• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

9 yaşındaki kızım

Ben de 11 yaşındaydım, arkadaşımın annesi kuafördü. Bir gün dedi ki x öğretmen geldi bizde kaşlarını aldırdı. Ben de nasıl aldırdığını merak edip makasla bir kaşımı tamamen kestim. Herkes gülmekten kırıldı, ben çok utanmıştım ve bir daha da yapmadım. Şimdi ki anneler her şeye çok mu tepki veriyoruz ne ki benim annem sadece gülmüştü. Galiba çocuklarımız için yersiz endişelerimiz var. Tabi ki endişe duyalım ama bir zamanlar bizim de çocuk olduğumuzu unutmayalım.
Kızmadım ama üzüldüğüm nokta birilerinden çbuk etkileniyor olması bende istemsizce güldüm daha güzel çıkacak anne deyince olay bitti zaten

9 yaşında bir kızım kaşlarını almış .Bana sormadan .nasıl tepki vermeliyim bilemedim. Müthiş özenti. Kendi çok güzel kıyafetleri var giydiremem başkasının kıyafetlerine özenir.Parka götürüyorum malum zaman kötü eve de kapanmasın diye hergün parka götürüyorum orada bi kız var 13 yaşında kaşlarını alıyomuş .bundan bahsetti zararlarından bahsettim.yaşının küçük olduğundan zamanı geldiğinde yapabileceğinden falan .kaşlarının ortası kızarıktı bugün baktım almış .şoke oldum tekrar konuştum .ağladı ağladı ve her zamanki gibi yine ağladı.ne yapayım. Ya bi akıl verin anlık hareket ediyor o anı düşünüyor gerisi ilerisi yok
Makasla sacimida kestim jiletle bacagimi da aldim kese kese yas 9 yada 10 3 kiz kardes neler neler Anne oldugunuz için korkuyorsunuz sakin olun ozenmis merakini gidersin

Sadece ortasını mi almış ve neyle almış ?

Cok muydu ?

Öncelikle sorgulamaniz gereken durum, neden sizden gizli yapıyor, size soylememsindeki sebep ne, çok mu baskıcısınız ?
Cımbızla almış.gizli yapmasının nedeni izin vermeyeceğimi bilmesi.deneme yanılma yöntemiyle öğrenen bi çocuk illa bi deneyip yanlış olduğunu tecrübe etmesi gerekiyor bi de çok meraklı böyle şeylere bende zararlarını anlatınca keyfi kaçıyor çocuk işte merak merak merak

Makasla sacimida kestim jiletle bacagimi da aldim kese kese yas 9 yada 10 3 kiz kardes neler neler Anne oldugunuz için korkuyorsunuz sakin olun ozenmis merakini gidersin
Ay benim bacaraklarımı ablam 14 yaşımda zorla almıştı ağlamıştım aldırmıcam diye bende bi tuhafmışım bak şimdi

Çok sert tepki vermeyin güzelce konuşun. Bunun daha başka kılı tüyü var. Size güvenip gelsin öğrensin. Kendi başına jiletleyip bir şeyler yapmasın.

Ayrıca 9 yaşındaki kızla 13 yaşındaki bir kızın aynı ortamda sosyalleşmesini doğru bulmuyorum. Kardeş olsalar neyse de bu yaş grubunda 1-2 yaş farkı bile çok büyük farklılıklar içeriyor. Kendi yaşıtlarıyla büyüsün.

9 yaşında bir kızım kaşlarını almış .Bana sormadan .nasıl tepki vermeliyim bilemedim. Müthiş özenti. Kendi çok güzel kıyafetleri var giydiremem başkasının kıyafetlerine özenir.Parka götürüyorum malum zaman kötü eve de kapanmasın diye hergün parka götürüyorum orada bi kız var 13 yaşında kaşlarını alıyomuş .bundan bahsetti zararlarından bahsettim.yaşının küçük olduğundan zamanı geldiğinde yapabileceğinden falan .kaşlarının ortası kızarıktı bugün baktım almış .şoke oldum tekrar konuştum .ağladı ağladı ve her zamanki gibi yine ağladı.ne yapayım. Ya bi akıl verin anlık hareket ediyor o anı düşünüyor gerisi ilerisi yok
Madem o yaş grubundaki hemen her çocuk gibi duyarak değil deneyimleyerek öğreniyor, o deneyimlerde yanında olup kontrollü bi zarar doğmasına izin mi verseniz acaba?

Yani madem kaşlarını aldırmak konusunda bi karar vermiş, öncelikle bu kararın sebebini araştırmak lazım.

Sizin özentilik dediğiniz şey kendi yaş grubuna yakın insanları rol model alarak kişiliğini oluşturmaya başlamak çünkü. Pre-ergenlik bi nevi. Kendi doğrularını ve beğenilerini oluşturana kadar da rol modellerinin güzellik ve estetik algılarından etkilenecek, kendini sevmeyi zamanla öğrenecek çok normal bunlar.

