9 yıllık ilişkim 2 ayda nasıl bitti !

başkasıyla olmaz dediğin için bilinçaltında onları makul görme eğilimi olabilir

yoksa kendi aranızda mutlu da olsanız yalnız kalırsınız mutsuz olursunuz demiş ya bence tamamen fasa fiso nerdeyse 3 yıldır batmanda yalnız başbaşa yaşıyoruz evli değil sevgili gibi oluyo insan karışan görüşen akraba vs olmayınca

başkasıyla olmaz dediğin için bilinçaltında onları makul görme eğilimi olabilir

yoksa kendi aranızda mutlu da olsanız yalnız kalırsınız mutsuz olursunuz demiş ya bence tamamen fasa fiso nerdeyse 3 yıldır batmanda yalnız başbaşa yaşıyoruz evli değil sevgili gibi oluyo insan karışan görüşen akraba vs olmayınca

hiç kocasıyla başbaşa kalamamış ki. bilmiyor. onu da anlıyorum. biz başbaşayken mutlu olsak onlar yine şok.

bi de şu anlamda demiş olabilir belki, senin anlayacağın şekilde yazayım, hani bazen çok bunaldığında "anne oğluma birkaç saat bakar mısın" diyebileceğin biri yanında olsa hayatın kolaylaşır. onayladığımdan demiyorum, ama düşüncesinin özü bu bence.

bi de, başkasıyla olmaz düşüncemden ötürü makul görme eğiliminden ziyade, bozmaya çalışıyorlar beni hiç istemediler düşüncemi geçersiz kıldılar. o da olabilir.

tokatlılardan memnun kalan duymadım görmedim hiç.kadın sırf gönlünü almak için uyduruyor gibime geldi.her halta alınıyorlar bence

alıngan oldukları doğru. uyduruyor mu doğruyu mu söylüyor en geç 2 aya görürüz zaten. 9 sene bekledim 2 ay daha beklerim ne kaybederim?

anlamadan dinlemeden "istemiyorum, gelmesin, öyle bi gelinim yok" demişler çünkü. "eşyasını almam, düğününü yapmam, evine de gitmem" demişler. benim tek bildiğim buydu. sevgilim olacak ayı, nasıl şoktaysa bana bu kadarını söyledi.

gidip "sen beni niye kovdun derdin ne" dediğimde "sen niye burda yemek yememek için dışarda yiyip geliyorsun" dedi. ben şok. "biz sizin eşyanızı almaya gidiyoruz, seninkiler kendi çocuğunun eşyasını almaya gelmiyor biz neden gidiyoruz" dedi, ben yine şok. "bizde anne baba gitmez çünkü, adet öyle" dedim, bu sefer o şok.

yani "sen niye böyle yaptın" sorusunun cevapları benim için de onlar için de şaşırtıcı oldu hep. o yüzden.

kayınvalidemle payda da yakalamış değiliz pek, ama artık yaptıklarının sadece bana yapılmamış olduğunu biliyorum.

ya kadın yeğenine saydırdı benim yanımda. "yemeği yavaş yiyenin işi de yavaş olur, hızlı hızlı ye ki bu kız becerikli desinler" dedi. bana dediğinin aynısı. kuzeni "kuru patlıcan yemeğini sevmiyorum" dedi diye "olmaz öyle, sevilmez mi, sen pişirmeyi bilmiyorsundur" dedi.
kadın bana laf sokmuyor, sadece lafını bilmiyor.

yani bana farklı davranmadığını gördüğüm halde neden "ben gideyim diye laf söylüyor" diyeyim ki? gıyabında da olsa haksızlık olmaz mı?

Cidden bu kısmı anlayamıyorum.

Kayınvalideniz elbette size yeğenine davrandığı gibi davranamaz. Ona bağırır, saydırır, istediğini yapar, size yapamaz ki! Israrla bunu yazıyorsunuz. En anne gibi kayınvalide bile oğluna, kızına davrandığı gibi gelinine davranamaz.

