Abartılı doğum gününe gitmelimiyiz?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Allyy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Merhaba,oğlumun sınıfında bir ögrencinin yaşgünü olacakmis,velisi gruptan herkesi davet etti.Sinifin bircogu katilacakmis.Tamami degil.Kadini hic sevmem abartili,millete hava atmak icin yapmayacagi şey yok.Ben katilmayi hic istemiyorum ama oglumun da sinifin cogunlugu katilirsa mutsuz olmasindan endiseliyim.Biz yasgunlerini okula pasta gonderip gayet siradan kutluyoruz evde de minik bir parti veriyoruz oyle cok abartili ne yapabilirim ne de oyle genis bir cevremiz var .Ne dersiniz götürmesem eksik mi kalir
Cocuk görüp ister diye mi cekiniyorsunuz gitmekden?Hayır onun abartısı sizi niye rahatsız ediyor?

Konuyu okuyunca aklima sey geldi: Biz ilkokulda okurken bir sinif arkadasimiz vardi. Durumlari hic de iyi degildi, cocugun annesi hava atmak icin pahali pahali seyler alan, sonra da ailesini borca sokan biriydi. Bir keresinde cocugun dogum gunu var dediler gittik.. Hic unutmuyorum dokuz yasindaydik, davet ettikleri yere bir gittik ki luks bir mekani kapatmislar, her yerde abartili suslemeler falan, sanirsiniz dugun.. Biz cocuklar olarak cok kiskanmistik.. Okuyunca o geldi aklima, istemsizce gulumsedim😊
Benimde var böyle bir anım :)
İnsan büyüse de içinde kalıyor. Bizim durumumuz iyi değildi çocukken babam 3 çocuk okuttuğu için bana bir şey yapamıyordu küçüğüm 6 7 yaşındayım karşı komşumuzun kızıyla arkadaşlık edindim onlarında durumu iyiydi arkadaşımın odası kapıdan girdiğin an oyuncaklarla donatılıydı. :)
Bir gün annesi bütün mahalledeki çocukları çağırdı doğum günü için tabi mutlu mutlu gittik ama ben çok üzülmüştüm.
Bir sürü hediyeler, süsler, masalar, pastalar öyle hazırlanmıştı ki gözlerimi alamamıştım. Çocukluk çok başka bir şey ya farklı kafalar yaşatıyor insana ve hafızadan hiç silinmiyor. :)

Benimde var böyle bir anım :)
İnsan büyüse de içinde kalıyor. Bizim durumumuz iyi değildi çocukken babam 3 çocuk okuttuğu için bana bir şey yapamıyordu küçüğüm 6 7 yaşındayım karşı komşumuzun kızıyla arkadaşlık edindim onlarında durumu iyiydi arkadaşımın odası kapıdan girdiğin an oyuncaklarla donatılıydı. :)
Bir gün annesi bütün mahalledeki çocukları çağırdı doğum günü için tabi mutlu mutlu gittik ama ben çok üzülmüştüm.
Bir sürü hediyeler, süsler, masalar, pastalar öyle hazırlanmıştı ki gözlerimi alamamıştım. Çocukluk çok başka bir şey ya farklı kafalar yaşatıyor insana ve hafızadan hiç silinmiyor. :)
Evet ya maalesef oyle..

Çocuğunuza sorun bakalım istiyor mu gitmek?
İstiyorsa çocuğu bırakıp,işim var diye çıkarsınız,almaya gelirsiniz sonra.

Ya bu cocukla cok sorun yasadi zamaninda ve veliyle pek birbirimizi sevmeyiz ondan ben de kararsizim
çocuklar kin tutmaz
gitmek istiyorsa gider bikaç saat kalır hediyesinin verir ordakilerden yer içer :)
çocuğumun eğlenmesiyle eğlenirdim

he çok kanlı bıçaklı isem o kişiyle babalar da varsa eşimle gönderirim
çocuğum çok üzülür çünkü

Herkes katılıyorsa katılın
30 kişiden 15 20 kişi katılıyorsa seçenek sunun
Arkadaşının doğum gününe gitmek ister misin yoksa hayvanat bahçesi, sinema, oyun parkı vs mi gitmek istersin diye.
Şu açıdan da düşünürdüm çocuk zamanında bu çocukla sorun yaşamış doğum günü çocuğunun onu dışlama ihtimali var mı, çocuk böyle abartılı bi parti görüp neden biz böyle kutlamıyoruz diye heves eder mi vs.
En güzeli seçenek sunmak
Parti mi dışarıda gezmek mi
O seçsin

Çocuğunuz istiyorsa goturun bırakın o kadını siz kendinize bakın. Cunku kimseyi değiştiremeyiz bilakis bakış acimizi degistirmeliyiz. Siz niye rahatsız olacaksinizki kompleks yapip cezasini çocuğa kesmeyin. Bırak atsin havasini kadını da ciddiye almayın ki belki oylede değildir. Bazen yanlış anlarını.

Merhaba,oğlumun sınıfında bir ögrencinin yaşgünü olacakmis,velisi gruptan herkesi davet etti.Sinifin bircogu katilacakmis.Tamami degil.Kadini hic sevmem abartili,millete hava atmak icin yapmayacagi şey yok.Ben katilmayi hic istemiyorum ama oglumun da sinifin cogunlugu katilirsa mutsuz olmasindan endiseliyim.Biz yasgunlerini okula pasta gonderip gayet siradan kutluyoruz evde de minik bir parti veriyoruz oyle cok abartili ne yapabilirim ne de oyle genis bir cevremiz var .Ne dersiniz götürmesem eksik mi kalir
Abartı kadının sorunu size neden rahatsızlık veriyor ki.? Olabilir renkler zevkler tartışılmaz. Çocuğunuzun fikrini alın gitmek istiyor mu. Gitmek çocuğun sosyal ve psikolojik yararına olmayacak, etkilenecek bir durum varsa abartı ile ilgili, tabiki de götürmeme kararı almak ebebeynin elinde. :işsiz:

Vallahi isteyen Mars'a gitsin orda yapsın banane derim .Niye bu kadar kuruldunuz olaya çocuğu götürün istiyorsa.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X