• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cuma Zayıflama Yarışması 9. Takım

.

.

İncir deyip geçmeyin!

İncir, vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıda… Süte oranla daha çok kalsiyum içeren incir, birçok derde de deva... Faydaları neler mi? Buyurun yazımıza…
Yüksek miktarda vitamin, mineral ve protein vardır. En yüksek lif içeriğine sahip meyvedir. Demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum mineralleri, A, B1, B2 gibi vitaminler içerir. İncir kurutulduğu zaman içeriğindeki kalsiyum miktarı yaklaşık 4 kat artar.

100 gr. kuru incir vücut için gerekli olan. kalsiyumun %17′sini, demir ve magnezyumun %30′nu, fosforun %20′sini, B1 vitamininin %5′i ve B2 vitamininin %4′nü karşılar.

İçerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor kemik ve diş sağlığı için önemlidir. Çocuklarda kemik gelişimini sağlar. Yaşlılarda kemik erimesini önler.

Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bağırsaklarda toksik maddelerin atılmasını sağlar, kandaki kolesterol düzeyinin düşürür ve şeker hastalıklarında kan şekerinin hızla yükselmesini önler

Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır. Boğaz ağrısı, bronşit ve öksürüğe faydalıdır.

Nette buldum kizlar ara ogunlerde tuketebilirsiniz :))

Incir yerken duramiyorum kii:))

güzel konu açılmış bende yazayım.. aslında sevdiğim sevmediğim konusuna gelince en şanslılardan biriyim... e 5 yıldır aynı kilodayım nerdeyse demek ki versem kilomu korumak kolay olacak...

kızartma, poğaça gibi şeyler bizim evde hiç yapılmaz, hazır gıdalardan sevdiğim birşey yok nerdeyse... salam türü şeyler, paketli kek kurabiyeler,
hamburger pizza vb, beyaz ekmek( tadını cidden sevmiyorum), cola,cips, hazır yaşpasta vb asla bizim eve giremez...
şekeri çay içmeye başladığım andan itibaren kullanmadım, bende kızımın bitki çaylarına katmıyorum damak tadı alışmasın diye..

zaafım olan gıdalar da var tabi... dışarda kumpir ve iskender yiyebiliyorum...ama ayda yılda ancak yani... izinde olduğumda genelde kaçamak bunlar oluyor...çerez vardı benim vazgeçemediğim çok şükür ondan da resmen bağımlı gibi kurtuldum... 1 kase çerezle günlük kaloriyi alıyordum resmen...
onun dışında sağlıklı şeyler sevdiklerim... abartınca onlarla da kilo alıyorsun tabi sağlıklı olmaları yatmiyor:1::52:

evet haklısın sağlıklı da olsa yiyecekleri abartınca kilo yapıyor.işte burda irade devreye giriyor ölçülü olarak bize sunulan her nimetten faydalanabilmek

.

.

İncir deyip geçmeyin!

İncir, vitamin ve mineral bakımından zengin bir gıda… Süte oranla daha çok kalsiyum içeren incir, birçok derde de deva... Faydaları neler mi? Buyurun yazımıza…
Yüksek miktarda vitamin, mineral ve protein vardır. En yüksek lif içeriğine sahip meyvedir. Demir, kalsiyum, fosfor, magnezyum, potasyum mineralleri, A, B1, B2 gibi vitaminler içerir. İncir kurutulduğu zaman içeriğindeki kalsiyum miktarı yaklaşık 4 kat artar.

100 gr. kuru incir vücut için gerekli olan. kalsiyumun %17′sini, demir ve magnezyumun %30′nu, fosforun %20′sini, B1 vitamininin %5′i ve B2 vitamininin %4′nü karşılar.

İçerdiği yüksek orandaki kalsiyum ve fosfor kemik ve diş sağlığı için önemlidir. Çocuklarda kemik gelişimini sağlar. Yaşlılarda kemik erimesini önler.

Kansere karşı vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir.

Bağırsaklarda toksik maddelerin atılmasını sağlar, kandaki kolesterol düzeyinin düşürür ve şeker hastalıklarında kan şekerinin hızla yükselmesini önler

Balgam söktürücü, yumuşatıcı olarak kullanılır. Boğaz ağrısı, bronşit ve öksürüğe faydalıdır.