Daha özenli ve daha saygılı olmak zorunda elbette. Sizi emziren, büyüten o kadın değil ki.

Bunun yakın görmekle alakası yok, size değer vermemekle alakası var.

Ve evet saydıklarınız kötünün iyisi. Bu forumdan mı çok etkilendiniz bilemiyorum ki.

Hiçbir şeye karışmayıp her şeye destek olan bir sürü aile var. Gelinden yemek kaçırmak, evi soyacağını düşünmek de hiç yaygın bir davranış değil zaten.

Laf sokmak yaygın mesela o da sizin kayınvalidenizde de var. Veya arayı bozmaya çalışmak yaygın sizinki sebebi ne olursa olsun istemiyorum bu kızı,evine gitmem düğünü yapmam diyor.

Erkek arkadaşınız da basbayağı kendi yüklenmemek için düğün masrafını, sizden vazgeçmeyi göze almış gözüküyor.

Kayınvalideniz elbette size yeğenine davrandığı gibi davranamaz. Ona bağırır, saydırır, istediğini yapar, size yapamaz ki! Israrla bunu yazıyorsunuz. En anne gibi kayınvalide bile oğluna, kızına davrandığı gibi gelinine davranamaz.

Daha özenli ve daha saygılı olmak zorunda elbette. Sizi emziren, büyüten o kadın değil ki.

Ve evet saydıklarınız kötünün iyisi. Bu forumdan mı çok etkilendiniz bilemiyorum ki.

Hiçbir şeye karışmayıp her şeye destek olan bir sürü aile var. Gelinden yemek kaçırmak, evi soyacağını düşünmek de hiç yaygın bir davranış değil zaten.

Laf sokmak yaygın mesela o da sizin kayınvalidenizde de var. Veya arayı bozmaya çalışmak yaygın sizinki sebebi ne olursa olsun istemiyorum bu kızı,evine gitmem düğünü yapmam diyor.

Erkek arkadaşınız da basbayağı kendi yüklenmemek için düğün masrafını, sizden vazgeçmeyi göze almış gözüküyor.
katılıyorum.ayrıca sen onlara gitmeden yemek yemişsin orası senin evin değil aç kalma ihtimalinde olur çünkü ve kalkıpta benim evimde yemeyecekse filan filan... tarzı kestirip atmalara bahane uydurmuşlar.sen nasıl inandın buna

katılıyorum.ayrıca sen onlara gitmeden yemek yemişsin orası senin evin değil aç kalma ihtimalinde olur çünkü ve kalkıpta benim evimde yemeyecekse filan filan... tarzı kestirip atmalara bahane uydurmuşlar.sen nasıl inandın buna
arkadaş her şeyi gözü kapalı ''ilah'' gördüğü için bu ailede şaşkınlık içinde okuyorum yazdıklarını
.bu yaştaki kadın demiş.kaç yaşındasın canım sen. diyelim 30. yaşla olgunluğun ne alakası var.kayınvaliden 50 yaş civarındadır ama gayet de uygunusz davranışlar sergilemiş anlatıığına göre.hadi seni istemiyo da öyle laf sokuyor çevresindeki herkesi de mi istemiyor bu kadın..

biraz aşağıda demiş ki nişanlın uzakta olcaz annem karışamaz bize.şunu unutma.benim yaptığım hatayı yapma istiyorum.eşin ne kadar dese evimiz ayrı olcak bilmem ne.sen annesinin babasının genlerini taşıyan 30 yaşına kadar annesiyle yaşamış onun zihniyetiyle büyümüş bi adamla ömür sürdürmeye çalışacaksın.eğer bu kadar batıyosa kayınvalidenin davranışları 3 5 ay sonra eşinde de o davranışları görüp ona da sinir olmayabaşlıcaksın tecrübeyle sabittir. kayınvalide bizden 300 km ötede.valla öyle bi çeviriyo ki işlerini oğluyla.parmağında oynatıyo.bana da lafı sökmeyince oğluyla yaptırmaya çalışıyo.ben de öyle sanmıştım.görmem yüzlerini görüşmem sanmıştım.

