abartıyor muyum?

eltın de senın gıbı sorumluluklarını bılseydı boyle bır sorununuz olmazdı.ama o bılmedıgıne gore dısarıda temızletmek ve utuletmek en ıyısı.uzmeyın basıt seyler ıcın kendınızı.

Bence haklisin ama erkeklerde bı yerde kullanıldığını bilsede bunu baskasından helede esinden duymak istemez egosu zedeleniyor diye hersey normalmiş gibi kime sözü geçiyor karısına onu eziyor buna ilk basta izin vermeyip mantıklı açıklamasını yaparasan ki yapmışsınız sadece seni kullanıyor demeseydiniz mesela sizin onun sizi bişeylere zorlamadan ona deger verdiginizi görünce zaten hep sizin yanınızda olur bence anlamış zaten hatasını ama yurtdışındaki cogu Araplar hem pis hemde tembel oluyorlar kullanmaya bayılıyorlar insanları kolay gelsin eltinle cnm

bence bu kadar büyütme tamam ben olsam ben de kızarım ama bunun için eşimle tartışmam bırakırım o ütülesin:)

Yerinde olsam eşimi tatlı dille ikna ederdim. Bundan sonra örtüler kuru temizlemeye gitsin hem ben yorulmayayım hem de tatsızlık çıkmasın filan de. Zaten hastaymışsın eşin bunu düşünmeli. Ne kadar tutabilir ki kuru temizleme masrafları ikisi bölüşürler ücreti.
uzun süredeir tatlı dille anlatıyorum ama anlamıyor kullanıldığımızı.ücreti iki bölüşmekten hiç bahsetmedi direk ben yıkatırım dedi çıktı işin içinden.
anladım canım,haklısın ama ne diyelim Allah senin yaptığını da eltinin yaptığını da görüyor.
sen sıkma tatlı canını, orası sizin ekmek tekneniz Allah rızası için eşine destek olmak için yap,gerisini düşünme.
çok yoruluyorsan ara sıra gündelikçi çağır o ütülesin,parasını da ortak hesaptan ödeyin.
Eşinle başka sorunlarınız yoksa bunun için yuvandaki huzuru bozma.
burda ki gündelikçiler çok pis ki.yani bilmiyorlar temizlik falan.eşimle sorunum yok çok şükür onun saflığı dışında.
haklısın ama bunun için eşini de kırma kendini de yıpratma eşin kardeşin den mi çekiniyor acaba onlara söyleyemiyor sanrım ama güzellikle konuş kaynınla ve eşiyle
kardeşinden çekinmek için sebebi yok ki.doğru dürüst konuşsun kardeşi ile.
sen ütülemek istemiyorsan ütüleme ama eşin ben yaparım diyorsa da aldırma o ütülesin herşeye müdahale etme...

bunlar basit şeyler

önceden dolmuşluklarınla hareket edersen sen suçlu çıkarsın elti de zavallı masum ütü bile yapayan kızcağız olur iyice sinir olursun...

herşey eşinin sırtındaysa bırak bunu o görsün elbet birgün anlar ama sen gözüne sokmaya çalışırsan seni kötü bilir

bazı şeyleri gör bazılarını görme...
ben kıyamıyorum ki kocacıma neden o ütülesin bütün gün yoruluyor zaten.eşim hem baba hem abilik yaıyor kendini tüketiyor.ben hep alttan aldım hep ılımlı hep olumlu oldum ama göz göre göre yeter artık.
Ben olsam bende verdiginiz tepkinin aynisini verirdim. Onun kadin madem yakiyorsa ortunun ustune bez koyarak utuleye bilir yinede..(yada esarp) neyse ama esinizide anliyorum.. kardesinden cekiniyor olmali.. bu durumu aslinda esinizin kardesinin karisi ile kendiz konusacakdiniz... soyle biraz saka ile bir sen bir ben yapalim diye anlasacakdiniz. Bence kocanizla bu konuyu hic tartismayacakdin direk o kadinin fikrini alacakdiniz:)
eltimle hiç görüşmüyorum.nedenleri çokta lazım değil ama yaşadıklarımı bir tek ben biliyorum.
E haklısınız tabi ki, hep bana hep bana olmaz. Size de eşinize de yazık.

