9 yaş erkwk çocuğunu ergenliğe hazirlamak için

büyük kızım bu yaz ilk kez oldu.
okula gitmeden.zaten bekliyordu arkadaşları olmuşlar.
sarıldım ve çok normal bir şey olduğunu söyledim.
anneciğim iyi ki varsın dedi,öptü.
Çocuğa sarilmak çok önemli.Ben çok sarilirim.Annem bana sarilmadi hatirlamiyorum.Hiç paylaşim olmadi aramizda

canim neden güvenin gelmedi? Ne alaka anlamadim da

Sorunsuz ergenlik çok da normal değildir annesi, illa ki bazı yerlerden patlak verecek. Ama atlatacak o da büyüyecek, doğruyu yanlışı ayırt edip yetişkinliğe geçecek. Aile içi doğru iletişim ve saygı ona yapacağınız en büyük yatırım olur. Çalıp çırpmadığı, aşırı saygısızlık yapmadığı ve yüz kızartıcı şeyler işlemediği sürecek bazen asabilik, öfke, terslenme ve yalnız kalma isteği doğaldır. Bazen çok da üstüne gitmemek ve yalnız bırakmak gerekir. Dersleri için küçük ödüllerle teşvik edip doğru yolda olduğunu belli etmek işe yarar. Bazense abarttığında baba tarafından silkelenmek gereklidir.
Dikkat edilmesi gereken hassas bir dönem, kadının lohusalığı gibi düşünün :)

Bazen yanliş bir söz bike yillarca unutulmuyor

canim neden güvenin gelmedi? Ne alaka anlamadim da

Ya o ara kendimi çok kötü hissetmiştim. Hani çevremde kimse de daha olmamıştı. Liseye gidene kadar hiçbir arkadaşıma söylemedim. Annem de malesef çok mükemmel bir kriz yöneticisi değil. "Aaa hayret neden böyle oldu" falan diyince film koptu. Ben eksiğim diye düşündüm. Normal olanı anormalmiş gibi gördüm. Göğüslerim erken büüdü hala da büyüktür zaten. Yıllarca saklamaya çalıştım, kilomdan hiç memnun olmadım falan.. Biraz kendim içime kapanıklığım biraz da ergenliğe bodoslama giriş diyelim :)

Bence sporcu kafasiyla alkol vs den uzak kalirlar
Tabii kader ....bilemeyiz
maalesef zaman çok kötü.
çok iyi aile çocukalrına kadar bulaşıyor kötü alışkanlıklar.
artık paronoyak oluyorsun.
bu yaz ailemin yanına gitmiştim.
büyük bir parkda oynadı çoukalr.
ama ben hep dedektif gibi takipteydim gözlerimle.

çevre ergenlik öncesi ve ergenlikte bizden daha etken olmaya başlıyor.
kendilerini doğru yönlendirecek ortamlarda olmalarını sağlamak gerekiyor.
bana da ablam anlatmıştı ama olduğunda kimseye söylememiştim.
alışmama çok uzun sürmüştü.
çok kötü bir şey gibi geliyordu bana.
siz çok erken olmuşsunuz.

bana da ablam anlatmıştı ama olduğunda kimseye söylememiştim.
alışmama çok uzun sürmüştü.
çok kötü bir şey gibi geliyordu bana.
siz çok erken olmuşsunuz.

Aslında 9 yaştan sonrası normal görünüyor sağlık açısından. Ama toplum açısından bakınca dediğin gibi çok erken olarak algılanıyor. İnsan bi tuhaf hissediyor. Ne bileyim ya, cidden çok sıkıntıydı benim için.

En azindan büyük sorun olmasin.Koparsa bizden, toparlayamayiz.Saygi ailemizde var.Açik bir ifadeyle de " oğlum sana ve kararlarina çok saygi duyuyorum" diyorum.Baba da öyle.Babamiz bagirarak konuşmaktan hakaretten nefret eder...
Ben zor geçirdim.O zor geçirmesin istiyorum

Çocuğa sarilmak çok önemli.Ben çok sarilirim.Annem bana sarilmadi hatirlamiyorum.Hiç paylaşim olmadi aramizda
sevgi,saygı aslında temel sorun.
doyurucu sevgi ve güvenle çocuklar kendi doğrularını bulacak muhakemeye sahip olabiliyorlar.

