9 aydan beri sadece ben mi karantinadayım ?

Ev ziyaretlerine gidiyormusunuz?

• Ankete Katılan
    346
  • Anket Kapalı .
9 aydan beri evime bir kişi geldi... Balkonda oturduk. Bende bir kişiye gittim. Var mı benim gibi olan? Ben mi anormalim... artık psikolojim bunu kaldırmıyor gerçekten patlamak üzere olan bir bombaa gibi hissediyorum kendimi...çevremdeki çoğu insan dikkat etmiyor bu gibi durumlara, herkes normal hayatına devam ediyor. Ailemi 9 aydan beri görmüyorum hastalık taşırım korkusuyla (şehir dışında uzakta) etrafıma bakıyorum herkes ailesiyle kahvaltılar aksam yemekleri.... siz neler yapıyorsunuz ? biraz önce ıslak kek in üstüne turşu yedim siz düşünün... anketi cevaplarsanız çok sevinirim.

ev ziyaretlerine gıdıp, orda burda gezenlere hıç bir şekilde hakkımı helal etmıyorum gerçekten allahınızdan bulun
Hiç bir yere çıkmıyorum. Sadece haftada bir parkta yürüyüş yapıyorum. Market işini eşime yıktım bir kişi çıksın diye. Ama boşuna kürek çekiyormuşum gibi geliyor. Çevrem de çoğu kişi gün yapma beraber kahvaltı yapma derdinde. Haftasonu yasağı da kimseye etki etmiyor. Oturduğum sitede hafta içi gelin alma merasimi yapıldı. Davul zurna kalabalık. Biz evden çıkmayalım ne yazar. Bu gidişle bir sene daha otururuz biz evde

Bir mesleği seçerken getirilerini ve götürülerini kabul ederek seçiyoruz. Doktorlar ve diğer sağlık çalışanları da bu mesleği seçtikleri için pandemi döneminde zor şartlarda çalışmak zorundalar. 70 yaşında kronik hastalığı olan doktor konusunda bir şey diyemiyorum ama eşim eve gelemiyor diye ağlayanı da anlamıyorum. Eşinin mesleği o, tüm dünyada doktorlar böyle çalışıyor şu dönemde. Bu pandemi değil dünya savaşı olsaydı ön safta olanlar askerler olacaktı. Asker eşleri sizin yüzünüzden eşimiz eve gelemiyor diye ağlayacaklar mıydı?

evet.

Hatirlarsin onlar da agliyorlardi,siyasete girmeyem simdi mune zimbalar beni de. Temmuz olaylarinda cok konu acildiydi buralarda asker polis esleri falan hakkimizi helal etmiyoruz diyorlardi. İzinler iptal oldu,izindekiler goreve cagrildi,fazladan mesai yaptilar diye evde kocasiz kaldilardi.
Tanimadigin insanin uzerinde ne hakkin var da helal etmiyorsun yani,saka gibi insanlar var

Son düzenleme:
Bende sizin gibi düşünüyorum. Sanki sadece ben evdeyim diğer herkes dışarıda gibi geliyo 🙈😞😏

Hiç kimseye gitmiyorum eve de kimseyi almıyorum, nazik bir şekilde herkese açıklamamı yapıyorum. Ama pandemi boyunca hep çalıştım işten eve evden işe şeklinde. Alınacak olan herkese çalışıyorum risk taşıyorum sizleri de hasta etmek istemem diye ufak yalanlar söylemek durumundayım, işe yarıyor 👍

Bi tek üst komşumla görüsüyorum tek kadın oda zaten hep evde benim zaten ona onun zaten bana bulaştırma ihtimali yok 1 ay kadsr önce korona geçirdim.
Ha o zaman kapımızı bile kimseye açmadık siparişleri kapı önüne bıraktırdık falan ama kimse böyle davranmıyor bizden sonra yan binada birileri korona oldu kadın maske takıp bakkala gitti hep 🤷🏼‍♀️

Bana gore ben karantinadayim.
Normalde gezebilecegimin %1 ini gezdim.

kime gire neye gore. O yuzde 1 i yapmasam akil hastanesindeydim ki su an bile o yoldayim.

Teşekkür ederim, ozon, enginar ve bor tedavisi uyguluyoruz. Epilepsi de geçiriyor, epilepsi ilacı kullanmaya başladık, onun çok faydasını gördük, yani bez kullanıyoruz altına ama babamla beni tanımaya başladı, ismimizle sesleniyor şimdi. Bir araştırayım onu da :)
kayınvalidemin komşusu 70 li yaşlarda, alzheimer, altın suyundan sonra sakinleştiğini çok iyi geldiğini söylemişler ama o baya ağır vaka, yani düzelme iyileşme falan yok, 10 yıldır devam eden bir hastalık, o aklıma geldi, ben de araştırıyorum ama acil bir durum olmadığından pek bilmiyorum, ozon tedavisi de çok iyiymiş, o da araştıracaklarım arasında. hepsiburada da yorumlara bakmıştım. Kolay gelsin.

