- 26 Ekim 2014
- 4.776
- 3.407
- 178
- Konu Sahibi pigme pofuduk
- #2.041
Hiç sorun değil, geçebiliriz o kısmı.
Babanızla annenizin gözlemlerine elbette güvenin. Yalnız aileler de bu durumda pek sağduyulu olamıyor onu da belirteyim. Yani ayrılınca nasıl oldunuz gördü babanız, size kıyamaz en başta. Hem kendi psikolojisi için hem de siz kafanıza takmayın diye pembe pembe konuşabilirler.
Siz şimdi diyorsunuz ya mesela, o evde ısrar ederlerse kaybederler diye. O noktada dahi sevgilinizden vazgeçmeme ihtimaliniz var mı?
Mesela ne olacak ya, en azından evlenir boşanırım diyor musunuz hiç kendinize? Çünkü kimse boşanmak için evlenmiyor deniyor da, ben hiç inanmıyorum buna. Bazen boşanma ihtimalinin yüksekliği bilinerek, ya da boşanmak göze alınarak evleniliyor bence.
Hani bazı insanlar için belli sebeplerle olabilir, cinsel vs. Ya da sizde mesela, 9 yıl verdim, ayrılırsam özleyip pişman olurum, en iyisi evleneyim, olmadı boşanırım diyor musunuz?
"hiç öyle demedim" diyemem. "evlendim gördüm, olmadı boşanıyorum" derim. çünkü gerçekten ailesini karıştırmama ihtimali var. gerçekten düzgün gitme ihtimali var. sınırlarımızı çizip mesafemizi koyma ihtimalimiz var. çünkü adamda gerçekten düzeltmek için çaba var. hiç kimse boşanmak için evlenmiyor evet ama illa ki herkesin bazı tereddütleri oluyordur evlenirken, düzelir diye umuyordur. şimdiye kadar benimki de öyleydi.
o eve girersem asla düzgün gitme ihtimali yok, boşanmanın kaçınılmaz olduğundan adımdan emin olduğumdan daha çok eminim. boşanma ihtimal değil, kesin. kendisine söyledim, "o eve girersek eninde sonunda boşanırız" dedim.
"boşanabiliriz" için bazı şeyler riske atılır, "boşanırız" için atılamaz.