9 yasimdan beri bana ceyiz hazirlayan annem bilmiyorki kizi hicbir zamn evlenmeyecek.

Demekki erkek fitrati ayniymis inancli yada inancsizi farketmiyormus biri acikta yasiyorken digeri caktirmadan nefsi bahane edip dewam ediyormus yasantilarina...

Iste budur.Inan din,dil,irk mezhep hic farketmiyor...söz konusu ahlak olunca hepsi ayni,al birini vur ötekine...

Iste budur.Inan din,dil,irk mezhep hic farketmiyor...söz konusu ahlak olunca hepsi ayni,al birini vur ötekine...

Evet malesef haklisin, hakliyim, hakliyiz....
Birde dikkat ettiysen karsina gelen tum adamlarda replik ayni sadece konumlari , goruntuleri farkli:61:
Ya ilki olmusuz, (ilk sevdigi, ilk agladgi, ilk pesinden kostgu)
Ya sonu olucakmisiz:1:
Vs vs vs :36:

bende sizin gibi düşünenlerdendim taki hayatımın aşkı karşıma çıkana kadar :66::66:

Allah gönlümüze göre verse şu devirde ahlaklı nefsini terbiye etmiş gözünü harama yummuş insanlar gelse karşımıza ne diyimmm:59:

İki hafta once basimiza gelen bi olaydan bahsedeyim size...

...

Gecenlerde bayan bi radyocu ark la yeni albumu cikan bi elemanin tanitim organzasynuna davetliydik... Bu beyde bizim kizin zamninda yayinina konuk olmus iki taraftada bi etkilesm var olmus... Ara ara gorusmeler dewam edilmis... Davetten iki gun once ansizin gecenin ucunde bu bey bizim kizi arar ve " kendisini ruyasinda gordugunu bi arkadas ortaminda kiz cocugun ozel davetlisi oldugunu ve o ortamdan el ele ciktiklarni" anlatir.. Programa cicekler yollanir arada kizin....
İsstee bende guya eniste adayimizin tanitimi diye bir suru sektorden reklami olsn diye kisiyi cagrdm reklami olacak cocugun guya... Neyse dawet gayet guzel dewam eder bizim kiz artik asik olmayida asmistir onu anlatan besteler yyapar cocuk ...
Davetin sonuna gelirken kapsnis ve tesekkur konusmasini yaptiktan sonra yanima cocugun en yakin ark i olan kuyumcu bi bey gelir kendi firmasi ici yapacgi bir isle ilgili soru sorar... Konu konuyu acar kuyumcu bey ozel tasarimdada iddali oldgklarini soyler hatta en son BİZİM DAMaT ADAYİ DEDİGİMİZ SEREFSİZİN DUGUNU İCİN Bİ SET HAZİRLaDİGİNİ DİLE GETİRİR... biz sokkkk meger bu adam 3 yildir nisanliymis mayisin ilk haftasida dugunu varmis....!!

İki hafta once basimiza gelen bi olaydan bahsedeyim size...

...

Gecenlerde bayan bi radyocu ark la yeni albumu cikan bi elemanin tanitim organzasynuna davetliydik... Bu beyde bizim kizin zamninda yayinina konuk olmus iki taraftada bi etkilesm var olmus... Ara ara gorusmeler dewam edilmis... Davetten iki gun once ansizin gecenin ucunde bu bey bizim kizi arar ve " kendisini ruyasinda gordugunu bi arkadas ortaminda kiz cocugun ozel davetlisi oldugunu ve o ortamdan el ele ciktiklarni" anlatir.. Programa cicekler yollanir arada kizin....
İsstee bende guya eniste adayimizin tanitimi diye bir suru sektorden reklami olsn diye kisiyi cagrdm reklami olacak cocugun guya... Neyse dawet gayet guzel dewam eder bizim kiz artik asik olmayida asmistir onu anlatan besteler yyapar cocuk ...
Davetin sonuna gelirken kapsnis ve tesekkur konusmasini yaptiktan sonra yanima cocugun en yakin ark i olan kuyumcu bi bey gelir kendi firmasi ici yapacgi bir isle ilgili soru sorar... Konu konuyu acar kuyumcu bey ozel tasarimdada iddali oldgklarini soyler hatta en son BİZİM DAMaT ADAYİ DEDİGİMİZ SEREFSİZİN DUGUNU İCİN Bİ SET HAZİRLaDİGİNİ DİLE GETİRİR... biz sokkkk meger bu adam 3 yildir nisanliymis mayisin ilk haftasida dugunu varmis....!!

ayyyyyyyy bu erkekler insanı çıldırtır yaaa sonra da kendi elindekine güveni kalmıyo insanın offfffffffffffffffffffffffffff:50::50:

Evet malesef haklisin, hakliyim, hakliyiz....
Birde dikkat ettiysen karsina gelen tum adamlarda replik ayni sadece konumlari , goruntuleri farkli:61:
Ya ilki olmusuz, (ilk sevdigi, ilk agladgi, ilk pesinden kostgu)
Ya sonu olucakmisiz:1:
Vs vs vs :36:

Önemli olan ilk yada son olmak degil,ilk VE son olmak degilmidir:51:
Böylesi varsa ciksin karsima:37:

evlili tek kelimeyle harika yalnız yaşanmaz insanın anne baba evlat sevgisinden başka bir sevgiye ihtiyacı vardır ki evlendiğinde görüyorsunki eşin herkesin sevgi olarak önüne geçmiş demekki hayatına sonradan da girse vazgeçilmez oluyor senelrini veriyorsun hatasıyla herşeyiyle onunla yaşamaya çalışıyorsun yani kısacası çok mutlu bir evlilik yapmanı dilerim..

