- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
- #1.981
Ben anlamadım, nişanlınızın oturmak istediği ev Keçiören'de mi yoksa Dikmen'de mi?
Ben Yenimahalle'de oturuyorum; burada mahalleden mahalleye değişiyor ne kadar güvenli olduğu. Bizim oturduğumuz sokak tam sınırda gibi mesela, azıcık yukarıda akşam vakti korkuyorum ama bizim oturduğumuz tarafta her saatte gider gelirim. Keçiören'de sadece Estergon civarını biliyorum; gündüz vakti rahatsız edildiğim olmuştur o tarafta. Ama tabii her semtin her yeri aynı olmuyor. Dikmen'de hiç yaşamadım, dolayısıyla hırsızlık vb. durumlar nasıldır bilemem ama semt olarak "nezih değil" sayılamaz bence. Hele Dikmen değilse de Balgat'ta Ceyhun Atıf taraflarına bayılırım ve kendimi en güvende hissettiğim semttir Ankara'da.
Sevgiliniz illa ki gidecektir şehir dışına. Bakın ben de Eylül'de evlenince İstanbul'a taşınacağım ve ikimizin de ailesi orada değil. Biz çözümü site içi, güvenlikli bir daire kiralamakta bulduk. Nişanlım müfettiş ve sık sık çıkıyor şehir dışına. O her gittiğinde birinin gelip benimle kalması mümkün değil dolayısıyla. Siz de benzerini söyleyebilirsiniz diye düşünüyorum. "Şu şu sebeplerden bu semtte yaşamak istiyoruz, güvenlikli bir yer tutacağız/alacağız. X şehir dışına gittiğinde de bir sorun olmayacaktır".
Hatta Park Oran demiyorlar mıydı? Tutun işte oradan evi, tek kaldığınızda kimsenin gidip gelmesine de gerek kalmaz. Oh, mis
Umarım sevgiliniz bu işi size yansıtmadan halledebilir. Halledebilmesi gerekir bu defa; çünkü kayınvalideye kalırsa yine "Ama bizim iyiliğimizi istiyorlar Pofuduk" noktasına gelebilir konu, korkarım.
ben şu an keçiören'de oturuyorum, onlar dikmen'de.
keçiören'de bahsettiğim yerler etlik-basınevleri bölgesi. ki sizinle aynı fikirdeyim, ceyhun atıf yani öveçler civarı için de olumlu düşünüyorum.
ben korkmam tek başıma, hatta sıkılmam bile. birinin gelip benimle kalması beni bunaltır, gerçekten çok sinir bozucu olur çünkü sevmem yani. o il dışına gitse "hobarey evde yalnızım, kitap-film gecesi yaparım" falan diye sevirinim.
site içi de olabilir ama artık onlardan ev istemiyorum. öveçler'le başladık alt katlarına kadar geldik, daha 5 aydır sözlüyüz üstelik. park oran'dan ev almalarına tamam deyip kendimi kaynanamın dubleksinin üst katında bulacakmışım gibi hissediyorum. onların hiçbir evini kabul etmeyeceğimi net şekilde belirteceğim.
illa beraber oturmak istiyorlarsa da başka gelin bulsunlar. ben o eve girmem.