Nette buldum kizlar ara ogunlerde tuketebilirsiniz :))

teşekkürler faydalı paylaşımın için.bende ara öğünlerde kuru incir ve kayısı tüketmeye dikkat edenlerdenim

Canim bak simdiden soyliyemde sonra ustume kalmasin tadini unutursun evet ama iradene sahip cikabilmekte var :)

Belki unutursun canim bellimi olur denemekten ne zarar gelir ki :))

Ahh canim ne guzel cogu zararli seyi sevmiyorsun bn birtk colayi aramiyorum keske senin gibi sevmesem çoğunu :(

Cook tesekkur ederim canim insallah haftaya birinci oluruz :))

Gir tatlim gir bir kere biraktinmi bidaha hic aramazsin gunluk bir seker tuketimi bir yilda 3 kiloya denk geliyormus kardayz her turlu :))

Yaa demekki bir ben kullaniyormusum hepsini bu kiloda olduguma sukrettm suan 100 olmam kacinilmazmis benm ://

Ahhh bendede vardi o cerezler her aksam 1 paket hemde yaninda daha bissuru sey aman allahim simdi dusunuyormda doymak bilmiyormusum meger ben :((

kış akşamlarının vazgeçilmezi çerez :(

ya kaç gündür menümü yazamıyorum listeyle onunla bununla uğraşırken... yazayım bari dünki menüm;

sabah 1 kase müsli yarım yağlı sütle saat 11 gibi

öğle yok maalesef

akşam yarım pors. kadar menemen, 1 kase tarhana çorbası, 1 dilim ekmek, 2 kaşık yoğurt

bugün ki menüm;

sabah 1 kase müsli yarım yağlı sütle

öğle 4 kuru kayısı

akşam yarım pors. ciğer sote yağsız, yeşil salata

Incir yerken duramiyorum kii:))
Fazlasida zarar tatlimm :)
teşekkürler faydalı paylaşımın için.bende ara öğünlerde kuru incir ve kayısı tüketmeye dikkat edenlerdenim
Rica ederim gorunce sizede okutiyim dedm :)) bende artik oyle tuketicem :)
kış akşamlarının vazgeçilmezi çerez :(
Malesef oyleydi ama artik deil :))
tatil günü malum. kimsecikler yok o yüzden

ben burdayım canım... ayrılamadım bugün zaten buralardan...
Bende burdayim :)
bugün ki menüm;

sabah 1 kase müsli yarım yağlı sütle

öğle 4 kuru kayısı

akşam yarım pors. ciğer sote yağsız, yeşil salata
Canim iki menunude gordum azaltmissin sanki menuleri ama bende azaltmayi dusunuyorum bgn husrandi da benm icin :*(

Evet bugunku berbat menume geliyim ben :((

Sabah 2 kayısı 1 dukan krepi sevdgm icin yaptm 1 kk peynir 1 çeri domates ıhlamur çayı
Ara 1 elma 3/4 bardak light sut
Öğlen 5 kasik müsli light sutle
Ara 2 kuru incir
Aksam 5 kasik mantar yemegi 3 kasik naneli maydanozlu yogurt

Bu menumde yazmadigim seyse bademler bugun cok yedim ben yaa durduramadim kendimi 3 4 avuc kadar belkide daha fazla okadar cok utaniyorum ki kendimden anlatamam :( hatta suan aglayabilirim o derece :( ama yarindan itibaren ceza vermek istiyorum kendime ne cezasi verebilirim fikir verrmisinz lutfen.;)

Su 2 litre ustu
Spor 15 dk zumba (zamanla dahada ilerliyecegm ) yarim saat yuruyus 70 mekik 1 saat eliptik simitler 200 de twister yaptim ve yaninda farkli harekette yaptm simitler icin

Gerci ben spordan da memnun kalmadim neden bilmiyorum .

Son düzenleme:
Sabah yarim psket diyet biskuvi 200gram yogurt 4 kuru erik
Ara bi elma
ogle bi paket diyetbiskuvi 2avuc karisk cerez( bu cereze cozum bulamiyom bu azaltmis halim:( 1 paket muzlu sut
Aksam corba 4 kasik yesilfasulye mezesi
3litre su 2yeslcay 1 saat yuruyus yarm saat spor aletleti

Sabah 2 kayısı 1 dukan krepi sevdgm icin yaptm 1 kk peynir ıhlamur çayı
Ara 2 kuru incir

Bu menumde yazmadigim seyse bademler bugun cok yedim ben yaa durduramadim kendimi 3 4 avuc kadar belkide daha fazla okadar cok utaniyorum ki kendimden anlatamam :( hatta suan aglayabilirim o derece :( ama yarindan itibaren ceza vermek istiyorum kendime ne cezasi verebilirim fikir verrmisinz lutfen.;)

