:(((

Canım bunlar zaten nişanlı yani tanışma faslı çoktan olmuş bitmiş.
Kız istemede filan misafir sayısı bilinmez,en yakınlar toplanır gider zaten.
Ama burada bir davet durumu var.Kim davet edildiyse o gider.
Bir abla olarak kardeşinin yaşayacağı yeri görmek onun da hakkı doğal olarak, yine haksız bence.

Bende pek sevmem git-gel işlerini. Ama en azından birkere olmalı diye düşünüyorum

nişanlın körü körüne aileci biri bence ayrıca tabii terbiyesiz. nişanı at bence daha şimdiden böyleyse evlenince ohooo :mapus:
Katılıyorum, ablasını eniştesini çağırır, çocuklarını götürseler ''Ben sadece ablanla enişteni davet ettim'' der.

Ya bu gitme gelmeler hiç bana göre değil beşkide ondan bizimkiler aynı şehirde en fazla 5 kere görüşmüşlerdir küslük falanda yok sıkıntı benim tarafımda yapımız böyle :temizlik:

Bizde de öyledir.Davete,sonrasında teşekküre,iade-i ziyarete filan önem verilir.
Burada bazen okuyoruz kayınvalidemleri yemeğe çağırdım eltimlerle görümcemleri takıp getirmiş diye şikayet ediyorlar.
Aslında hoş karşılanmayan bir durum ama bu konuda nedense herkes çok tepki gösterdi.

Bam telime bastın,artık tolere etmiyorum dedim. Aslında biçok şey dedim,bana söylediği biçok şeyi hazmedebilirim ama bunu hazmedemiyorum
Ben onun bulunduğu şehre yerleşcem,evlenınce neden ablan geliyo mu diyecek!
Şuan hiç iyi bakamıyorum,iyi düşünemiyorum
Varsa iyi biyanı
Lütfen görmeme yardımcı olun
Bunda iyi bi taraf yok canım zorla davet ettirdim diyosun..sonra yanında dış kapının mandalı değil ablanı götürüyosun ama tepkiye bak.. evleri uygun değilse bile insan gibi söyleseydi.. besbelli istemiyolar.. ailenin tepkisi ne oldu? Bunlarla olmaz demediler mi size

Bizde de öyledir.Davete,sonrasında teşekküre,iade-i ziyarete filan önem verilir.
Burada bazen okuyoruz kayınvalidemleri yemeğe çağırdım eltimlerle görümcemleri takıp getirmiş diye şikayet ediyorlar.
Aslında hoş karşılanmayan bir durum ama bu konuda nedense herkes çok tepki gösterdi.
İlk kez gidecekti benim ailem,nişandan sonra dört ay geçti
Bunda iyi bi taraf yok canım zorla davet ettirdim diyosun..sonra yanında dış kapının mandalı değil ablanı götürüyosun ama tepkiye bak.. evleri uygun değilse bile insan gibi söyleseydi.. besbelli istemiyolar.. ailenin tepkisi ne oldu? Bunlarla olmaz demediler mi size
söylemedim annemlere. Ben ayarlıcam filan dedim. Sonra zaten bi aksilik çıktı,gidemiyoruz. Zaten gitmekte çok anlamsızlaşmıştı

İyi bakmaya çalışıyorum. İyi niyetli olduğunu düşünmeye çalışıyorum ama üzücü

Tamam insanların imkanı olmayabilir, ağırlayacak yerleri olmayabilir ama bu böyle söylenmez. Konunun da irdelenmesi lazım. Neden öyle dedin diye sorsan, o derse ki yatılı geleceksiniz, çok isteriz ama ağırlayabileceğimiz yer sıkıntımız var, ablanlar bir dahakine gelsin, vs vs... O zaman bu niyeti çok sorgulamayabilirsin ama bunda bile başta söylemesi ve bunu söylerken eğilip bükülmesi, kalp kırmamak için kıvranması lazımdı. Yani ben birine gelmesinler diyecek olsam imkanlar vs yüzünden, kahrolurdum söyleyene kadar.

Konuşmadınız mı bu meseleyi? Sen bunun üstünü kapatırsan, niyetini sorgulamazsan bunlar aynı evin içine girince mutlaka sorgulanacak, kimbilir daha nasıl şeyler gündeme gelecek. Ama girdiğin evden kolay çıkamayacağından alttan alacaksın belki de hep. Hele ki başka şehirde.

Bir düşün bunları derim. Sıkıntı var bu işte :işsiz:

Katılıyorum, ablasını eniştesini çağırır, çocuklarını götürseler ''Ben sadece ablanla enişteni davet ettim'' der.

Kız evi naz evidir nişan döneminde. Abla enişte el mi iki kişiyi sığdıramadılar mı? onu da geçtim annem babam böyle istiyor ne demek nişanlısının üzülüp alınabileceğini hiç mi düşünmüyor bu adam. yani annem babam ne derse o gerisi umrumda değil onlar doğruyu bilir bunu mu diyor. Ayıp ya.

konu sahibi evlenirsen daha çok konu açarsın gibime geliyor burda. Eşim anasını babasını tutuyor, aileci falan diye.
not : bu anlattığına istinaden yorumum tüm yorumları okumadım ilk sayfayı okudum..

