• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin annesi ve babası bize her geldiğinde eşimle 1 hafta kavga ediyoruz?

Zaten eşim cevap vermekte biraz gecikti diye eşime bağırdı belki o sırada eşime direkt bağırmasam kendime hakim olsam eşim kızacaktı şuan eşim de öyle diyo. Biz seninle böyle anlaşmadık sana bir şey dediklerinde ben cevabını vercektim sen beni beklemeden bağırdın ben de konuyu başta zaten anlamadım başkasından bahsediyo sandım başta şimdi napabilirim diyo
Amaçlarına ulaştırıyorsun onları mutlu ediyorsun farkında mısın? onlar seni sevmiyorsa sevmesin kocan sevmiş evlenmiş.Tepkisizlik her zaman büyük güçtür.Gülüp geçmeyi başarırsan onlar da bu davranışlarından vazgeçecektir.

Çok özür dileyerek soruyorum, neden bu kadar ezik ezik davranıyorsunuz?

1. Hastayken misafir kabul etmeyin, kendinize değer verin. Siz kendinize değer vermeyince görüyorsunuz ki eşiniz bi çayı bile servis edememiş

2. Evinizin düzenine neden karıştırıyorsunuz, evim zaten temiz ne münasebet diyemiyorsunuz

3. Kayınbaba bütün hadsizlik ve saygısızlığıyla evli oğluna gelininin yanında neden eski sevgilisiyle konuşmadığını sorma cesaretini gösteriyor.. Siz ise şaka gibi adamdan özür diliyor, gönlünü etmeye çalışıyorsunuz..

Eşiniz denen adam olamadık da ne annesinin saçma salak davranışlarına dur diyebiliyor ne de babasına "baba o nasıl laf, ben karımı seviyorum, bi daha asla böyle bi şey söyleme" diyebiliyor.. Böyle bi aileye girerek kendinize yazık etmişsiniz.. Sakın hamile kalmayın ve kendinize değer verin biraz..
Kesinlikle ve kesinlikle her kelimenize birebir katılıyorum👏🏻 ekleyecek hiç bir sey bırakmamışsınız.bu kadar sınır ihlali çok cok fazla

Ailesi istemeye geldi mi gelmedi mi? Sizi ne için oyaladılar? İstemeye geliriz deyip mi oyaladılar yoksa düğün günü için mi?

Her iki durumda da sizi bu duruma sürükleyen eşinizin ta kendisi.

29 yaşında yetişkin kadınsınız, eşiniz de ya sizinle yaşıttır veya 30-35 yaşlarındadır.
Ailesi sizi istemeye gelmiyorsa, eşiniz ailenizin kapısını çalıp ben kızınızı seviyorum, işim gücüm yerinde, kızınızı sevip sayarım, maddi olarak onu sıkıntıya düşürmem, kızınızın benimle evlenmesine razı mısınız derdi, aileniz damatlarını muhatap alırdı nikah tarihi ailenizin de bilgisi dahilinde alınır, eşiniz de ailesine şifahen biz şu gün evleniyoruz, ister gelirsiniz ister gelmezsiniz derdi.

Düğün için sizi oyaladılar gün vermedilerse, düğün gününe de nikah gününe de karar verecek kişiler aileler değil evlenecek çifttir, ki eşiniz kocaman bir yetişkin olduğuna göre kendi düğününü de yapabilir, ailesinin maddi desteğine ihtiyaç duymamalı.

Eşiniz eğer dediğim gibi yapsaydı, siz neredeyse kaçar gibi evlenmiş bir kadın olmayacaktınız gözlerinde, dolaysıyla kabul etseler de etmeseler de oğulları göstere göstere nikah tarihi aldığı için hadlerini bilmek zorunda kalacaklardı.

