• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Börekler A.Ş.K Böreği (: Milföyle salamın A.Ş.K ı :) sponsor küçük dostum MERVEM:)

nafişimm ellerine sağlık:16::46::46::46: ev yapımı milföyüne aşkla salamlara sarışına vee biberden yapılma güllerine de bayıldımm :71::71::71: sunumun için söylenecek tek cümlee :54::54:şahane olmuş :16::16:.....oyum sanaaa tabiisii...başarılar diliyorumm:29:
teşekkürler ikramayam beğenmene sevindim:16::16::16::16:
cok ama coookkkkk teşekkür ederimmmm:54::54:

:71::71::71::71: :81::81::81::81::81: :71::71::71::71::71:

merhaba arkadaşlar:16:..

öncelikle katılacak olan arkadaşlarıma basarılar,bol şanslar diliyorum...
oy kullanacaklar için ise karar vermeleri açısından kolay gelsin diyorum:34:

bu benim ilk yarışmaya katılışım ve eminimki son da olmayacak çünkü çok eğlendim:1::1:

başta 1 haftadır benimle börek seçimi,sunum şekli, sunum fikirleri açısından yardımcı olan arkadaşım E_M_A ya yardımlarından dolayı sizin huzurlarınızda cok teşekkür ediyorum:16::16:
resim çekme detayları sunum için ufak ama güzel fikirler veren arkadaşım EGUNAL e de cok teşekkür ediyorum:16::16:

salamlı gül böreği

ev yapımı milföy hamurumuz için mazemeler

* *4 su bardağı un
* *1,5 su bardağı su
**1 paket margarin
* *tuz

böreğimizin iç malzemesi

* *salam

Eki Görüntüle 786510

yapılışı

*** hamurumuz için unumuzu,suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip hamurumuzu yoguruyoruz..
**hamurumuzun iyi yoğurulması önemli.
:28: (püf noktası)
hamurumuzun kıvamı kulak memesinden biaz daha sert olacak

**hamurumuzu yoğurduktan sonra 15 dk dinlendirip açmaya başlıyoruz

Eki Görüntüle 786518

**hamurumuz belli bir büyüklüğe geldiğide ortasına oda sıcaklığında erimiş margarinimizin hepsini ekliyoruz

Eki Görüntüle 786519

**daha sonra zarf şeklinde kapatıp üzerini streç filmle sarıp dolapta 1 saat bekletiyoruz (buzluk kısmında 20-30 dk yeterli)

Eki Görüntüle 786520

**bekle süremizin sonunda hamurumuzu tekrar açıyoruz

Eki Görüntüle 786521
:28: hamurumuzu acarken dikkat edelim margarinler dısarıya cıkmasın
:28:hamurumuzu soğukken ısınmadan acmamız gerekiyor

hamurumuz acıldıktan sonra tekrar zarf halinde katlayıp yine buzdolabına koyuyoruz

*** bu işlemin böreğimizin kat kat olması için toplam 3 kez tekrar edilmesi gerekmektedir..

hamurumuzu 3 kez işlemden geçirdikten sonra 1,5 cm lik seritler halinde kesiyoruz

Eki Görüntüle 786526

** hazırladıgımız salamları yarım ay şeklinde kesip resimde gördüğümüz gibi bir kısmı hamurun dışında kalacak sekilde koyup rulo halinde sarıyoruz

Eki Görüntüle 786527

Eki Görüntüle 786528

böreklerimiz pişmeye hazıırr:52:

:28: Eğer milföyleri soğuk fırına sürerseniz fırın ısınana kadar yağını dışarı verebilir bu yüzden,sıcak fırına sürmelisiniz.:16::16:

sunum için hazırladıgım biberli güller
malzemeleri
Eki Görüntüle 786529
yapılmış hali
Eki Görüntüle 786530

NOT= sunumdaki gül sapını ve yaprağını hamura ıspanak ekleyerek yeşil hale getirip yoğurdum ve şekil verdim:34:

işte salamla milföyün aşkııııııııı:16::16::16::16:

Eki Görüntüle 786543 Eki Görüntüle 786541 Eki Görüntüle 786543

BAŞINIZA A.Ş.K. DÜŞSÜN :)

Eki Görüntüle 786557

ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy cok güzelllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll:16::16::16::16: askıma yapsammı aceb oyladım kuzu:16:

oooo teşekkürmü ediyon sen oy verenlerine bana etmezsin dimi ama daha oy kullanmadım diye:9::9::9:

merhaba arkadaşlar:16:..

