• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 aylık bebeği bırakıp işe dönmek

Evlerden ırak ki ne ırak çocuktan önce iyiydi çocuk olduktan sonra iyice kafayı yedi sanırım kendi kızı yok bende kızım olsun çok istiyordum kızım oldu Allah gönlüne göre verdi demiyorda Allah gönlüme göre verdi kız diyor kendi doğurmuş gibi hastanede bile yanımda kaldı zorla bütün gece uyudu ablam yanımdaydı bile o ilgilendi sonra döndü yok ben alınca laf söyledin ben gidip ağladım dedi yani o kadar rolcü ki anlatamam o yüzden çocuğumu bırakmamak en sağlıklısı olacak sanırım
Kafayı yemiş
Süt iznin yok mu biraz erken çıksan
Kalan zaman için bakıcı tutsan çok daha iyi olur

Kendiniz bakamıyor olsaydınız ve çalışmak zorunda olsaydınız bu okuduklarınız size kendinizi eksik hissettirirdi. Bazen bazı şeyler tercih olmayabilir 🙂
Oğlumu 7 aylık bakıcıya bıraktım. Ben de bariz farkı gördüm mesela. Bakıcı ablamız çocuk gelişimi mezunu inanılmaz disiplinli kurallı saatli dinamik bir kadındı. Ben evde olsam muhtemelen hep yorgun olurdum. Belki yorulup tv bile açardım ama oğlum 4 yaşına kadar hiçbir şey izlemedi. Hep saatli uyudu. Her gün iki kez parka çıktılar. Çeşit çeşit sağlık yemekler pişirdi ablası ona. Ben evde olsam muhtemelen başka ev işleri ile de uğraşıyor olacağım için bu kadar her şeyini özenli yapamazdım. Yemeklerini kendi yemeği öğretti oyun gruplarına götürdü zamanında bezi emziği bıraktı hiçbir konuda kriz yaşamadı oğlum. Hep mutluydu.
Ayrıca mükemmel bakan anneanne babaanneler de gördüm.
Şimdi yine hamileyim ama iş bir süre ara vereceğim yoruldum çünkü. Kendim bakacağım bebeğime. İdolüm bakıcı ablamız :)
size katılıyorum. herşey tamamen ilgi ve alaka. bende ilk oğlumu 10 aylıkken annanesine bıraktım. ama keşke ilgili alakalı çocuk eğitimi bilen bir bakıcıya bıraksaydım.annemde çok ilgili ama kadıncağız birde kendi ev işleriyle ilgilenince denge çok kurulamadı. evet ben evde olsam kendim baksam çok daha farklı olurdu belki ama ben geldiğimde dediğiniz gibi yorgun oluyordum dolayısıyla annemin bakması işime geliyordu. şimdi ikinci bebeğime kendim bakıyorum bir buçuk yıl işe gitmeyip kendim bakacağım durum çok farklı olacak mı göreceğiz. ama en azından kreş yaşına az kalmış olacak. bu defada yaş daha ilerledi tabi inşallah o enerjiyi hep bulurum kendimde:))

Çalıştığınızda çok iyi bir maaş almayacaksanız bence çalışmayın. Eğer şuan maddi açıdan çok zorlanmıyorsanız kendiniz bakın. Kızım 3.5 yaşında şuan yarım gün kreşe başladı. Ve çalışan annenin baktığı çocuk ile benim çocuğumun arasındaki o bariz farkı çok iyi anladım.
3.5 senedir evdeyim sadece onunla ilgilendim. 2.dönem tam gün kreşe başladığında ancak o zaman işe döneceğim.
Anneanne babanne baktığında tabikide sizin kurallarınız olmayacak. Bende bazen anneme bırakıyorum orada kalmaya bayılıyor çünkü orada serbest çok çok esnetmeden kuralları annem herşeye izin veriyor.
Annesi bakan ve çalışan annenin baktığı fark nedir acaba?

