- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
InsaAllah.. inanclıysan dua et bol bol ferahlarsın
aylardır hayırlısını diliyorum zaten.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
InsaAllah.. inanclıysan dua et bol bol ferahlarsın
cidden çok yıprandım. ve artık nasıl mutlu olacağımı da bilmiyorum.
benim evlilik yüzüğümü annesi seçti, herkese gösterdi denetti sonra bana gönderdi.
benim 9 sene beklediğim evlenme teklifim resmen kaynanamın gönlü olsun diye, onun seçtiği yüzük önüme atılarak yapıldı, ben mutlu olmayınca "oğlum sana yaranamıyor" dedi.
yüzüğü değiştirmeme küçültmeme izin vermediği için kullanamıyorum. görmek bile istemiyorum, kaldırdım attım.
yüzüğe hevesim kalmadı. evlenme teklifim içime sinmedi.
sonbaharda nikah istedim diye demedikleri kalmadı, "sen karışma cahilsin bilemezsin, biz hallederiz,
güzel bi yaz düğünü yaparız" dediler.
düğün hevesim kalmadı.
bizde kına günü gelin kuaförden çıkınca oğlan evine gider, yemek yer. "olmaz öyle şey, "bu gelin burda ne arıyor" derler ne cevap veririz" dediler, bizimkilerin "bu gelin burda ne arıyor" diyebileceklerini ve bizim ne cevap vereceğimizi umursamadılar.
"7 gibi gelir kınayı yakar gideriz" dediler, haliyle salon tutamıyoruz. oğlan evi gittikten sonra kına uzun sürmez çünkü. kınaya da 40 kişi gelirler ev zaten dolu ne halt ederim diye düşünmekten bunaldım.
kına hevesim kalmadı. ki zaten kına da istemiyordum.
annem "nişanlığını kendi seçsin" dedi, kaynanam "gitsin beğensin güzelse alırım" dedi. benim beğendiğimi beğenmezse aldırmayacak.
nişan hevesim kalmadı.
30 kişi istemeye geldiler, kahvemi resmen yalvararak yaptım, söz gecemde bildiğin kalabalık misafir ağırladım. hiçbir şey anlamadım.
zaten "siyah uğursuzluk getirir" dedi aldığım elbiseyi giydirmedi.
sözüm içime sinmedi. her şey içimde kaldı.
beyaz eşyada ne bakacağımı söylediler, zaten almadılar.
artık umurumda değil.
yatak odasını siyah istedim, "öyle olmaz" dediler bana bağırdılar.
mobilya seçmek için hevesim kalmadı.
sebze yemeklerini etsiz seviyorum diye "senin pişirdiğin yenmez" dediler, çaya şeker atmam her seferinde olay oldu, "çat kapı geliriz" dediler, yavaş yiyorum diye "beceriksiz" dediler.
benim içimde, misafirim gelsin, sofralar düzeyim, ağırlayayım namına gram heves kalmadı.
onunla olmuyor ama ayrılınca ne olacak onu da bilmiyorum.
başkasıyla da olmaz çünkü. benim evlilikle ilgili hiçbir şeye hevesim kalmadı. yok yani bitti. her şey içimde kaldı benim.
ha evlenmek zorunda değilim tabi ki illa ki. ama gerçekten bu kadar kırgınlıkla nereye gideceğimi bilmiyorum. ben o kadar değer görmedim ki, artık değerli hissetmiyorum.
ayrılınca bunlar geçmeyecek işte. onu biliyorum.
bu konular hep açıklığa kavuştu mu ailen ne diyo
Çok çekti adam Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun
bunların benzerlerini ben de yaşadım ama bi taraf az seviyorsa ya da aynı şiddette istemiyosa karşındakini mutlaka olumsuzluklar evlilikten sonra da devam ediyor. benim eşim bana söz de elbise bile almadı.annesi yarım ağızla teklif etti.düğünde ayakkabı almadı.kendi ayakkabımı giydim.ne salakmşım.hiç bir şeyi görmemişim.görmezden gelmişim.herkeste var bu sıkıntılar diyip kendmi kandırmışım.şimdi ne sevgi ne saygı.hiç bir şey kalmadı bize.kocam anne lafıyla bana ders vermeye çalışır oldu.ben sınava calışcam diye evi ihmal ettiğimde hep bi laf sokmalar.ailem başından beri "senin kararın" diyor.
o konuların çoğunu sordum. kısaca şöyle özetleyeyim.
sonbaharda nikah istedim diye demedikleri kalmadı, "sen karışma cahilsin bilemezsin, biz hallederiz,
güzel bi yaz düğünü yaparız" dediler.
düğün hevesim kalmadı.
