Abartıyor muyum?

purple1986

Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2019
490
983
23
39
Kızımın 3 halası var. 11 yaşında. Görümcelerim başka şehirlerde,arada konuşuruz çok samimi değiliz, ama hiç bu yaşa kadar konusurken kızımı da telefona isteyip halacım nasılsın dediklerini görmedim. Teyzeleri sürekli arar görüntülü konuşur, kızım mutlu olur. özellikle pandemi döneminde okullardan uzak sosyal olarak akranlarından ayrılar yalnız hissediyor çocuklar kendilerini. Ben isterim ki eşimin ailesi tarafından da bu ilgi olsun. Yeğen sonuçta. Ben kendimi düşünüyorum 5 yaşında bile olsa yeğenimi arayıp tatlı tatlı uzun değil 1 dk konuşmak bana da iyi geliyor aramızdaki bağın kuvvetlendiğini hissediyorum.

Çocuk konuşsun onları arasın derseniz onu da yaptırdım. Ben dedim bakın halası seninle konuşmak istiyor o an konuşuluyor sonra öylece kalıyor. Aylarca konuşmasak napıyor yeğenimiz nasıl diye sormazlar merak etmezler. Belki çocuk kaçıncı sınıfa gidiyor haberleri bile yoktur. Merak etmezler. Kız kardeşler olarak kendi grupları var sürekli telde konuştuklarını haberleştiklerini biliyorum. Eşimi de aramazlar çok, çocuklarımı ailede dışlanmış hissediyorum abartıyor muyum sizce

Abartıyorsun tabi. Konuşmak isteyen konuşur önemli olan hatırdır bu gönül işi sonuçta.
Yani kızım için buna üzülüyor olmam gereksiz mi? Hani sadece aramak değil genç kızlığında önemli günlerinde diğer kuzenlerinden ayrı tutulduğunu fark edip üzülecek diye düşündüm bi an.

sureklı arayan soran ınsanlar olsalar bundan da rahatsız olurdunuz belkı
esınızı de aramıyorlarmıs sadece esınızı arasalar sızı aramasalar haklısınız derdım de bellıkı esınızle hıc bır zaman saglam bı bagları olmamıs
sevdıgınden olanı seversın yanı sızı ,cocugunuzu degıl... aslında esınızı cok sevdıklerını dusunmuyorum o yuzden akıllarına bıle gelmıyordur belkı

Yani aramayan insanı zorla aratamazsınız. Herkesin yaklaşımı farklıdır.
Tabi ki.
Bu arada 3 halam var sadece bayramdan bayrama konuşuruz. Varlığı da yokluğu da beni çok etkilemiyor. Büyükken eksikliklerini hissetmedim
O zaman iyi. Ben kızım açısından üzülüyordum çünkü. Kendisini dışlanmış hisseder mi diye

sureklı arayan soran ınsanlar olsalar bundan da rahatsız olurdunuz belkı
esınızı de aramıyorlarmıs sadece esınızı arasalar sızı aramasalar haklısınız derdım de bellıkı esınızle hıc bır zaman saglam bı bagları olmamıs
sevdıgınden olanı seversın yanı sızı cocugunuzu degıl aslında esınızı cok sevdıklerını dusunmuyorum o yuzden akıllarına bıle gelmıyordur belkı
Evet çok üzücü ama durum bu şekilde galiba.

Yani kızım için buna üzülüyor olmam gereksiz mi? Hani sadece aramak değil genç kızlığında önemli günlerinde diğer kuzenlerinden ayrı tutulduğunu fark edip üzülecek diye düşündüm bi an.
Babaannem de halamın çocuklarını bizden daha çok severdi. Küçükken hiç üzüldüğümü hatırlamıyorum. Umrum dışıydı. 😬

Benimde yegenim var cok seviyorum halayım dogumundan tut her anında yegenimin yanindaydım suan 5 yasinda.

Teyzeleri baska sehirde ama onlar da tam tersi. Goruntulu konusurlar arada ama o kadar. Benim sevdigim ilgi gosterdigim maddi manevi ayirdigim emegin ceyregini bile yapmazlar. Bi oyuncak kiyafet vs almazlar durumlari oldugu halde. Ihtiyac var mi onlara ben varken yok.
Benim de cocugum oldugunda ne teyzesi ne halasi olacak, benim gibi olmayacaksa olmasın zaten gerek yok. Teyzelerinden sevgi ilgi goruyomus zaten halalarina da buyudugunde ona gore deger verir cocuk. Dışlanma karsiliklidir sen de onlara ve onlarin cocuklarina karsi mesafeli ol umursama.