size katılıyorum. herşey tamamen ilgi ve alaka. bende ilk oğlumu 10 aylıkken annanesine bıraktım. ama keşke ilgili alakalı çocuk eğitimi bilen bir bakıcıya bıraksaydım.annemde çok ilgili ama kadıncağız birde kendi ev işleriyle ilgilenince denge çok kurulamadı. evet ben evde olsam kendim baksam çok daha farklı olurdu belki ama ben geldiğimde dediğiniz gibi yorgun oluyordum dolayısıyla annemin bakması işime geliyordu. şimdi ikinci bebeğime kendim bakıyorum bir buçuk yıl işe gitmeyip kendim bakacağım durum çok farklı olacak mı göreceğiz. ama en azından kreş yaşına az kalmış olacak. bu defada yaş daha ilerledi tabi inşallah o enerjiyi hep bulurum kendimde:))
Ben o dönem maaşımın yarısından çoğunu bakıcıya verdim ki kendim 10 yıllık mühendistim. Ama en azından içimde kalmadı. Bizim anneanne babaanne şansımız olmadı. Birkaç olumsuz bakıcı deneyiminden sonra profesyonel arayışa geçtim parasını gözden çıkardım.
Kendim de şimdi ev işlerine destek alırsam hallederim gibi geliyor. Bakıcı ablamızdan ev işi beklentimi olmuyordu benden de kimse ev işi yemek beklemezse güzel geçer 😂

tam 9 aylık olduğu gün bende babannesine bırakarak işe döndüm.
tüm kaygılar,korkular,vicdan azabı,babanneye sınır koyamama korkusu vs herseyi bende yaşadım.
öncelıkle daha çok küçük şuan baktıkça endişelenmeniz normal,9 aylık oldugunda ek gıda bebeği oldugunda daha rahat olacak.
benim kızım şuan 11 yaşında ve geriye dönüp baktıgımda iyi ki işe dönmüşüm diyorum.hayatla bağın daha saglam,daha planlı ve çocukla geçirdiğin zaamnlar daha kaliteli ve değerli oluyor.
babanneye sınır koyma konsunda ise fikrim,sizin söyleyemediklerinizi eşinize söyletin.
mesela tatlı vermeme,yada uyku düzeni vs.anlaşamadıgınız noktada eşinizi devreye sokun.
her aile büyügünde var bence bu,aman yesin,ondan ne olcak bundan ne oalcak,
biz mesela 3 yaşına kadar hiç tatlı vermedik ve eşim çok net bir şekılde uyardı annesini
eğer biz yokken tatlı abur cubur vs.verirsen sen çok büyük bir kötülük yapmış olursun,lütfen birlikte hareket edelim ve bizden bagımsız bişey yapma gibi..
ayrıca bir diger tavsiyem de,eger kendi evinde bakacaksa sabah bırakın akşam alın,yemekti oturmaktı vs..bişey yapmayın.
daha bebek çok küçük olduu için ilk hevesle anneanneler babaanneler çok sahipleniyorlar kendi çocukları gibi,bence geçici
sizden sogumaz çocugunuz merak etmeyin

Ben o dönem maaşımın yarısından çoğunu bakıcıya verdim ki kendim 10 yıllık mühendistim. Ama en azından içimde kalmadı. Bizim anneanne babaanne şansımız olmadı. Birkaç olumsuz bakıcı deneyiminden sonra profesyonel arayışa geçtim parasını gözden çıkardım.
Kendim de şimdi ev işlerine destek alırsam hallederim gibi geliyor. Bakıcı ablamızdan ev işi beklentimi olmuyordu benden de kimse ev işi yemek beklemezse güzel geçer 😂
aslında işe başladığımda bende öyle yapayım istiyorum ama işte herkese de güvenemiyorum . buldum bir kaç kişi ama içime de sinmedi. 2,5 yaşında zaten kreşe vereceğim onu ayarladım ama bakalım o zaman bi gelsinde bakıcı işini de ayarlayacağım bir şekilde. birde benim diğer oğlum 8 yaşında rahata da alıştım:))

İşe döndüğümde ilk 3 ay 6 saat sonra 7,5 saat ve haftada 1 gün 11 saat çalışacağım zor olacak açıkçası ve iş yoğunluğuna göre esnek çalışmalar oluyor fazla mesai gibi
Bi avantajı yokmuş boşuna başlayıp kendini strese sokma daha bebek derdinide anlatamıyor zaten, 2 sene çok büyük bi kayıp değil çocuk 2,5 yaşına gelincede direk kreş düşün babane bi seçenek olmasın. Gerçekten çok etkileniyorlar bebek diyip geçme, mantıklı makul bi insan olsa anlatırsın öğretirsin bazı şeyleri ama sizinki laftan anlamaz biri. Herkesinde bebeği kendine kıymetli en iyisi ara verin biraz, maddi olarakta ekonomik takılmaya bakın zaten çocuk dillenince bazı şeyler daha kolay oluyor.