Önemli olan ilk yada son olmak degil,ilk VE son olmak degilmidir:51:
Böylesi varsa ciksin karsima:37:

Bence hepsinden onmli olan ilk ve son olmak degil bu sureci tertemiz sadik ve mutlu gecirmek... Birinin ilki ve sonu olursun ama o surecte neler yasarsin neler yasatir sana o onemli...:70:
Ve son olarak bence birinin hayatinda ilk ve sonu olmayi dilemek yerine onun en degerlisi en kiymetlisi olmayi dilemeliyiz:61:

Bence hepsinden onmli olan ilk ve son olmak degil bu sureci tertemiz sadik ve mutlu gecirmek... Birinin ilki ve sonu olursun ama o surecte neler yasarsin neler yasatir sana o onemli...:70:
Ve son olarak bence birinin hayatinda ilk ve sonu olmayi dilemek yerine onun en degerlisi en kiymetlisi olmayi dilemeliyiz:61:

Insanin tabi iliskisini hangi seviyede götürdügüde bu anlamda cok önemli bence.Bu konuda biraz takintili oldugum icin fazla ileriye gitmis olanlara hosgörüyle bakamiyorum isin acigi.Hayirlisi olsun....

ınsanin tabi iliskisini hangi seviyede götürdügüde bu anlamda cok önemli bence.bu konuda biraz takintili oldugum icin fazla ileriye gitmis olanlara hosgörüyle bakamiyorum isin acigi.hayirlisi olsun....

kesinlikle cok dogru...zaten belli bi seviyede yada cizgide ilerlemezse birseyler...o beraberlikten pek bi hayır gelecegını dusunmuyorum en azından mutlu bır son beklemıyorum... Kimimize göre helal daire içinde ,kimimize göre ahlak kuralları cercevesınde... Kısace belli bir cızgı sart....

Arkadaslar iki gundur bir suru arkadsla konustum ozelden o kadar cok aldatilmis ahlak degerlerinden yoksun erkek varmiski...! Yani uzulerek hakli ciktim... Bir suru bayan her erkek ayni degil senin cevrendekiler oyleymis diyordu... Burdan Konustugum hic bi arkadsi tanimiyordum ve hic biride bnm cevremde degil...
...
Kisaca benim kocam yapmaz deyip sartlamayin kendinizi sonra bu tarz bir durumla karsilastginizda ciddi yikimlara sebep olur sizde...Unutmayin hic birsey sizden onmli degil....

Kisaca benim kocam yapmaz deyip sartlamayin kendinizi sonra bu tarz bir durumla karsilastginizda ciddi yikimlara sebep olur sizde...Unutmayin hic birsey sizden onmli degil....

Cok dogru,biz kadinlar zaten sevdigimiz adami hayatimizin merkezine koydugumuz,onu herseyimizle sevdigimiz icin hep kaybeden taraf oluyoruz.Karsi taraf bu sevgimizi zamanla hor görüp bize deger vermemeye basliyor.Söyle bir bakiyorumda,erkeklerin pesinden kostugu kizlar genelde o adamlara pek deger vermeyen,"sen olmazsan baskasini bulurum" havasinda olan,kisacasi adami umursamayan tipler oluyor.Simdi bizdemi böyle olalim anlamadimki?Hadi olabildik diyelim,bu tür bir iliski,yani birinin kacip digerini kovaladigi bir iliski ne kadar saglikli olur,ask bumudur?Bence degildir ve sirf bu nedenden dolayi artik erkeklere karsi büyük bir kinim var.Seven kaybediyormus,bunu anladik.....

Son düzenleme:
Cok dogru,biz kadinlar zaten sevdigimiz adami hayatimizin merkezine koydugumuz,onu herseyimizle sevdigimiz icin hep kaybeden taraf oluyoruz.Karsi taraf bu sevgimizi zamanla hor görüp bize deger vermemeye basliyor.Söyle bir bakiyorumda,erkeklerin pesinden kostugu kizlar genelde o adamlara pek deger vermeyen,"sen olmazsan baskasini bulurum" havasinda olan,kisacasi adami umursamayan tipler oluyor.Simdi bizdemi böyle olalim anlamadimki?Hadi olabildik diyelim,bu tür bir iliski,yani birinin kacip digerini kovaladigi bir iliski ne kadar saglikli olur,ask bumudur?Bence degildir ve sirf bu nedenden dolayi artik erkeklere karsi büyük bir kinim var.Seven kaybediyormus,bunu anladik.....

