• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

??

Ben olsam enişteyi arar bir derdin mi var benimle? derim,ciddiyim yaparım,ağaç kovuğunda mı yetişti,topraktan mı aldın gibi kırıcı olmasa da kafasına dank edecek sözler söylerim arada tartışma çıkacak,sizin tavrınızla ilgili bir sorun yoksa bunu yapın....

Onu yapamam işte çünkü karşımda çok soğukkanlı ve bir ingiliz edasıyla konuşan birisi var bana kendince mantıklı açıklamalar getirir ve beni haksız durumuna sokar baş edemem..

Üç kızım var benim ama bu kızımla diğerlerinden başka türlü bir bağımız vardı psikologla terapi yaparcasına birbirimizi anlardık belki de bu yüzden incindim gönlüm kırıldı ..

bence sen damada bişey deme, iyice zıt gitmesin sana, yazışmalarıda azalt madem, görünen o ki, kızında böyle istiyor, umarım başka saygısızlıkları olmaz sana...

ben damadı aramazdım çünkü beni kıran,üzen o değil kızımın tavırları olurdu.

kızımı arar gayet sakin bir ses tonu ile neler hissettiğimi anlatırdım.

sanırım bir anne olarak bu kadarına da hakkım vardır.

Damadımı sırf bu yüzden istememiştim onu çözmüştüm 8 senelik bi ilşki ve kişilik olarak soğuk ve mesafeli biri olduğunu hissetmiştim .. bunca yıl ailelene annene selam söyle sözünü duymadım kızımdan telefon görüşmelerinden sonra.diğer damadım hep selam söylerdi ben de mutlu olurdum .Oğlum olmadığı için evlat yerine konulur deniyordu , damatlar kayınvalidelere düşkün olur deniliyordu ,gelin gibi olmaz deniliyordu.. gerçekten mesafeli kayınvalideyi istemeyen hiçbir işine karıştırmayı bırakın ağzını açıp konuşmasını istemyen gelinler gibi yeni damadım ama haklısınız hatalı olan aradaki dengeyi kuramayan kızım biliyorum...
kesinlikle kızın hatalı.
yaşları kaç bu arada?
ne münasebetle izin veriyor görüşmelerinizi okumasına eşinin.
kızına iyi bir ders lazım.
damadın karakteri ortadaymış zaten çözmüşssün.
ona dur diyecek olan kızındı.
o da bu sınavda başarısız olmuş.
gerisi de gelecektir.
kızına kırgınlığını belirt ve biraz mesafe koy.
hatasını anlaması şart.
ve de bu kadar da dert etme kendine.

Damadın kayınvalideye saygılı seviyeli davranması ;

1-gerçekten sevmiştir kayınvalidesini
2-kendi terbiyesinden (çok sevmese de)
3-eşine olan saygısından (her halükarda)
4-eşinin,annesini ezdirmeyeceğini bildiğinden.

Evet canım eşi de klinik psikolog .Hatırladığına sevindim

Yaşayacakları yer ile ilgili endişelerin vardı
Bu sürece müdahale ettin mi peki :)
Sanırım damat senden hoşlanmıyor.
Soğuk sana karşı.
Oda belki kendi açısından haklıdır ama kızının
seninle görüşüp yazışıp yazışmayacağına yine de o karar veremez.

kesinlikle kızın hatalı.
yaşları kaç bu arada?
ne münasebetle izin veriyor görüşmelerinizi okumasına eşinin.
kızına iyi bir ders lazım.
damadın karakteri ortadaymış zaten çözmüşssün.
ona dur diyecek olan kızındı.
o da bu sınavda başarısız olmuş.
gerisi de gelecektir.
kızına kırgınlığını belirt ve biraz mesafe koy.
hatasını anlaması şart.
ve de bu kadar da dert etme kendine.
Etmemeye çalışıyorum diğer kızlarım da aynı tavsiyede bulunuyor stres en etkili hastalık sebebi biliyorum haklısınız dert etmeyeceğim..tek duam eşimle birlikte yaşlanmak..

Onu yapamam işte çünkü karşımda çok soğukkanlı ve bir ingiliz edasıyla konuşan birisi var bana kendince mantıklı açıklamalar getirir ve beni haksız durumuna sokar baş edemem..
Mantığı nerede ki,nasıl bir mantıkla açıklayabilir?
Kızınızın yaşı küçük mü,şu an için belki bu durumu anlayamıyor olabilir ama bu resmen ambargo,ve bence iş size düşüyor....Yakın çevremden birisi yaşadı bu durumu ve enişteyle anne konuşunca çözümlendi.Ben konuşmanız taraftarıyım,tabi ki güzel bir dille hissettirdiklerini anlatmanız çözüm olur sanki....

bence bu durumu daha da kötüleştiriyor yangına körükle gitmek gibi olmasında, bence kızın da istemiyor yoksa hem kız evladı hem mesleği açısından senin çok üzülüceğini biliyor olmalıydı,
başkasını suçlamak kolay tabii, canını suçlamak zor
aile ilişkilerinde hep suçlu gelin ya da damat ilan edilir, ama bazen gerçekte öyle olamayabiliyor

bir psikoloğun bir annenin piskolojisini ne hale sokacağından haberdar olmaması bu bilince sahip olmadan işini yapmaya devam etmesi büyük çelişki.
Çünkü empati duygusundan yoksun ve merhametli değil..kızlara tavsiyem empati yapmasını bilmeyen merhametsizleri hayatlarından çıkarmaları..ve kendilerinden ödün vermemeleri düşüncelerini net olarak söyleyebilmeleri tabi ki saygı çerçevesinde

oo klinik psikolog mu.
bir danışan olarak karşısına geçsen seni haklı bulur ama sen kv sin şu an :))
Çünkü empati duygusundan yoksun ve merhametli değil..kızlara tavsiyem empati yapmasını bilmeyen merhametsizleri hayatlarından çıkarmaları..ve kendilerinden ödün vermemeleri düşüncelerini net olarak söyleyebilmeleri tabi ki saygı çerçevesinde
kızınla ilişkileri nasıl peki?
baya soğuk nevale birşeymiş bu damat bey.
evlilikleri nasıl gidiyor?
kızının huyu nasıldır?

Bu arada kızınız doktor ve buna boyun mu eğiyor?Eğitimli kölelerden olmayı mı seçmiş yani?

benim eşim de açık açık söylemese bile evliliğimizin ilk zamanları annemle çok konuşmamı istemiyor gibiydi. söylemiyordu ama belli ediyordu. zamanla geçti. tabi ben anneme bununla ilgili bişi söylemedi.
ama şimdi hiç öyle bir sorun yok. konuşuruz, yazışırız. hatta annem kardeşlerim ben whtsup grubumuz var ordan yazışıyoruz.

bir psikoloğun bir annenin piskolojisini ne hale sokacağından haberdar olmaması bu bilince sahip olmadan işini yapmaya devam etmesi büyük çelişki.
Çünkü empati duygusundan yoksun ve merhametli değil..kızlara tavsiyem empati yapmasını bilmeyen merhametsizleri hayatlarından çıkarmaları
Kusura bakmayin ama okumak cehaleti alir eseklik baki kalir atasozunun canli örneği kızınız ve eşi. Çok sinirlendim özellikle kızınıza.

Ben kızım olduğu için kızamıyorum daha kişiliğinin oturmayışına ve işinin verdiği ağır yüke bağlıyorum bu dengesizliklerini

bunun eğitimle alakası yok. biz de iyi üni ler bitirdik ama eşimde yaklaşık aynı durumu yapmıştı

Back
X