Evet çok üzücü ama durum bu şekilde galiba.
ne guzel karısan yok ıste :D

bu duruma rahatlık batıyor derler :KK53: uzulecek bırsey yok sızınle alakalı degıl aslında durum , arasalar sorsalar ne olacak kı ? bag olsun ıstıyorsanız cocugunuz buyudugunde gorusmek ıstıyorsa gıder gorusur bakar durumuna bosverın

Bu arada oğlumun bir tane halası var. Acayip düşkün halasına. Çok sever. Halası ile farklı bir bağları vardır mesela. ama bunu ben söylemedim doğduğundan beri hep ilgili bir halaydı

Babaannem de halamın çocuklarını bizden daha çok severdi. Küçükken hiç üzüldüğümü hatırlamıyorum. Umrum dışıydı. 😬
aslında her aılede var bu
bazı teyzeler bazı yegenını daha cok sever
bazı babaneler bazı torununu daha cok sever
onunla ıletısımı daha cok tutar cunku
bız bıle kendı kardeslerımız ıcınde bıle bırıyle daha cok gorusur anlasırız
o kadar normal bır durum kı aslında
annanem dıger kuzenımın hastasıydı
babanemde en cok benı severdı :KK70:
bende hıc uzuldugumu hatırlamam

Ayrı tutulduğınu hissetmesi için sevgiyi hissedip sürekli konuşması lazım. Herkes bağımsız şu an sen boşver Allah başka dert vermesin. Ailelerin genelinde var bu mevzular.şahsen kızım aradıklarında konuşuyor aramadıklarında hala diye tutuşmuyor. Çocukların yanında kim varsa manevi olarak zaten hissediyorlar. Örn vermem gerekirse çok yakın aile dostumuz elinde doğdu kızım büyüdü hem ismiyle hitap edip ayrıca yanına dede de koyar. İnan kendi dedesinden daha çok oynar onunla daha çok konuşur yani aklına neler gelebiliyorsa tüm çılgınlıkları yaparlar. Bilmem anlatabildim mi. ☺️ teyze hala o bu şu es geç yeterki sevgi dolu yaşasın büyüsün.

Kızımın 3 halası var. 11 yaşında. Görümcelerim başka şehirlerde,arada konuşuruz çok samimi değiliz, ama hiç bu yaşa kadar konusurken kızımı da telefona isteyip halacım nasılsın dediklerini görmedim. Teyzeleri sürekli arar görüntülü konuşur, kızım mutlu olur. özellikle pandemi döneminde okullardan uzak sosyal olarak akranlarından ayrılar yalnız hissediyor çocuklar kendilerini. Ben isterim ki eşimin ailesi tarafından da bu ilgi olsun. Yeğen sonuçta. Ben kendimi düşünüyorum 5 yaşında bile olsa yeğenimi arayıp tatlı tatlı uzun değil 1 dk konuşmak bana da iyi geliyor aramızdaki bağın kuvvetlendiğini hissediyorum.

Çocuk konuşsun onları arasın derseniz onu da yaptırdım. Ben dedim bakın halası seninle konuşmak istiyor o an konuşuluyor sonra öylece kalıyor. Aylarca konuşmasak napıyor yeğenimiz nasıl diye sormazlar merak etmezler. Belki çocuk kaçıncı sınıfa gidiyor haberleri bile yoktur. Merak etmezler. Kız kardeşler olarak kendi grupları var sürekli telde konuştuklarını haberleştiklerini biliyorum. Eşimi de aramazlar çok, çocuklarımı ailede dışlanmış hissediyorum abartıyor muyum sizce
Çok sorun etmeyin bence bu durumu çok muhabbetli içli dışlı olunca da kızınızın üstünde sizden daha çok emekleri olduklarını düşünüyorlar. Sonra olur olmaz her şeye burunlarını sokuyorlar. Kızınızın hayatına müdahil olmaya çalışıyorlar.

Bu arada oğlumun bir tane halası var. Acayip düşkün halasına. Çok sever. Halası ile farklı bir bağları vardır mesela. ama bunu ben söylemedim doğduğundan beri hep ilgili bir halaydı
İşte bir bağ var sağlam sevgiye dayalı. Kızçenin halalarında anlttığı kadar böyle bir bağ yok ki o yüzden üzülmeside anlamsız 🙃

Benim halalarımda öyle en azından eskiden geldiklerinde gezmeye götürürlerdi hani ben gezmesinden değilim ama çok uzak bir. Şehre okumak için gittim ne bir arayan ne bir. Soran oldu ha üzüldüm mü üzüldüm ama umrumdışı insan ektiğini biçecek elbet

Çok sorun etmeyin bence bu durumu çok muhabbetli içli dışlı olunca da kızınızın üstünde sizden daha çok emekleri olduklarını düşünüyorlar. Sonra olur olmaz her şeye burunlarını sokuyorlar. Kızınızın hayatına müdahil olmaya çalışıyorlar.
Onu kız tarafıda yapıyor ya en iyisi çekirdek aile olmak herkese sınır koymak. Benim annem utanmasa ben doğurdum dicekti kızıma o benim kızım diyordu 😁

Fazlasıyla abartıyorsunuz bence
Çocuk bu yani
Tüm akrabalarıyla arası çok iyi olmayacak zaten
Hangimizin hem hala amca teyze dayıyla çok iyi ilişkisi var?

Back
X