• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abartıyor muyum?

Bı de benim fikrimi soran olmadı demişsiniz yanii komik yaa😂 Allah başka dert vermesin küçük kizz yok mu üniversitede takıntılı dersin belalı sevgilin. Bı yemeğe vahirmadilar diye silecekmis😂 bırak bunlari annen baban dusunsun sen hayatina odaklan
Annemin hic aklında bile yoktu ben dedim "azcık değer verseler bizi çagırırlardı.bir kase çorba verseler yeterdi yeterki nezaket göstersinler" dedim 😂 Annem dedi "aman hic umrumda degil cagirmasınlar "

Mezun oldum iş arıyorum şu an. Sevgilim de yok 😂

Annemin hic aklında bile yoktu ben dedim "azcık değer verseler bizi çagırırlardı.bir kase çorba verseler yeterdi yeterki nezaket göstersinler" dedim 😂 Annem dedi "aman hic umrumda degil cagirmasınlar "

Mezun oldum iş arıyorum şu an. Sevgilim de yok 😂
Off gerçekten beni bile bogdun kendine yazık ediyosun😂

Amcamlarla aynı apartmanda oturuyoruz.Amcamın eşi benim teyzem (öz teyzemle öz amcam evli)
Bu süreçte aynı katta otursak bile onları bile iftara çagırmıyorduk pandemi sebebiyle.ama amcam annemi marketten dönerken görünce "bizi neden iftara davet etmiyorsunuz" demis şakayla karışık. Annem de "korona var, insan korkuyor birini cagırmaya" demiş o da "aynı apartmandayız az kişi oluruz zaten" demis. Benim fikrimi sorup da "çagıralım mı" diyen olmadı ben pandemi sebebiyle istemesem bile. Annemle babam sonuçta kendi söyledi ayıp olmasın deyip çagırdılar ramazanın bitmesine 10 gün kala filan.Amcam,teyzem,kuzenim geldi. iki ayrı odada sosyal mesafeli şekilde iftar yaptık.
Aklıma takılan şey şu; pandemi varken bile "aynı binadayız,yakın aileyiz" filan diyolar. Bir karşılık beklediğimden degil asla ama nezaketen de olsa onların da bizi davet etmesi gerekmez mi madem bu kadar yakınsak, aileysek. Iftara çagırıp da karşılık mı bekliyorsun diyenler olacak ama konu karşılık değil asla. Kuzenimle de aramız normalde iyi sayılır.
Ama değer veren bir insan " biz de bir gün onları davet edelim" diye düşünür bence. Maddi ya da sağlık açısından davet edemeyecek bir zorlukları da yok yani.Böyle olunca ben de direk soğuyorum boşvermişliklerini görünce. Yani sözde yakınız.Tabi böyle düşününce de kendim ayrıntıcı biriymişim gibi düsünüyorum. Sizce ben mi abartıyorum ve ayrıntı düşünüyorum bu konuda yoksa haklı mıyım?
Pandemi döneminde gidiş gelişlik bence olmamalı diye düşünüyorum. Keşke çağırmasaydınız yani annemiz babanız için falan diyorum. 1-2 sene sabretsek düzelicek zaten o zaman gelirlerdi ve evet amcanda bir tutarsızlık var madem yakın oda teklif etsin ahahaj şaka tabi uzak durun can ve sağlık bu yemek her zaman olur imkan oldukça.

Bu yaşta böyle şeyleri takma bu konular bizim yaşımızdakilerin dedikoduları
Hem sen meşhur Z kuşağı değilmisin salla😂😂😂😂

Z kuşagının başlangıcında doğdugum için tam olarak o kuşaktan nasibimi almadım 😂
Senin yaşlarında karakter oturur nasıl alışırsan öyle gider yorma kendini böyle şeylerle kendi aralarında halletsinler
Şimdi duygusal bağlama da aman bi gün o apartmandan taşınacaksın zaten 😂😂😂

Senin yaşlarında karakter oturur nasıl alışırsan öyle gider yorma kendini böyle şeylerle kendi aralarında halletsinler
Şimdi duygusal bağlama da aman bi gün o apartmandan taşınacaksın zaten 😂😂😂
Annem umursamıyor zaten durumu.
Akrabalara biraz fazla değer veriyorum galiba. Evet bir gün taşınıcam insallah. O zaman bu tarz seyler umrumda olmaz, kendi hayatıma bakarım diye düsünüyorum

Amcanız emrivaki yapmış, davet ettirmiş. Teyzeniz aynı fikirde değilmiş demek ki, kocasına laf dinletemedi. Öncesi bşr sıkıntı yoksa şayet kendinize dert edinmeyin.

Amcamlarla aynı apartmanda oturuyoruz.Amcamın eşi benim teyzem (öz teyzemle öz amcam evli)
Bu süreçte aynı katta otursak bile onları bile iftara çagırmıyorduk pandemi sebebiyle.ama amcam annemi marketten dönerken görünce "bizi neden iftara davet etmiyorsunuz" demis şakayla karışık. Annem de "korona var, insan korkuyor birini cagırmaya" demiş o da "aynı apartmandayız az kişi oluruz zaten" demis. Benim fikrimi sorup da "çagıralım mı" diyen olmadı ben pandemi sebebiyle istemesem bile. Annemle babam sonuçta kendi söyledi ayıp olmasın deyip çagırdılar ramazanın bitmesine 10 gün kala filan.Amcam,teyzem,kuzenim geldi. iki ayrı odada sosyal mesafeli şekilde iftar yaptık.
Aklıma takılan şey şu; pandemi varken bile "aynı binadayız,yakın aileyiz" filan diyolar. Bir karşılık beklediğimden degil asla ama nezaketen de olsa onların da bizi davet etmesi gerekmez mi madem bu kadar yakınsak, aileysek. Iftara çagırıp da karşılık mı bekliyorsun diyenler olacak ama konu karşılık değil asla. Kuzenimle de aramız normalde iyi sayılır.
Ama değer veren bir insan " biz de bir gün onları davet edelim" diye düşünür bence. Maddi ya da sağlık açısından davet edemeyecek bir zorlukları da yok yani.Böyle olunca ben de direk soğuyorum boşvermişliklerini görünce. Yani sözde yakınız.Tabi böyle düşününce de kendim ayrıntıcı biriymişim gibi düsünüyorum. Sizce ben mi abartıyorum ve ayrıntı düşünüyorum bu konuda yoksa haklı mıyım?

Hem misafirlik istemiyorsun bide bizi çağırmaları gerekmez mi diyorsun. Garipsin ve.abartiyorsun

Değişik bir amcanız varmış .Tabıkı davetınıze karsılık vermelerı gerek .Annemın harıka bır lafı var herkes gordugunu gösterır:)

Misafirlik istemedim ama madem bu kadar yakınız aileyiz deyip pandemide davet ettiriyorsalar nezaketen çağırmaları gerekirdi
Yoo gerekmiyor sizde onların bir lafina bakıp cagirmasaydiniz olmuş bitmiş yenilmiş gitmiş. Sorun arıyorsunuz gibi geldi .

Kimse karşılık vermek zorunda değil misafirliğe yada başka birseye . Madem dikkat ediyor çağırırken otururken korkuyorsunuz hala beklemenin derdi ne ? Sizin ayri ayri oturup hassasiyet gösterdiğini görüp çağırmak istememişte olabilirler

aileniz ne diyor bu duruma peki? ikisinin de öz kardeşleri.
böyle hesap yaptıklarını sanmıyorum. yani böyle şeylere takılacak biri değilim özellikle de teyzem ve amcam konusunda :-) çağırsalar ne çağırmasalar ne.. kendinize biraz dert aramış gibisiniz:-)

Çok yakinsiniz. Buyukleriniz kardeş. Siz de kuzenle kardeşsiniz bir nevi. Bu kadar yakin olunca sen cagirdin ben cagirdima bakilmaz. Üzerinde durulacak bir sey yok bence. Boyle yakin ve büyük bir aile olmanin tadini cikarin.
Ayrica teyze anne yarisi,amca baba yarısı. Davete de gerek yok ki. Ben geldim deyin gidin.misafircilik oynamaya gerek yok. Orasi sizin de eviniz.

Son düzenleme:
Hesap sormak yerine kendini davet etseydi madem. Sizinkilerde reddederdi.
Ben böyle zamanlarda kendi yapmadığı davranışı karşısındakine itileyene anında cevabı yapıştırıyorum.
Çünkü hakkıymış gibi haklıymış gibi davranırlar. Amaç zaten annenizin verdiği tepkiyi almaktır.
Aman ayıp olmasın!
Baskı kültürünü iyi bilir iyi kullanırlar.
Anneniz hata etmiş. Fikri, düşüncesi neyse onu devam ettirmeliydi.
Korana var misafir kabul etmiyorsunuz.
Cevap verilmiş, konu kapanmalıydı.
Karşı tarafa verilen mesaj, "ben böyle davranarak istediklerimi yaptırabilirim" oluyor.

Hesap sormak yerine kendini davet etseydi madem. Sizinkilerde reddederdi.
Ben böyle zamanlarda kendi yapmadığı davranışı karşısındakine itileyene anında cevabı yapıştırıyorum.
Çünkü hakkıymış gibi haklıymış gibi davranırlar. Amaç zaten annenizin verdiği tepkiyi almaktır.
Aman ayıp olmasın!
Baskı kültürünü iyi bilir iyi kullanırlar.
Anneniz hata etmiş. Fikri, düşüncesi neyse onu devam ettirmeliydi.
Korana var misafir kabul etmiyorsunuz.
Cevap verilmiş, konu kapanmalıydı.
Karşı tarafa verilen mesaj, "ben böyle davranarak istediklerimi yaptırabilirim" oluyor.
Bence de. Annemler çagırmayı dusunmedikleri halde cagırdilar nezaketen. Ama herkes hak ettiği değeri görmeli. Lafa gelince de aileyiz yakınız diyorlar. Gercekten yakın olsak zaten anneme böyle demeden kendileri çagırırdı siz biz mi var ne farkeder diye

Pandemiden bağımsız düşünerek yazıyorum, Ramazan'da kurulan iftar sofralarının amacı aile hısım akrabayı davet etmek, onların da sizi davet etmesi değildir bence, çevrenizdeki gariban insanlarla sofranızdaki nimetleri paylaşmaktır öksüz yetim doyurmaktır yaşlı birine bir tas çorba ikram etmektir, o yüzden şahsen ihtiyaç sahibi olmayan insanların kendilerini iftara davet ettirmelerini, karşılığında iftara çağırmalarını garipsiyorum.

Back
X