Abartıyor muyum?

İşte bir bağ var sağlam sevgiye dayalı. Kızçenin halalarında anlttığı kadar böyle bir bağ yok ki o yüzden üzülmeside anlamsız 🙃
Aynen öyle. Bu bağı ben oluşturmadım halası istedi içinden gelerek 😌

Aynı benim görümcelerim de öyle gerçi benim kızım daha küçük 1 yaşında ama misal toplandığımızda görüntülü aramamamdan dert yanarlar şimdi 1 ararsın 2 ararsın bir defa da olsun karşıdan beklersin haksız mıyım onlar aramayınca ben de kestim zaten çalışıyorum kızıma anneannesi bakıyor merak edip aramazlar da sormazlar da ama kendi içlerinde 3 kardeş olarak 1 de kayınvalide günlük 10 defa araşırlar muhtemelen kızım büyüyünce o da aynı bu sorunları yaşayacak

aslında her aılede var bu
bazı teyzeler bazı yegenını daha cok sever
bazı babaneler bazı torununu daha cok sever
onunla ıletısımı daha cok tutar cunku
bız bıle kendı kardeslerımız ıcınde bıle bırıyle daha cok gorusur anlasırız
o kadar normal bır durum kı aslında
annanem dıger kuzenımın hastasıydı
babanemde en cok benı severdı :KK70:
bende hıc uzuldugumu hatırlamam
Oğlumun amcaları -sizin hemşehriler- ikide bir görüntülü ararlar, ama halası ve dayısı hiç aramadı. Buna alınmak, üzülmek aklıma bile gelmedi. Şimdiki nesil çok kırılgan, hemen psikolojileri bozulabiliyor. Konu sahibi ondan endişelendi sanırım. 😬

Siz bunun sorun oldugunuzu hissettirirseniz cocugunuz da oyle hisseder. Siz normallestirirseniz cocugunuz da normallestirir. Elinizde bembeyaz bir sayfa var istediginiz gibi doldurabileceginiz lutfen cocugunuza bir iyilik yapip temiz bilincalti birakin.

Kızımın 3 halası var. 11 yaşında. Görümcelerim başka şehirlerde,arada konuşuruz çok samimi değiliz, ama hiç bu yaşa kadar konusurken kızımı da telefona isteyip halacım nasılsın dediklerini görmedim. Teyzeleri sürekli arar görüntülü konuşur, kızım mutlu olur. özellikle pandemi döneminde okullardan uzak sosyal olarak akranlarından ayrılar yalnız hissediyor çocuklar kendilerini. Ben isterim ki eşimin ailesi tarafından da bu ilgi olsun. Yeğen sonuçta. Ben kendimi düşünüyorum 5 yaşında bile olsa yeğenimi arayıp tatlı tatlı uzun değil 1 dk konuşmak bana da iyi geliyor aramızdaki bağın kuvvetlendiğini hissediyorum.

Çocuk konuşsun onları arasın derseniz onu da yaptırdım. Ben dedim bakın halası seninle konuşmak istiyor o an konuşuluyor sonra öylece kalıyor. Aylarca konuşmasak napıyor yeğenimiz nasıl diye sormazlar merak etmezler. Belki çocuk kaçıncı sınıfa gidiyor haberleri bile yoktur. Merak etmezler. Kız kardeşler olarak kendi grupları var sürekli telde konuştuklarını haberleştiklerini biliyorum. Eşimi de aramazlar çok, çocuklarımı ailede dışlanmış hissediyorum abartıyor muyum sizce
Her ilişkinin, her ailenin ve de her insanın yasayısı farklıdır ama genellikle annenin tarafı ile bag daha güçlü oluyor çogu zaman.
Benim iki görümcem var. Biri ile neredeyse hiç temasımuz yok(Baska ile yerleşti edaya bile gelmedi. Bir daha kim bilir ne zaman görürüz. Öteki hala ise arar, gördüğünü alır. Biz özleriz. Dün bebeğimle Aradık. Halanın eşi bizim bebekle sohbet etti😅.
Boşverin. Ne ise o. Siz bayram seyranda arayın. Çocuga halayı kötülemeyin. Gerisini akışına bırakın.

