- 11 Mayıs 2009
- 27.408
- 92.964
- 1.123
- Konu Sahibi Handandandan
- #377.821
40 bin kere maşallah eşine inşallah tamamen sigarayı hayatından çıkarır bir daha da elini sürmez , ben her denemem de çok kilo almıştım şimdide fosur fosur içiyorum darısı bırakmak isteyen herkeseAy inş :)))
Çok kararlı olduğum zamanlar oldu ama uzun sürdüremedim
Bu kez olsun istiyorum
Bir de daha bugün ikinci gün, deli gibi açlık çekiyorum, yediklerim normal aslında aç olmamam lazım ama psikolojik sanırım. Yıllardır şekerli içtiğim çayın şekerinden vazgeçmeye uğraşıyorum diyetle birlikte, bir fincana iki tane atıyordum teke düşürdüm, zararlı alışkanlıklarımı değiştirmek istiyorum artık ama nasıl bağlılıksa bilemiyorum işte. İrade çok güzel şey ya, eşim sigarayı bıraktı, bugün 20. günü, günde iki paketi 30 yıldır içen bir adam, uykusunda sayıklıyor o kadar bağımlı, ağzı yüzü yara döktü ama ağzına sürmedi, nasıl bir inat. Bir yandan kilosunu takip ediyor, geçen yıl diyetisyene birlikte gitmiştik, ben geri aldım verdiğim 7,5 kiloyu, o 10 kilo verdi almadı. Sigarayı bırakırken kendime 3 kilo avans vereceğim dedi ama o kadar dikkat ediyor ki 20 gündür gram almadı, iştahı açılınca hareketi arttırdı, her akşam iki saat gidip yüzüyor. Ben böyle irade görmedim arkadaş, utanıyorum kendimden ya

çok açlık çektiğin de yoğurt ye ayran iç gülüm çok sevdiğin yemek varsa nefsinle savaşma çok yorar yemek öncesi ayran soda limon karışımı ya da tarçınlı süt içip mideni tıka o zaman çok açlık hissetmediğin için canın da çok çekmez zayıflama da psikoloji moral çok önemli enerjimizi nefsimizle savaşıp tüketmek yerine onu farklı doyurmalıyız bence
aa bir de yemek yediğin halde açlık çekiyorsan bedenin su istiyor olabilir , beden açlıkla susuzluğu o kadar çok karıştırır ki 1-2 bardak su içip (oturarak yudum yudum içilmeli buna suyu çiğneme sanatı deniyor) 5 dk bekle bakalım açlık kalıyor mu