Şunu da söyliyeyim bütün yaz açık havada deniz kenarlarında orda burda görüştük görüşeceklerimizle hiç birşey olmadı bi kere kv deme kahvaltıya gittim aylar sonra korona olduk yani evde tıkılmakta çok mantıklı gelmiyor bana ;) toplu taşıma kullanmadan çok dikkat ederek dışarı çıkılır

kayınvalidemin komşusu 70 li yaşlarda, alzheimer, altın suyundan sonra sakinleştiğini çok iyi geldiğini söylemişler ama o baya ağır vaka, yani düzelme iyileşme falan yok, 10 yıldır devam eden bir hastalık, o aklıma geldi, ben de araştırıyorum ama acil bir durum olmadığından pek bilmiyorum, ozon tedavisi de çok iyiymiş, o da araştıracaklarım arasında. hepsiburada da yorumlara bakmıştım. Kolay gelsin.
Biz hem evde kapsülle hem de hastanede damardan ozon tedavisi uyguluyoruz :) . Bizimki de 10 yıla yaklaşıyor artık, 2013'te biz ilk belirtilerini fark etmeye başlamıştık, daha önce başlamıştır etkilemeye. Kötüleşmesini engellemesi yeterli oluyor bu aşamada tedavilerin, bu kadarına da şükür.

Çalışmadığım için sürekli evdeyim, Bir çeşit izolasyon durumu yani. Ablamın uzun hastalığı ve sonrasındaki kaybı, cenaze için gidip gelme,annemin rahatsızlığı babamın ameliyatı derken şehir dışındaki annemlere bu yıl içinde 3 kez gittim,geldim. Fakat bizim şansımız annemlerin iki katli evlerinin üst katı ayrı daire ve ben kendi aracımla gidiş geliş yaptım. Aksi durumda benimde gitmem zor olurdu ki zaten ben zorunlu hallerden gittim, amacım gezme değildi.

konuyla ilgili olarak birşeyler yazmak isterim. herkes gün yapmalardan vs bahsediyor, Allah aşkına nereler buralar? 1 yıldır çevremde kimsenin gün yaptığını falan görmedim. Annem çok aktiftir, ama öyle böyle değil. Her ay şehirdışı geziye vs giderdi, ona gitmek için randevu alırdık resmen. Kendi gibi 30-40 kişilik grubu vardı, neredeyse 1 yıldır 1 kere bile görüşmediler, kim gün yapıyor yahu? Geçen yakınımız vefat etti, taziye evi yok, sadece telefon. Burada anlatıldığı kadar çok insan yok dışarıda, ben vallahi görmedim, herkes oturuyor, bir tek yazın dışarı çıktı herkes, biz de çıktık. o kadar yani. kuzu kuzu aşı bekliyoruz.

Bir mesleği seçerken getirilerini ve götürülerini kabul ederek seçiyoruz. Doktorlar ve diğer sağlık çalışanları da bu mesleği seçtikleri için pandemi döneminde zor şartlarda çalışmak zorundalar. 70 yaşında kronik hastalığı olan doktor konusunda bir şey diyemiyorum ama eşim eve gelemiyor diye ağlayanı da anlamıyorum. Eşinin mesleği o, tüm dünyada doktorlar böyle çalışıyor şu dönemde. Bu pandemi değil dünya savaşı olsaydı ön safta olanlar askerler olacaktı. Asker eşleri sizin yüzünüzden eşimiz eve gelemiyor diye ağlayacaklar mıydı?
Zorundalar mı? Sizin anayasanın zorla çalıştırma yasağı maddesinden haberiniz yok herhalde 😂 İstifa edemiyor bu insanlar aylardır bu şekilde halkın sorumsuzluğunun bedelini ödüyorlar. Yani kimsenin derdinin kocam eve gelmiyor oldugunu sanmıyorum, insanlar ölüyorlar hanımefendi. Meslek hastalığı dahi sayılmıyor ölümleri üstelik.

Aa bu arada savaşta olsak ve siz karşı tarafın askerine yardım edip bu ülkenin askeri sizi kurtarsın isterseniz neler olur tahmin edebilirsiniz sanıyorum. Ama şu durumda aynı şeyi yapıp kurtarılmayı bekliyorsunuz ve kurtarıyorlar sizi zorla da olsa. Bari ileri geri konuşmayın yani ayıp artık.