öncelikle katılacak olan arkadaşlarıma basarılar,bol şanslar diliyorum...
oy kullanacaklar için ise karar vermeleri açısından kolay gelsin diyorum:34:

bu benim ilk yarışmaya katılışım ve eminimki son da olmayacak çünkü çok eğlendim:1::1:

başta 1 haftadır benimle börek seçimi,sunum şekli, sunum fikirleri açısından yardımcı olan arkadaşım E_M_A ya yardımlarından dolayı sizin huzurlarınızda cok teşekkür ediyorum:16::16:
resim çekme detayları sunum için ufak ama güzel fikirler veren arkadaşım EGUNAL e de cok teşekkür ediyorum:16::16:

salamlı gül böreği

ev yapımı milföy hamurumuz için mazemeler

* *4 su bardağı un
* *1,5 su bardağı su
**1 paket margarin
* *tuz

böreğimizin iç malzemesi

* *salam

Eki Görüntüle 786510

yapılışı

*** hamurumuz için unumuzu,suyumuzu ve tuzumuzu ilave edip hamurumuzu yoguruyoruz..
**hamurumuzun iyi yoğurulması önemli.
:28: (püf noktası)
hamurumuzun kıvamı kulak memesinden biaz daha sert olacak

**hamurumuzu yoğurduktan sonra 15 dk dinlendirip açmaya başlıyoruz

Eki Görüntüle 786518

**hamurumuz belli bir büyüklüğe geldiğide ortasına oda sıcaklığında erimiş margarinimizin hepsini ekliyoruz

Eki Görüntüle 786519

**daha sonra zarf şeklinde kapatıp üzerini streç filmle sarıp dolapta 1 saat bekletiyoruz (buzluk kısmında 20-30 dk yeterli)

Eki Görüntüle 786520

**bekle süremizin sonunda hamurumuzu tekrar açıyoruz

Eki Görüntüle 786521
:28: hamurumuzu acarken dikkat edelim margarinler dısarıya cıkmasın
:28:hamurumuzu soğukken ısınmadan acmamız gerekiyor

hamurumuz acıldıktan sonra tekrar zarf halinde katlayıp yine buzdolabına koyuyoruz

*** bu işlemin böreğimizin kat kat olması için toplam 3 kez tekrar edilmesi gerekmektedir..

hamurumuzu 3 kez işlemden geçirdikten sonra 1,5 cm lik seritler halinde kesiyoruz

Eki Görüntüle 786526

** hazırladıgımız salamları yarım ay şeklinde kesip resimde gördüğümüz gibi bir kısmı hamurun dışında kalacak sekilde koyup rulo halinde sarıyoruz

Eki Görüntüle 786527

Eki Görüntüle 786528

böreklerimiz pişmeye hazıırr:52:

:28: Eğer milföyleri soğuk fırına sürerseniz fırın ısınana kadar yağını dışarı verebilir bu yüzden,sıcak fırına sürmelisiniz.:16::16:

sunum için hazırladıgım biberli güller
malzemeleri
Eki Görüntüle 786529
yapılmış hali
Eki Görüntüle 786530

NOT= sunumdaki gül sapını ve yaprağını hamura ıspanak ekleyerek yeşil hale getirip yoğurdum ve şekil verdim:34:

işte salamla milföyün aşkııııııııı:16::16::16::16:

Eki Görüntüle 786543 Eki Görüntüle 786541 Eki Görüntüle 786543

BAŞINIZA A.Ş.K. DÜŞSÜN :)

Eki Görüntüle 786557

Ayyyyyyyy çok güzellll çok beğendim:16: :16: Sunum falan harika eminim tadı da öyledir , oyumu ne yazık ki başka börekten yana kullandım :37: Keşke görseymişim önceden, bol şans diliyorum... Aynısından yapıcam aşkıma :52:

oooo teşekkürmü ediyon sen oy verenlerine bana etmezsin dimi ama daha oy kullanmadım diye:9::9::9:
:63::63::63::63: sana yoooooookkkkkkkk... oyunu ver öyle gell:57:
gerçi sen assolistsin ya en son vercen dimi:9::9::9::9::9::9:

Ayyyyyyyy çok güzellll çok beğendim:16::16: Sunum falan harika eminim tadı da öyledir , oyumu ne yazık ki başka börekten yana kullandım :37: Keşke görseymişim önceden, bol şans diliyorum... Aynısından yapıcam aşkıma :52:
teşekkür ederim ffreyacım beğenmiş olmana sevindim:16:
tühhh napalım bi oy gittii:1::1:
1 oyla kaybedersem senin yüzünden ona göre:1::1:

ben begendımde tabagın yanındakı o yapraklar olmamalıydı bence

ben begendımde tabagın yanındakı o yapraklar olmamalıydı bence
teşekkür ederim canım beğenmene sevindim...
yapraklarıda sunumda boş kalmasın diye koydum görsel olarak cok boş kalacaktı diye:31:

Son düzenleme:
cok hos gorunuyor elinize saglık!
tam da aradıgım turden olmus; malzemeleri ve sunumu...
paylastıgınız icin tesekkurler.

Back
X