Bu tarz huzursuzluklar çıkmasındansa en güzeli kuru temizleme, verin mis gibi temizlensin gelsin. Zaten evde harcadığınız enerji ile aynı şeye denk geliyor.
burda elektrik su parası yok yani evde olması demek bedava demek.3-5 kuruşluk iş belkide dışarda yaptırmak bakalım eşime diycem tatlılıkla bundan sonra dışarda olsun dükkan parasından yapın diye.hadi hayırlısı
tabiki haklısınız, kaynınızın eşi altı üstü bir masa örtüsünü bir yıkama bir ütüleme yapamıyorsa bu zamana kadar boşuna yaşamış demekki..koskoca kadın bence salağa yatıyor...
hahahahh bana da öyle geliyor.yakıyosa ütüsüü ayarlasın ne var bunda bunu da mı bilmiyor yani.
koskoca restaurant sahibisiniz verin kuru temizleye yaaa:21:
dimi ama
tabii ki abartmıyorsunuz.bir ortak işte siz yapıyorsanız karşıdan beklemenizde normal.eltin yapmıyorsa ortak parada gider olarak temizlik parası ayırıp temizletsinlar:34:
inşALLAH öyle olur.yoksa biz daha çok semerleniriz
iki kardes is yaparsa böyle sorunlar cikar..erkekler kendi aralarinda takmaz

ama kadinlar ben yaptim sen yaptin...

esiniz benim restorantim diyor dahasi var mi?

evet kayninizda ama herkesin yaklasimi farkli.iyi ütülemiyor yakiyor diyor demek ki adam bakmis olmamis

sonucta is yeri sahibi önce göze hitap etmeli ...

madem esinizede yaptirmaycaksiniz öyle sersinler baklaim...

kuru temizlemeye verseniz sorun olmaz..ama ben cok karsiyim böyle iki kardes is yapiyorken onun karsi söyle ben böyleyim o sunu yapiyor bu bunu yapiyor..erkekleri böyle gaza getiirp sonra bütün

gemileri yaktiiranlar var...iki kardes arasina ne kadin ne erkek girmeli...benim fikrim bundan ibaret dogru ya da yanlis..

ben asla kaynım için olumsuz bir şey demedim eşime.onlar kardeş elbette et tırnaktan ayrılır mı asla istemem kötü olmalarını ama bizi artık kullanmasınlar.doğru kaynım farkında bile değildir.karısı ne diyorsa onu yapıyor galiba
Benim hayattan öğrendim en büyük derslerden biri akraba ile ortak iş yapmayacaksın.

Bence çok haklısınız, eşiniz de bir süre sonra anlayacaktır eminim ancak erkekler böyle konularda kardeşleri ile tartışmaktan kaçarlar fakat ilerde bu gerçekten eşinizin kardeşi tarafından kullanılmasına yol açar. Hayat müşterektir ve restorant ortaksa, herşey ortak olmalıdır, bence hiç abartmıyorsunuz.

İşin en kötüsü erkek kazık yedikten sonra öğrenir kadın önceden görür uyarır ama anlamak istemez.

Benzer şeylerden geçtik o yüzden biliyorum..

Bence tatlı dille bir kez daha konuşun, erkek tatlı dille konuşunca daha bir idrak ediyor:9:
idrak etsin artık 1 değil 2 değil isyana bağlıycam
eşiniz kaynınız koskoca rest. sahibi niye o kirli hijyenik olmayan şeyleri eve getiriyorlar?

dükkanda satılsın diye ayranı evden mi yapıp götürüyorsunuz hayır?ozaman örtleride profsynel yardımla dışarda yıkatın,sizin haberiniz bile olmasın yani..

yok artık arada rest.camlarını silmeyede çağırsa bari..

eve iş getirmesinler abicim:)

ne siz üzülün nede aranız bozulsun ama dimi...

eğer yıkamak /ütülemek istemiyorsanız bana ne eltim yıkasın falan olarak değilde,kollarım çok ağrıyor deseniz
eşiniz size anlayış gösterecektir..böylelikle ne şiş yanar nede kebap..