Zorundalar mı? Sizin anayasanın zorla çalıştırma yasağı maddesinden haberiniz yok herhalde 😂 İstifa edemiyor bu insanlar aylardır bu şekilde halkın sorumsuzluğunun bedelini ödüyorlar. Yani kimsenin derdinin kocam eve gelmiyor oldugunu sanmıyorum, insanlar ölüyorlar hanımefendi. Meslek hastalığı dahi sayılmıyor ölümleri üstelik.

Aa bu arada savaşta olsak ve siz karşı tarafın askerine yardım edip bu ülkenin askeri sizi kurtarsın isterseniz neler olur tahmin edebilirsiniz sanıyorum. Ama şu durumda aynı şeyi yapıp kurtarılmayı bekliyorsunuz ve kurtarıyorlar sizi zorla da olsa. Bari ileri geri konuşmayın yani ayıp artık.

Evet yukarılarda bir hanımın derdi kocam eve gelmiyordu ki inanılmaz mantıksızdı. İnsan böyle bir dönemde eşini yalnız bırakmaz virüs sadece hastanede değil şu an her yerde çünkü.
bu dönemde bir doktorun istifa etmesi mantıklı mı? O psikoloji eminim çok zor çok yakınımda insanlar pandemi hastanelerinde çalışıyor dinliyorum anlatıyorlar. Yoruluyorlar evet ama bana arkadaşımın dediği şey şu biz bunun eğitimini aldık. Bu yaşta Böyle bir döneme denk gelmemi çok büyük bir tecrübe oldu. Çok yakınım bu insan. Şikayet de etti. Uzun çalışma saatleri yüzünden. Doktor eksiğinden. İstifa edenlere de küfretti. Hiç de bırakıcam dediğini duymadım. Asker cephedeyken ben dönecem yeaa diyebiliyor mu mesela?
İleri geri konuşmak değil ama görev ve sorumluluklarımız var hepimizin. Bir hekim eğitimini alırken bunu da kabullendi. Ayrıca yazın istifalar serbestti edenler etti. Sonra tekrar yasak geldi.
pandemi gerçekten halkın sorumsuzluğu mudur?
Mesela yazın düğünlerin cenazelerin serbest bırakılması? Bizim düğünümüze 500km şehir değiştirip gelen insanlar evlenirken gitmek zorunda kaldık sırf serbest bırakıldığı için. İş yerimde 800 kişi çalışıyor. Vücut gücüyle çalışılan bir fabrika maske takamıyor kimse. Kçö yok bizde hiç olmalı. Marttan beri sokağa çıkma yasaklarında bile çalıştık. Herkes evindeyken ben çalıştım. İş yerimde Herkes sıradan hastalandı. Ailelerine bulaştırdı. Onlar markette birilerine bulaştırdı bu zincir şeklinde gitti. Temaslıları filyasyona bile vermiyorlar iş yürümüyor yoksa. Para kazanmamız lazım. Ekonomimiz kaldırmaz. Avmler açık şu an. Ekonomi çökmesin diye kapatamıyorlar. Ama gidin bakın bomboş. Ben çok caf caflı bir avmye yürüyüş mesafesinde oturuyorum. Gün içinde yoğunluğu görebiliyorum. Sadece çalışanlar var avmlerde. Halk mı sorumsuz yoksa para mı lazım?
Bir şekilde hayat devam etmek zorunda. Pandemi var tarih boyunca hep oldu. Virüs nereden tüm dünyaya bulaştıysa sebebi neyse ona öfkelenin. Gün içinde bir tek komşusuyla sosyalleşene değil bence.

Sizi gözardı etmişim zamanında. Siz de ederseniz karşılıklı etkileşime girmemiş oluruz. İyi akşamlar.

konuyla ilgili olarak birşeyler yazmak isterim. herkes gün yapmalardan vs bahsediyor, Allah aşkına nereler buralar? 1 yıldır çevremde kimsenin gün yaptığını falan görmedim. Annem çok aktiftir, ama öyle böyle değil. Her ay şehirdışı geziye vs giderdi, ona gitmek için randevu alırdık resmen. Kendi gibi 30-40 kişilik grubu vardı, neredeyse 1 yıldır 1 kere bile görüşmediler, kim gün yapıyor yahu? Geçen yakınımız vefat etti, taziye evi yok, sadece telefon. Burada anlatıldığı kadar çok insan yok dışarıda, ben vallahi görmedim, herkes oturuyor, bir tek yazın dışarı çıktı herkes, biz de çıktık. o kadar yani. kuzu kuzu aşı bekliyoruz.
Geçen annem Zoom indirdiğini söyledi. Ne yapacaksın sen Zoom'u, dedim. "Kızlarla toplanıyoruz." dedi. Online gün yapıyorlarmış. :))))

Gerçekten yazın hava almak çok iyiydi. Kışın bunları yapmak zorlaşıyor... uzun süre açık havada duramıyorum artık üşüdüğüm için

Evet kışin zorlaştı tabi ama biraz daha sabır tarihte bitmeyen pandemi olmamış. her salgın son bulmuş bu da son bulacak. Ben şu an yazın iyiki çıkmışız diyorum yoksa şu an psikolojim kaldırmazdı günlerce evden çıkmamayi.

