- Konu Sahibi Handandandan
- #55.181
Sevgili şekerler, yoğunluğum nedeniyle diyet moduna tam olarak giremiyorum. Gördüğüm kadarıyla birkaç arkadaşımız da benimle aynı durumda. Ben de dedim madem diyet moduna giremiyorum, bir onu dene bir bunu dene olmuyor, o halde beslenme düzenimde bir değişiklik yapayım. Hepimiz biliyoruz ki geç saatlerde yenen şeyler kilo alımında önemli rol oynuyor. Benim bu sıralar akşam yemeklerim ya saat 10 lara kalıyor, ya da eğer biraz iradeli davranırsam akşam yemeği yemiyorum. Öte yandan, diyet menülerine uygun yemekler yapma imkanım da olmuyor. Ben de akşam yemeğini kaldırdım.
Uygulamaya soktuğum program şu:
Sabah: Karnım normal doyana kadar biraz peynir + biraz zeytin+ 1-2 dilim tam buğday ekmeği + mümkünse yeşillik(her zaman canım istemiyor) + 1 bardak süt.
Öğlen: Evde yapılan herhangi bir yemek, ama 6-7 yemek kaşığı + yoğurt + Mümkünse yeşillik veya salata.
Akşam: Herhangi bir çorba ya da yoğurtlu yulaf ezmesi.
NOT: Ara öğün koymadım. Onun yerine aralarda acıktıkça ya herhangi bir yeşillik, ya 1 havuç(1 ortaboy havuç yaklaşık 30-35 kalori imiş ve çok tok tutuyor.) ya da 1 elma, ya da ceviz, badem, fındık gibi kuru yemişlerden 2-3 tane tüketeceğim. Akşam 7 den sonra, elma, havuç ve yeşillik dışında hiçbir şey yemeyeceğim. Ve 2 lt su mutlaka içmeye çalışacağım.
Uygulamaya soktuğum program şu:
Sabah: Karnım normal doyana kadar biraz peynir + biraz zeytin+ 1-2 dilim tam buğday ekmeği + mümkünse yeşillik(her zaman canım istemiyor) + 1 bardak süt.
Öğlen: Evde yapılan herhangi bir yemek, ama 6-7 yemek kaşığı + yoğurt + Mümkünse yeşillik veya salata.
Akşam: Herhangi bir çorba ya da yoğurtlu yulaf ezmesi.
NOT: Ara öğün koymadım. Onun yerine aralarda acıktıkça ya herhangi bir yeşillik, ya 1 havuç(1 ortaboy havuç yaklaşık 30-35 kalori imiş ve çok tok tutuyor.) ya da 1 elma, ya da ceviz, badem, fındık gibi kuru yemişlerden 2-3 tane tüketeceğim. Akşam 7 den sonra, elma, havuç ve yeşillik dışında hiçbir şey yemeyeceğim. Ve 2 lt su mutlaka içmeye çalışacağım.
Son düzenleme: