9 yasimdan beri bana ceyiz hazirlayan annem bilmiyorki kizi hicbir zamn evlenmeyecek.

Kimdemis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2011
238
0
46
İstanbul
Kendimi bildim bileli canm annm bana hel ceyiz hazirlar hayaller kurar... Ama gelin gorunki benim evlenmeyecegimi bir turlu kabullenemez...kizlar sunu merak ediyorum bir bayan ewlenmeden yapamaz mi illa hayatnda bi erkek olmalimi?

Tabii ki bir kadın pekala evlenmeden de hayatını sürdürebilir; nitekim sürdüren pek çok kişi de var zaten.

Fakat evlenmek istemeyişinin bir sebebi vardır mutlaka.

Ve bana kalırsa bu sebebin ortadan kalkmasını en çok sen istersin.

Problem her ne ise mutlaka bir çözümü olduğunu unutma.

Sabah sersemliği çeyiz'i ceviz diye okumuşum. Allah allah niye yemiyormuş ki bir bakayım dedim :)))

Neyse bende senin gibi söylerdim ve evlendim evlenmeyeceğim diyenden kork derler :))) annende böyle düşünüyordur belki :)

bilmukabele kızını alıcak bır deli var sanıyoooo bılmıyokı kızının gozu baskasını gorecek durumda olamadı

allah iyiligini versin,gülmekten catladim.
Allah Allah niye ceviz yemiyormuski demek haa

Baska bir konunu okudum,erkeklere güvensizliginden evlenmek istemiyorsun.Olabilir evlenmedende yasanabilir kesin.Ama zordur.Cünkü evlenmemis hep bekar yasamis insanlar bir yerden sonra hep pisman oldular.Özellikle yaslaninca kendilerini cok yalniz hissetmeye basliyorlar.

Kendimi bildim bileli canm annm bana hel ceyiz hazirlar hayaller kurar... Ama gelin gorunki benim evlenmeyecegimi bir turlu kabullenemez...kizlar sunu merak ediyorum bir bayan ewlenmeden yapamaz mi illa hayatnda bi erkek olmalimi?

Yasin kac bilmiyorum ama evlenmedende pekala yasanilabilir,hatta daha iyi yasanilir inan.Evlenmek istememenin sebebi erkeklere olan güvensizligin olabilir ki bu devirde erkeklere gercektende güven olmuyor.
Etrafima bakiyorum,foruma bakiyorum ve kocasi yada sevgilisi yüzünden mutsuz olan bir yigin kadin görüyorum ve degermi diye sormadanda edemiyorum acikcasi.Bende evlenmeyecekler arasinda yer aliyorum cünkü "köprüyü gecene kadar" mantigiyla hayatini yürüten varliklarin ne sinirimi bozmalarina nede zamanimi harcamalarima izin vermeyecegim.Cok karamsar konustum belki ama ben erkeklerin temel düsüncelerinin bu yönde oldugunu düsünüyorum.Ha cocuk sahibi olmak istemiyormuyumum,tabikide istiyorum ve zamani geldiginde nasipse evlat edinecegim cünkü bu dünyada baba yapmaya deger olan bir erkegin varoldugunu düsünmüyorum.Birde köpecik alirim,cocugum ben ve o hayvancagiz güzel güzel geciniriz iste:)Sakin ama sakin yalniz kalmamak icin evlenme cünkü asil yalnizlik evli olup kendini yalniz hissettirecek bir adamla ayni evi paylasmandir ki kadinlarin 80% bu sekilde yasamaktalar...ALLAH hayirlisini nasip etsin herkese...

Son düzenleme:

Ewet canm isim gereki surekli bir suru insanla iletisim halinde olmak zorundayim ve gorduklerime ve yasanilanlara inanamiyorum ne sadik nede duzgun bi adm var.. Etrafimdakileri ve gordklerimi diger actgim iki konudada uzun uzun yazdim ama yeni oldgm icin farkli kategoride acmisim ve tasinirken bolunmus konular:/

aşk kapını çaldımı iyikide çeyizim hazırmış diyeceksin

cevizi sewerim ya keske ceviz yemk gibi bisey olsa bu konu...
Canm oyle sogdumki erkeklerdn ve birlikteliklerden... Diger actigim paylasimda detaylaryla anlattm

Bir gün gelip te aşkın seni bulduğu vakit bu dediklerine güleceksin

Canmmm ahhhh keske ask diye birsey olsa yada gercek ask kalici ask olsa... Anlik mutluluk ve tutkularin ismi bu dewirde ask olmus... Sen iki tarafinda birbirlerini deli gibi seven gozleri birbirlerinden bska kimseyi gormeyen ewli mutlu cocuklu bir cift gordun mu?

