• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 cm. çikolata kisti ile hamileyim

altamiano

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2011
297
11
118
Ankara
Merhaba arkadaşlar. ben 27 yaşındayım ve 9 cm'lik çikolata kisti ile yaşadığımı 7 ay önce öğrendim. doktor bana tedavi olmadan bu kisti aldırmadan çocuk sahibi olamayabilirsin demişti ve daha sonra gittiğim 5 doktor daha aynı şeyi söyledi. ben bundan 3 ay önce evlendim ve nasıl olsa bu kist ile hamile kalmam imkansıza yakın dedikleri için hiç korunmadık...ancaaaak adetim 10 gün gecikince test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim!!! benim sizlere sorum acaba bu kist ile hamile kalmak sakıncalı mıdır? çocuğa ya da bana herhangi bir zararı olabilir mi? çünkü eğer hamile olmasaydım 1 ay sonra laparoskopi olacaktım fazla geciktirme patlayabilir demişlerdi bu konu hakkında bilgisi olanlar beni de bilgilendirirlerse sevinirim...hamile olduğuma sevineyim mi yoksa üzüleyim mi bilemedim bebeğe bişi olur diye çok korkuyorum bu kist yüzünden şu an o kadar garip duygular içerisindeyim ki:)

tebrikler canım doktorunla irtibata geçebilirsin bu konu için inşallah hayırlı sağlıklı bir şekilde kucagına alırsın bazı arkadaşlar doğumla beraber kistlerini temizletiyor ama bilemiyorum.

Merhaba arkadaşlar. ben 27 yaşındayım ve 9 cm'lik çikolata kisti ile yaşadığımı 7 ay önce öğrendim. doktor bana tedavi olmadan bu kisti aldırmadan çocuk sahibi olamayabilirsin demişti ve daha sonra gittiğim 5 doktor daha aynı şeyi söyledi. ben bundan 3 ay önce evlendim ve nasıl olsa bu kist ile hamile kalmam imkansıza yakın dedikleri için hiç korunmadık...ancaaaak adetim 10 gün gecikince test yaptım ve hamile olduğumu öğrendim!!! benim sizlere sorum acaba bu kist ile hamile kalmak sakıncalı mıdır? çocuğa ya da bana herhangi bir zararı olabilir mi? çünkü eğer hamile olmasaydım 1 ay sonra laparoskopi olacaktım fazla geciktirme patlayabilir demişlerdi bu konu hakkında bilgisi olanlar beni de bilgilendirirlerse sevinirim...hamile olduğuma sevineyim mi yoksa üzüleyim mi bilemedim bebeğe bişi olur diye çok korkuyorum bu kist yüzünden şu an o kadar garip duygular içerisindeyim ki:)

tebrik ederim canım. bu 2 gündür ne çok hamile haberi aldık. Rabbim sağ salim kucağına almayı da nasip etsin tabi bana da nasip etsin inşallah :27: benim bir arkadaşım da aynı durumdaydı canım. doktorlar hamile kalamazsın demişlerdi. ama Yüce Rabbim nasip edince tıp bile şaşıyor. ve sakın telaşlanma onun sağ salim bir kızı oldu.

Hiç meraklanma arkadaşım, zaten bu kistlerin yok olması için hamile kalınması gerekiyormuş, adet olunmazsa kistler de zamanla yok oluyormuş, tadını çıkar, rabbim biz kullarına da bu mutluluğu nasip etsin.İnşallah hayırlısı ile kucağına alır büyütür hayırlı bir evlat yetiştirirsin.

güzel dilekleriniz içi hepinize teşekkür ederim umarım çok isteyip de çocuk sahibi olamayanların dertlerine çare verir Allah...bu sıralar ameliyat olmuş olacaktım ki 2 aylık hamileyim kara kara ameliyat korkusuna alışmaya çalışırken...bu arada 3 doktora gittim bana kistten dolayı ağrılı bir hamilelik yaşayabileceğimi söylediler yapışıkık olduğu için bunun dışında kistin patlasa bile sorun olmz dediler ki patlasaydı bugüne kadar patlardı dediler. herşey yolunda giderse doğumum sezeryanla olacak ve bebeği aldıktan sonra kistleri temizleyecekler bi taşla iki kuş. Allah çok büyük sakın umudunuzu kesmeyin Allah kimseye evlat sahbi olma derdine düşürmesin ben henüz 3 aylık evliyken ve hç denememişken ya çocuğum olmazsa diye telaşa kapılmışken senelerdir bunun için uğraşanlara Allah sabır versin...

