Herkese merhaba, öncelikle hikayemi anlatmak istiyorum, 22 yaşındayım küçüklüğümden beri hiç bi zaman yaşımın normal kilosunda olmadım, çok da kafama takmıyodum arkadaşlarım yadırgamıyodu beni rahatsız edecek hiç bişey yoktu. 18 yaşında bulunduğumuz şehirden başka bi şehre taşındık, o ara üniversiteyi kazanamadım boşta kaldım, hiç abartısız canım sıkıldıkça bi kalıp çikolata yiyodum nefes almadan. Baton kekleri adeta çiğnemeden yutuyodum, sonra bi gün yakın bi arkadaşım benimle dalga geçti internetten en son ne zaman tartıldın gibisinden. Tartıya çıktım 106 kiloyu görünce aklımda direk "napıyorum ben daha çok küçüğüm böyle olur mu hiç?" cümlesi oluştu. spora başladım güzel bi diyet hazırladım kendime herşeyi haşlanmış yedim 1 ayda 12 kilo vermiştim yaklaşık 1 yıl böyle devam ettim 87 kilo falandım üniversiteyi kazandım. Yurtta diyeti devam ettiremedim öyle kaldım hatta gece yemeklerinden dolayı bi kaç kilo daha almıştım ama yine arkadaş çevrem vardı çok da kafama takmıyodum arada vicdan azabı duyuyodum arkadaşlarımı zayıfcık gördükçe "devam etsem ben de böyle olabilirdim" diyodum içimden. Sonra Aşık oldum. Aşık olduğum çocukla konuşurken bana "bi 10 kilo versen çok güzel kızsın aslında" dedi. Ben de o gurur kırıklığıyla ve "ben ona gününü gösteririm" düşüncesiyle baktım diyet yapamıyorum kusmaya başladım. Yemek yemedim hiç yediğimde de kustum. Spor yapmadım zaten hareketliydim odam yurdun 3. katındaydı zaten bütün gün in çık, bi de vücuda besin girmeyince 2 hafta gibi bi sürede 10 kilo verdim. kusmayı bıraktım normal az az yemeğe başladım. 78 falandım. Aşık olduğum çocuk da bana aşık oldu ben de gururumu bıraktım kenara çünkü o da haklıydı herkes sevmez kilolu insanları, toplum tarafından dışlanırız genelde. 2 yıl böyle geçti hatta bi ara 72 kiloya kadar düştüm ideal kilom değildi ama eski halime göre fıstık gibiydim. Okul bitti ben evime döndüm yine kapandım eve, sevgilimle ayrıldık depresyona girdim yine eskisi gibi çiğnemeden yutmaya başladım. 5 ay sonra (4 ay önce) geri barıştık 90 kiloydum yanına gittim, bişey demedi eskisi gibi bakıyodu eskisi gibi davranıyodu ama insan hisseder ya, ya da bilmiyorum belki sadece benim düşüncemdi kilomdan rahatsız olduğunu düşündüm. eve gidince diyete başlicam dedim ama başlamadım, eskisi gibi çiğnemeden yutmasam da cips dondurma vs. yemekten kendimi alamıyodum, sevgilime "yemek yemiyorum yine de zayıflayamıyorum" vs. diyodum halbuki çocuk zaten bana zayıfla bile dememişti. geçen hafta tartıya çıktım 97'yi gördüm. Yine "napıyorum ben acaba" cümlesi geçti kafamdan. Sevgilime anlattım bu durumu, eski halime dönmeme 9 kilo kaldı çünkü ve çok korkuyodum. o da "en başta bana sinir olup zayıflamıştın şimdi de sana ödül koyuyorum bunun için zayıfla 5 ay içinde eski haline dön (70-75 arası) istemeye gelicez seni" dedi.
Şimdi açıkçası şu an o eski iradem yok, düzenli yemek ayrı ayrı öğünler hazırlamak vs. gibi, bi yan etkisini görmemiş olsam da kusma taraftarı da değilim, içimden gelmiyo. 1 haftadır yediklerimi azalttım hatta nerdeyse hiç bişey yemiyo gibi bişeyim.spora da başladım, bol bol yeşil çay, form çayı vs. tüketiyorum. Şeker, ekmek kesinlikle sürmüyorum ağzıma. Çok çok acıkırsam bi kase mısır gevreği yiyorum ya da bi yerde okumuştum yoğurt ve kırmızı pul biber metabolizmayı hızlandırıyomuş, bi kase biberli yoğurt yiyorum. Bu gibi şeylerle geçiştiriyorum. Biliyorum yanlış, vücuduna zarar vs. diyeceksiniz ama gerçekten o eski diyeti yapacak iradeyi görmüyorum şu an kendimde. 1 haftadır daha 1 kilo vermiş değilim nedenini anlamış da değilim (insan ödem de mi söktürmez, su da mı kaybetmez vücuttan :26: ) ama bi değişiklik olursa buraya günlük tutmayı düşünüyorum..
Şimdi açıkçası şu an o eski iradem yok, düzenli yemek ayrı ayrı öğünler hazırlamak vs. gibi, bi yan etkisini görmemiş olsam da kusma taraftarı da değilim, içimden gelmiyo. 1 haftadır yediklerimi azalttım hatta nerdeyse hiç bişey yemiyo gibi bişeyim.spora da başladım, bol bol yeşil çay, form çayı vs. tüketiyorum. Şeker, ekmek kesinlikle sürmüyorum ağzıma. Çok çok acıkırsam bi kase mısır gevreği yiyorum ya da bi yerde okumuştum yoğurt ve kırmızı pul biber metabolizmayı hızlandırıyomuş, bi kase biberli yoğurt yiyorum. Bu gibi şeylerle geçiştiriyorum. Biliyorum yanlış, vücuduna zarar vs. diyeceksiniz ama gerçekten o eski diyeti yapacak iradeyi görmüyorum şu an kendimde. 1 haftadır daha 1 kilo vermiş değilim nedenini anlamış da değilim (insan ödem de mi söktürmez, su da mı kaybetmez vücuttan :26: ) ama bi değişiklik olursa buraya günlük tutmayı düşünüyorum..