- Konu Sahibi agirlintheearth
Evet arkadaşlar 66'dan 54'e düşmek istiyorum artık.. 99'dan 66'ya varan yolculuğumda çoğunluğumun başlarında vejetaryendim..kilolu dönemlerimde yani hç diyet yapmadığım dönemlerimde de vejetaryen biriydim ama çok abur cubur yiyordum.. 99dan 66ya 3 yılda indim ve yağı şekeri(rafine şekeri) hayatımdan çıkarıp..Uzun süre çiğ beslendim,kimi zaman nişastaa ağırlıklı beslendim..Yani kısaca düşük yağlı yüksek karbonhidratlı beslendim..Abur cubur paketli yağlı tuzlu yemekler yediğim dönemlerde kilom artışa geçiyor..Şu sıralar da hep böyle tahin pekmez cips filan yiyorum..Kilom artışa geçti aslında 54-55 kilolara inmiştim ama böyle paketli yiyecekler,rafine ürünler,ekmek filan derken 66ya çıktım..2 gündür sadece meyve ve sebze tüketerek küçük bir detox yaptım 1 kilo verdim..Aslında çiğ beslenerek çok güzel kilo veriliyor ama kısın smoothieler filan üşüyor insanı ben genelde yazın ve bahar döneminde çiğ meyve ağırlıklı besleniyorum kışın patates ağırlıklı..Lütfen bütün formda sağlıklı karbonhidratlardan korkmayın sadece yağsız tüketmeye özen gösterin.. Şimdi 65 civarıyım ve 54'e sıkmadan düşmeyi istiyorum..Paketlenmiş gıdalar,şeker yağ içeren yemekleri hayatımdan çıkarak başlamayı düşünüyorum.Sadece daveetlerde makul ölçüde tüketirim o kadar.Ama kendime pişirirken yağ şeker kullanmak yok.Bir de hafta da bir defa kendime abur cubur tatlı izni vereceğim..Bu da benim ödülüm olur. :)
beslenme planım..
(Bu biraz katı bir beslenme programı ve ben bu programı hızlı kilo vermek için 60'a inene kadar uygulayıp sonrasında yavaş yavaş hafta hafta yediklerimi artıracağım ki metabolizmam kötü etkilenmesin)
Günde bazen iki bazen 3 öğün beslenmek
Bol yeşil çay ve bitki çayları
Bol su
Bazen 1 türk kahvesi
ilk öğün
1-2 orta boy haşlanmış patates
2-3 salkım domates
1 salatalık
3-4 iri yeşil zeytin
çay
ikinci öğün
kocaman yağsız bol sirekli limonlu salata
1kase mercimek yemeği veya mercimek çorbası
+ günde 1 adet meyve olabilir.
Benim meyve zaafım olduğu (mesela bir tane muz değil de bir oturuşta 1-2 kilo muz yiyebilen insan olduğum için :)
mümkün olduğunca meyve hiç yememeye çalışacağım.Bu alışkanlığımı kırmak için.
beslenme planım..
(Bu biraz katı bir beslenme programı ve ben bu programı hızlı kilo vermek için 60'a inene kadar uygulayıp sonrasında yavaş yavaş hafta hafta yediklerimi artıracağım ki metabolizmam kötü etkilenmesin)
Günde bazen iki bazen 3 öğün beslenmek
Bol yeşil çay ve bitki çayları
Bol su
Bazen 1 türk kahvesi
ilk öğün
1-2 orta boy haşlanmış patates
2-3 salkım domates
1 salatalık
3-4 iri yeşil zeytin
çay
ikinci öğün
kocaman yağsız bol sirekli limonlu salata
1kase mercimek yemeği veya mercimek çorbası
+ günde 1 adet meyve olabilir.
Benim meyve zaafım olduğu (mesela bir tane muz değil de bir oturuşta 1-2 kilo muz yiyebilen insan olduğum için :)
mümkün olduğunca meyve hiç yememeye çalışacağım.Bu alışkanlığımı kırmak için.