Yani benmde 3 halam var hatta 1 tanesinin elinde büyüdüm evlenmedi hiç hala annemlerle bana duskundu ama duskunluğu ben büyüyene kdr şimdi abimn çocuklarına düşkün . Diğer 2 halamı aramam sormam . Teyzelerim daha yakın gelirdi bazen onlarla ama hep bi mesafe var. Gecen arkadaşımla da bu konuyu konuşuyorduk 2 yeğenine ne ilgiler ne hediyeler almış neler neler yapmış ama yok yeğenleri yakın değilmiş . Teyzeleri ayda yılda 1 arar ama daha samimi gelir onları daha çok severler beni aramazlar dedi her zaman anne tarafı daha yakındır.. Bende halayım 2 yegenm de elimde buyudu evlendikten snra bi değişkenlik oldu yeğenlerim bekarken her daim bendelerdi yanımdalar her şeyi benmle yaparlardı ama şimdi arayıp sormuyorlr bile hee belki yenge hnmla bu durumun sebebi vardır arattırabilir küçükler çünkü ama Teyzeleri hepsi uzakta ama daha sıcaktır gerçekten öyle bi soğukluk oluyo baba tarafından yada o tarafa. Bence çok takılacak bir şey değil en iyisi fazla beklentiye girmemek boşvermek .

Abartıyorsunuz herkes sevgisini farklı şekilde gösterir baZısı telefonla arar konuşur bazısı bunu içinde saklar.Dışlanmak gibi bie durum söz konusu değil burada.Aramak isteyen arar ama aramadı diye sizi dışladıkları manasına gelmez.

Oğlumun amcaları -sizin hemşehriler- ikide bir görüntülü ararlar, ama halası ve dayısı hiç aramadı. Buna alınmak, üzülmek aklıma bile gelmedi. Şimdiki nesil çok kırılgan, hemen psikolojileri bozulabiliyor. Konu sahibi ondan endişelendi sanırım. 😬
Endişelendim evet ama, psikolojisi bozulur korkumdan değil. Derdim şuydu aslında, bir hala yeğeninin kaçıncı sınıfta olduğunu bilmiyorsa bu normal midir? Ya da o yeğen sevdiğim kardeşimden onu candan seveyim, bu yeğenin ana babasından bana çok fayda gelmez geride dursa da olur merak etmesem sevmesem de olur düşüncesi normal midir
Kızım kuzenleriyle arasında bariz bir ayrım gördüğünde ne hisseder tabi bunu da düşündüm yani:)

Bazı arkadaşlar çok güzel detaylar verdi, hiç o açıdan bakmamıştım teşekkürler

Abartıyorsunuz herkes sevgisini farklı şekilde gösterir baZısı telefonla arar konuşur bazısı bunu içinde saklar.Dışlanmak gibi bie durum söz konusu değil burada.Aramak isteyen arar ama aramadı diye sizi dışladıkları manasına gelmez.
Sadece telefonla aramak değil aslında. Hani hisseder insan. Söylediğiniz şey doğru. Bazı insanlar aramaz ama sever hissettirir. Burada eşim ve bana soğuk olduklarından dolayı diğer yeğenlerden ayırma durumu var bariz. Çok ağır dert değil tabi ama ne bileyim kan bağı var ya, birini çok sevip diğerini ötekileştirmek kırıyor beni. Teşekkürler yorumunuz için

ben birkac gun once markette birini gordum adimla seslendi aaa napiyosunnn falan dedi icimden isim tahmin etmeye calisiyorum kim la bu diye bir de maske var. kuzenimmis. arkasindan da halam cikti halami gorunce tanidim hemen salladim aa kiz sen cok buyumussun maske de var taniyamadim diye. halama da hala nerde oturuyosunuz yakin mi birakiyim dedim, bulundugumuz marketin ustunde oturuyolarmis hic haberim yoktu her gun de giderim oraya :D

tabi benimki de biraz abartili ama zaten esinizin kardesleriyle cok siki bir iliskisi yokmus, esinizle falan cok samimi olup cocugunuzu ayirsalar hakli olurdunuz ama bosverin onlar gibi mesafeli olun siz de. cocugunuza halayi kotulemeyin, o da buyudukce fark eder zaten sorunun ondan kaynaklanmadigini.

