• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 Aylık bebeğim emzirirken ısırıyor

mademoisella

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2024
1.870
1.525
53
32
merhabalar, burada ilk kez konu açıyorum çünkü gerçekten çözümsüz kaldım. düzeltilmiş 9 aylık (normalde 10 buçuk aylık) bir oğlum var. 2 ay önce alttan iki dişi çıktı. diğer dişlerinin gelmesini bekliyoruz. bu süreçte bir kez ısırma problemi yaşadık. o da ilk kez geçen adet dönemimde oldu. adet dönemlerinde sütüm belirgin ölçüde azalıyor. geçen ay ısırmasını ona bağladım. bir iki kere yaptıktan sonra unuttu çok şükür. emzirmeye devam ettim. bu ay adet olduğum gün yine ısırmaya başladı ama sütüm hiç azalmamış. sağdığımda ya da elimle sıkınca gayet güzel geliyor. zaten memelerde hafiflik de hissetmedim bu kez. süt var ama felaket şekilde ısırıyor. emzirmeye başlarken sorun yok, yaklaşık 30 saniye ile 1 dk arasında aniden dişlerini geçiriyor ve canım çok yanıyor. ne yaptıysam çözemedim 4 gündür. bebeğim acıkıyor, emmek için göğsüme tırmanıyor. memeyi açıp verdiğimde de kuvvetle ısırıyor. kanama olduğu için devam edemiyorum. silikon uçla kabul etmiyor. dişleri kaşınıyordur diye soğuk uyguladım, damaklarına masaj yaptım. konuştum, anlattım. ısırdığı an memeyi kapattım, bekleyip bir süre sonra yeniden verdim sonra da mecburen sağıp verdim. aşırı tepkiler vermedim ya da oyun sanacağı kadar yumuşak da davranmadım ama 4 gündür her emzirme saatinde aynı şey. memeden kesmeyi hiç mi hiç istemiyorum bende bu kadar süt varken ve bebeğim de emmeyi çok isterken. belki aynı sorunu yaşayıp çözüm bulmuş biri vardır diye burada sormak istedim 😓

Muhtemelen doğru bir yaklaşım değildi ve bilinçli de yapmamıştım ama bebeğim ilk ısırdığında AAAAAAA diye bağırmıştım refleks olarak. Korktu, baya ağladı, bir daha yapmadı. Bunu uygulayın demiyorum tabi ki ama bir sıkıntı olduğunu net fark etmeden de bırakmıyorlar bu işi

Back