklardalar... Ha birde sen dikkat ediyorsun diye laf yiyorsun,suclu oluyorsu, dalga geciliyor.
Ozellikle “O kadar korkma canim” diyenlerin akil tutulmasi yasadiklarini dusunuyorum.
Nasil gecirecegimi bilsem korkmam ama malesef bilmiyorum... ister ciksinlar ister cikmasinlar. Vicdanlari rahatsa sorun yok herkes kendinden sorumludur.
Ozgurluk benim ozgurlugu ihlal etmedigin kadar senin de ozgurlugundur. Tedbirli olursalar,salgini yaymazlarsa istedikleri yerde gezsinler. Yeter ki benim disari cikma ozgurlugumu daha da uzun sure engellemesinler ve bir an once ozgurce sokaklarda eskisi gibi dolasayim. ☺️

Bu arada doktorlarin insanlara sitem hakki var bence. Bu forumda bir arkadasimizin babasi 70 yasinda emekli doktor ankara'da goreve cagirilmis. Adamin paraya filan ihtiyaci yok emekli olmus devlet zoruyla kamu yarari adina risk grubunda olmasina ragmen goreve cagiriliyor. Uzulmesini istemedim icin bu arkadasimi etiketlemicem ama forumda taninan bir uye. Baba korona kapiyor sonra. Yani ben doktor olsam cidden isyan ederim. Ben kamu yarari icin devlet zoruyla riske atilayim ama o kamu gezsin tozsun cidden ayar olurdum. Doktorlara yapilanlari insan haklari ihlali olarak goruyorum zorla calistirma yasaginin ihlali olarak goruyorum. Evet pandemi sartlari belki aihs madde 4un istisnasi kapsamina giriyor olabilir ama yuh kardesim 70 yasindaki astim hastasi emekli doktoru da goreve cagirmazsin. Korona kapinca olmediyse 10 gun sonra goreve de demezsin yani.
Bir mesleği seçerken getirilerini ve götürülerini kabul ederek seçiyoruz. Doktorlar ve diğer sağlık çalışanları da bu mesleği seçtikleri için pandemi döneminde zor şartlarda çalışmak zorundalar. 70 yaşında kronik hastalığı olan doktor konusunda bir şey diyemiyorum ama eşim eve gelemiyor diye ağlayanı da anlamıyorum. Eşinin mesleği o, tüm dünyada doktorlar böyle çalışıyor şu dönemde. Bu pandemi değil dünya savaşı olsaydı ön safta olanlar askerler olacaktı. Asker eşleri sizin yüzünüzden eşimiz eve gelemiyor diye ağlayacaklar mıydı?

Back
X