Kaş alma kararına geri dönersek anlattığınıza göre rol model aldıgı bi başka ufaklık var. Başka sebepler var mı mesela? Güzel ve değerli hissetmiyor olabilir, esmer çocuklarda tüy yapısı daha koyu renkli olduğundan ve dünyanın genel güzellik algısı beyaz teni ve porselen cildi öne çıkardığından kaşlarından rahatsız oluyo olabilir, bi sürü şey olabilir.

Bence önce kaş alma eyleminin onun yaşına uygun olmadığını anlatmak yerine bu isteğin asıl sebebi bulup ona yönelik konuşmalıydınız.

Ve hala ikna olmadıysa onu bu işi yapmaya siz götürmeliydiniz. Orada biraz canı acıyacaktı, işlemi yapan kuaför biraz vah vah edecekti daha bu yaştan başlarsan şu yaşında haftada bir gelmek zorunda kalırsın vs. diye.
E sonra kaşları yeniden çıkmaya başladığında gözüne daha koyu ve kalın görünecekti. Yani özetle sıkıntıları kendi kendine yaşayacaktı ve en kötü ikinci bi rötuşa gitmeye inat edip üçüncüde pes edecekti / ilgisi dağılacaktı.

Siz her aşamada yanında olacaktınız, neyin neden doğru olmadığını uygulamalı anlatacaktınız, kendine kontrolsüz bi zarar vermeyecekti, olan birkac tüye olacaktı.

Ama şimdi çocuk sizin hayır dediğiniz bi şeyi size haber vermeden yapmayı ve saklamayı / saklayamasa da sizinle yüzleşmemeyi ögrenmiş oldu. Bu çok saha tehlikeli, çok daha derin bi mesele.

bende dayima ozenip jilet ve tras kopuguyla kaytan biyiklarimi tıraş etmiştim
özeniyordur yada kendi görüntüsünden rahatsiz oluyordur belkide benim gibi meraklidir denemeler yapmaya

Benim kızımda 9 yaşında. Tüylü bir bebekti, biraz dökülsede yine tüylü ve bunu aşırı takıntı haline getirdi Geçen seneden beri kafasında o kadar büyüttü ki kaşlarınn ortasını ve kaş boyunu makasla kesmiş. Sebebini sorduğumda birinin dalga geçtiğini ağlayarak anlattı. Çok fazla taktığı için orta kısmını alıyoruz şimdi. Ama kaşları kesmek yok dedik. Genç kız olduğunda da koaföre gideriz beraber diye anlaştık. Yani normal durumlar emin olun yeni nesil ve hızlı büyüyorlar

Benden yaşça büyük arkadaşlarıma özenip almıştım 11 yaşındaydım sanırım. Çok tepki göstermeyin derim

Madem o yaş grubundaki hemen her çocuk gibi duyarak değil deneyimleyerek öğreniyor, o deneyimlerde yanında olup kontrollü bi zarar doğmasına izin mi verseniz acaba?

Yani madem kaşlarını aldırmak konusunda bi karar vermiş, öncelikle bu kararın sebebini araştırmak lazım.

Sizin özentilik dediğiniz şey kendi yaş grubuna yakın insanları rol model alarak kişiliğini oluşturmaya başlamak çünkü. Pre-ergenlik bi nevi. Kendi doğrularını ve beğenilerini oluşturana kadar da rol modellerinin güzellik ve estetik algılarından etkilenecek, kendini sevmeyi zamanla öğrenecek çok normal bunlar.

Kaş alma kararına geri dönersek anlattığınıza göre rol model aldıgı bi başka ufaklık var. Başka sebepler var mı mesela? Güzel ve değerli hissetmiyor olabilir, esmer çocuklarda tüy yapısı daha koyu renkli olduğundan ve dünyanın genel güzellik algısı beyaz teni ve porselen cildi öne çıkardığından kaşlarından rahatsız oluyo olabilir, bi sürü şey olabilir.

Bence önce kaş alma eyleminin onun yaşına uygun olmadığını anlatmak yerine bu isteğin asıl sebebi bulup ona yönelik konuşmalıydınız.

Ve hala ikna olmadıysa onu bu işi yapmaya siz götürmeliydiniz. Orada biraz canı acıyacaktı, işlemi yapan kuaför biraz vah vah edecekti daha bu yaştan başlarsan şu yaşında haftada bir gelmek zorunda kalırsın vs. diye.
E sonra kaşları yeniden çıkmaya başladığında gözüne daha koyu ve kalın görünecekti. Yani özetle sıkıntıları kendi kendine yaşayacaktı ve en kötü ikinci bi rötuşa gitmeye inat edip üçüncüde pes edecekti / ilgisi dağılacaktı.

Siz her aşamada yanında olacaktınız, neyin neden doğru olmadığını uygulamalı anlatacaktınız, kendine kontrolsüz bi zarar vermeyecekti, olan birkac tüye olacaktı.