hatta eşim biz evlendikten 10gün sonra zorunlu göreve gitti.3 ay gelmedi.bir ara 2 günlüğüne süpriz yapıp gelmişti.ertesi gün biz daha uyanmamışız kadın kocasıyla diğer oğluyla kalkmış gelmiş biz uyanana kadar.oğlunu özlemiş de.rezil etmişlerdi günümüzü.PARDON GÜNÜMÜ
.çünkü eşim için onların gelmesi gayet doğal ve iyi bir şey

.burda birinci hata kv nin süpriz ayağına işlerimize burnunu sokması emrivaki yapması..ikinci hata ben hala eşimle ikimizin aile olduğunu sanırken o kendi ailesiyle bir aile ben GELİN mertebesindeydim.KAPİŞ :)
ben açık ve net söylüyorum sana.hiç tevazu yapamıcam.benim yaşadıklarımın aynısını yaşıcaksın. bile bile lades deme şekerim :)

arkadaş her şeyi gözü kapalı ''ilah'' gördüğü için bu ailede şaşkınlık içinde okuyorum yazdıklarını
.bu yaştaki kadın demiş.kaç yaşındasın canım sen. diyelim 30. yaşla olgunluğun ne alakası var.kayınvaliden 50 yaş civarındadır ama gayet de uygunusz davranışlar sergilemiş anlatıığına göre.hadi seni istemiyo da öyle laf sokuyor çevresindeki herkesi de mi istemiyor bu kadın..

biraz aşağıda demiş ki nişanlın uzakta olcaz annem karışamaz bize.şunu unutma.benim yaptığım hatayı yapma istiyorum.eşin ne kadar dese evimiz ayrı olcak bilmem ne.sen annesinin babasının genlerini taşıyan 30 yaşına kadar annesiyle yaşamış onun zihniyetiyle büyümüş bi adamla ömür sürdürmeye çalışacaksın.eğer bu kadar batıyosa kayınvalidenin davranışları 3 5 ay sonra eşinde de o davranışları görüp ona da sinir olmayabaşlıcaksın tecrübeyle sabittir. kayınvalide bizden 300 km ötede.valla öyle bi çeviriyo ki işlerini oğluyla.parmağında oynatıyo.bana da lafı sökmeyince oğluyla yaptırmaya çalışıyo.ben de öyle sanmıştım.görmem yüzlerini görüşmem sanmıştım.

hatta eşim biz evlendikten 10gün sonra zorunlu göreve gitti.3 ay gelmedi.bir ara 2 günlüğüne süpriz yapıp gelmişti.ertesi gün biz daha uyanmamışız kadın kocasıyla diğer oğluyla kalkmış gelmiş biz uyanana kadar.oğlunu özlemiş de.rezil etmişlerdi günümüzü.PARDON GÜNÜMÜ

.burda birinci hata kv nin süpriz ayağına işlerimize burnunu sokması emrivaki yapması..ikinci hata ben hala eşimle ikimizin aile olduğunu sanırken o kendi ailesiyle bir aile ben GELİN mertebesindeydim.KAPİŞ :)
ben açık ve net söylüyorum sana.hiç tevazu yapamıcam.benim yaşadıklarımın aynısını yaşıcaksın. bile bile lades deme şekerim :)
alkış şeysi bulsam onu koyacaktım ama bulamadım :) ağzına sağlık

Çok pişman olacaksın diye bir his var içimde. Evinin anahtarını vermesi, dolabı açman vs bunları ne kadar yüceleştirmişsin birden. Aranız düzelsin diye her şeye tutunuyorsun. İnşallah yanılırım da evlenince bu yaşadıklarının daha beterini yaşamazsın.

