- Emoji Skoru
- 467
- Puanlar
- 448
- Konu Sahibi Nazenin1905
- #14.041
Selam kızlar önümüzdeki ay evleniyorum çok şaşkınım diye başlamak istiyorum sözlerime :)
Velhasıl kelam güzel heyecanlı ama bir o kadar da buruk zamanlar benim için.
Çarşamba akşamı İstanbula çeyiz almaya gidiyoruz.
Ya kızlar benim canımı sıkan bi durum var. KAyınvalidem iyidir hoşturda şu bahsedeceğim konuda çok canımı sıkıyor.
İkidebir yok evlenince günler olur gelirsin benimle dimi. Yok akrabalara giderken gelirsin benle dimi vs ben çok sıkılıyorum bu muhabbetlerden ve kayınvalide ile gezmek hiç bana göre değil.
Evlendikten bi sonra Mehmetin akrabaları eve hayırlı olsuna gelmek isterlermiş, dedim ki gelene hayır demem fakat ben bu durumları sevmiyorum öncelikle söyleyeyim çeyiz serme olmayacak teklifini bile istemiyorum dedim. Yok kızım hayırlı olsuna gelirler dedi iyi ona tamam dedim.
Ama evlendikten sonra sadece eşimle gidilmesi gereken yerlere giderim dedim. Oda ne olur bayramdan bayrama ya da arada olması gereken ziyaretlere vs hastalık falan.
ZAten çok akrabaları yok . Ama sanırım kaynvalidem kızıda olmadıgı için sanıyor ki ya da bekliyor bende onunla günlere gideyim ya da toplandıkları zaman bende eşlik edeyim.
Kırmak istemiyorum ama şimdiden söyledim ben bu durumlardan hoşlanmıyorum diye. Evimde sıkılmam da sevdiğim ortam olacak sonuçta dedim. Beni düşünmen güzel birşey ama baskıdan hoşlanmıyorum ve acıkcası böyle durumlara mecburda değilim dedim.
Yok arada bir gelinler toplanırmış zevk alırmışım evde sıkılırmışım falan. Açkcası beni kızı gibi görüyor tama mda benden beklediği şeyler benlik değil.
Eminim evlenince arada arayacak gelmek ister misin diyecek kırmadan yanıtlarım. Gerçi oda çok gezmiyor ayda yılda bir fakat tarzım değil işte akranım değil benim birşeyim değil hem sıkılırım hemde bana hitap eden ortamlar değil. Şimdi bide bu evde oldugum için hiç rahat değilim dediğime kırılacak diye korkuyorum ama kendi evimde oldugum zaman daha iyi ifade edebilirim kendimi.Zaten çok sıkıldım aynı evde yasamak çok sıkıcı ya :/
Ben kayınvalide ile gelin arasında mesafelikten yanayım tamam anne diyorum ama lafta yani :)
Benim bir tane annem var
Birde sanki ailem uzakta ya ben sanki ne derse yapmak zorundaymışım gibi ya da mecburmusum gibi sinir oluyorum ... Gelemem ben baskıya bi lafı ikiletmeye ..
Sonuçta ben bi bireyim ve istediğim ve istemediğimi yapabilecek kapasitedeyim.
Açıkcası ben şimdi taktım bunu kafaya ya sürekli bana şuraya gel buraya gel derse.
Hayır mecburda değilim.
Ama kızı gibi üzgünüm olamam.
Sizce yanlışmı düşünüyorum kızlar.
Evleniyorum diye bunlara mecbur değilim sonuçta.
Ben biraz kendi bildiğini okumak isteyen tiplerdenim kızlar ..
Sizinde düşüncelerinizi merak ediyorum.
Bu kayın valideler niye böyle ki.Şuan bile kk nın bir derdim var bölümünde gelinler bundan muzdarip 5-10 tane konu açmışlar.
Biraz önce geldim benimkinin yanında.Onların gelenleri gidenleri çok olur.Konu yine açıldı bugün.Ben dedim öyle her gün giden gelen istemem.Daralırım ayda yılda bir gelsinler.Kötülükten değil inan sevmiyorum alışkın değilim.Ben yalnız büyüdüm annem babam çalıştı ve tek çocuktum akşama kadar yalnızdım.Şimdide yalnızlık istiyorum
Hele kayınvalideyle hop oyana hop buyana gezecek biri değilim o yüzden seni anlıyorum.İnan bir sorumluluğun yok kibarca reddet gitsin bayramda seyranda görürsün yeter.Öyle günlere felan ne gerek var allah aşkına
Arada bir eşinle akraba ziyareti yaparsın olur biter