- 20 Ağustos 2015
- 1.598
- 1.224
- 48
- 45
- Konu Sahibi uzun kirpik
-
Arkadaşkar 9 yaşinda oğlum car.Bir sorunumuz yok.Ergenlik dönemini sorunsuz geçirmek ve iyi insan yetiştirmek için bildiğimi yapiyorum.Faydalanabileceğimtavsiyeler varsa yazarsaniz size zahmet, makbule geçer.
Biraz bilgi vereyim.Çok çalişkan ve küfür yada şiddet yapmayan biri..Saygili, güler yüzlü, bilinçli vs.benim bir şikayetim yok
Arkadaş gibiyiz ama çocuk olduğunu unutmadin diye büyüklerin sohbetine dahil etmrm.Cinselliğin herkesle ulu orta konuşulmamasi gerektiğini bilir.Öpüşme izletmiyorum daha.küçük.teşekkürlerASlında hayatı normalinde yaşasa yeter bence.
Yani arkadaş gibi konuşulmamasi doğal halinde konuşulabilsin.
Bu çocukluktan gelme bir şeydir bana göre.
Çocuğa hep ayrıtılı, tatmin olacağı açıklamayı yapmak doğru bir şekilde çok önemli.
Cinselliği gizli, saklı ayıp gibi göstermeden ama her şeyi eline vermeden. Yani öpüşme sahnelerini rahatsız olmadan izleyebilmek. O da izliyorsa bir şey dememek gibi..
Ben eğitm verip bilinç kazandirmak isterken tam yapmaya çalişiyorum.Annem birsey olunca yapma ayip derdi.Ben ise " oğlum bunu yapma.Yasalara göre suç, dinimize göre günah.Doğrusu şöyle şöyle davranmandir.Yanliş davranirsan sevilmezsin ve günah işlemiş olursun.Kötü biri olduğunu düşünürler Sen ćok iyi kalplisin ve ben.herkesin bunu bilmesini istiyorum.Doğru davranirsan herkes bilir" gibi konuşuyorum.Eleştiri ve kinamadan ziyade sevgiyle doğru yola teşvik etmeye çalişiyorumÖneri olursa bende dinleyebilirim zira aynı bahsettiğin şekildeki oğlum giderek değişmeye başladı evde bir efelenmeler falan..yaş 11.
O yuzden erken başlamak gerekergenlik yaşına kadar çocuğun içinde biriktirdikleri ergenlikle dışarı çıkar.
bir birikimdir aslında yıllarca süren.
şu anda dünyamızdaki her sıkıntı insanların sınırlarını bilememesinden.O yuzden erken başlamak gerek
Evet.Vicdani gelişsin diye kendin karar ver diyorum.Bazen zorlaniyor ama zorluklardan da doğru çikmayi böyle böyle öğrenecekvicdanını güçlendirmek en önemlisi.
yapacağı her şeyde kendi içindeki mahkemeye hesap veriyor olması davranışlarına yansır.
şu anda dünyamızdaki her sıkıntı insanların sınırlarını bilememesinden.
Arkadaşlar 9 yaşinda oğlum var.Bir sorunumuz yok.Ergenlik dönemini sorunsuz geçirmek ve iyi insan yetiştirmek için bildiğimi yapiyorum.Faydalanabileceğim tavsiyeler varsa yazarsaniz size zahmet, makbule geçer.
Biraz bilgi vereyim.Çok çalişkan ve küfür yada şiddet yapmayan biri..Saygili, güler yüzlü, bilinçli vs.benim bir şikayetim yok
Allah sana da bebeğine de sağlik versin.Yapıyo hali hazırda bilmönemli ama spor ya da müzik dalında bi yere yönlendir. Bu şekilde çocuğun kendini kanıtlayabileceği bir alan oluşur ve "of bono onlomoyoson onno!" muhabbeti çok olmaz. Aslında elinde bi uğraşı olduktan sonra ergenlik çok da tantanalı olmuyor. Ama uğraşacak şey yoksa çocuklar kendiyle uğraşıyor ve ebeveynle haklı olarak darlanıyor.
Ay şimdiden karnımdaki bebe ilk regl olduğunda ne yaparım onu düşündüm
ben de aynen sizin gibi davranmaya çalışıyorum.Egosuz olmasi sevecen olmasi gerek.Misafir gelunce el öptürüp
Hoşgeldiniz nasilsiniz dedirtiyoruz hep.Alişti artik.Kaba konuşunca hemen uyarip kibarca tekrar konuşturuyorum.Ukala insan sevmiyorum
Allah sana da bebeğine de sağlik versin.
Haklisin.Yüzmeye gidiyor.Meşgale çok önemli...
Evet....acaba tam yapiyi muyum? Akil akildan üstün.tavsiye bekliyorum.Çocuk sorunsuz biri olsun ki hayatimiz rahat geçsinben de aynen sizin gibi davranmaya çalışıyorum.
ayakları yere basan,insani değerleri yüksek kişilikler olsunlar istiyorum.
her konuda haddini ve hakkını bilmek erdemdir.
büyük kızım bu yaz ilk kez oldu.Yapıyor mu hali hazırda bilmiyorum ama spor ya da müzik dalında bi yere yönlendir. Bu şekilde çocuğun kendini kanıtlayabileceği bir alan oluşur ve "of bono onlomoyoson onno!" muhabbeti çok olmaz. Aslında elinde bi uğraşı olduktan sonra ergenlik çok da tantanalı olmuyor. Ama uğraşacak şey yoksa çocuklar kendiyle uğraşıyor ve ebeveynle haklı olarak darlanıyor.
Ay şimdiden karnımdaki bebe ilk regl olduğunda ne yaparım onu düşündüm
Bence sporcu kafasiyla alkol vs den uzak kalirlarevet kendilerini disipline edecek aktivitelerde olmaları önemli.
hem özgüven,hem iç disiplin açısından.
büyük kızım bu yaz ilk kez oldu.
okula gitmeden.zaten bekliyordu arkadaşları olmuşlar.
sarıldım ve çok normal bir şey olduğunu söyledim.
anneciğim iyi ki varsın dedi,öptü.
ben evlenmeden meraklıydım çocuk yetiştirme konusunda.Evet....acaba tam yapiyi muyum? Akil akildan üstün.tavsiye bekliyorum.Çocuk sorunsuz biri olsun ki hayatimiz rahat geçsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?