• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Abartmadigima eminim !

Seni çok iyi anlıyorum. Kendini böyle düşünüp düşünüp yipratacagina tavrını koy. Eğer istemiyorsan götürmelerine izin verme. Ne demek ayıp olur. Gelsin görsün senin yanında. Ben de kvden çok yardım gördüm ama bu tarz davranışları onun da var. Kendini bebeğimin annesi sanıyor bazen. Haddi olmayan şeylere burnunu sokup duruyor. Kendisi bebeğime bakmak istedi. Ben ise baslayinca bu durumdan çok bunaldım. Kafasına göre yedirip duruyordu bebeğimi. Yavrum bir türlü acikmiyordu ki emsin. Sonra memeyi bıraktı tabi. Ben artık sabredemedim. Erkenden izne ayrıldım. İki aydır ben evde yalnız bakıyorum. Çok yoruluyorum ama kafam rahat. İse baslayinca yine o bakacak ama artık mesafemi koydum. Eşimi de tembihledim. Kafasına göre annelik yapmaya çalışmayacak benim bebeğime. Eğer yardımcı olmak istiyorsa buyursun gelsin. Yoksa ben yine başımın çaresine bakarım.
Baksalar suç bakmasalar suç....

Simdi benim anlamadigim bur aylik bebrk zaten sutekli uyuyor neden rahatini bozuyorlar ki? Hani sevilmez bile o kadar kucuk. Bence uyuyor goturmeyin yataginda rahat uyusun diyin. Yani cok savunmasiz ya mikrop bile kapar yani git gel ne o ooyle. Gorumcenize de kucaga alisiyor yerinde yatsin diyin. Ben babasina bile diyorum kucaginda uyutunca yatir alismasin derim mesela. Emzik ben de istemiyorum bir cok soyleyen oldu vermeyecegim dedim ugrasamam kayboluyor kirleniyor ne gerek var dedim vermedim.siz de oyle diyin gerwkirse emzikleri atin cope. Acik olun illa kirilacak diye dusunmeyin.

Off bu konuları okudukça içim fena oluyor
Sıkıntı basıyor
Şimdiden lohusa depresyonuna giricem
Kimseyi istemiyorum çevremde ya gerçekten herkes her şeye karışıyo
Bebeği sensiz götürmelerine izin verme en iyisi

Görümcenize kucaga alismasini istemediginizi söyleyin yataginda sevsin bebisi.
Yukari götürmelerine de izin vermeyin. Sonucta yeni dogmus oyun oynayamiyor bisey yapamiyor gerek yok yukari götürmelerine

Görümcenizin bebeği koynuna yatırmasını hiç dert etmeyin . Bebek orda da susup uyusa bile inanın o sizin kokunuzu ayırt eder o konuda şüpheniz olmasın.
Emzik konusuna gelince. Kesinlikle tavrınızı koyun olmadı kalkıp siz de gidin bebekle yukarı. Ben onun annesiyim emzik verilmesini istemiyorum deyin çıkın yukarı gerekirse ayrı odada oturun kp.inize gözükmeyin. Yenidoğan bebege emzik verilirmi yahu hem de annesinin rızası olmadan. Böyle saçmalık olmaz.

Ayıp mi? O da sizin bir babaniz neden ayip olsun ki bir ay olmus bir de..
Siz de "Benden yana sıkıntı yok evime gelsin" diyin. Bebeginiz gözünüzun önünde olsun.

seni çok iyi anlıyorum ben yeni doğum yaptığımda kv yanındaydım emziriyorum diye çocuk doymuyor gelişmiyor mama ver diyip durdu bende hep itiraz ettim bi aksam esime şikayet etmiş bende çocuğu emzirmeye gitmiştim odaya geldim görümcem var eşim bana bir bağırdı defol git gözüm görmesin seni diye ben ne olduğunu anlamadım sonrasında meğerse kv hep emziriyor cocuk doymuyor aç kalıyor falan demiş odadan çıktım koridorda bir bağırdım siz benden iyi mi bileceksiniz benimle bir daha inatlaşmayın bu çocuga 1 yaşına kadar anne sütü veririm diye eşimlede 3 gün konuşmadım bir daha tek kelime edemediler bence açık ve net bir şekilde söylemelisin çünkü onlar hep en iyi biliyorlar sanıyorlar çocugunda senden uzaklasmaz merak etme o senin kokunu hep bilir ama tabi yanından alıp gitmeleri de olmaz bildirmen lazım o kırılmasın sus bu kırılmasın sus bizde insanız sonuçta bırak kırılsınlar o senin çocugun sen en iyisini bilirsin her zman