Uzulerek dile getiriyorum bunu ama cokk cokk dogru tespitlerde bulunmusun... Her daim kacan kovalaniyor... Bir erkegin cidden senin etrafinda fir donmesini deger vermesini istiyorsan ona aitmis, tum sevgin onunmus gibi dawranmaycksn,,, tamam coksew hatta daglari del askindan ama bunu ona yansitmak , dile getirmek zorunda degilsnki... Sen deger verdikca adam vazgecilmez oldugunu hissedecek .,, ve bu durumu ifade eden en guzel soz
"KARSİNDAKİNE VAZGECİLMEZ OLDUGUNU HİSSETTİRDİGİNİZ AN İLK SizDEN VAZGeCER " dir..,
...
Birde bu bir erkek yani hayatinizin merkezinde olmasina ne gerek var ki, neden tum planlarniz hayatniz ona gore sekillensin? İste siz karsinzdakine bunun ayrimini hissettiremedgniz takktirde her daim vazgecilenlerden olursunuz cunku onun her deginini onayladhnizdan kolay lokmasinzdir unutmayin erkekler zoru sever...

bakın arkadaşım günlerdir okuyorum inatla erkeklerin kötü olduğunu savunuyorsunun çok pis ilişkiler yaşayan kızlar var ama ben bütün kzıları kapsayan bir konuşma yapamam çünkü hepsi öyledir diyemem bu erkekler içinde geçerli bir çoğu yapabilir ama genellemeyin yada olaya şöyle bakın güvenilir erkek yok ozman kimse evlenmesin evlilik dışı ilişki yaşasınlar öylemi yada birçok kadın çok mutlu burdaki evliliklere bakarsan ne kadar mutlu evlilkler var bir başlık açılmış mutlu evliliğinizin sırrı diye bak cevaplara şimdi biz birgün aldatılırız diye hep korkuylamı yaşayalım neden hep kötü tarafından bakıyorsunuz ki gerçekten çok harika erkekler tanıyorum yani bence size kalsa hepimiz aldatılıyoruz..

hayatının merkezine alsa da olmuyor almasan da olmuyor..bence bu kesin çizgilerle ayrılmıyor kızlar birbirinden..aslında bazen sen merkezdesin bazen de değilsin i hissettirmek için ne yapılmalı ?
sadece başkasına yönelmek :merkez sorunu değil,güsellik değil,çirkinlik değil,ya bence orda çok ince bir çizgi var ama ne?

bakın arkadaşım günlerdir okuyorum inatla erkeklerin kötü olduğunu savunuyorsunun çok pis ilişkiler yaşayan kızlar var ama ben bütün kzıları kapsayan bir konuşma yapamam çünkü hepsi öyledir diyemem bu erkekler içinde geçerli bir çoğu yapabilir ama genellemeyin yada olaya şöyle bakın güvenilir erkek yok ozman kimse evlenmesin evlilik dışı ilişki yaşasınlar öylemi yada birçok kadın çok mutlu burdaki evliliklere bakarsan ne kadar mutlu evlilkler var bir başlık açılmış mutlu evliliğinizin sırrı diye bak cevaplara şimdi biz birgün aldatılırız diye hep korkuylamı yaşayalım neden hep kötü tarafından bakıyorsunuz ki gerçekten çok harika erkekler tanıyorum yani bence size kalsa hepimiz aldatılıyoruz..

Hayir cnm nie evlilik disi iliski yasasinlarki oturup helal daire cercevesinde surdursunler yassmlarini...
Bence erkeklerin fitrati ayni cnm yada soyle diyeyim kadinda bu tur bi durtu yani nefis 1 se erkekte 100 mus ve bu kadar nefsine sadik olan tek cizgide yuruyen bir erkek gormedim... Aldatilmak denilince illa cinsel anlamda bir birliktelik anlamayin (orn, islamiyette zina kavrami sadece cinsel birlesimden ibaret olmayip el zinasi goz zinasi gibi kucuk boyutta seylerde zina kavramina girmesi..)...
...
Erkekler irade olarak dusuk olduklari icin hata yapma olaylarida cokk cokk yuksek oluyor... Benim burda anlatmak istedigim benim esim yapmaz benim sevgilimin hiiccc isi olmaz diye kendinizi sartlandirmayin sonra en ufak bu tarz bi olayla karsilasildiginda dunyanin sonu gelmis gibi depresyonlar, kendini yemeler hatta (Allah korusun) intihara kadar gidiyor isin boyutu....
...
Erkektir yapar benmkide yapar ama yaparsada kendine yapar ... Budur olay...
...
Bilmiyorum bu yada diger sayfada karsilastigim bi kac olayi paylasmistim ordaki erkek profilleri gorseydiniz (verdgi ienm itibariyle ahlak, inanc, kariyer, iyi es, baba) anlardiniz ne demek istedigimi...

Back
X