9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

sözlünüze "ya ailen ya ben!" demediginiz halde o secimini yapmış... sizi de buna uydurmaya calısıyor.

aynı evde onunla sorunumuz yoktu diyorsunuz ancak daha onceden de eve girme cıkma hakkında onun dusunceleri de oyle degil miydi? ustelik anlattıgınız kadarıyla biliyorum, ikna edemiyordunuz...?

diyelim ki evlendiniz ve çat kapı gelip gidiyorlar, muhatabınız kim?
kv.ye "evime boyle gelmeye hakkınız yok!" mu diyeceksiniz?
"yemegin derdinde degiliz, giyiminden nolacak bizim kızımızsın" deseler yanıtınız ne olacak cok merak ediyorum, bunu simdi de açıkca demisler sonucta.
bu konu vb seylere mustakbel eşiniz sınır cekmedigi sürece sizin lafınızın hicbir degeri olmaz bence.
ya da oklavayla kovalayacaksınız geleni gideni...
peki ya sonra? esinizle aranız nasıl olacak sanıyorsunuz?
"ben bi nikahı kıyayım, yüzümü karartır gerisini zaten hallederim" diyorsanız neden simdiye kadar bu kadar her aşama olay oldu?

kv.yi sucluyordunuz, simdi herkese boyleymis diyip kabulleniyorsunuz,
evet, özellikle ayrılmanız icin yapmamıs olabilir, soru isaretleriniz de gitmis olabilir,
sorunlarınızı es adayınızla çözmedikce ikili olarak ne kadar iyi anlasırsanız anlasın, hayatınızdaki mevcut ve muhtemel sorunları aşmada tüm yük sizin üzerinizde olacak ve basarılı olacagınızın garantisi de yok.

kapıya gidip bekleme, eve girme, yuzugu takma, sonraki muhabbetler vs. o konuda yorum yapmak istemiyorum,
cunku farklıyız biliyorum,
mesela babamın evinde kimse ne giyip giyemeyecegime de karışamaz, sozunuzde oldugu gibi...
ya da kv.dem yüzügü begenmis denemis diye de cok manevi degerler yükleyip sorun olarak görmem,
dolayısıyla diger yaptıklarınızı da yapmam, yapamam, o yuzden nasıl bir his oldugunu da anlayamam.

Şuan inanmak istiyo olabilirsiniz ama nişanlınızın evlenince karışmaz lafı safsata. Onlar öyle olacağını ya umut ediyolar yada sen alışırsın nasılsa diye seni oyalıyolar. Bizim sorunlarımız bu kadar büyük olmasada vardı. Eşimde o zamanlar evlenince karışmazlar diyodu.
Sonuç ne mi oldu; cam sildiğim bezden tut, yumurtayı pişirdiğim kıvama kadar herhalta karışan bi eş ailesine sahip oldum. Başlarda ufak tefek tavizlerle hoşgörülerle idare etmeye çalıştım. Sonra bu tavizler her seferinde daha da fazlasını doğurdu. Giydiğim kıyafete saçımı bağlama şekline bile laf eder oldu. 1.5 senede üstelik birde beklenmeyen bi çocukla boşanma aşamadına geldik. Üstelik bu aşamada ailesiyle ilgili zerre kötü laf etmedim yinede onların eşime söyledikleri bitmek bilmedi.
Aynen sizinkiler gibi tok geliyo hiç gelmesinde dendi. Bizim ailemize uymak zorunda dendi. Artık ben ben olmaktan çıktığım noktada boşanmaya karar verdim. Eşimin ancak o zaman aklına grldi düzgün bir şekilde arkamda durmak bu kız size ne yaptı demek.
Ha öncedende söylerdi bişeyler ama kimse takmazdı.
Bilmiyorum sizinkiler çok ayrı bi boyutta ben bu kadarına cesaret edemezdim açıkcası. İyi tartın iyi düşünün. Hiç bişey sizin geleceğinizden daha önemli değil. Başkası olmaz onduz yapamam demeyin çünkü inanın bazı şeyler olmazsa onlarla hiç olmuyor...