İşe erteleyeceğim sanırım. Susacağını zannediyor herhalde cahil ve bilinçsizce bir ortamda yetişmesine gönlüm razı gelmeyecek maalesef
En başında demek istedğim buydu. Herkes beğenmedim atmış yorumuma ama.
Kv çocuğunuza maalesef hiç birşey katmayacak düm düz büyütecek. Ayrıca çalışma saatlerinizde çok uzun. Çok vakit geçirecekler.
Kendiniz kendi doğrularınız ve kurallarınızla büyütürsünüz inşallah 🙏🏼
Kv ye para verecekseniz madem bakıcı konusunu da düşünebilirsiniz.

İşe erteleyeceğim sanırım. Susacağını zannediyor herhalde cahil ve bilinçsizce bir ortamda yetişmesine gönlüm razı gelmeyecek maalesef
En başında demek istedğim buydu. Herkes beğenmedim atmış yorumuma ama.
Kv çocuğunuza maalesef hiç birşey katmayacak düm düz büyütecek. Ayrıca çalışma saatlerinizde çok uzun. Çok vakit geçirecekler.
Kendiniz kendi doğrularınız ve kurallarınızla büyütürsünüz inşallah 🙏🏼
Kv ye para verecekseniz madem bakıcı konusunu da düşünebilirsiniz.

Ya bilmiyorum belki saçma gelebilir başkalarına ama ben üsluba da takılıyorum. Çocuğum diye sevilmesi öyle bahsedilmesi rahatsız eder beni. Ben olsam çocuk sevgisini tatmışım zaten ağzım dolu dolu torunum diye seveyim derim. Eğer işe dönmek zorunda kalırsanız da güvenilir profesyonel bir bakıcı diycem ama onlar da min 40 falandır heralde. Bence durumunuz müsaitse bekleyin kreş yaşına kadar sonra güzel bir kreşe verirsiniz hem akran eğitimi olur hem sizin kontrolünüzde kalır.
Rahatsız ediyor zaten ama asla anlamıyor biraz tuhaf birisi günü gününü tutmuyor bi gün çok iyi bi gün kötü kızımı teslim edeceğim insanda önemli o yüzden dediğiniz gibi kreş yaşına gelene kadar kendim bakmam en doğrusu

tam 9 aylık olduğu gün bende babannesine bırakarak işe döndüm.
tüm kaygılar,korkular,vicdan azabı,babanneye sınır koyamama korkusu vs herseyi bende yaşadım.
öncelıkle daha çok küçük şuan baktıkça endişelenmeniz normal,9 aylık oldugunda ek gıda bebeği oldugunda daha rahat olacak.
benim kızım şuan 11 yaşında ve geriye dönüp baktıgımda iyi ki işe dönmüşüm diyorum.hayatla bağın daha saglam,daha planlı ve çocukla geçirdiğin zaamnlar daha kaliteli ve değerli oluyor.
babanneye sınır koyma konsunda ise fikrim,sizin söyleyemediklerinizi eşinize söyletin.
mesela tatlı vermeme,yada uyku düzeni vs.anlaşamadıgınız noktada eşinizi devreye sokun.
her aile büyügünde var bence bu,aman yesin,ondan ne olcak bundan ne oalcak,
biz mesela 3 yaşına kadar hiç tatlı vermedik ve eşim çok net bir şekılde uyardı annesini
eğer biz yokken tatlı abur cubur vs.verirsen sen çok büyük bir kötülük yapmış olursun,lütfen birlikte hareket edelim ve bizden bagımsız bişey yapma gibi..
ayrıca bir diger tavsiyem de,eger kendi evinde bakacaksa sabah bırakın akşam alın,yemekti oturmaktı vs..bişey yapmayın.
daha bebek çok küçük olduu için ilk hevesle anneanneler babaanneler çok sahipleniyorlar kendi çocukları gibi,bence geçici
sizden sogumaz çocugunuz merak etmeyin
Bizimle beraber hareket edebilecek biri değil anlamıyor yani söylediğimiz zaman başkalarına karşı annesi yasak diyor diye söylüyor ama kendi uygular mı bu durumu hiç bilmiyorum çocuk emzik tutsun diye reçele bala bandır diyen birisi o yüzden çok güvenemiyorum bebeğime gözümün önünde emziğini çaya batırıp verdi ve kızdım ne yapıyorsun yapma diye yani güven vermiyor belki yapmayacak ama yinede güvenmiyorum

