Amcamlarla aynı apartmanda oturuyoruz.Amcamın eşi benim teyzem (öz teyzemle öz amcam evli)
Bu süreçte aynı katta otursak bile onları bile iftara çagırmıyorduk pandemi sebebiyle.ama amcam annemi marketten dönerken görünce "bizi neden iftara davet etmiyorsunuz" demis şakayla karışık. Annem de "korona var, insan korkuyor birini cagırmaya" demiş o da "aynı apartmandayız az kişi oluruz zaten" demis. Benim fikrimi sorup da "çagıralım mı" diyen olmadı ben pandemi sebebiyle istemesem bile. Annemle babam sonuçta kendi söyledi ayıp olmasın deyip çagırdılar ramazanın bitmesine 10 gün kala filan.Amcam,teyzem,kuzenim geldi. iki ayrı odada sosyal mesafeli şekilde iftar yaptık.
Aklıma takılan şey şu; pandemi varken bile "aynı binadayız,yakın aileyiz" filan diyolar. Bir karşılık beklediğimden degil asla ama nezaketen de olsa onların da bizi davet etmesi gerekmez mi madem bu kadar yakınsak, aileysek. Iftara çagırıp da karşılık mı bekliyorsun diyenler olacak ama konu karşılık değil asla. Kuzenimle de aramız normalde iyi sayılır.
Ama değer veren bir insan " biz de bir gün onları davet edelim" diye düşünür bence. Maddi ya da sağlık açısından davet edemeyecek bir zorlukları da yok yani.Böyle olunca ben de direk soğuyorum boşvermişliklerini görünce. Yani sözde yakınız.Tabi böyle düşününce de kendim ayrıntıcı biriymişim gibi düsünüyorum. Sizce ben mi abartıyorum ve ayrıntı düşünüyorum bu konuda yoksa haklı mıyım?