9 yıllık ilişkinin ardından düğüne 2 ay kala terk edilmek....

hani diyosunuz ya nasıl bu kadar sakinsin diye. kolay olmadı kabullenmek.çokca okudum dinledim ve kendimi tevekküle tam teslimiyete vermek zor oldu. hala verebildim mi? mümkün değil tabiki,zerre kadarı bile beni değiştirdi ama.

eğer acizane bişey tavsiye etmek gerekirse en azından şu videoyu izlerseniz, aslında düşüncelerimin çokkk normal olduğu görülüyor.

ben cemalnur sargut hanfendiyi çok severim ve takip ederim.beni bambaşka dünyalara götüren,başıma gelenlere tevekkül edip sabretmeme neden olan ve affetmeyi öğretebilen bir hanfendidir.

başımıza gelen olaylara bakış açımızı değiştiren bir sohbet.

[video=dailymotion;xntnb7]http://www.dailymotion.com/video/xntnb7_gulben-mutasavvyf-yazar-cemalnur-sargut-ile-kader-ve-kaza-1-bolum-19-01-12_lifestyle[/video]

Son düzenleme:
Canım benim yazdıklarını okuyunca aylar önceki beni gördüm.Benim ilişkim seninki kadar uzun değildi ona rağmen evlilik arefesinde bırakılmak öyle üzdü öyle yıprattıki beni öyle yandıki canım Sonra aylarca hatasını anlar döner diye beklerken evlendiğini öğrendim.Allah yardımcın olsun canım Ama alışıyorsun Allah birşekilde sabrını veriyor hayatına devam ediyorsun...

evet işte döner diye beklemek kendimize yapacağımız en büyük yanlış oluyor malesef. inşallah sen de atlatmışsındır ve iyisindir....

ne diyelim, herşeyin hayırlısı....

off cok acimasiz

gecıcı bı durum bence barışırsınız

yok canım geçici değil,düğün tarihi geçti çoktan,kapandı o defter. sevgi ayrı bir olay ama tekrar olmasını istemiyorum ben zaten.
sen iyi düşünmeye çalışmışsın da ondan :)))

hıkayenızı okudum çok üzüldüm.şimdi ne durmdasınız daha ıyısınız umarım.hala bır haber yok mu?

haber yok. aramadık birbirimizi,görmedik,görüşmedik....bitti o iş.

şimdi daha iyiyim çok şükür, teşekkür ederim.Allah ın izniyle kendime gelebildim az çok. en azından yaşananları idrak edebiliyorum ve sakin kalabiliyorum.

Peki canım onun ailesinden de mi kimse dönmedi sana ..

Mesela geçen gün okumuştum baban onlara gidip biz hakkımızı helal ettik kader böyleymiş diye söylemiş yaa... Bu nasıl bişeydir dedimmm nasıl güzel yürekli bi insamış baban...

Peki onlar gelip seninle konuştu mu ? Oğullarının verdiği karar ama onlarda en azından yanında olabilirlerdi...

tatlım babam onlara gitmedi, onu aradı ilk ayrıldığımız gün,dedi ki; biz senden razıyız, olabilir insanlar ayrılabilir. birbirinizi kırmayın,hellaleşerek ayrılın, sen hala oğlumsun ve Allah yolunu açık etsin dedi.

geçenlerde ailesi aradı ama altınlar içinmiş. bir gün önce biz onları aramayı düşündük artık düğün geçtiği için. önce yollarsak sanki hatır gütmemiş gibi oluruz diye düşündük. ben de bekledim düğün gününe kadar çünkü ben son nezaketi de göstermek istedim.