alkış şeysi bulsam onu koyacaktım ama bulamadım :) ağzına sağlık

yaşamayan biri yazsa absürd olurdu ve inandırıcı olmazdı.
arkadas diyebilir ki ben eşimi çoookkk seviyorum o da beni çoookkk seviyo.ben sana maddeler halinde sıralıyım :
1.eşinin tavrı belli zaten annesinden yana.bunun sebeblerini bilemem.
2.evlenince bunları yaşanmıcak demek sadece şu süreçte çeneni kapat ve denileni yap.demenin kibarcası.
3.dediğim gibi nişanlın durumu geçiştiriyor.evlendikten sonra annesi hep haklı olcak.sen hiç bir zaman doğru olmıcaksın..
4.çünkü sen ikinci kadınsın.birincinin yerine geçmeye çalıştıkça daha da batcaksın gözüne.ki daha görümcen de var.
5.uzakta olcaz dediğin alt sokak.hiç bir şey normal gitcek sanma.
eğer varsa SABRIN-GÜCÜN-TAHAMMÜLÜN- bu yola çık.ben kimseye kolay kolay şunu yap demem.ama sende kendi yaşadıklarımı birebir gördüğüm için CESARETLE söyleyebilirm.sonra benim gibi takılacağın yer yine burası olur.dert yanarsın.vay nasıl boşancam ben.vay nasıl kv idare etcem.
eşin gerçekten seni koruyup kollasaydı bunların hiçbirini söylemezdim.ama insanın İNANASI geliyo ya HER ŞEYİN İYİ OLACAĞINA.
bi bokun da iyi olduğu olmuyo işte.şekil A.

dünya sizin benim gibi insanlardan oluşsa gerçekten çok mükemmel bi yer olurdu, ama öyle değil.

yazdığınız her şeye hak veriyorum, başkası benim durumumda olsa muhtemelen ben daha ağırlarını yazardım onu da biliyorum.

tabi ki ben onun çocuğu değilim, bana daha saygılı davranmak zorunda, ama benim karşımdaki kadın bunu düşünmüyor. "beni sen büyütmedin, daha saygılı davranırsan sevinirim" desem, "bana neden laf sokup duruyorsun" desem, "ben seni kızımdan ayırmadım" diyecek, onun da ayrımındayım. "bana değer vermiyorsun" dedim, cevap veremedi.

değer verme - değer görme kıstaslarımız aynı değil. bizim sorunumuz değerlerimizin örtüşmemesi zaten. olay zaten bu. o bana mağazadaki en pahalı sandığı alarak değer veriyor, ben sandık seçimini bana bırakarak değer vermesini istiyorum. uyuşmadığımız yer burası.

erkek arkadaşım düğünü kendi de yapar, ama onlarda düğünü damadın yapması "ben ailemi sildim, düğünüme cenazeme gelmesin" demek. asla doğru değil bence, ama onların doğrusu bu.

sizin o yaygın değil dediğiniz davranışları ben bizzat kendi babaannemde gözlemledim. babamın bana aldığı sütleri benim elimden alıp halamın çocuğuna verdiğinde ben 4 yaşındaydım. halamın çocuğuna aldığı 1 kasa meyve suyundan bi tane çıkarıp bana vermediğinde de 4 yaşındaydım. ben bunu unutmadım. ben bunu affetmedim. biz gittiğimizde önümüze konulanla halam varken önümüze konulan arasındaki farkı da biliyorum. annem de biliyor. babaannem bi yere gideceği zaman babam dahil hepimizi peşinden sürükler, babamlar 32 yıllık evli, ben 4 aylık sözlüyüm kadın bana evini bıraktı gitti. benim kursağımda kayınvalidemin lokması kadar babaannemin lokması yok. böyle babaanneden sonra, böyle kayınvalideyi takdir etmem çok görülmesin, rica ediyorum.

