Ailesi istemeye geldi mi gelmedi mi? Sizi ne için oyaladılar? İstemeye geliriz deyip mi oyaladılar yoksa düğün günü için mi?
Her iki durumda da sizi bu duruma sürükleyen eşinizin ta kendisi.
29 yaşında yetişkin kadınsınız, eşiniz de ya sizinle yaşıttır veya 30-35 yaşlarındadır.
Ailesi sizi istemeye gelmiyorsa, eşiniz ailenizin kapısını çalıp ben kızınızı seviyorum, işim gücüm yerinde, kızınızı sevip sayarım, maddi olarak onu sıkıntıya düşürmem, kızınızın benimle evlenmesine razı mısınız derdi, aileniz damatlarını muhatap alırdı nikah tarihi ailenizin de bilgisi dahilinde alınır, eşiniz de ailesine şifahen biz şu gün evleniyoruz, ister gelirsiniz ister gelmezsiniz derdi.
Düğün için sizi oyaladılar gün vermedilerse, düğün gününe de nikah gününe de karar verecek kişiler aileler değil evlenecek çifttir, ki eşiniz kocaman bir yetişkin olduğuna göre kendi düğününü de yapabilir, ailesinin maddi desteğine ihtiyaç duymamalı.
Eşiniz eğer dediğim gibi yapsaydı, siz neredeyse kaçar gibi evlenmiş bir kadın olmayacaktınız gözlerinde, dolaysıyla kabul etseler de etmeseler de oğulları göstere göstere nikah tarihi aldığı için hadlerini bilmek zorunda kalacaklardı.
Oğullarına gelince size herkesten gizli nikah kıyarak şunu der gibi oldu, benim sizden ödüm kopuyor bir şey yapacağımda yüreğim yetmiyor gizli yapıyorum.