Canım bunlar zaten nişanlı yani tanışma faslı çoktan olmuş bitmiş.
Kız istemede filan misafir sayısı bilinmez,en yakınlar toplanır gider zaten.
Ama burada bir davet durumu var.Kim davet edildiyse o gider.
Ama bir abla kardeşinin yaşayacağı yeri elbet görmek ister. Belli ki eniştede araba durumu falan var diye o götürmek istemiş aileyi. Ya da bir yardımım dokunur demiştir, eşi de abla olarak gitmek isteyince.
Damat ailesinin ağırlayacak yeri yok diyelim, böyle denmez ki.. Daha o aile davet ederken çıtlatmalıydı en azından yerimiz bu kadar müsait gibi. Nişanlısının söyleme tarzı bir kere çok kaba.
Evlenecek çağda, yani koskoca yetişkin bir adam bir misafir meselesini incelikle halledemiyorsa, acaba evlendikten sonra bu adam neye dönüşür? Hele ki kız ailesinden uzaktayken ..

Tamam insanların imkanı olmayabilir, ağırlayacak yerleri olmayabilir ama bu böyle söylenmez. Konunun da irdelenmesi lazım. Neden öyle dedin diye sorsan, o derse ki yatılı geleceksiniz, çok isteriz ama ağırlayabileceğimiz yer sıkıntımız var, ablanlar bir dahakine gelsin, vs vs... O zaman bu niyeti çok sorgulamayabilirsin ama bunda bile başta söylemesi ve bunu söylerken eğilip bükülmesi, kalp kırmamak için kıvranması lazımdı. Yani ben birine gelmesinler diyecek olsam imkanlar vs yüzünden, kahrolurdum söyleyene kadar.

Konuşmadınız mı bu meseleyi? Sen bunun üstünü kapatırsan, niyetini sorgulamazsan bunlar aynı evin içine girince mutlaka sorgulanacak, kimbilir daha nasıl şeyler gündeme gelecek. Ama girdiğin evden kolay çıkamayacağından alttan alacaksın belki de hep. Hele ki başka şehirde.

Arkadaşın yazdıklarına bakılırsa affedecek bu durumu sineye çekecek ve evlendikten sonra kafasında havai fişekler patlıycak.. evlendikten sonra ailemi ziyarete göndermiyolar.. ailemin gelmesini istemiyolar.. doğumumda bile annemi istemediler bla bla bla bi dünya sorunlu konu açar diye düşünüyorum.. perşembenin gelişi çarlambadan belli fakat kızımız yaşayıp gördükçe arada bağlantı kurucak ve çok pişman olucak.. bizde geçtik o yollardan.. konu sahibi senin en büyük hatan ailene bu durumu anlatmaman seni tanıyo olsam iyilik edip ben söylüycem ailene durumu o vaziyetteyim..

Çok düşünüyorum çok sorguluyorum. Eve gelen misafir istenmese dahi hürmet edilir,ben böyle gördüm,böyle büyüdüm
Şimdi çok ağır geldi, neyi nasıl yapacağımı bilemiyorum
Sorguluyorum tabiki ama tatmin olmadım cevaplarla.
Konuşma şeklinden dolayı özür diledi ama benim için yeterli değil bu
Kaçıncısını yaşıycamki böyle böyle

Böyle adamları çok arıyo musunuz valla merak ediyorum
Sizi şimdiden hiçbi münasip yerine takmayan adam evlenince baş tacı mı yapcak sanıyosunuz
Yaşayacağınız hayat çok aşikar nası evlenmeye cesaret ediyosunuz
Ananıza babanıza hiç saygınız yok mu

Gerçektenmi:/söylememem gerektiğini düşünmüştüm
Kesinlikle söylemelisin.. nişanlıyken böyle durumlar aileye anlatılır ki ailen sana yol göstersin.. evlendikten sonra basit sorunlar yaşadığında anlatılmaz eşinden soğumasınlar diye.. babanı ve anneni al karşına güzelce ve sakince izah et durumu.. ailen senin için en doğru yolu gösterir.. ana babanızı dinleyin asla pişman olmazsınız.
Bahsetmek istemedim ama benim eşimin ailesi de epey bi sinyal vermişti babam kızım ne sen ne biz yapamayız bunlarla şeytana pabucu ters giydiren cinsten bunlar.. anasıyla ablası çok başını ağrıtır demişti ve ben dinlemedim babamı 5 yıllık evliliğimde 20 yıllık evliliklerde duyulmayan şeyleri duydum görülmeyen şeyleri gördüm.. anne babanın fikrini al asla tek başına hareket etme.. ben çok pişmanlıklar yaşadım senin de yaşamanı istemem

Çok düşünüyorum çok sorguluyorum. Eve gelen misafir istenmese dahi hürmet edilir,ben böyle gördüm,böyle büyüdüm
-
kacincisi himm fazla sorun var sanirim sunuda soyleyim bizde nisanli kizin evi ve ailesi arada gidilir gelinir kiz tarafida gider gorur. ozellikle erkek tarafi kiz tarafina daha itina gosterir ben oyle tecrube ettim..

Back
X