kız kardeşimin çocuklarına k.validesi baktı
ki kadın babane olduğunda 46 yaşındaydı, ilk torundu, lise mezunu bir kadın, zır cahil değil -güya
ama çişi gelince "sidiğim geldi" diyordu çocuk, ben annesi(çalışan memur annesi en azından) büyütüp de böyle laf eden küçük çocuk hiç görmedim. bu örnekleri çoğaltabilirim.

ki kardeşim memur
fazla mesaisi filan hiç yok
ev-iş arası 5 dakika (çoğu sabah da işe geç kalıyordu ilk zamanlar)
pek ev işi yapan bir insan da değil

yani işten azami 5.15te gelip tamamen çocukların başındaydı, bi sürü etkinlik yaptı, babaanne yanlış biliyor o kelime şöyle diye düzeltti, etti. buna rağmen bazı şeyler düzeltilemiyor.

ha küçük yerde daha iyi üstelik bedava bakacak kimseyi de bulamazlardı, bu da ayrı bir gerçek tabi.

kız kardeşimin çocuklarına k.validesi baktı
ki kadın babane olduğunda 46 yaşındaydı, ilk torundu, lise mezunu bir kadın, zır cahil değil -güya
ama çişi gelince "sidiğim geldi" diyordu çocuk, ben annesi(çalışan memur annesi en azından) büyütüp de böyle laf eden küçük çocuk hiç görmedim. bu örnekleri çoğaltabilirim.

ki kardeşim memur
fazla mesaisi filan hiç yok
ev-iş arası 5 dakika (çoğu sabah da işe geç kalıyordu ilk zamanlar)
pek ev işi yapan bir insan da değil

yani işten azami 5.15te gelip tamamen çocukların başındaydı, bi sürü etkinlik yaptı, babaanne yanlış biliyor o kelime şöyle diye düzeltti, etti. buna rağmen bazı şeyler düzeltilemiyor.

ha küçük yerde daha iyi üstelik bedava bakacak kimseyi de bulamazlardı, bu da ayrı bir gerçek tabi.
Aslında ben çalışan anne ve çalışmayan annenin baktığı çocuk diye anladım, ( büyük anneleri kastetmemiş gibi anladım, dönüp tekrar okuyayım)

Tuvalete bir başına gidene kadar kimseye çocuk emanet etmeyin.
Mesleginize 2 yıl ara verdiğiniz için trilyon falan kaybetmiş olmuyorsunuz. Zaten TR şartlarında ne kazanıyor olabilirsiniz?
Diyelim en iyi ihtimal 50 bin alsanız bile 1 milyon 200 eder. Onun yerine altin alıp kenara koysanız daha fazla para eder.
Ülke ekonomisi tuhaf bir halde
Ayrıca birçok milletle yaşıyoruz güvenip kreşe emanet edebilir misiniz?

Cocuklar her davranisi kopyalayarak büyüyor. Ben de anlıyorum is yerinde ziyarete gelen küçük çocukların davranışlarından... kimin baktığını...
Düzgün Türkçe konuşmuyor şiveli konuşuyor örneğin ya da büyük bir kadının edasında el kol hareketleri yapıyorlar.

Arkadaşlar merhaba bebeğim daha 3.5 aylık 9 aylık olduğunda işe dönmem gerekiyor çocuğuma kayınvalidem bakacak ama içim hiç rahat değil her konuda yani temizlik olsun bakım olsun benim sınırlarım olsun çok öyle uyacakmış gibi gelmiyor çocuğumun uyku düzeni için konuştuğumda bile alırım koynuma çocuğumu yatarım diyor eşim işe dönmem için zorlamıyor bana bıraktı kararı ve birde biz kayınvalideme para vereceğiz çalışmadığı için işe dönmeyi hiç istemiyorum ama arada kalıyorum bana fikir verin lütfen 🥺 Torun sevgisi başkadır evet ama bazen kendi doğurmuş gibi davranıyor ve çocuğumu benden uzaklaştırmaya müsait bir kadın ör: annen izin vermiyor bak ben veriyorum al ye iç yeme içme konusunda sınırları koruyamayacak bunada eminim bu sefer çocuk şımarıp herşeyin serbest olduğu tarafa yönelecek
Madem para vereceksiniz babanneye, onun yerine bakıcı denemeyin istediğiniz gibi birini bulursanız onunla devam edin. Bana annelerden tüm hayatlarını çocuklarına vermeleri beklentisi doğru gelmiyor. Anne mutlu ise bebekte mutlu cocuk da mutlu oluyor. Eğer çalışmak size iyi geliyorsa işi bırakmayın. İleride hayatın ne getireceği de belli değil, cocuk yaparken anne baba oluyoruz ancak tüm bakım anneden bekleniyor. Zaten babannesinin bakmasını istemiyosanız o topa hiç girmeyin derim.