babam tlfnu açtı ve önce hal hatır sordu,sonrada biz ailece size kırgın değiliz, Allah herkesin yolunu açık etsin, dünya hali olur bunlar, benim evladım gibi sizin evladınızın da mutluluğu önemli dedi. bir de biz size emanetlerinizi nasıl yollarız dedi. işte o sırada dediler biz de zaten onun için aradık diye. işte konuştular nasıl halledilecek diye. ben dinlemedim zaten konuşmaları. ama şuna kırıldım, elifzeynep nasıl demediler.ben onları arayıp helallik istemiştim ve isterken bile anne baba demiştim.. bunca zaman hem ben hem ailem nasıl diye sormadılar. bir de zaten biz yollayacaktık ki. hemen yollasak sanki hevesli gibi olmak istememiştik.....
neyse olsun uzatmıcam, canları sağolsun,karışıklı haklarımız geçmiştir kötü laf etmek istemiyorum.biz ettik inşallah onlarda etmiştir. kızmıcam gücenmicem...elbet vardır kendilerince niyetleri,ben iyi düşünmek istiyorum ardında kötü aramak istemiyorum.

babam bambaşkadır zaten....sağolsun....

Son düzenleme:

Nasıl bi babanın kızı olduğun belli zaten... Helal olsun babana...
Ama çok ayıp etmişler ya hadi biri akıl edemedi aile fertlerinden kimsenin mi aklına gelmedi ya bu kadar da olmaz...
Size yakışmayan bi aile anladığım kadarıyla... Ama en güzelini yapıyosun arkadaşım...
Eğer kin gütsen karşındakinden çok kendine zarar verirsin... En iyisi Allah'a bırakmak.. O herkese hak ettiğini verir mutlaka...
Seninde yüzünü öyle bi güldürsün ki inşallah....

bize yakışır mıydı yakışmaz mıydı onu bile demek için dilim varmıyor. sanki insanların dedikodusunu yapıp kötüleyip burada kötü laf işitmelerine neden oluyormuş gibi hissediyorum. kızıyorum bazen kendime. içinde kalsın boşver diyorum ama bazen de dilimden dökülüveriyor işte.

beni en çok üzen o oldu zaten. ben onlara cidden çok değer verirdim çok severdim ki nişanlımda öyle derdi. hiç mi değerim yoktu ki en azından bi sesini duyalım helalleşelim demediler ((

neyse hayırlısı olsun. ben onu hala seviyorum değer veriyorum ve değerli olacak benim için, onun için ailesine de gücenmicem. herkesin yolu açık olsun....

çok teşekkür ederim güzel dileklerin ve sözlerin için canım....

canım benim o kadar iyi anlıyorum ki seni... Elifzeynep nasıl? diye sormadılar demişsin ya... ben de nişanlımdan ayrıldığımda buna çok üzülmüştüm.. hani kendi ya da ailesi bir arar da ne biliyim bi helallik ister, üzgünüz olanlara der diye çok beklemiştim... olmayınca hiç aranmayınca çok kırılmıştım... ama en büyük ilaç dediğin gibi dua.. Allah'a sığınmak... Cemalnur hanımın dediği gibi heryerde ve herşeyde Allah'ı görmek... rabbim hakkında hayırlısını versin..

sen de yaralısın biz gibi desene ( evet canım insan zaten kendiniz değersiz hissediyor bir de üstüne bunlar olunca tamam diyor hakkaten benim hiç değerim yokmuş.

olsun zaten hiç olabilmeyi öğrenelim diye uğraşmıyor muyuz? Allah katından değerli olalım.

amin canım Rabbim ne verirse ben artık kabul ettim, hayır ya da şer. isyan etmem razıyım kabul ettim...

çok teşekkür ederim,inşallah sen de ben de bizim gibi diğer bayanlarda yollarımıza daha dirayetli devam edebilelim....