Bana sevgiliniz bahane öne sürmüş gibi geldi.9 yıldır sizinle olacak + sevecek ama annesinin bu sözünden doalyı cayacak.İnsan en azından mücadele de mi etmez..Tuhaf.

9 yıldan sonra soğumuş bence .annesiyle ilgili bi problem olsaydı 9 yıldır nerdeymiş.isteme falan olmadımı .annesi hala bilmiyor ama bohça hazırlanmış

sevgilin seni annesiyle başbaşa mı bıraktı ilk aşamada hadi siz konuşun demiş ya, o bile tuhaf bence yani kavga da edebilirdiniz, etliye sütlüye karışmayıp Allah tarafından sorunların çözülmesini bekleyen bir sevgili...bence bu ilişkide daha fazla seven taraf sensin aksi olsa bu aşamaya gelene kadar o senin kapında olurdu, ailesi bi yere gitmesine izin vermiyor iş yaptırıyolar demiştin, git kızla konuş hallet diyemedimi kimse, bende gencecik hastalığı falan olmayan babamı kaybettim ölümü biliyorum yani, herkes dede derdinde mi

kendini kandıra kandıra evlenme nolur pofuduk

cidden çok yıprandım. ve artık nasıl mutlu olacağımı da bilmiyorum.

benim evlilik yüzüğümü annesi seçti, herkese gösterdi denetti sonra bana gönderdi.
benim 9 sene beklediğim evlenme teklifim resmen kaynanamın gönlü olsun diye, onun seçtiği yüzük önüme atılarak yapıldı, ben mutlu olmayınca "oğlum sana yaranamıyor" dedi.
yüzüğü değiştirmeme küçültmeme izin vermediği için kullanamıyorum. görmek bile istemiyorum, kaldırdım attım.
yüzüğe hevesim kalmadı. evlenme teklifim içime sinmedi.

sonbaharda nikah istedim diye demedikleri kalmadı, "sen karışma cahilsin bilemezsin, biz hallederiz,
güzel bi yaz düğünü yaparız" dediler.
düğün hevesim kalmadı.

bizde kına günü gelin kuaförden çıkınca oğlan evine gider, yemek yer. "olmaz öyle şey, "bu gelin burda ne arıyor" derler ne cevap veririz" dediler, bizimkilerin "bu gelin burda ne arıyor" diyebileceklerini ve bizim ne cevap vereceğimizi umursamadılar.
"7 gibi gelir kınayı yakar gideriz" dediler, haliyle salon tutamıyoruz. oğlan evi gittikten sonra kına uzun sürmez çünkü. kınaya da 40 kişi gelirler ev zaten dolu ne halt ederim diye düşünmekten bunaldım.
kına hevesim kalmadı. ki zaten kına da istemiyordum.

annem "nişanlığını kendi seçsin" dedi, kaynanam "gitsin beğensin güzelse alırım" dedi. benim beğendiğimi beğenmezse aldırmayacak.
nişan hevesim kalmadı.

30 kişi istemeye geldiler, kahvemi resmen yalvararak yaptım, söz gecemde bildiğin kalabalık misafir ağırladım. hiçbir şey anlamadım.
zaten "siyah uğursuzluk getirir" dedi aldığım elbiseyi giydirmedi.
sözüm içime sinmedi. her şey içimde kaldı.

beyaz eşyada ne bakacağımı söylediler, zaten almadılar.
artık umurumda değil.

yatak odasını siyah istedim, "öyle olmaz" dediler bana bağırdılar.
mobilya seçmek için hevesim kalmadı.

sebze yemeklerini etsiz seviyorum diye "senin pişirdiğin yenmez" dediler, çaya şeker atmam her seferinde olay oldu, "çat kapı geliriz" dediler, yavaş yiyorum diye "beceriksiz" dediler.
benim içimde, misafirim gelsin, sofralar düzeyim, ağırlayayım namına gram heves kalmadı.

onunla olmuyor ama ayrılınca ne olacak onu da bilmiyorum.