Oğullarına gelince size herkesten gizli nikah kıyarak şunu der gibi oldu, benim sizden ödüm kopuyor bir şey yapacağımda yüreğim yetmiyor gizli yapıyorum.
Buradaki bekar kadınlara tam ders niteliginde. Genelde aile onayı olmadığı durumlarda kadın, ilişkiyi sürdürmek için karşı tarafa daha fazla tolerans gosteriyor ve evlenmek icin herseye tamam diyor. Sorumluluk almayan erkek ise bir türlü olgunlaşamıyor. Sizin de söylediğiniz gibi, madem ailesi razı değilmiş, erkegin açıkça konuşup süreci olması gerektiği gibi yürütmesi gerekirdi. ama tabi ki erkek yine kolayligi secmis.... kiz aileleri de boyle olmasini istemez ama kizlara soz dinletmek zor bu durumlarda.

Yorum için teşekkür ederim ben asla böyle bir kıyasa girmiyorum ailesinin düşünce yapısı böyle. Eşime,benimle tanıştıklarından sonra aileler de evleniyor kızın anne babası lise mezunuymuş politik görüşü farklı falan diye saçmalamışlar o yüzden uzattılar da uzattılar zaten ben ailesiyle tanıştığımda bile babası bana baban hangi partiyi tutuyor diye sordu ben de doğrudan söyledim çok değişikler kafa yapıları farklı ben hiç böyle değişik bi baba görmedim özellikle babası çok değişik bundan sonra evet ne taviz veririm ne görüşebilirim
Rica ederim, evet çiftler evlendiğinde ailelerinin de uyumu önemli bunu inkar edemem ama siz baştan hatalı davranmışsınız, mesela onlar sizin ailenizi tanımaya tenezzül dahi etmezken ailesiyle tanışmaya gitmeyecektiniz.
Eşiniz de hatalı, ailesi sizinle ve ailenizle ilgili eleştiriler yaptığında bunu size aktarmamalıydı.
Artık hepsi geçmiş gitmiş, bundan sonra ailesine karşı dik durun.

Buradaki bekar kadınlara tam ders niteliginde. Genelde aile onayı olmadığı durumlarda kadın, ilişkiyi sürdürmek için karşı tarafa daha fazla tolerans gosteriyor ve evlenmek icin herseye tamam diyor. Sorumluluk almayan erkek ise bir türlü olgunlaşamıyor. Sizin de söylediğiniz gibi, madem ailesi razı değilmiş, erkegin açıkça konuşup süreci olması gerektiği gibi yürütmesi gerekirdi. ama tabi ki erkek yine kolayligi secmis.... kiz aileleri de boyle olmasini istemez ama kizlara soz dinletmek zor bu durumlarda.
Maalesef öyle, erkekler kadınlar için çok da emek harcamaz kadının ailesine bile eyvallahım yok tavrıyla davranırken, kadınlar erkek ailesinde kabul görmek için kendilerini ezdiriyorlar.

Adam kayınpederinin rızasını almak için uğraşmamış bile, mizacı sert denmiş pısıp geri çekilmiş ya da geri çekilmek işine gelmiş ama adamın sadece mizacı sert, erkek kendine güveniyor olsaydı sevdiği kadına da saygısı olsaydı ne yapar ne eder bir şekilde ikna ederdi, etmeliydi.

Erkek ailesi toptan kötü oysa, buna rağmen nazları niyazları çekilmiş, istemeye gelmemek için direnmişler oyalamışlar oğulları da ne yapıyorsunuz dememiş, gelmezseniz gelmeyin sokaktan 2 kişi bulur yine de gider kapılarını çalar kızlarını isterim dememiş.
Düğün için nazlanmışlar, yine erkek cebimdeki parama geçer sözüm diyememiş ne zaman düğün yapacaklar diye ağızlarına bakmış.

Genel olarak anne baba olmak gerçekten çok zor, kızın için ayrı endişelerin oluyor oğlun için ayrı ama mesele evlilik konuları olunca ne yazık ki çeken taraf kızlarımız oluyor çünkü seviyorum diyorlar hiçbir şeyi gözleri görmüyor.

Rica ederim, evet çiftler evlendiğinde ailelerinin de uyumu önemli bunu inkar edemem ama siz baştan hatalı davranmışsınız, mesela onlar sizin ailenizi tanımaya tenezzül dahi etmezken ailesiyle tanışmaya gitmeyecektiniz.
Eşiniz de hatalı, ailesi sizinle ve ailenizle ilgili eleştiriler yaptığında bunu size aktarmamalıydı.
Artık hepsi geçmiş gitmiş, bundan sonra ailesine karşı dik durun.