Sadece telefonla aramak değil aslında. Hani hisseder insan. Söylediğiniz şey doğru. Bazı insanlar aramaz ama sever hissettirir. Burada eşim ve bana soğuk olduklarından dolayı diğer yeğenlerden ayırma durumu var bariz. Çok ağır dert değil tabi ama ne bileyim kan bağı var ya, birini çok sevip diğerini ötekileştirmek kırıyor beni. Teşekkürler yorumunuz için
Eşiniz ve sizinle araları iyi değil mi halanın?

Her ilişkinin, her ailenin ve de her insanın yasayısı farklıdır ama genellikle annenin tarafı ile bag daha güçlü oluyor çogu zaman.
Benim iki görümcem var. Biri ile neredeyse hiç temasımuz yok(Baska ile yerleşti edaya bile gelmedi. Bir daha kim bilir ne zaman görürüz. Öteki hala ise arar, gördüğünü alır. Biz özleriz. Dün bebeğimle Aradık. Halanın eşi bizim bebekle sohbet etti😅.
Boşverin. Ne ise o. Siz bayram seyranda arayın. Çocuga halayı kötülemeyin. Gerisini akışına bırakın.
Teşekkür ederim
Eşiniz ve sizinle araları iyi değil mi halanın?
Ne iyi ne kötü
İşleri düşmeyince eşimi pek aramazlar

Teşekkür ederim

Ne iyi ne kötü
İşleri düşmeyince eşimi pek aramazlar
Bunu söylemekten biraz çekiniyorum aslında ama
Çocuk da biraz annesi babasıyla seviliyor bence
Anne babasıyla iyi olmadığım çocuğa karşı ben de öyle çok sıcak olamıyorum
Kardeşim de olsa çok farklı olmaz herhalde
Sizin durum için öyle demiyorum ama mesela kardeşimle ve karısıyla anlaşamasam arayıp da çocuk sevemem büyüm ihtimalle ben de

Araları iyi değilse çok şaşırmamak gerek

Tabi ki.

O zaman iyi. Ben kızım açısından üzülüyordum çünkü. Kendisini dışlanmış hisseder mi diye

Kizin hala ile iletisimi yok dogru düzgün. Neyin dislanmasini his edecek? Onlarin zaten esin ile bile iyi bir iliskileri yokmus, niye kizi ile iliskisi olsun? Bazi insanlarda böyle. Kendinize dram yaratmayin. Kizin ailesi tarafindan seviliyorsa, seçtigi arkadaslar (kendi seçtigi aile olarak görebiliriz) seviliyorsa, halayi ne yapacak allasen? Kendini esinin ailesine karsi doldurusa getirme. Onlarida o sekilde kabul et. Evliligine, ailene, kizina karismadigi süreçte uzak dursunlar daha iyi.

2 halam 1 teyzem var. 1 halamla 2 günde bir konuşuruz ablam gibidir. Küçüklüğümden beri öyleyiz. Yaşımız yakın değil ama öyle halam sıcak kanlı.
Diğer halam eh.
Teyzem hiç aramaz ben de aramam. Annemle her gün konuşurlar ama beni hiç aramaz merak etmez.
Eksiklik hissetmiyorum yani her insanın yapısı farklı işte. Mizaç meselesi zorla olmuyor.

Bence siz çekirdek aile olarak birbirinizi sevin gerisi boş❣️

Back
X