başkasıyla da olmaz çünkü. benim evlilikle ilgili hiçbir şeye hevesim kalmadı. yok yani bitti. her şey içimde kaldı benim.

ha evlenmek zorunda değilim tabi ki illa ki. ama gerçekten bu kadar kırgınlıkla nereye gideceğimi bilmiyorum. ben o kadar değer görmedim ki, artık değerli hissetmiyorum.

ayrılınca bunlar geçmeyecek işte. onu biliyorum.

bu konular hep açıklığa kavuştu mu ailen ne diyo

dedesi vefat etmiş sabah arkadaşlar.

ben 2.5 aylık uykusuzluğun üstüne artık sızıp kalıp 12 saatten fazla uyumuşum bugün.
sabah 12ye doğru dayısının kızı mesaj atmış. ben 5ten sonra gördüm.
hiç yaptığım şey değildir ya o kadar uyumam ki ben yani hala onun şokundayım. uyusam bile mesaj sesini duyarım yani ben böyle şey yapmam.

sözlümü aradım, "ben seni unuttum sen nerden duydun" dedi.
bunun üstünde durmuyorum şu an, olabilir. muhtemelen cenaze işlerine koşturuyordu. olur yani normal o.
annem de aradı babam da aradı.

şimdiliik yine beklemedeyim.

bu konular hep açıklığa kavuştu mu ailen ne diyo

ailem başından beri "senin kararın" diyor.

o konuların çoğunu sordum. kısaca şöyle özetleyeyim.

sonbaharda nikah istedim diye demedikleri kalmadı, "sen karışma cahilsin bilemezsin, biz hallederiz,
düğün hevesim kalmadı.

"sonbaharda zor olur, ben ondan dedim. size de bize de düğün için misafirler gelecek, o kadar insanı toplaması var dağıtması var, yağmurda çamurda zor olur o. yazın rahat rahat ağırlarız. "cahilsiniz" derken ben ilk defa düğün yapıyorsunuz, bazı şeyleri göremiyorsunuz anlamında söyledim. anne baba bunun içindir zaten, göremediğiniz yerde yol gösterir."

annem "nişanlığını kendi seçsin" dedi, kaynanam "gitsin beğensin güzelse alırım" dedi. benim beğendiğimi beğenmezse aldırmayacak.
nişan hevesim kalmadı.

"sen yine seç istediğini, giy, ben karışmam ki sadece fikir veririm. "annecim bi buna da bak" derim. yine sen seçersin."

30 kişi istemeye geldiler, kahvemi resmen yalvararak yaptım, söz gecemde bildiğin kalabalık misafir ağırladım. hiçbir şey anlamadım.

"ben seni istemesem neden o kadar kalabalık geleyim ki? benim eşimin bütün kardeşleriyle gelip istedim ben seni. istemesem, bozmak istesem neden böyle yapayım? siyah giysen herkes mutsuz olduğunu düşünürdü, daha renkli, daha neşeli bi şeyler giy istedim."

artık umurumda değil.

"almışken iyisi olsun istedim. yeni evli olacaksınız, ilk alınanlar sağlam olsun, uzun ömürlü, kullanışlı şeyler olsun ki kazandığınız elinizde kalsın diye dedim. annen baban da gelsin, çocuklarımızın yuvasını hep beraber kuralım istedik, onlar gelmeyince eşim de "ben neden gideyim, kendileri halletsin" dedi almadı."

"ya kızım biz sana bağırmadık ki. arada eşimin sesi yükselir öyle, sen onu niye bağırma olarak algılıyorsun? biz sadece yol göstermeye çalıştık. siyah istiyorsun, istiyorsan git yine siyah al ama diğerlerine de bi bak diye söyledik."