Çocuğunuzla konuşurken ''Babamız'' diye bahsetmeyin eşinizden. Yoksa kendi babasını sizin de babanız gibi görür ve sizin birbirinizi öpmenize tepki gösterebilir. Ben bunu çok yaşadım şahsen. Evde herkesin farklı bir rolü ve konumu var. O, çocuğunuzun babası, sizin babanız değil. Siz eşisiniz, o da oğlu. Nefret kelimesini kullanmamaya çalışın. Sadece babaya yükleyerek babayı korkulan bir figür ve kendinizi kaçış yolu, sığınak olarak göstermeyin. ''Baban ve ben, bağırarak konuşmaktan ve hakaretten hoşlanmıyoruz, çünkü bir ailede bunlar olmamalı.'' diye açıklayın.
Dediğim gibi, rollerinizi unutmayın :) Sizin ortak bir babanız yok, sizin eşiniz ve çocuğunuzun babası var. Yoksa babayı en tepede otorite figürü, sizi de onun altında görür.

Biz elimizden geleni yapicaz Gerisi Allahtan...

Yok burda sizlere ifade ettim.Yoksa baban hakaretten hoşlanmaz demem çünkü babasi kendisi ifade etmeli bunu....ama evet sarilinca kizar ve hemen bana daaaa diye atlar

Yok burda sizlere ifade ettim.Yoksa baban hakaretten hoşlanmaz demem çünkü babasi kendisi ifade etmeli bunu....ama evet sarilinca kizar ve hemen bana daaaa diye atlar

Benimle uyuma.isteğine anlam veremiyorum.Benim uyutmami istiyor
Onu yatağa siz götürüp masal okuyabilirsiniz, uyutabilirsiniz ama onunla uyumayın, ona kötülük edersiniz. 9 yaşında kendi başına uyumalı, kendi odasında.
Bakın, sarılınca bile kızıyormuş. Ben bu yaşımda bile öpüştükleri zaman kızıyorum, çocukların yanında anne babanın dudaktan öpüşmesini doğru bulmuyorum, bu benim kendi görüşüm ama sarılmakta sakınca yok.
Benim annem çok afedersiniz babamın pantolon ağını avuçluyordu yanımızda, o yüzden gerçekten tiksiniyorum birbirlerini öptükleri zaman benim yanımda. Eskiden terlik fırlatırdım şimdi bağırıyorum.

Vicdan egitimi icin, artık yemekleri sokak hayvanlarına vermekle baslayabilirsin. Her aksam bi kap su bıraksın bi koseye. Hayvanlara merhamet etmeyenlerin insanlıga bir hayırlarının dokunabilecegini sanmıyorum:)

O yasta cocuklar ay o kız, o bilmez, ay bu oyun kız oyunu ben oynamam, kız rengi vs gibi cinsiyetci ifadeler kullanabiliyorlar. Onlar bunu bilincsiz yapıyor ama mudahale edilmediginde kadına saygısı olmayan cinsiyetci erkekler olarak buyuyorlar. Bu kucukken asılanmalı. Cocugunuzda boyle bir tavır sezerseniz hemen uyarın.

Sofra hazırlarken al bu tabagı sen gotur, suyu sen koy vs yardım isteyin. İlerde hem size hem esine yardım eder boylece, bunun sizin goreviniz olmadıgını bilir. Azcık buyuyunce camasır yıkama dahil butun ev islerini bilsin ki ilerde zorluk yasamasın. Kendi ayakları ustunde durabilsin.

Dersleri cok iyi olabilir ama bunların dısında mutlaka bir hobisi, bir altın bilezigi olsun. Hayatın ne getirecegi belli degil.

Simdiden hayatını disipline etmeyi ogretin. Bu cok kucuk yastan kazanılan bir sey cunku. Gunluk programı olsun, yatmadan sorun hep yarın ne yapacaksın diye. Uyku saati yemek saati vs sasmasın.

tövbe tövbee. bir yaşıma daha girdim.

Yok biz yanaktan öperiz çünkü çocuğun anne ve babasinin birbirini sevdiği ve aralarinin iyi olduğunu bilmeye ve hissetmeye ihtiyaci var bence.

Masal okuyorum evet.hatta bi ara " yeter okuduğum.sen de okuma biliyosun.sen oku beni uyut" dedim ve bütün gece masal okudu yavrum...
Annene yorum yapamadim.sana hak verdim canim

Canim çok haklisin.Hayvanlara, bebeklere, yaşlilara ve ihtiyaç sahiplerine merhametlidir.Bence çok önemli.Çiçek de kopatmaz çünkü onlarin canini alamayacağini bilir.
Bazen evet kiz rengi vs gibi tavirlari ufaktan.olur ama nasil davrandiğimi hatirlamiyorum şu an
Sorumluluk, zamani yönetme ve işleri yetiştirme planli yaşamayi bilsin diye dinlenme, ders çaluşma ve uyku saati kesin ama ders çalişma saati biraz esnek
Bana yardum eder.Misafir varken de eder.Ev soeumluluğunu paylaşmali ve yalniz yaşamayi bilmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…