cidden çok yıprandım. ve artık nasıl mutlu olacağımı da bilmiyorum.
benim evlilik yüzüğümü annesi seçti, herkese gösterdi denetti sonra bana gönderdi.
benim 9 sene beklediğim evlenme teklifim resmen kaynanamın gönlü olsun diye, onun seçtiği yüzük önüme atılarak yapıldı, ben mutlu olmayınca "oğlum sana yaranamıyor" dedi.
yüzüğü değiştirmeme küçültmeme izin vermediği için kullanamıyorum. görmek bile istemiyorum, kaldırdım attım.
yüzüğe hevesim kalmadı. evlenme teklifim içime sinmedi.
sonbaharda nikah istedim diye demedikleri kalmadı, "sen karışma cahilsin bilemezsin, biz hallederiz,
güzel bi yaz düğünü yaparız" dediler.
düğün hevesim kalmadı.
bizde kına günü gelin kuaförden çıkınca oğlan evine gider, yemek yer. "olmaz öyle şey, "bu gelin burda ne arıyor" derler ne cevap veririz" dediler, bizimkilerin "bu gelin burda ne arıyor" diyebileceklerini ve bizim ne cevap vereceğimizi umursamadılar.
"7 gibi gelir kınayı yakar gideriz" dediler, haliyle salon tutamıyoruz. oğlan evi gittikten sonra kına uzun sürmez çünkü. kınaya da 40 kişi gelirler ev zaten dolu ne halt ederim diye düşünmekten bunaldım.
kına hevesim kalmadı. ki zaten kına da istemiyordum.
annem "nişanlığını kendi seçsin" dedi, kaynanam "gitsin beğensin güzelse alırım" dedi. benim beğendiğimi beğenmezse aldırmayacak.
nişan hevesim kalmadı.
30 kişi istemeye geldiler, kahvemi resmen yalvararak yaptım, söz gecemde bildiğin kalabalık misafir ağırladım. hiçbir şey anlamadım.
zaten "siyah uğursuzluk getirir" dedi aldığım elbiseyi giydirmedi.
sözüm içime sinmedi. her şey içimde kaldı.
beyaz eşyada ne bakacağımı söylediler, zaten almadılar.
artık umurumda değil.
yatak odasını siyah istedim, "öyle olmaz" dediler bana bağırdılar.
mobilya seçmek için hevesim kalmadı.
sebze yemeklerini etsiz seviyorum diye "senin pişirdiğin yenmez" dediler, çaya şeker atmam her seferinde olay oldu, "çat kapı geliriz" dediler, yavaş yiyorum diye "beceriksiz" dediler.
benim içimde, misafirim gelsin, sofralar düzeyim, ağırlayayım namına gram heves kalmadı.
onunla olmuyor ama ayrılınca ne olacak onu da bilmiyorum.
başkasıyla da olmaz çünkü. benim evlilikle ilgili hiçbir şeye hevesim kalmadı. yok yani bitti. her şey içimde kaldı benim.
ha evlenmek zorunda değilim tabi ki illa ki. ama gerçekten bu kadar kırgınlıkla nereye gideceğimi bilmiyorum. ben o kadar değer görmedim ki, artık değerli hissetmiyorum.
ayrılınca bunlar geçmeyecek işte. onu biliyorum.