(burda parantez açıyorum, babamın da kayınpederimin de huyları aynı. sesleri yükseliyor konuşurken. ben konuşurken sesi yükseldi diye değil de benim beğendiğim bi şeyi onaylamazken sesi yükseldi diye alındım orda. siyah mobilyayı benimkiler de istemiyor ayrıca. tozu kiri çok gösterirmiş. benimkiler de "diğer renklere de bi bak" dedi.)

aklıma gelenler bu kadar.

bu kadar seviyosun inşallah güzel şeyler olur açık arar gibi sevimsiz yorumlar yapıyoruz inan kötülüğüne değil Allah biliyo

ailem başından beri "senin kararın" diyor.

o konuların çoğunu sordum. kısaca şöyle özetleyeyim.

düğün hevesim kalmadı.

"sonbaharda zor olur, ben ondan dedim. size de bize de düğün için misafirler gelecek, o kadar insanı toplaması var dağıtması var, yağmurda çamurda zor olur o. yazın rahat rahat ağırlarız. "cahilsiniz" derken ben ilk defa düğün yapıyorsunuz, bazı şeyleri göremiyorsunuz anlamında söyledim. anne baba bunun içindir zaten, göremediğiniz yerde yol gösterir."

nişan hevesim kalmadı.

"sen yine seç istediğini, giy, ben karışmam ki sadece fikir veririm. "annecim bi buna da bak" derim. yine sen seçersin."

"ben seni istemesem neden o kadar kalabalık geleyim ki? benim eşimin bütün kardeşleriyle gelip istedim ben seni. istemesem, bozmak istesem neden böyle yapayım? siyah giysen herkes mutsuz olduğunu düşünürdü, daha renkli, daha neşeli bi şeyler giy istedim."

artık umurumda değil.

"almışken iyisi olsun istedim. yeni evli olacaksınız, ilk alınanlar sağlam olsun, uzun ömürlü, kullanışlı şeyler olsun ki kazandığınız elinizde kalsın diye dedim. annen baban da gelsin, çocuklarımızın yuvasını hep beraber kuralım istedik, onlar gelmeyince eşim de "ben neden gideyim, kendileri halletsin" dedi almadı."

"ya kızım biz sana bağırmadık ki. arada eşimin sesi yükselir öyle, sen onu niye bağırma olarak algılıyorsun? biz sadece yol göstermeye çalıştık. siyah istiyorsun, istiyorsan git yine siyah al ama diğerlerine de bi bak diye söyledik."

(burda parantez açıyorum, babamın da kayınpederimin de huyları aynı. sesleri yükseliyor konuşurken. ben konuşurken sesi yükseldi diye değil de benim beğendiğim bi şeyi onaylamazken sesi yükseldi diye alındım orda. siyah mobilyayı benimkiler de istemiyor ayrıca. tozu kiri çok gösterirmiş. benimkiler de "diğer renklere de bi bak" dedi.)

aklıma gelenler bu kadar.
bunların benzerlerini ben de yaşadım ama bi taraf az seviyorsa ya da aynı şiddette istemiyosa karşındakini mutlaka olumsuzluklar evlilikten sonra da devam ediyor. benim eşim bana söz de elbise bile almadı.annesi yarım ağızla teklif etti.düğünde ayakkabı almadı.kendi ayakkabımı giydim.ne salakmşım.hiç bir şeyi görmemişim.görmezden gelmişim.herkeste var bu sıkıntılar diyip kendmi kandırmışım.şimdi ne sevgi ne saygı.hiç bir şey kalmadı bize.kocam anne lafıyla bana ders vermeye çalışır oldu.ben sınava calışcam diye evi ihmal ettiğimde hep bi laf sokmalar.
yani diyeceğim eğer nişanlın senin tarafında değilse.senin için bir şey yapmıyorsa.en azından bunlar geçecek biz mutlu olcaz takılma bunlara demiyosa bu işin neresinden dönsen kardır.sonra benim gibi nasıl boşancam diye düşünür durursun.haplarla yaşarsın.

bu kadar seviyosun inşallah güzel şeyler olur açık arar gibi sevimsiz yorumlar yapıyoruz inan kötülüğüne değil Allah biliyo

o yorumların çoğunu bazen kendim de yapıyorum. anneme soruyorum, hani iki konuştuk diye fazla mı yumuşayıverdim diye, annem de diyor ki "onun çok fazla hevesi hayali heyecanı vardı, sen hemen savunmaya geçtin her şey yanlış anlaşıldı. o sana hiç zaman vermedi istediği kalıba koymaya çalıştı sen hemen her şeye burnunu sokacak diye düşündün panikledin hiçbir şeye yanaşmadın."

