Tabi canım paylaşırım .You Tube kanalı olan Ece Sarı diye bir diyetisyen biraz kilolu şişman diyetisyen mi olur diyeceksiniz 75 kilo vermiş 150 den düşmüş kiloluyken diyetisyenlik okumuş hala kilo verme aşamasında .Ramazan kampı diye bir şey başlattı 4 gün de bir veriyor menüleri geçen yıl yapanların yorumları olumlu idi şimdi ben de deneyeceğim.Lafı çok uzattım menüyü yazayım
4 gün boyunca sahur menüsü
2 haşlanmış yumurta
1 dilim peynir (iki parmak kalınlığı ve uzunluğunda)
Yeşillikli salata
1 kayısı ya da hurma
Yeşil çay ya da kiraz sapı çayı
4 gün boyunca iftar menüsü
(2 menü var istediğin aralıklarda yapabilirsin 2 gün üst üste de olabilir sıraylada olabilir)
1.menü
2 kepçe çorba (krema ve tereyağı olmayacak)
1 el büyüklüğünde tavuk ızgara(tavuk haşlama derisiz ,yada köfte 4 tane ,balık yine bir el büyüklüğünde. )
Salata (1 yk zeytinyağı ve sirke katılacak eğer et ürünü tüketmek istemiyorsan 4 parmak kalınlığında peyniri salataya katıp yiyebilirsin)
2.menü
2 kepçe çorba
2 kabak sandal
3 kaşık yoğurt ile yapılmış cacık
Kabak sandal :2 kabağın içini oyup 10 dakika haşlıyorsun .1 yumurta 3 yemek kaşığı lor ve baharatlardan bir harç yapıyorsun .harcı haşladığın kabakların içine koyup fırında 15 dk pişiriyorum)
Yemekten sonra canım tatlı çekerse
1 tane meyve (muz hariç) yada 3 kayısı veya 3 Hurma
Yatmadan 1 bardak yeşil çay (günde 2 fincan)
Birde detoks suyu var iftardan sahura bitecek olan
2 litre suya 1 maden suyu ,1 salatalık ,1 yeşil elma ,avuç içi kadar çeyrek demet ,maydanoz ,5-6 dal taze nane ,bir limon (kabuklarıyla dilimlenip)koyuyoruz sahura kadar bitiriyoruz.
İftardan 1.5 -2 saat önce yada sonra hergün 45 dakika spor yapılcak
Çok uzun oldu farkındayım ben yeşil çay içemiyorum çorbamda yağlı oldu .Sporu da yapamıyorum ama yine deneyeceğim 8,9,10 kilo verenleri duydum heveslendim