9 ekime dogumu görünen Hamisler...

Ben de gecen cuma tam 10+0 dim. Simdi benim tahminim 11+3 oluyo dogru dimi. Bu arada haftaya kontrolum var. Ikili test icin. InsAllah hayirli sonuc cikar.
Yok yarn 11+3 oluyorsun yarn bende 11+2 oluyorum aramızda br gün var çok şükür inslh guzl haberlerle gelirim...

Amin cnm insAllah. Cumlemizz:) ikili test ne zaman dusunuyorsun?
Doktor illa yapalm demezse yaptırmak istemediğimi söyleyecem . Sonuc değişmeyecek benm için ki herkes için oyledr kimse yavrusuna kiymaz ama bn yaptırma taraftarı değilim risk yüksek çıkıp sağlıklı doğan çok kesin sonuv olsa yaptiririm ama varsaym, ihtimal söz konusu o yüzden yaptirmayacagm canm.

Aslinda bakarsan benimdevtam bilgim yok bu test hakkinda. Doktor bizi sadece bilgilendirme amacli soyledi. Yapmak size kalmis dedi. Yapılmak istenince bir suru test varmis. Ben onemli olan olarak bunu gordum ve yapmak istiyorum. Zaten Allah korusun bi sorun cikarsa kontrolde de goruluyormus. Bu testler iste bir nevi onlem tedbir. Ama tabi bazilarinin tedavisi yok orasi ayri. Hakkimizda hayirlisi olsun. Saglikli olsun hepimizin bebisi. Aminnn.

Heh işte bu testte down sendromlu oranı yüksek çıkarsa tedavisi yok ileri haftalarda amniyosentez yapiyorlar o yanılma payı yok ama o sıvı alınırken kalp durması ve düşuk olma ihtimali var o yüzden. Onuda bu yüzden gelde tercih etmiyorlar ne bilim bu konu çok hassas Allah ım kimseye göstermesin bn doktoruma ense kalınligini ölç büyük çıkarsa yapalm normalse yapmayalm demeyi de düşünüyorum..

Simdi anladim. Cok sagol cnm. Ben de buyuk ihtimal oyle yapcam..

Bende kesinlikle karşıyım bu tarama testlerine Oğlum da yaptırdım down sendrom riski yüksek çıktı ne ağladım ne ağladım amniosentez istedi dr yaptırmadım sonuç sapasağlam şükürler olsun moral bozmaktan başka bişey değil...şimdi ise yaptırmıycam 10+5 günlüğüm ve yarın kontrolüm var

Benim de kafam karisti simdi

Kötü bişey desede Allah onu bana nasip etmiş aldırmam oyüzden yaptırıp neden hamileligimi zehir edeyim...bu benim düşüncem arkadaşım oyüzden ben böyle tarama testleri yaptırmaya karşıyım zaten ultrasondan ense kalınlığı burun kemiği ölçülüyor...

Bende o açıdan düşündm o kadr üzül ağla bebeğin boşu boşuna strese girsin hc birşey yokken sonuçta ihtimal söz konusu yaptırmamak en iyisi . Sendende duydm ya doğru yoldaym :)

Anladim. Tesekkurler arkadaslar. Ama icimdeki his saglikli olacagini soyluyor. Wmin olmak icin yaptircam. Diğer turlu yaptirmazsam da icimde kalir..
İçinde kalmasn o zamn yaptr bazen benm bile aklım kalıyor öncesi düşuk lerm olduğu için anomali olma ihtimali yüksek belki bunu bildiğim için kaciyorsn diyorm kendime yaptr diyorum ama nihayi karar doktorumun yaptıralım illa derse yaptiririm yarn konusurz bu konuyu sanırım bakalm ne diyecek.

Sonucu buraya yazarsin dimi. InsAllah hersey guzel gecer..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…