o yorumların çoğunu bazen kendim de yapıyorum. anneme soruyorum, hani iki konuştuk diye fazla mı yumuşayıverdim diye, annem de diyor ki "onun çok fazla hevesi hayali heyecanı vardı, sen hemen savunmaya geçtin her şey yanlış anlaşıldı. o sana hiç zaman vermedi istediği kalıba koymaya çalıştı sen hemen her şeye burnunu sokacak diye düşündün panikledin hiçbir şeye yanaşmadın."

hiçbir şeye yanaşmamak değil bence istediğin elbiseyi giymemissin balık yemissin daha ne olsun

bunların benzerlerini ben de yaşadım ama bi taraf az seviyorsa ya da aynı şiddette istemiyosa karşındakini mutlaka olumsuzluklar evlilikten sonra da devam ediyor. benim eşim bana söz de elbise bile almadı.annesi yarım ağızla teklif etti.düğünde ayakkabı almadı.kendi ayakkabımı giydim.ne salakmşım.hiç bir şeyi görmemişim.görmezden gelmişim.herkeste var bu sıkıntılar diyip kendmi kandırmışım.şimdi ne sevgi ne saygı.hiç bir şey kalmadı bize.kocam anne lafıyla bana ders vermeye çalışır oldu.ben sınava calışcam diye evi ihmal ettiğimde hep bi laf sokmalar.
yani diyeceğim eğer nişanlın senin tarafında değilse.senin için bir şey yapmıyorsa.en azından bunlar geçecek biz mutlu olcaz takılma bunlara demiyosa bu işin neresinden dönsen kardır.sonra benim gibi nasıl boşancam diye düşünür durursun.haplarla yaşarsın.

yok benimki onları diyor allah var hakkını yiyemem. "okyanusu geçtik biz resmen derede boğuluyoruz" diyor. "düğüne kadar bazı şeyleri idare edelim, evlenip evimize girdik mi zaten her şey ikimizin kararı olacak, bir gelirler kapıda kalırlar iki gelirler uygun olmadığımızı görürler zaten üçüncüde aramayı öğrenirler. ama sen en baştan "aramadan gelmeyin" dersen tepki alırsın. ben "haklı" dersem ben de tepki alırım bi soğukluk bi uzaklık olur. gelip güzel güzel konuşsan senin de iyi niyetini görürler, beni onlardan koparmak istediğini düşünmezler, soğukluk olmaz. ben seninle olsun çok istiyorum ama herkesin gönlü olarak olsun da istiyorum. bütün sorunlar yanlış anlamadan kaynaklıyken neden annem babam ben evlenirken benim yanımda olmasın ki?" diyor.

hiçbir şeye yanaşmamak değil bence istediğin elbiseyi giymemissin balık yemissin daha ne olsun

annem "sana istediğin hiçbir şeyi almayacakmış da evini yiyecekmiş gibi davrandın" diyor. balık da hani direk yemesem olmazdı da yedim sevmedim işte. bazı şeylerde fazlaca iyi niyet göstersem de bazı şeyleri anında kesip atmışım. annem öyle diyor yani. balıkta o hatalı olabilir de ben genel olarak savunmaya geçmişim.

Pofuduk sen burdaki kişilere ne yazarlarsa yazsınlar seviyeni bozmadan polemiğe girmeden kendi fikrini duygularını öyle düzgün ayrıntılı açıklamalı yazıyorsun ki sen herkesle anlaşır herkeslede orta yolu bulursun .. ( dede için allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun)

balık yemişsin ne demek ?
sen ilişkim bitti demişsin.dedesi ölmüş aramışın ben seni unuttum demiş adam sana. anlamadım şimdi ben siz beraber misiniz.hala düğün hazırlığı içinde misiniz.

Back
X