güzel dilekleriniz içi hepinize teşekkür ederim umarım çok isteyip de çocuk sahibi olamayanların dertlerine çare verir Allah...bu sıralar ameliyat olmuş olacaktım ki 2 aylık hamileyim kara kara ameliyat korkusuna alışmaya çalışırken...bu arada 3 doktora gittim bana kistten dolayı ağrılı bir hamilelik yaşayabileceğimi söylediler yapışıkık olduğu için bunun dışında kistin patlasa bile sorun olmz dediler ki patlasaydı bugüne kadar patlardı dediler. herşey yolunda giderse doğumum sezeryanla olacak ve bebeği aldıktan sonra kistleri temizleyecekler bi taşla iki kuş. Allah çok büyük sakın umudunuzu kesmeyin Allah kimseye evlat sahbi olma derdine düşürmesin ben henüz 3 aylık evliyken ve hç denememişken ya çocuğum olmazsa diye telaşa kapılmışken senelerdir bunun için uğraşanlara Allah sabır versin...

tebrklr cnm.benmde 2 taraftada kistim vr yakalşk 6 cm .ve hamileym 5 aylık .çikolata kisti deildi benm hareketli ama bi taraftaki yapışk rahme çok yakın aynen.doktor 20 gün önce kontrole gittiğimde nasıl ağrı yapmıo dedi.dedim sızı şeklind eoluyr da çok ağrım olmuyo dedm.ama bugn ağrı yaptıgını anladım bebek büyüdkçe baskı yapıo ağrıyo bebeği hissetmyrm kist ağrısını hissedyrm.ara ara ama öyle dayanlmayck ağdı deil tabi.banada sezaryan olursn alırız dedi.doğuma kdr bakalım geçerse..geçmiş olsun..takma kafana sen bebeğin için kendne dikkat et..:16:

merhaba Arkadaşlar,

Ben 4 yıl önce çikolata kistinden laporoskopi ile ameliyat oldum.. aradan gecen zamanlarda 2 kere kontrole gittim, en son gittiğimde kistimin olmadığını söylediler..Ben size şunu sormak isterim..Çikolata kisti tekrarlamayabilir mi? tekrarlamamaı demek hamile kalma olasılığımı yükseltir demek oluyor mu acaba? 7 aydır korunmuyoruz..hamile kalmak istiyorummm

merhaba Arkadaşlar,

Ben 4 yıl önce çikolata kistinden laporoskopi ile ameliyat oldum.. aradan gecen zamanlarda 2 kere kontrole gittim, en son gittiğimde kistimin olmadığını söylediler..Ben size şunu sormak isterim..Çikolata kisti tekrarlamayabilir mi? tekrarlamamaı demek hamile kalma olasılığımı yükseltir demek oluyor mu acaba? 7 aydır korunmuyoruz..hamile kalmak istiyorummm

ben dahil birçok kişi çikolata kisti ile hamile kalabilmekte tekrarlasa bile olmayacak diye bir durum yok benim bildiğim kadarıyla tüplerin açık olması gerekli çocuk olabilmesi için ancak bütün doktorların daha önce bana söyledikleri kistleri aldırdıktan sonra yeniden oluşana kadar hamile kalma olasılığı çok yüksekmiş özellikle ilk 6 ayda çok fazlaymış kistlerin umarım tekrarlamaz bir an önce hamile kalırsan hormonların daha da baskılanmış olur ve çikolata kistin bu süre içerisinde de oluşmaz ve dilerim sonsuza kadar kaybolur...

ben de çikolata kistlerimden bihaber hamile kaldım şimdi kızım var, gerçekten çok ağrılı bir hamilelik geçerdim 6 ay progestan kullandım nedenini doktor da anlayamadı, ultrasonda görülmedi ama doğum esnasında 1 pet bardak dolusu kadar irili ufaklı çikolata kistim varmış, temizledi doktor, ve beni tebrik etti hamile kalabildiğim için:1: hamilelik esnasında kaybolmuyo demekki..

senin durumda olan da bir arkadım var canım, 1 portakal büyüklüğünde çikolata kisti ile ikiz hamile tüp bebekle oldu, defalarca laporoskopi olmasına rağmen tekrarladı, doktoru bu kistle hamile kalırsa doğumda açık ameliyatla ancak temizleneceğini söylemiş, şu zamanlar doğurmak üzere, için rahat olsun sorun yaratmıyor, sağlıklı bir doğum diliyorum sana canım..

merhabalar benimde 5cm sağda 3 cm solda olmak üzere iki taraflı çikolata kistim var 3 ay denedik hamile kalamadım doktor banada aynı şeyi söyledi siz bana umut oldunuz inşşlh bende hamle kalabilirim

Bende bir suru sey okudum olumsuz ...Ins rabbim bizimde yuzumuzu guldurur bendede sagda var 4 cm civari.
olumsuzların yanında olumlu hikayede çok var Rabbim verecek oldumu engeller etkisiz kalıyor güzel Allahım bizede nasip eder inşlh bebeklerimizin mis kokusunu içimize çekmeyi

Back
X