Ama şimdi çocuk sizin hayır dediğiniz bi şeyi size haber vermeden yapmayı ve saklamayı / saklayamasa da sizinle yüzleşmemeyi ögrenmiş oldu. Bu çok saha tehlikeli, çok daha derin bi mesele.
bu isteğinin asıl sebebi ilk sorduğum şeydi zaten dediğiniz gibi kendini güzel hissetmiyor oluşu ki gerçekten esmer ama ben esmerleri çok sevdiğimi belirtirim ki çevre tarafından esmer güzeli diye sevilir dediğiniz yanında olma olayı çocukları bir gardiyan gibi başında beklemekten haz almıyorum ki mümkün değil zaten günlük işler ve çalışıyorum ayrıca zaten yamuk almış ve kendisi alma sebebi olarak daha güzel çıkacağına inanması .rol model olayı önce bendim ama normal olarak artık arkadaşları arkadaşlarına müdahele etmek istemiyorum mümkün değil o da ayrı çünkü herkesin buna hepimiz dahil aslında kendimize benzeyen insanları arkadaş oarak seçtiğimize inanıyorum .yani müdahele edersem kızıma uygun değil kendime uygun arkadaş seçmiş olacağım bu da doğru gelmiyor.hep söylerim hata yapamayan insan doğrusunu bulamaz korkma diye bu da bir anımız olsun bakalım neler bekliyor bizi .

bu isteğinin asıl sebebi ilk sorduğum şeydi zaten dediğiniz gibi kendini güzel hissetmiyor oluşu ki gerçekten esmer ama ben esmerleri çok sevdiğimi belirtirim ki çevre tarafından esmer güzeli diye sevilir dediğiniz yanında olma olayı çocukları bir gardiyan gibi başında beklemekten haz almıyorum ki mümkün değil zaten günlük işler ve çalışıyorum ayrıca zaten yamuk almış ve kendisi alma sebebi olarak daha güzel çıkacağına inanması .rol model olayı önce bendim ama normal olarak artık arkadaşları arkadaşlarına müdahele etmek istemiyorum mümkün değil o da ayrı çünkü herkesin buna hepimiz dahil aslında kendimize benzeyen insanları arkadaş oarak seçtiğimize inanıyorum .yani müdahele edersem kızıma uygun değil kendime uygun arkadaş seçmiş olacağım bu da doğru gelmiyor.hep söylerim hata yapamayan insan doğrusunu bulamaz korkma diye bu da bir anımız olsun bakalım neler bekliyor bizi .

Kızmadan güzelce uyarın
Ben de 7-8 yaşlarındayken topuklu ayakkabılara bayılırdım şimdi de seviyorum
Bizim komşunun 25'lerinde bi kızı vardı o da topuklu terlik giyiyormuş evde ben de seviyorum ya onlara çıktığımız bir gün gittim o terligi gördüm hemen geçirdim ayaklarıma yürüyorum böyle bir de doktor bana topuklu giymemi önerdi demem mi
Herkes gülmüştü

Kasları bırlesık mı? Eger oyleyse bende kızma alay ediyorlardır.ayrıca ne yetenekli asla kas alamam ıcım titrer. Hos ben kas almıyorum onada soyle kalın kas moda artık, ama ortasını aldıysa alın ben olsam alırdım. Benim oglanlar var torunlarıma ınsallah 😛

Bende erken almıştım. Ama gerçekten çok çok kötü almıştım. Fotoğraflar var oradan biliyorum. Herkes ne yaptın kaşlarına diyordu ama bana çok güzel geliyordu kaşlarım gereksiz bir özgüven gelmişti üzerime.

Annem kaşlarını almışsın belli keşke almasaydın güzel olmamış böyle. Bir daha dokunma uzasın gerekirse kuaförde düzelttirelim demişti

Sonra ben yine gizli hızlı bir süre alıp bırakmıştım. Çok uzun süre kaldı kendi halinde. Annemde umursamaz davranırdı.

Size belki fikir olur diye yazdım. Ne kadar kontrol etmeye çalışsanızda anne olarak bazı şeyleri kendileri deneyimleyip öğrenmeleri gerekecek

iyi iyi sadece ortasini almis ben olayi cözemedigimden ip ince almistim ey gidim ey felaket bi görüntüyle kalmistim ama kendimi cok cool hissettim o an

Ben 30 yaşındayım ama 10-11 yaşlarında kaşımı almıştım. İncecik yapmıştım üstelik.
Televizyonda izlediğim birinden özenmiştim.
Annem çok ama çok kızmıştı.

Yani yeni nesil olmakla alakası yok.

İçinden öyle gelmiş yapmış.
Ama çok erken tabii ki.
Konuşarak ifade etmeli daha erken olduğunu.
Başka ne yapılabilir ki bilemedim.

Back
X