adam ağır haklı demedim. kendince haklı olabilir dedim. inanmam için de bundan sonra davranışlarıyla desteklemesi gerekiyor. tek bir sorunda daha çekip gideceğimi hepsi biliyor.

dünya sizin benim gibi insanlardan oluşsa gerçekten çok mükemmel bi yer olurdu, ama öyle değil.

yazdığınız her şeye hak veriyorum, başkası benim durumumda olsa muhtemelen ben daha ağırlarını yazardım onu da biliyorum.

tabi ki ben onun çocuğu değilim, bana daha saygılı davranmak zorunda, ama benim karşımdaki kadın bunu düşünmüyor. "beni sen büyütmedin, daha saygılı davranırsan sevinirim" desem, "bana neden laf sokup duruyorsun" desem, "ben seni kızımdan ayırmadım" diyecek, onun da ayrımındayım. "bana değer vermiyorsun" dedim, cevap veremedi.

değer verme - değer görme kıstaslarımız aynı değil. bizim sorunumuz değerlerimizin örtüşmemesi zaten. olay zaten bu. o bana mağazadaki en pahalı sandığı alarak değer veriyor, ben sandık seçimini bana bırakarak değer vermesini istiyorum. uyuşmadığımız yer burası.

erkek arkadaşım düğünü kendi de yapar, ama onlarda düğünü damadın yapması "ben ailemi sildim, düğünüme cenazeme gelmesin" demek. asla doğru değil bence, ama onların doğrusu bu.

sizin o yaygın değil dediğiniz davranışları ben bizzat kendi babaannemde gözlemledim. babamın bana aldığı sütleri benim elimden alıp halamın çocuğuna verdiğinde ben 4 yaşındaydım. halamın çocuğuna aldığı 1 kasa meyve suyundan bi tane çıkarıp bana vermediğinde de 4 yaşındaydım. ben bunu unutmadım. ben bunu affetmedim. biz gittiğimizde önümüze konulanla halam varken önümüze konulan arasındaki farkı da biliyorum. annem de biliyor. babaannem bi yere gideceği zaman babam dahil hepimizi peşinden sürükler, babamlar 32 yıllık evli, ben 4 aylık sözlüyüm kadın bana evini bıraktı gitti. benim kursağımda kayınvalidemin lokması kadar babaannemin lokması yok. böyle babaanneden sonra, böyle kayınvalideyi takdir etmem çok görülmesin, rica ediyorum.

Babaanneniz enteresan bir insanmış, kıyaslamaya onu alıyorsanız elbette iyi gözükür.

Bir hata daha yapmaları durumunda gerçekten bırakıp gidecekseniz zaten sorun yok. Ama yazdıklarınızdan hiç haksızlığa uğramış, terbiyesizliğe maruz kalmış, sınırlarının sonuna gelmiş biri izlenimi alamadığım için çok yumuşamanızdan yana değilim.

ya şu uzakta olucaz kısmını mesafe olarak algılamayın nolur. evimiz ayrı kapımız ayrı aile olduk mu karışamazlar diyor. mesafeyle ne alakası var. karışacak olsalar 1000 km olsa da fark etmez onu bilmeyecek kadar toy değilim çok şükür.

arkadaşım, bak ben bu adamı 9 senedir tanıyorum. sence anasının aynısının tıpkısı olsa veya anasına benzeyen huyları olsa neden anasıyla sorun yaşayayım?

çok şükür benim kayınvalidem o kadar düşüncesiz değil. o konuda rahatım. çıkıp gelmez, çağırır.

Bir de eğer damadın düğünü yapması bu demekse, ailenin de yapmam demesi demek ki silerim demekmiş.

Ama silme tehditine sizin(sevgilinizin özellikle) verdiğiniz tepkiye bakın, bir de sevgiliniz kendim yaparım düğünü dese alacağı tepkiyi düşünün.

