hanımefendi burada yargıtay içtihadı oluşturmuyoruz, kimsenin öyle hukuki bir amacı yok yani siz hariç
zaten ilgili konuda ben tüm yorumlarımda şu andaki politik düzlemde bu konuda mahkemeden hiç bir nane çıkmaz minvalinde yazdım -konuya hakaretten dava etsen kazanırsan yzan ben değilim ben o mesaja, olmaz, "başka bir düzlem olsaydı" o başkaydı diyen kişiyim. başka bir düzlem var mı, yok.
örnek verdiğiniz davada konu başka polis-vatandaş ilişkisi bambaşka şey hiç alakasız bir vatandaşa başkasının laf etmesi bambaşka şey öyle bir dava olabilseydi (ki olamaz farazi neyi konuşuyoruz bilmiyorum) o zaman bambaşka koşullarda değerlendirilecekti...olabilseydi, kendisine karşı ayrımcılık yapıldığını ve bunun hakaret oluşturduğunu iddia ederek konuyu yargıya "taşıma" cesaretini bulabilirdi bunları konuşablirdik, bunu diyorum. (farkıdaysanız ben yargı böyle derdi demiyorum, tazminat alırdı hiç demiyorum, yazdıklarını dikkatli okumaya davet ediyorum sizi).
kanunen bu kaba söz/hitap mıdır, beddua mıdır, nezaket dışı mıdır orasına o zmanki konjonktürü ve o zamanki içtihad karar verirdi..onu da o zamanın ruhuyla konuşurduk.
umarım anlatabildim.