Abartıyor muyum?

Kızımın 3 halası var. 11 yaşında. Görümcelerim başka şehirlerde,arada konuşuruz çok samimi değiliz, ama hiç bu yaşa kadar konusurken kızımı da telefona isteyip halacım nasılsın dediklerini görmedim. Teyzeleri sürekli arar görüntülü konuşur, kızım mutlu olur. özellikle pandemi döneminde okullardan uzak sosyal olarak akranlarından ayrılar yalnız hissediyor çocuklar kendilerini. Ben isterim ki eşimin ailesi tarafından da bu ilgi olsun. Yeğen sonuçta. Ben kendimi düşünüyorum 5 yaşında bile olsa yeğenimi arayıp tatlı tatlı uzun değil 1 dk konuşmak bana da iyi geliyor aramızdaki bağın kuvvetlendiğini hissediyorum.

Çocuk konuşsun onları arasın derseniz onu da yaptırdım. Ben dedim bakın halası seninle konuşmak istiyor o an konuşuluyor sonra öylece kalıyor. Aylarca konuşmasak napıyor yeğenimiz nasıl diye sormazlar merak etmezler. Belki çocuk kaçıncı sınıfa gidiyor haberleri bile yoktur. Merak etmezler. Kız kardeşler olarak kendi grupları var sürekli telde konuştuklarını haberleştiklerini biliyorum. Eşimi de aramazlar çok, çocuklarımı ailede dışlanmış hissediyorum abartıyor muyum sizce
6 tane halam 2 tane teyzem var teyzelerimle sürekli görüntülü normal konuşuyoruz ama halalarımı aramıyorum onlarda beni aramıyor ve bunu kendime dert etmiyorum. sizde çocuğumu dışlıyorlar diyerek çocuğa bunu işlemeyin anası babası var çocuğunuzun halaları da aramasın takmayın bu kadar

Benim anneannem dayımın kızlarını çok severdi ama bizi hiç takmadı. Ama bizi annem ve babam çok ama çok severdi ve gösterirdiler sevgilerini. Babaannem ve babamın kardeşleri deli olurdular bizi görünce sevinclerinden. O bize yetti. Hiç soruşturmadim, anneannem bizi niye sevmedi diye. O da ölünce, hic bizi etkilemedi. Benim anneannemden önce ölmüş kedim mahvetti üzüntüden ama anneanneme bağlantım olmadığı için, gazete okunmuş bir haber gibi geldi.

Benim babam yigenlerine bayılır. Görmezse özler. Amcama sorar hep napiyorlar diye veya görmeye gideriz. Lakin diğer amcamın umrunda bile değildir yigenleri. Hiç aramaz sormaz. Aynı binada oturduğumuz halde diğer amcamın 1 sene beni görmediğini bilirim. Merdivenlerde bile karşılaşmazdik. Küçük yigenlerini de hiç merak etmezdi. Ben babanneme oturmaya çıkınca amcam odasına kaçardı. Neymiş benim yanımda rahat oturamiyormus. Adam yüzümü görmedi valla doğru düzgün hiç. Bazıları umursamıyor gerçekten. Varmış yokmuş fark etmiyor. Kızlarınızın teyzesi var ne güzel. Halası da hala olarak kalsın bir yerde. Zorla konuşturmaya falan çalışmayın çok samimiyetsiz olur.

Ince düşünüyorsunuz o kadar.
Bizim de kuzenlerle iliskilerimiz kopuk hatta ayni sizin gibi gorussek kaynaşsak derdim ama kendileri geri duruyorsa ne yapabiliriz ki? Yani demek istedigim sey insanlar kendileri istemedigi surece bir sey yaptiramayiz. Benim de yegenim doğdu yuz yuze gorusemedik ama kardesim videolar gönderir görüntülü arar keşke yaninda olsam öpup koklasam, oyunlar oynasam diyorum. Ama herkesin yaklasimi farkli. Samimiyetiniz ne ölçüde bilemiyorum ama bunu gorumcelerle konuşarak da cozebilirsiniz diye düşünüyorum. Belki gelin uzak duruyor diye düşünüp cekiniyorlardir.

Back
X