Su 2 litre ustu
Spor 15 dk zumba (zamanla dahada ilerliyecegm ) yarim saat yuruyus 70 mekik 1 saat eliptik simitler 200 de twister yaptim ve yaninda farkli harekette yaptm simitler icin

Diyette arada kacamak yapilmasi laxim die bi yazi okudum bugun;)) metabolizmayi sairtmak icin diodu o yuzden cokta kizmayin kendinize..mesela bn haftada bir odul vercm kendime ne kadar dogru bilmiyorum ama hic yemesem acisini kötü cikarmaktan korkuyorum;))))

Sabah 2 kayısı 1 dukan krepi sevdgm icin yaptm 1 kk peynir ıhlamur çayı
Ara 2 kuru incir

Su 2 litre ustu

olan olmuş.artık üzülmenin faydası yok.afiyet olsun,şifa olsun,kilo olmasın. bence spor aktivitenizle bademden eser kalmamış gibi. spordan bişey anlamamanızın nedeni içinizdeki vicdan azabı bence. planlanın dışına çıkınca diğer şeyler de memnun etmiyor ondandır. ayrıca insanız makine değil hepimizde olacaktır sapmalar. o yüzden bence çok üstünde durmayın. hatta bazı diyetlerde ödül günleri oluyor kişi istediğini yiyebiliyor sizinkide öyle olsun gitsin boşverin.stres yapınca vücut kortizon üretiyormuş o da kg vermeye engel oluyormuş diye duymuştum

Sabah yarim psket diyet biskuvi 200gram yogurt 4 kuru erik
Ara bi elma
ogle bi paket diyetbiskuvi 2avuc karisk cerez( bu cereze cozum bulamiyom bu azaltmis halim:( 1 paket muzlu sut
Aksam corba 4 kasik yesilfasulye mezesi
3litre su 2yeslcay 1 saat yuruyus yarm saat spor aletleti

sporunu artırmışsın.dikkatimi çekti
çerezin bitmesine daha çok var mı? başlayınca da bırakası gelmez insanın.o yüzden hiç yememek lazım

Diyette arada kacamak yapilmasi laxim die bi yazi okudum bugun;)) metabolizmayi sairtmak icin diodu o yuzden cokta kizmayin kendinize..mesela bn haftada bir odul vercm kendime ne kadar dogru bilmiyorum ama hic yemesem acisini kötü cikarmaktan korkuyorum;))))

olan olmuş.artık üzülmenin faydası yok.afiyet olsun,şifa olsun,kilo olmasın. bence spor aktivitenizle bademden eser kalmamış gibi. spordan bişey anlamamanızın nedeni içinizdeki vicdan azabı bence. planlanın dışına çıkınca diğer şeyler de memnun etmiyor ondandır. ayrıca insanız makine değil hepimizde olacaktır sapmalar. o yüzden bence çok üstünde durmayın. hatta bazı diyetlerde ödül günleri oluyor kişi istediğini yiyebiliyor sizinkide öyle olsun gitsin boşverin.stres yapınca vücut kortizon üretiyormuş o da kg vermeye engel oluyormuş diye duymuştum

Yaa beni uzen bunun aksam olmasi :/ ve ben arada bi kacrdimmi ogun tutamiyorum kendimi bi bakimdan iyiki aksamdi diyorm cunku diger turlu tum gunu kacirabilirdim iste ben bu yuzden kendime odul vermiyorum en azindan yiyecek konusunda ama konulan odullerm var mesela 68 e dusunce babam hergun isten ciktigimda gidip sana bir kiyafet alicaz dedi 65 e dusunce annemde bileklik alicak iste boyle oduller koyuyorum :) ama dediginz gibi olan oldu yarin biraz daha spora yuklenirsem hallederim heralde :)

Yaa beni uzen bunun aksam olmasi :/ ve ben arada bi kacrdimmi ogun tutamiyorum kendimi bi bakimdan iyiki aksamdi diyorm cunku diger turlu tum gunu kacirabilirdim iste ben bu yuzden kendime odul vermiyorum en azindan yiyecek konusunda ama konulan odullerm var mesela 68 e dusunce babam hergun isten ciktigimda gidip sana bir kiyafet alicaz dedi 65 e dusunce annemde bileklik alicak iste boyle oduller koyuyorum :) ama dediginz gibi olan oldu yarin biraz daha spora yuklenirsem hallederim heralde :)

Ben kendime odul olarak tatli dusunmustum:DDD

Back
X