Her şey sevgilinizde bitiyor.

ya şu uzakta olucaz kısmını mesafe olarak algılamayın nolur. evimiz ayrı kapımız ayrı aile olduk mu karışamazlar diyor. mesafeyle ne alakası var. karışacak olsalar 1000 km olsa da fark etmez onu bilmeyecek kadar toy değilim çok şükür.

arkadaşım, bak ben bu adamı 9 senedir tanıyorum. sence anasının aynısının tıpkısı olsa veya anasına benzeyen huyları olsa neden anasıyla sorun yaşayayım?

çok şükür benim kayınvalidem o kadar düşüncesiz değil. o konuda rahatım. çıkıp gelmez, çağırır.
hıı.sen öyle sanmaya devam et.gözün kapalı doğru yolu bulmaya çalışmak da dışarıdan bakınca pek bi komik gözüküyormuş.

senin kayınvaliden...hatun kv oldu ama esas oğlana hala sevgilim diyosun ona da nişanlı diyelim artık

Babaanneniz enteresan bir insanmış, kıyaslamaya onu alıyorsanız elbette iyi gözükür.

Bir hata daha yapmaları durumunda gerçekten bırakıp gidecekseniz zaten sorun yok. Ama yazdıklarınızdan hiç haksızlığa uğramış, terbiyesizliğe maruz kalmış, sınırlarının sonuna gelmiş biri izlenimi alamadığım için çok yumuşamanızdan yana değilim.

neden bırakıp gitmeyeyim ki?

sevgilimin başından beri dediği "yanlış anlaşılma yüzünden bitiyor, sen gel 1 kere düzelt, hala sıkıntı devam ederse ben "kız geldi sizinle konuştu, siz hala neden zorluk çıkarıyorsunuz" diyebileyim, gerekirse restimi çekeyim."

herkesin aile dinamikleri farklı. açıklamayı o yapsa "madem yanlış anlaşılmaydı neden kendi gelip açıklamıyor" diyebilir onunkiler. ben bilemem.

hepsine söyledim. "bi daha yanlış anladığınızda arkamdan "gelmesin" diyeceğinize bana sorun. kasıtlı olarak hiçbir şey yapmam, kasıt aramayın" dedim. daha ne diyeyim? ikinciye tahammül etmeyeceğimi açık açık belirttim.

Bir de eğer damadın düğünü yapması bu demekse, ailenin de yapmam demesi demek ki silerim demekmiş.

Ama silme tehditine sizin(sevgilinizin özellikle) verdiğiniz tepkiye bakın, bir de sevgiliniz kendim yaparım düğünü dese alacağı tepkiyi düşünün.

Her şey sevgilinizde bitiyor.

her şey sevgilimde bitiyor evet. böyle bi durum ilk defa başımıza geldiğinden ne yapacağımızı bilememiş olabiliriz, ama tekrarlanırsa ne yapacağını bilmek zorunda.

zaten muhtemelen nişan ya iptal olacak ya ertelenecek. dede de yerleşti. evet acıları var ama en azından sıkıntıları bitti. 9 sene bekledim birkaç hafta daha gözlemlerim, kaybedecek bi şeyim yok. ben bu ilişkiyi zaten gözden çıkardım, ne kaybederim?

senin kayınvaliden...hatun kv oldu ama esas oğlana hala sevgilim diyosun ona da nişanlı diyelim artık

nişan yok ki daha. hem nişan olsa da 9 sene "sevgilim" demişim, sıfatını değiştirirken zorlanırım. kadın başlarda "sevgilimin annesi teyze"ydi, zaten o sıfatı çok sık kullanmam gerekmiyordu, o yüzden kayınvalideliğe geçişi çok zor olmadı.

Konunuzu başından beri okudum. Burda objektif gözle bakan onca yorumu okudum. Kısaca size nahoş ifadelerde bulunulmuş, sonra çevir kazı yanmasına dönmüş. Siz de gayet farkındasınız ; ama sineye çekmişsiniz artık.

Back
X