- Konu Sahibi pigme pofuduk
nedeninin benim davranışlarım olmadığını biliyorum.
bakın çok kibirlenmek istemiyorum ama daha önce de söyledim, subay çocuğuyum, hep gurbet gördüm. asosyal olamıyoruz haliyle, her ilde muhatap olduğumuz çok farklı kesimden, kültürden insanlar oldu. yurtta kaldım, eve çıktım. dönemsel çalışıyorum, işim gereği pek çok insanla muhatap oluyorum.
hiç kimse bana onların yaptığı yakıştırmaları yapmadı. suratsız demediler de, dövecek gibi konuşuyorsun dediler, en fazla 4. görüşmeden sonra mesafeden ve ciddiyetten olduğunu anladılar, daha yakın davranmaya başladılar. saygısız-terbiyesiz demediler, "içinde ne varsa söylüyorsun, çok doğalsın" dediler. ben 26 yaşındayım, bu ithamlarla ilk kez karşılaşıyorum.
bu insanlar, sadece akrabalarıyla görüşüyor. koloni gibiler çünkü, hep dipdibeler. birbirlerinin arkasını toplayıp duruyorlar. çünkü akrabalık bunu gerektirir. ben bu yaşıma kadar kimseye minnet etmedim, onlara da etmiyorum ve bunu algılayamıyorlar. ona eyvallah.
ama;
kasıma itiraz ederken "hayırlı işleri çok bekletmeyiniz" hadisiyle bana gelen bi insan -ki istemeye gelmek için 9 sene beklediler, hadi onu geçtim- yani allah inançları var, nasıl kul hakkından bu kadar habersiz davranabiliyorlar? nasıl bunun vebalinden korkmuyorlar?
"hakaret" dediğimiz şeyin toplumsal bir kıstası vardır. ya sen benim anneme yemeği yavaş yiyor diye "beceriksiz" derken dağdan mı geldin? hiç mi bi toplum kuralından haberin yok?
ben bunları anlamıyorum. ailece davranışlarımızda sıkıntı görmüyorum. ama sevgilim olacak ayı, nihayetinde bugüne kadar hatır-gönül bilen bi ayıydı. ailesi bunu kasıtlı yapıyorsa bu vebalden nasıl korkmuyor, normal halleriyse bu kadar görgüsüz olmaları mümkün değil.
ailenin hayırlı iş bekletilmez demesi de, 9 yıl gelmek gerektigini dusunmemelerini de bir yere kadar anlasılır.
vebalini zaten bilmem.
ailesinin hatalarını es gectigim dusunulmesin ancak olay sevgilinizde bitiyordu.
size karsı patavatsızlıgı da asan cumlelerle kalmamıs, anneniz hakkında lafı gectiginde yaptıgı kıyaslamalar da hos degil, ailesiyle aynı uslupta.
insanlar size o ailenin soyledikleri gibi de tepki vermis olabilirdi, fakat bu isittiklerinizi -dogru dahi olsa- hakettiginiz anlamına gelmez.
hem gercekten soguk bir insan olsanız dahi gelininin yuzune "samimiyetsiz" demez, diyemez, dememeliler idi.