Şu sözler o kadar içten ki ne durumda olduğunu özetlemiş (
Benide alırmısınız aranıza :84:

Elifzeynep videoyu paylastigin icin tesekkur ederiim :) resmen icime huzur doldu gece gece :) dun gece uykumu alamamistim bu gece misiil misiill uyurum artik. Surekli konunu takip eder oldum derse mola verir vermez bakiyorum. Acini paylasirken baskalarina da guc veriyosun ya Allah senden razi olsun

Ailesinin altini sormalari biraz kotu olmus bence de. baban konuyu acinca en azindan onun icin aramamis gibi yapabilirlerdi ama herkesin dusuncesi farkli tabi ki. Sen biraz daha maneviyati yuksek bir aileye layiksin

hosgeldin canim :) bu topik kk nin yaralari sarma topigi olsuun

Ben yatiyorum kizlar iyi geceler Hicbirsey huzurumuzu bozamasin ins

ah nasıl sevindim kendini azıcık da olsa iyi hissetmene!!!!! çok şükür !!!! sakıncası olup olamadığını bilmediğim için bazı şeyleri paylaşamıyorum. bundan sonra bol bol paylaşırız hep birlikte.

sorgulamak ve sürekli bir neden aramak hatta o nedeni bulmak insanı kötü yapıyor. kabullenip ders çıkartmak huzur veriyor.

çok öpüyorum canım , iyi uykular

bravo sana elifzeynep arkadaşım imrendim resmen... kutluyorum seni helal olsun ... evet tabiki kolay olmamıştır ama 1 ay içinde şu duruma gelmen mükemmel bence..

benimde 3 yıllık bir ilişkim vardı... 18 yaşındaydım o 28... 3 yıl çıktık .. çok yıprandım yay burcuydu ve kendini beğenmiş küçük dağları ben yarattım misali bir insandı. hep pohpohlayacaktım hep sensin en iyisisin diyetim ona .. dedimde... annesi kardeşleri de öyleydi maalesef acaip bir aileydi anlayacağın ama bende deli gibi seviyordum işte.. o ayrılmakla tehdit ederdi sürekli bemi bende taamam hatalıyım özür dilerim derdim hatalı olmasam bile öyle laf cambazlığı yapardı ki hatalı zannederdim kendimi .. ahhh ahhh ne salakmışım...
çok sevdim çok hediyeler aldım vs vs .. çok derdini çektim.... cep telefon faturasından biriyle mesajlaştığını gördüm ama düzinelerce mesaj. kim dedim kardeşim kullanıyor telimi dedi ama ben no yu kaydettim gördüktten 6 ay sonra ben o numarayı aradım ve bi kadın çıktı bu no kızıma aitti benim dedi bende işte birkaç yalan sallayarak kızının beni akşam aramasını sağladım..

kız ile konuştum ben bölyle böle ... şu şahsın sevgilisiyim sizinle uzun mesajlarını gördüm kimsiniz ve ne için bu kadar konuştunuz dedim.
ama lütfen bana doğruyu söyleyin benim ilişkim vbu kadar yıllık dedim .. merak etmeyin size lafım yok sizin ne haberiniz olabilirki dedim eğer aranızda birşey geçtiyse bana mertçe söleyin bede ona göre yoluma devam edeyim dedim.. kızda hayır aramızda birşey geçmedi msn den tanıştık 1 kere yüzyüze görüştük ama sevgili falan olmadık dedi... (muhtemelen birbirlerini beğenmediler) neyse ben bunu öğrendiğimde bile ondan ayrılmadım aldım karşıma böyle böyle birşey yapmışsın ne geçti aranızda dedim tabi kzıın sevgili nolmadık dediğini söylemedim.. valla bişey olmadı vs vs birsürü şey sıraladı bana. neyse affettim..saflık bende işte .. seviyorummmm. sanki ondan başkası yok bu dünyada...

bneyse yaklaşık 8 ay sonra yaz geldi ve artık ailemle tanışıp söz nişan yapalım falan dedi ok dedim .
ama benim yıllarca süreb tartışmalar ve yaşadığım travmalardan solayı sanırım içimde bir isteksizlik vardı tabi bunu kendime bile itiraf edemiyordum aslında sevgim bitmişti bence sadece alışkanlık kalmıştı .. kopamıyordum...sonra aramızda bir tartışma geçti bait bir neden den dolayı ve ANNEMLE TANIŞACAĞI GÜNÜN BİR ÖNCEKİ GÜNÜ BİZ TELEFONDA AYRILDIK... eve geldim yarın tanışmıyorsunuz ayrıldık dedim ... kimse birşey sormadı ve bende anlatmadım.