Maalesef öyle, erkekler kadınlar için çok da emek harcamaz kadının ailesine bile eyvallahım yok tavrıyla davranırken, kadınlar erkek ailesinde kabul görmek için kendilerini ezdiriyorlar.

Adam kayınpederinin rızasını almak için uğraşmamış bile, mizacı sert denmiş pısıp geri çekilmiş ya da geri çekilmek işine gelmiş ama adamın sadece mizacı sert, erkek kendine güveniyor olsaydı sevdiği kadına da saygısı olsaydı ne yapar ne eder bir şekilde ikna ederdi, etmeliydi.

Erkek ailesi toptan kötü oysa, buna rağmen nazları niyazları çekilmiş, istemeye gelmemek için direnmişler oyalamışlar oğulları da ne yapıyorsunuz dememiş, gelmezseniz gelmeyin sokaktan 2 kişi bulur yine de gider kapılarını çalar kızlarını isterim dememiş.
Düğün için nazlanmışlar, yine erkek cebimdeki parama geçer sözüm diyememiş ne zaman düğün yapacaklar diye ağızlarına bakmış.

Genel olarak anne baba olmak gerçekten çok zor, kızın için ayrı endişelerin oluyor oğlun için ayrı ama mesele evlilik konuları olunca ne yazık ki çeken taraf kızlarımız oluyor çünkü seviyorum diyorlar hiçbir şeyi gözleri görmüyor.
aynen katiliyorum. hele ki bizim gibi kulturlerde kadinlarin ailesine kesinlikle sirt cevirmemesi gerekiyor. zaten kadina yuklenilen bir kulturmuz var, iyice yanliz kaliyor kadinlar.

konu sahibi siz de ya esinizle guzellikle konusun ya da ailenize danisin. babanizla da iliskinizi duzeltmeye calisin.

Bana göre de öyle çok uçurum yok zaten eşim iyi bir üniversiteden mezun iyi bir meslek sahibi bense taşrda bi üniv mezunuyum bölümüm kötü bide eşimden 1 yaş büyüğüm bu yani
Bunların ezikliğini yaşarsan sana heryerde benzer davranırlar..sen o adamın eşisin ve o evin hanımının o kadar...k.v eşya mı değiştirdi,hemen söyle annecim ben kendi eşyalarımı kendi zevkime göre yerleştirmiştim lütfen aynı yere koyalım...k.v temizlik mi yapıyor ,hemen söyle annecim evimizin temizliğini zaten hallediyoruz, lütfen böyle şeyler yapma de...k.p eski sevgili falan mı dedi,ne münasebet baba,böyle şeyleri nasıl sorabiliyorsunuz,hem de benim yanımda..böyle davranın ,kavga etmeden net bir şekilde .Herkes yerini bilmeli,siz de bir anne baba evladısınız,kimseye ezdirmeyin kendinizi..

Artık ya öyle yapcam ya da ailemi seviyolar beni sevmiyolar babam babasıyla konuşcak biraz rencide edecek yerini bilecek ama ailemi aradaya sokmaktansa sizin dediğiniz daha mantıklı
inşallah kısa zamanda düzelir

Yorumları okudukça aklı başında kadınların olduğunu görmek bana huzur veriyor. Gerçekten eşiniz olacak kişi neden rest çekipte sizinle evlenmemişte gizli saklı evlenmiş bir de annesine babasına karşı sizi böyle ezdiriyor ben böyle mesajları okuyunca aklıma ilk gelen kadınların kök aileleri nerede bu kadar olay olurken oluyor. Sahi sizin aileniz nerede onlar arkanızda olursa kimse size böyle davranamaz siz de kendinizi değersizleştirmeyin kendileri çocuklarını okutmuşlar da ne olmuş sanki kaç yaşına gelmişler gelinlerinin yanında nasıl konuşacaklarını bilmiyorlar değişik

Back
X