Geçen annem Zoom indirdiğini söyledi. Ne yapacaksın sen Zoom'u, dedim. "Kızlarla toplanıyoruz." dedi. Online gün yapıyorlarmış. :))))
annem 70 yaşında, aktif facebook whatsup instagram kullanıyor, üç dört sene önce aç kapat dışında pek kullanmazdı telefonu, neredeyse her gün facetime yapıyoruz, son görüşmemizde bana internet bankacılığını öğret dedi. Ama üzülüyorum, hiç dışarı çıkmıyor, ilk defa bu kadar kilo aldı, gezmeye alışkın kadın, artık evimde daha rahatım canım da istemiyor eskisi gibi demeye başladı. Psikolojilerimiz iyice bozuldu

Evet yukarılarda bir hanımın derdi kocam eve gelmiyordu ki inanılmaz mantıksızdı. İnsan böyle bir dönemde eşini yalnız bırakmaz virüs sadece hastanede değil şu an her yerde çünkü.
bu dönemde bir doktorun istifa etmesi mantıklı mı? O psikoloji eminim çok zor çok yakınımda insanlar pandemi hastanelerinde çalışıyor dinliyorum anlatıyorlar. Yoruluyorlar evet ama bana arkadaşımın dediği şey şu biz bunun eğitimini aldık. Bu yaşta Böyle bir döneme denk gelmemi çok büyük bir tecrübe oldu. Çok yakınım bu insan. Şikayet de etti. Uzun çalışma saatleri yüzünden. Doktor eksiğinden. İstifa edenlere de küfretti. Hiç de bırakıcam dediğini duymadım. Asker cephedeyken ben dönecem yeaa diyebiliyor mu mesela?
İleri geri konuşmak değil ama görev ve sorumluluklarımız var hepimizin. Bir hekim eğitimini alırken bunu da kabullendi. Ayrıca yazın istifalar serbestti edenler etti. Sonra tekrar yasak geldi.
pandemi gerçekten halkın sorumsuzluğu mudur?
Mesela yazın düğünlerin cenazelerin serbest bırakılması? Bizim düğünümüze 500km şehir değiştirip gelen insanlar evlenirken gitmek zorunda kaldık sırf serbest bırakıldığı için. İş yerimde 800 kişi çalışıyor. Vücut gücüyle çalışılan bir fabrika maske takamıyor kimse. Kçö yok bizde hiç olmalı. Marttan beri sokağa çıkma yasaklarında bile çalıştık. Herkes evindeyken ben çalıştım. İş yerimde Herkes sıradan hastalandı. Ailelerine bulaştırdı. Onlar markette birilerine bulaştırdı bu zincir şeklinde gitti. Temaslıları filyasyona bile vermiyorlar iş yürümüyor yoksa. Para kazanmamız lazım. Ekonomimiz kaldırmaz. Avmler açık şu an. Ekonomi çökmesin diye kapatamıyorlar. Ama gidin bakın bomboş. Ben çok caf caflı bir avmye yürüyüş mesafesinde oturuyorum. Gün içinde yoğunluğu görebiliyorum. Sadece çalışanlar var avmlerde. Halk mı sorumsuz yoksa para mı lazım?
Bir şekilde hayat devam etmek zorunda. Pandemi var tarih boyunca hep oldu. Virüs nereden tüm dünyaya bulaştıysa sebebi neyse ona öfkelenin. Gün içinde bir tek komşusuyla sosyalleşene değil bence.
Siz nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama benim yaşadığım yerde son yasak gelene kadar insanlar dip dibe sosyalleşmeye devam etti. Sorumsuzluktan kastım bu zaten, çalışmak zorunda kalana değil lafım. Keyfi şekilde gezip eğlenen sosyalleşmediği komşu kalmayan ve bunun neticesinde doktor değil mi tedavi etmek zorunda diyen insanları anlamam mümkün değil.

Hükümetin ekonomi çökmesin diye yaptığı politikaların da sorumlusu ben değilim. Yasak değil diye yapılması gerekiyor mu o da herkesin kendi sorumluluğuna kalmış işte. Ben katılmadım düğünlere mesela aradım hediyemi yolladım bitti. Bazı durumlar serbestti yasak yoktu diye yarınlar yok gibi yaşamak gerekmiyordu yani.

İdealist ve yolun başında biri sizin tanıdığınız doktor sanırım. Bu ülke malesef ona da idealiatliğin beş para etmediğini öğretecektir. Çalışmak isteyene lafım yok zaten ama zorundalık içeren bi durum olmamalı bu.

Back
X