9 yıllık evlilik eşimden soğuyorum

cavda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2012
291
5
96
Selam 4 yıllık flört 9 yıllık evlilik 7 ve 3 yaşlarında kızım ve oğlum.
Ailelerden yana hiç bir sıkıntımız yok iki ikimizde birbirimizin ailesini çok sever ve sayarız. Eşimin hiç bir zararlı alışkanlığı yok. İkimizde kamudayız. Borcumuz ekonomik darlığımız yok.
İşi çok yoğun olmaya başladı gecesi gündüzü iş stresi. Ailesi ile ilgili ailevi sıkıntıları var. İşi uzak tempolu derken iki çocuğun tüm dorumlulubana kaldı. Sabah 5 de kalk çocukları hazırla hazırlan ile başlayan gün uyuyana kadar koşturma ile geçiyor. Çok uzaklaştık. Artık eve gelmesin istiyorum her denk geldiğimde öfkemi kusacak yer arıyorum. O kendi dünyasında ben de öyle. Hatta bugün"zatrn uzaktin artık ben iki adım daha ötemizde durmanı istiyorum dedim. Hiç adı ile hitap edemezdim artık farkında olmadan ismi ile hitap ediyorum. Yatakda hem sarılmasını istiyorum hemde sarılınca yabancılıyorum. Her şeyinden rahatsız oluyorum. O da öyle sanırım. Dün Kü depremde zar zor hat düştü. Yüksek oranda deprem fobim var sesim sitreyerek konuşmaya çalışıyorum. Biraz işerim var dedi. Telefonu kapatmaya çalıştı. Bende kapattım. Evde bir mevzu hakkı da konuşmak istesem kendini veremiyor. Çocuklarına çok düşkün ailesine sadık bir adam ama aile bağlarımız çok zayıfladı. Arka planlarında yer almaya başladık birbirimizin. Çok bunaldım ailelerimize anlatamam şok olurlar. Bu işin sonu nereye varır dersiniz

Birlikte bir tatile çıkın bence.Biraz da yorulmussunuz gibi geldi, maddi açıdan sizi sarsmayacaksa bir süre ücretsiz izne ayrilabilirsiniz.

Aslında 1 ay öncesi çok kapsamlı çok keyifli bir tatil yaptık ve güya olmadığımız kadar mutluyduk. Bu doğum günümüz (ikimizinki iki gün ara ile) için tanıştığımız şehire gidelim dedim ne o istedi ne de benim çok isteğim var. Onla birşey yapacağıma arkalarımı yeğlerim.

Evlilik terapistini deneyin isterseniz bir de, bazen konuşmak iyi gelir insana.Tükenmişlik sendromu diyorlar ya, sanki onun gibi bir bıkkınlık olmuş sizde.İnsallah düzelir

Bence çözebilirsiniz, başbaşa vakit geçirerek , aktiviteler yaparak. Eğer olmuyorsa bir evlilik terapistine giderek..

Benzee seyler yasiyoruz bizde esimle.
sizden farkimiz maddi darligimiz cok fazla. Ben çalışmıyorum 2 yasinda kizim var 16 haftalikta hamileyim.. esim sıkıntılardan dolayi ek işe de basladi. Bazen mesaide yapiyor. Benim hiç sosyal hayatim yok. Cok bunaldim. 1.5 aydır ayri yatiyoruz. Bastan oda daha serin diye gecti. İki defa sordum daha sonra gelirim deyip geçiştirdi. Surekli tartisiyoruz, çocuk hakkinda da baska konularda da surekli fikir ayriliklarimiz var.
velhasil 2. Cocukta olunca ipler komple kopar diye dusunuyorum bende. Hayirlisi

Cinsel hayat aktifleştirmek?
Ya ben de 13 senelik evliyim ve 3 yaşında bi oğlum var.
İkinciyi son bi senedir ben çok istememe rağmen eşim hep ovu dönemleri ilişkiden kaçarak ki bunu bilmeden yaptığını söylüyor- beni kendinden baya bi soğuttu..
baya nereye gidiyo bu ilişki diye düşünüyodum geçen haftaya kadar.
Yani mutsuzdum.
Sonra bigün eve geldi baktım çok mutsuz
Bilmiyorum mutlu değilim dedi sorunca da..
iki gün böyle yüzünü düşmüş görünce çok üzüldüm, unuttum kendi tavırlarımı.
Yani buna dertsizlik deniyor
Sizde de dert yok, rutin hayat bunaltmış.
Ha tabii bunlar dışında tek başına iki çocuk allah kolaylık versin, bir de çalışıyorsunuz.
Bende bitane var, ben de çalışıyorum ve eşim hem okuyor hem çalışıyor.
İş seyahati de çok oluyor. Benimki de hem okul hem iş başladı mı bazen bir ay tek kalıyorum, bi de ben herseyi bisikletle yapmak zorundayım, yaz kış. Oğlumu da bisikletle taşıyorum ve kasabada oturuyoruz, şehre 5 km.
Böyle yopun dönemler ben de bunalıyorum anlıyorum sizi.
Bir de iki tane var sizde.
Benim şuan iki yavrum olsa bu tempoda biyerden toplardı beni eşim yani imkan yoktu.
Siz durumdan bunalmışsınız, eşinize de içinizi sökememişsiniz, o da soğutmuş. Eşiniz de azcık eve geldiğinde eminim ki son duymak istediği şey sizin negatif cümlelerinizdir. Benim eşim de böyle, geçen ay bi sinirlendim, masada yemeği falan bırakıp çektim gittim, akşam oğlan uyuduktan sonra geldim, 5 gğn benle soğuktu mesafe koydu ilişkiye bile girmedi ki ovu dönemim ve öncesi gitti.
Yani umarım kendimi anlatabilmişimdir.
Eşinizi savunmuyorum , ama durumunuzu dışardan bi göz olarak yorumladım.

Sanırım tamamen bitmiş, neden devam ediyorsunuz?
Bir ay önce çok güzel tatil yaptık, hersey çok güzeldi yazmış arkadaş canım.
Sanırım biraz buhran basmış konu sahibini, haklı olarak yorulmuş, kocasını da içini dökecek muhattap bulamayınca yabancılaşmış. Eşi biraz kendşne gelirse konu 3 ginde çözülür öyle hissediyorum.
Uzun süreli evliliklerde böyle kısa süreli soğumalar kırgınlıklar arada olabiliyor. Ama mesela bu olay böyle 6-7 ay sürerse o zaman bitmiş mi acaba diye düşinür insan gibime geliyor ama bilemem de tabi

Bence bir gün dışarıda başbaşa yemek ayarlayın ve bize anlattığınız gibi durumu anlatın. Yaşadıklarınızın içinizden birşeyleri kopardığını, bu durumun sizde olan etkilerini açıkça anlatın. Tavırlarını, tepkilerini, söylediklerini ölçün tartın biçin. Gerekirse ailece bir tatil planlayın tatil döneminde beraber vakit geçirin ve bakın bir değişiklik var mı diye

Sadece rutine bağlanması bunaltmış sizi. İlişki terapisini bence deneyin iyice uzaklaşmadan birbirinizden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…