aradan 1 hafta geçti her ayrılıkta yada tartışmada dağılan ben h,içbirşey hissetmiordum.. sonra 1 hafta sonra beni aradı özlemedinmi beni falan dedi tabi benim dünyam tekrar alt üst oldu.
halbuki ben allaha yalvarmış bir insanım (allahım ne olur öyle birşey olsunda ben bundan kopayım ayrılayım diye rabbim bana o fırsatı ailem onu görmeden sunduğu için şükürler olsun yani dualarım kabul oldu ) ama aramasından sonra yıkıldım günlerce ağladım geri bile dönmek istedim kopamıyordum yaaaa onca şeye rağmen kopamıyorfum..arkadaşlarım bile beni teselli etmekten yorulmuştu. artık toparlanmalısın bak 1 ay oldu hala masa başında iş yaparken bile ağlıyorsun herkesin dikkatini çektin yeter artık sen kimin için ağlıyorsun diye kızıyorlardı...

neyseki 2 ay sonra şuanki sözlümle tanıştm şükürler olsun allahıma binlerce yüzbinlercekez.(.3 yıl oldu inşallah 2013 de evleneceğiz...)
sonrasında eski sevgilim benim facebook şifremi kırmış sevgilimle mesajlaşmalarımı okumuş;
o her tartışmada bana ayrılık teklifi yapan hep beni haksız çıkaran defalarca orada burada beni bırakıp gitmiş olan senden soğudum diyip günelrce süründüren sonra başkalarıyla tanışıp görüşen o megaloman kişi benim başka biriyle sevgili olduğumu öğrendiğinde bana günlerce telefonda mesajlarda yalvardı..
ne olur dön bana herşey farklı olacak diye
hatta bana onu öptünmü dedi bende sanane ne ne ilgilendiyor seni dedim.. sonra dediki öpsende sarılsanda kabulum yeterki sen bana dön ..
egoistliğin megolamanlığın bu kadarı bana ilk şu lafı söyledi sevgilim olduğunu öğrenince ;
sen bunu nasıl bana yaparsın her zaman benden çok sevdiğini söyleyen 21 yaşındaki oslemys dayanamamış sevgili bulmuş ..ben bile henüz kimseyle birlikte olamadım ki ben 31 yaşındayım ve sen çok seviyordun hani
..
günlerce yalvardı bana ama hayır dedim. hayır istemiyorum ben şuanki ilişkimde mutluyum ki mutlu olmasam ile seninle değil başkasıyla denerim dedn s.. ve İNANKİ ETME BULMA DÜNYASI O BANA NELER ETTİ BEN HEP DUA ETTİM ALLAH SENİ BANA MUHTAÇ ETSİN BENİM ÇEKTİKLERİMİ ÇEK BANA YAŞATTIĞINI BENDE SANA YAŞATAYIM DEDİM HEP HER ÜZÜLDÜĞÜMDE..VE SANIRIM O DAHA FAZLASINI YAŞADI BENİM YAŞADIKLARIMDAN..

Kİ BEN ADIM GİBİ EMİNİM EĞER EVLENSEYDİM ONUNLA ŞUANDA BOŞANMIŞ BİR KADIN OALCAKTIM BUNDAN EMİNİM ..
ÇÜNKÜ BİZİM AHLAKİ DEĞERLERİMİZ DAHİ ÖRTÜŞMÜYORDUM HAYATA BAKIŞ AÇMIZ TABAN TABANA ZITTI..
DİYORUMYA KENDİNİ BEĞENMİŞ EDEPSİZİN TEKİYDİ ASLINDA ..

YANİ ALLAH SENİN BU HALİNİ VE SABRINI GÖRÜYOR İNŞALLAH TAM ANLAMIYLA MUTLU OLACAĞIN VE GERÇEKTEN MUTLU SONU YAŞAYACAĞIN BİRİ ÇIKACAKTIR KARŞINA

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…