"sonbaharda zor olur, ben ondan dedim. size de bize de düğün için misafirler gelecek, o kadar insanı toplaması var dağıtması var, yağmurda çamurda zor olur o. yazın rahat rahat ağırlarız. "cahilsiniz" derken ben ilk defa düğün yapıyorsunuz, bazı şeyleri göremiyorsunuz anlamında söyledim. anne baba bunun içindir zaten, göremediğiniz yerde yol gösterir."
annem "nişanlığını kendi seçsin" dedi, kaynanam "gitsin beğensin güzelse alırım" dedi. benim beğendiğimi beğenmezse aldırmayacak.
nişan hevesim kalmadı.
"sen yine seç istediğini, giy, ben karışmam ki sadece fikir veririm. "annecim bi buna da bak" derim. yine sen seçersin."
30 kişi istemeye geldiler, kahvemi resmen yalvararak yaptım, söz gecemde bildiğin kalabalık misafir ağırladım. hiçbir şey anlamadım.
zaten "siyah uğursuzluk getirir" dedi aldığım elbiseyi giydirmedi.
sözüm içime sinmedi. her şey içimde kaldı.
"ben seni istemesem neden o kadar kalabalık geleyim ki? benim eşimin bütün kardeşleriyle gelip istedim ben seni. istemesem, bozmak istesem neden böyle yapayım? siyah giysen herkes mutsuz olduğunu düşünürdü, daha renkli, daha neşeli bi şeyler giy istedim."
beyaz eşyada ne bakacağımı söylediler, zaten almadılar.
artık umurumda değil.
"almışken iyisi olsun istedim. yeni evli olacaksınız, ilk alınanlar sağlam olsun, uzun ömürlü, kullanışlı şeyler olsun ki kazandığınız elinizde kalsın diye dedim. annen baban da gelsin, çocuklarımızın yuvasını hep beraber kuralım istedik, onlar gelmeyince eşim de "ben neden gideyim, kendileri halletsin" dedi almadı."
yatak odasını siyah istedim, "öyle olmaz" dediler bana bağırdılar.
mobilya seçmek için hevesim kalmadı.
"ya kızım biz sana bağırmadık ki. arada eşimin sesi yükselir öyle, sen onu niye bağırma olarak algılıyorsun? biz sadece yol göstermeye çalıştık. siyah istiyorsun, istiyorsan git yine siyah al ama diğerlerine de bi bak diye söyledik."
(burda parantez açıyorum, babamın da kayınpederimin de huyları aynı. sesleri yükseliyor konuşurken. ben konuşurken sesi yükseldi diye değil de benim beğendiğim bi şeyi onaylamazken sesi yükseldi diye alındım orda. siyah mobilyayı benimkiler de istemiyor ayrıca. tozu kiri çok gösterirmiş. benimkiler de "diğer renklere de bi bak" dedi.)
aklıma gelenler bu kadar.
bu kadar seviyosun inşallah güzel şeyler olur açık arar gibi sevimsiz yorumlar yapıyoruz inan kötülüğüne değil Allah biliyo
o yorumların çoğunu bazen kendim de yapıyorum. anneme soruyorum, hani iki konuştuk diye fazla mı yumuşayıverdim diye, annem de diyor ki "onun çok fazla hevesi hayali heyecanı vardı, sen hemen savunmaya geçtin her şey yanlış anlaşıldı. o sana hiç zaman vermedi istediği kalıba koymaya çalıştı sen hemen her şeye burnunu sokacak diye düşündün panikledin hiçbir şeye yanaşmadın."
bunların benzerlerini ben de yaşadım ama bi taraf az seviyorsa ya da aynı şiddette istemiyosa karşındakini mutlaka olumsuzluklar evlilikten sonra da devam ediyor. benim eşim bana söz de elbise bile almadı.annesi yarım ağızla teklif etti.düğünde ayakkabı almadı.kendi ayakkabımı giydim.ne salakmşım.hiç bir şeyi görmemişim.görmezden gelmişim.herkeste var bu sıkıntılar diyip kendmi kandırmışım.şimdi ne sevgi ne saygı.hiç bir şey kalmadı bize.kocam anne lafıyla bana ders vermeye çalışır oldu.ben sınava calışcam diye evi ihmal ettiğimde hep bi laf sokmalar.
yani diyeceğim eğer nişanlın senin tarafında değilse.senin için bir şey yapmıyorsa.en azından bunlar geçecek biz mutlu olcaz takılma bunlara demiyosa bu işin neresinden dönsen kardır.sonra benim gibi nasıl boşancam diye düşünür durursun.haplarla yaşarsın.
hiçbir şeye yanaşmamak değil bence istediğin elbiseyi giymemissin balık yemissin daha ne olsun
balık yemişsin ne demek ?hiçbir şeye yanaşmamak değil bence istediğin elbiseyi giymemissin balık yemissin daha ne olsun