- 1 Nisan 2019
- 3.313
- 5.265
- 73
- Konu Sahibi Handandandan
- #309.101
Ben de hep kavga etmistim ama 3 haftada bitmez o kadar da korkmuyorum :) ben gebelikte tsh im 5 cikti diye, 5 hafta tiroid ilaci aldim yamuldum kaldim, 3.1 e indiginde 14 haftalikken oglum karnimda biraktim, hep yediklerime dikkat ettim 3haftada 1 de kan verdim, 38 haftalik gebeyken 5 cikti, dedim normal dogurcam ben bu ilaci alirsam mideme dokunur almadim, riskleri sorumlulugu ben aldim ve 11 imis dogumda tsh im, oglumun da dogudugu an 12 cikti, turkiyede baya velvele cikardilar, 1 haftda sonra 5 cikti oglumun bu deger, gerizekali olur bile dediler, almanyada en son 4 aylikken bakildi 4,5 du kimse sallamadi bile yok öyle bisi dediler, 10 a kadar 4 yasina kadar degernormal deyip önemsemediler, ben de 42. haftada dogurdum, 7 kilo aldim gebeligimde ve oglum 3,5 kilo dogru,. yani dedikleri hicbisi cikmadi. oglum da 5 aylik emeklemeye 6 aylik siralamaya 9 aylik da yurumeye basladi, 10 aylikken 5 kelime haznesi vardi, yasinda utanmasa cumle kuracakti, cift dilli aileyiz biz bide . 1,5 yasindayken 3 kelimeli 3 er heceli kelimeleri yan yana koyup cmle kuruyodu, suan 2,5 yasinda benden guzel almanca konusuyor tercume etmesi gerekiyor bazi kelimeleri bilmiyorum:) Yani ben suan bu ilaci inan sdce totemden aliyorum, ilaclara inancim yok, aristokrat beni dövebilir ama ben akupunktur ve alternatif tip insaniyim , biyerim agrisa ilac almam, 15 yildir antibiyotik sürmedim agzima. ilac kullanmamak da insani direncli yapiyo, hic hasta falan da olmam ben bitek migren. Ama iste bi totem oldu suan, bi de kilo veriyim, 3 haftaik kullanip birakicam ama senin yazdiklarin korkuttu beniCanım sana direk bırak diyemem, doktor tavsiyesi ile başladıysan başka doktorlarla da görüş... ama kendi isteğinle başladıysan başlama...
2. kızıma hamile iken diyabet çıktı bende ve gebelik sonrası geçmedi, birlikte çalıştığım doktorlardan bir diyabette uzmandı, benim durumumda olanlara bu ilacı başlıyorlardı, bana yazmadı, ben teklif ettim, glifor kullanmam gerekmiyor mu dedim, "bu ilacın riskleri çok fazla, başlamayalım, beslenmene dikkat et" dedi... O dönem çok ilaç taraftarıydım, kafamda soru işareti kaldı, başka bir doktor arkadaşıma danıştım, sakın başlama, pankreasın biter" dedi... başlamadım bende...