:38:
rest ki ne rest ama diğer arakadaşa dediğim gibi burda enerji bedava ondan yani evde yapılışı
Bütün sorununu geçtim. Eltim türk değil arap demene takıldım açıkcası.
kültür farkı var onun için yazdım arap oluşunu.
Bence haklisin ama erkeklerde bı yerde kullanıldığını bilsede bunu baskasından helede esinden duymak istemez egosu zedeleniyor diye hersey normalmiş gibi kime sözü geçiyor karısına onu eziyor buna ilk basta izin vermeyip mantıklı açıklamasını yaparasan ki yapmışsınız sadece seni kullanıyor demeseydiniz mesela sizin onun sizi bişeylere zorlamadan ona deger verdiginizi görünce zaten hep sizin yanınızda olur bence anlamış zaten hatasını ama yurtdışındaki cogu Araplar hem pis hemde tembel oluyorlar kullanmaya bayılıyorlar insanları kolay gelsin eltinle cnm
ay ben adama kıyamıyorum gözüne bakıyorum.o ben ütülerim diyor.
bence bu kadar büyütme tamam ben olsam ben de kızarım ama bunun için eşimle tartışmam bırakırım o ütülesin:)

ama neden öyle olsun neden yine bize kalsın.madem ortaklık var ortak olunmalı her şeye.

benim için eşim çok değerli o yorgun argın eve geldiğinde gecenin geç vakti aman gönlünü hoş tutayım diyorum.yorgunluğunu alayım.ben çemkirmem eşime alttan alırım ama inanın doldum.tekrarlayan olaylar karşısında sinirlerim zıplıyor.asla kardeşi ile sorun yaşasında istemem ki zaten olayda sorun yaşayacak bir şey yok herkes üstüne düşeni yapsın.

Bahsettiginiz konuya yakindan sahit oldum:)
Söyle ki;
Bende yurtdisinda yasiyorum, yakin bir arkadasim da sizin gibi bir akrabasi ile restorant isletiyorlar.
Aynen sizdeki gibi arkadasim, kendisine sira gelince, restorantin örtülerini, iscilerin önlüklerini
falan yikayip ütülüyordu
ama akrabalarinin hanimi hep kaytariyordu tabiri caizse:)
Arkadasimda cözümü sunda buldu;
Simdi sürekli arkadasim yapiyor yikama, ütüleme isini amaa bunun karsiliginda restoranttan ücret aliyor:)
Yani yikiyor ama ücreti ile.
Bence sizde bu yolu deneyin. Hep siz yapin ama karsiliginda ücret alin, bakin o ütülerken yakan eltiniz bir süre sonra nasil bir ütücü olacak:)

Söyle ki;
Bende yurtdisinda yasiyorum, yakin bir arkadasim da sizin gibi bir akrabasi ile restorant isletiyorlar.
Aynen sizdeki gibi arkadasim, kendisine sira gelince, restorantin örtülerini, iscilerin önlüklerini
falan yikayip ütülüyordu
Simdi sürekli arkadasim yapiyor yikama, ütüleme isini amaa bunun karsiliginda restoranttan ücret aliyor:)
Bence sizde bu yolu deneyin. Hep siz yapin ama karsiliginda ücret alin, bakin o ütülerken yakan eltiniz bir süre sonra nasil bir ütücü olacak:)

Bence süper bir cözüm

Söyle ki;
falan yikayip ütülüyordu
eşimi tanıyorum ben eğer öyle bir şey olsa hiç kardeşine bahsetmez bile kendi cebinden verir.para ile yapılcaksa en iyisi kuru temizleme.eltimin umru bile olmaz.o yapmadıktan sonra kim yaparsa yapsın.

sonuna kadar haklısın.
eşinin kendini kullandırtmasına izin verme.
basit gibi görünebilir ona ütü meselesi.
ama buna ses çıkarmazsa dozu alıştıra alıştıra artıracaklarını bilmeli.
sonra aile çatışmasının içinde bulur kendini.
şimdiden tatlılıkla işlerin sıraya konması gerektiğini söyleyin.
o söyleyemiyorsa hep beraber olduğunuzda sen söyle.
o da destek versin.

Back
X