93/3 asker yolu bekleyenler

Kızçeler, 15 ay mantığında bunun 14 ayı fiili olarak askerliktir 1 ayı ( 20 gün normal izin, 3 gün ölüm vs durumlar için özel izin ve 7 gün dağıtım izni olmak üzere ) izindir. O izin baştan tüm askerler kullanacakmış gibi tüm askerlerin tezkeresine yazılır fakat asker bunlardan hiç birini kullanmazsa 30 gün erken gelir. İzni kullanırsa da başta hesaplanan tezkere tarihinde serbest kalır. Yani bu izinler askerlikten sayılır, şafaktan düşülür fakat erken gelme durumları olmaz, başta hesaplanan tarihte gelirler :34:

Bakanlık gibi açıklama yaptı Çağla :9:
Tamam şimdi oldu hesaplamaları ona göre yaparız artk :16:

370 dir ya küsürlülerle ugraşmazlar gibime geliyo 360-90 yapcaklar işte :9:

Bana da öyle geliyor ama niyeyse takıldım bu mevzuya ben yaa, düştü de sanki bir o konu kalmış gibi. Saymaya programlandık ya biz kaç sayacağım belirsiz yaa, kendimi boşlukta hissettim bi an :9:

Çağlacım hele bi düşsün hiç fark etmez:ssz:

Aynen canım, bunun da açıklamasını yaparlar herhalde :1:

Bana da öyle geliyor ama niyeyse takıldım bu mevzuya ben yaa, düştü de sanki bir o konu kalmış gibi. Saymaya programlandık ya biz kaç sayacağım belirsiz yaa, kendimi boşlukta hissettim bi an :9:

Aynen canım, bunun da açıklamasını yaparlar herhalde :1:

Yaparlar muhakkak. Zaten heres belli değil belki olmaaz filan deyince biraz hevesim kaçtı umutsuzluk kapladı içimi kesin diye bakıyordum sabah şimdi olmıcak gözüyle bakıyorum. Yada askerimle konusmadım henüz o yüzden de olabilir. Karamsarlık kapladı içimi valla.

Yaparlar muhakkak. Zaten heres belli değil belki olmaaz filan deyince biraz hevesim kaçtı umutsuzluk kapladı içimi kesin diye bakıyordum sabah şimdi olmıcak gözüyle bakıyorum. Yada askerimle konusmadım henüz o yüzden de olabilir. Karamsarlık kapladı içimi valla.

Olcak inş merak etme içinde güller acması lazm şuan :9: Ben 1 ay önce sordugumda herkes demşti öyle bşy olmaz fln diye ama şimdi en fazla 2 aya cıkıcak işte oh :21:

90 günün yanında 3 ün 5 in lafını yapma çağla ya :9: Onun lafını yapıcagımız günlerde gelcek tabiki ama şuan lafını yapmamak lazm 400 lü şafakları görünce :9:

Çok da ümit iyi değil zaten bence de, gerçekten ne yapacakları belli olmuyor çünkü. Şimdi bu kadar yaygaradan sonra yok daha bu kararı yasallaştırmıyoruz diyince kim şaşıracak ki burada, hiç kimse. Çünkü alıştık artık hevesimizin kursağımızda kalmasına. Ben beni yanıltsınlar diye bekliyorum sadece

Çok da ümit iyi değil zaten bence de, gerçekten ne yapacakları belli olmuyor çünkü. Şimdi bu kadar yaygaradan sonra yok daha bu kararı yasallaştırmıyoruz diyince kim şaşıracak ki burada, hiç kimse. Çünkü alıştık artık hevesimizin kursağımızda kalmasına. Ben beni yanıltsınlar diye bekliyorum sadece

Bakalım canım bu durumda hayrılısı demekten baska bişi yapamayız :) Bu arada sorunun cevabını buldum :1: Alıntı yapıyiyim daha açıklayıcı olsun.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 ay olan uzun dönem askerliğin 12 aya indirileceğini açıklaması, kışlalarda heyecan yarattı. Vatani görevini yapmakta olan yüz binlerce er, “üç ay erken terhis” hesaplarına başladı. Gözler hükümete odaklandı. Askere gidecekler de, düzenleme yasalaşırsa, “Şafak 365” diyecek.

iyi düşünelim iyi olsun canım ya :16:

Bakalım canım bu durumda hayrılısı demekten baska bişi yapamayız :) Bu arada sorunun cevabını buldum :1: Alıntı yapıyiyim daha açıklayıcı olsun.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, 15 ay olan uzun dönem askerliğin 12 aya indirileceğini açıklaması, kışlalarda heyecan yarattı. Vatani görevini yapmakta olan yüz binlerce er, “üç ay erken terhis” hesaplarına başladı. Gözler hükümete odaklandı. Askere gidecekler de, düzenleme yasalaşırsa, “Şafak 365” diyecek.

Aaaa cok iyi hadi bi 5 gün daha hehehe :9:

İşte beklediğim asıl cevap buydu, tam bir sene demek hee, vay bee :1:

460 - 365 arada dağ gibi fark var valla göze bile güzel görünüyo :1:

Bugün için hesaplicak olursammmm (tabi daha resmiyete dökmedim ama olsun :9: ) 313 gün kalmş oluyo :9::9:
Kafayı yemş olabilr miyim acaba:26::21:

Valla resmiyete dökmek içinn can atıyorum bian önce çıksında şu yasa bi 200lere düşiyim direkk :1:

Bi anda pat diye düşcek ya şaka gibi bn havaya girdim iyice :9: Umarım bi sacmalık yapmazlar yine :26:

Bi anda pat diye düşcek ya şaka gibi bn havaya girdim iyice :9: Umarım bi sacmalık yapmazlar yine :26:

Açıkcası o yüzden heveslenmek istemiyorum fazla ama heveslenceğim kadar heveslendim sanırım. Artık çok geç yani :1: Bosver olursa çok çok güzel olur olmazsada yapıcak bişi yok baştan 460 dedik sonuçta :)

Açıkcası o yüzden heveslenmek istemiyorum fazla ama heveslenceğim kadar heveslendim sanırım. Artık çok geç yani :1: Bosver olursa çok çok güzel olur olmazsada yapıcak bişi yok baştan 460 dedik sonuçta :)

Aynen nese allah neşemizi bozmasın hevesimizi kursagımızda bırakmasn inş :16:

Back
X