Çalıştığınızda çok iyi bir maaş almayacaksanız bence çalışmayın. Eğer şuan maddi açıdan çok zorlanmıyorsanız kendiniz bakın. Kızım 3.5 yaşında şuan yarım gün kreşe başladı. Ve çalışan annenin baktığı çocuk ile benim çocuğumun arasındaki o bariz farkı çok iyi anladım.
3.5 senedir evdeyim sadece onunla ilgilendim. 2.dönem tam gün kreşe başladığında ancak o zaman işe döneceğim.
Anneanne babanne baktığında tabikide sizin kurallarınız olmayacak. Bende bazen anneme bırakıyorum orada kalmaya bayılıyor çünkü orada serbest çok çok esnetmeden kuralları annem herşeye izin veriyor.
Sizin çocuğunuz ile çalışan annenin çocuğu arasındaki farkı anlatır mısınız?

Arkadaşlar merhaba bebeğim daha 3.5 aylık 9 aylık olduğunda işe dönmem gerekiyor çocuğuma kayınvalidem bakacak ama içim hiç rahat değil her konuda yani temizlik olsun bakım olsun benim sınırlarım olsun çok öyle uyacakmış gibi gelmiyor çocuğumun uyku düzeni için konuştuğumda bile alırım koynuma çocuğumu yatarım diyor eşim işe dönmem için zorlamıyor bana bıraktı kararı ve birde biz kayınvalideme para vereceğiz çalışmadığı için işe dönmeyi hiç istemiyorum ama arada kalıyorum bana fikir verin lütfen 🥺 Torun sevgisi başkadır evet ama bazen kendi doğurmuş gibi davranıyor ve çocuğumu benden uzaklaştırmaya müsait bir kadın ör: annen izin vermiyor bak ben veriyorum al ye iç yeme içme konusunda sınırları koruyamayacak bunada eminim bu sefer çocuk şımarıp herşeyin serbest olduğu tarafa yönelecek
Ne kadar vereceksiniz? Ne kadar maaş alıyorsunuz?

Konuşması, davranışları o kadar farklı ki kızımın çoğundan. aslında yanlış kurdum cümleyi çalışan anne değilde babanne anneanne nin baktığı çocuk demem daha doğru olurdu.
Kreş yaşına gelene kadar anne bakmalı. Sonrasında kreş en doğrusu olur.
Kızımı 9aylıktan beri oyun gruplarına götürdüm mesela. Yüzme,ingilizce,jimlastik bunların hepsine götürdüm. Hala daha götürüryorum. Evde kurallarımız var mesela ama bu büyüklerimizin evinde çok fazla gazla esniyor. Böyle oluncada çocuk kuralsız oluyor. Eve geldiğğndede istediği olmayınca hırçınlaşıyor. Ama kreşte öyle değil. Kreşte bi nevi anne yanı gibi geliyor bana. Herkesin kendi tercihi sonuçta. Tabikide çalışmak zorunda kalanlar mecburen çalışacak. Ama bir zorunluluk yoksa anne yanında omalı çocuğun diye düşünüyorum.
Emin ol herkese kendi cocugu cok farkli geliyodur 😅 Senin cocuguna da bakip 'annesi ne bicim yetistirmis' diyen olmustur/olacaktir. O yuzden bos laflar bunlar.

Anneanne babanne baktığında tabikide sizin kurallarınız olmayacak. Bende bazen anneme bırakıyorum orada kalmaya bayılıyor çünkü orada serbest çok çok esnetmeden kuralları annem herşeye izin veriy

Back
X