Ama cnm o yazdiklarimi gorduklerimi okudysan gormussundur ... Diyorum oyle bi hayatm olacagina kendi kendime kariyerini yapn annesi ablasyla kostran biri olurm

Aynenn oylee canm iste bende boyle dusunuyorum ... Yazdign tum cumleleride sanki bn yazmism gibi hissettim...
Diger ayri actgm konudada gorduklerimi yasadklarimi paylastm onlari okursan tam da yazin cukk oturur ustune...

kendim de dört dörtlük olmadığım gibi karşımdaki de dört dörtlük olsun diyemem ama adam olsun yalansız olsun güvenilir olsun benim gibi düşüncelere sahip olsun isterim isteklerim arttıkça da öyle biri yok diye dalga geçerler..
o zaman ben mantıkla değilde yalnız aşktan gözüm kör olursa evlenebilirim heraldeee

Cok dogru soyluyorsn canm ama suda var kisinin asktan gozunun kor oldgu adam genelde hep yanlis adam olur... Dogru adam yok tamam ama en azindan dogrumsu yada dogrumtrak adm azda olsa war... Demk istedgm ask kalici daimi bisey diilki bnce anlik kisa sureli tutku butunu... Yani senin dedignde tehlikeli aslnda

öyle dediğin gibi tehlikeli sularda yüzmekk heyecan aşk hepsi bir yerden sonra bitiyo biliyorum çok fazla özgür ruhlu bir insanım evlenecek bir yapıya sahip olmadıgımı kabul ettirmek istiyorum bende aileme onlar simdiden cok geçmeden evlen diyolar bense çoluk cocuk bir eş bi erkeğin çekicek katlancak bir hayat istemiyorum

Annem de oyleydi :) ama artik oda farkinda birseylerin... İsin garip kismi etrafmda bi suru insan var ve erkeklere karsi ciddi anlamda midem bulaniyor artik... Diger paylastigim iki ayri konudada yasadiklarmi paylastim bilmiyorum okudunmu...
Ordada belirtmistm medya sektorunde calisiyorum ve surekli kosturmaca halde oldugum icin ici rahat olsun diye tv ye organizsynlara vs hep gotrdum ve tanstrdim... We onun bile vay be ne kaliteli adsmlar varmis dedigi insanlarin yasadiklari ve yaptklarini onada anlatinca oda artik tamm duzgn adam yok gerckten ewlen demeyecgm diyor smdi:):95:

Aynenn oylee canm iste bende boyle dusunuyorum ... Yazdign tum cumleleride sanki bn yazmism gibi hissettim...
Diger ayri actgm konudada gorduklerimi yasadklarimi paylastm onlari okursan tam da yazin cukk oturur ustune...

Evet canim diger yazdiklarinida gördüm.Gerci bazi arkadaslar gibi o ünlülerin kim oldugunu cikaramadim ama olsun
Sonuc olarak:evlenmek günümüzde büyük bir risk,sonunda yillarini verdigin adami aslinda hic mi hic taniyamadigini görmek cok aci...yok ben almiyim,alanada mani olmiyim

Kisileri degilde kanali anlamislardir canm... Ozelden msj hakkina eristgmde ismleride soylerim sknti olmaz onlar utansin... Siir okuyanda .. Sadri !
Neyse kisaca ciddi anlamda beraberliklerin evliliklerin cizgisi degismis...
Ben tesetturlu biri degilim fakat hayatima girecek olan insanda ne kariyer ne para, ne yakisiklilik nede bni deliler gibi sevmesni bekledim tek kriterim Allah korkusu olan inanci kuvvetli birinin olmasydi... Bu olunca zaten hepsi sirasyla gelicekti...
Allahtan korkup bnm ona emanet oldumu bilip zaten bana kotu dawranamazdi, inanciyla paralel bol bol sukredecegnden zaten bol halis mali maddiyati olacakti,e goruntu zaten somut biseydi...
İste sirf bu inanc kriterinden dolayi zamaninda kimseyi karsima almadim simdi ehli iman gibi gozuken namazinda abdestnde agznda Allah kelamini dusurmeyen adamlarin yaptklarina sahid olunca tamamen uzaklastim istee... Demekki erkek fitrati ayniymis inancli yada inancsizi farketmiyormus biri acikta yasiyorken digeri caktirmadan nefsi bahane edip yada yaptklari yanlslari islami kilifa uydurmaya calisarak (peygamberimizinde birden fazla esi vardi bahansyle) dewam ediyormus yasantilarina...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…