Simdi benim anlamadigim bur aylik bebek zaten surekli uyuyor neden rahatini bozuyorlar ki? Hani sevilmez bile o kadar kucuk. Bence uyuyor goturmeyin yataginda rahat uyusun diyin. Yani cok savunmasiz ya mikrop bile kapar yani git gel ne o ooyle. Gorumcenize de kucaga alisiyor yerinde yatsin diyin. Ben babasina bile diyorum kucaginda uyutunca yatir alismasin derim mesela. Emzik ben de istemiyorum bir cok soyleyen oldu vermeyecegim dedim ugrasamam kayboluyor kirleniyor ne gerek var dedim vermedim.siz de oyle diyin gerekirse emzikleri atin cope. Acik olun illa kirilacak diye dusunmeyin.

Merhaba kv ile altlı üstlü oturan yeni doğum yapmış biriyim . Bebeğim 1 aylık ben emzik ve biberon kullanmıyorum meme reddine sebebiyet verdiği için sürekli emziriyorum her istediğin de sorun şu . Kp bize gelmiyor ayıp olurmuş ben yeni doğum yapmışım diye bebeğimi alıp gidiyorlar gorumcem alıyor yukarı çıkıyor ve orda ağlayınca emzik veriyormuslar çok kızdım ama içime içime.. kimse kirilmasin diyr susuyorum .. Her neyse bir başka koni da görümcem geldiğin de bebeği alıyor kendi koynuna yatırıyor . Ilk torun ilk yeğen anlıyorum çok seviyorlar ama belki de ben abartıyorum lohusa kafası bilmiyorum ama bebeğim benim kokuma alışsın isterken benden çok onda duruyor ben sadece beslemek için varmışım gibi hissediyorum . ( Bu arafa gorumcemi severim bana çok yardımı dokundu dokunuyor da.) Bu his beni kötü yapıyor ne olur akıl verin. Yoksa kafayı yiyeceğim bebeğim beni annesi gibi girmeyecek kokuma alışmayacak diye korkuyorum.. emzik verildiği için meme de sorun yaşıyorum
Öncelikle minicik bebeğin annesinin yanından başka yeri olamaz kimse de yanında koynunda yaptıramaz yardım ediyor olabilir ama izin vermeyin kayınpeder görmem istiyorsa beş dakika aşağı gelip görsün isterseniz kötü gelin konumuna geçin ama bebeğiniz ve sizden önemli değil müsaade etmeyin annesi sensin

Ha emzik bebeğin emme tekniğini zayıflatıyor bu bilimsel olarak kanıtlanmış birşey. Yani zamanla bebek daha az süt emiyor çünkü kuvvetli ememiyor emzikten dolayı . Ayrıca dişlerin gelişimi için de sakıncalı.

Ben mi kötü niyetli düşünüyorum bilemedim ama o kadarcık çocuğu bana alıp götürmeleri o eve alışsın diye gibi geldi. Yoksa bebek mu daha agucuk ugucuk bile doğru düzgün yapmaz. Bir şekilde önünü alamazsan bu işin çocuk yukarıda büyüyecek gibi geldi bana. Sonra da derler çocuğu biz büyüttük.

Neden başka yerde sevilsin ve yatsın

Sevecekse arasın müsait olunca gelsin

Hatta evini toplamak zorunda vs kalma diyorlarsa siz çıkarın sevsin

İlerleyen süreçte alsınlar yarın saat oturayım hissi gelirse bırakırsınız ama şu an çok küçük

Bir de gelince koynunda yatırıyor derken ne kadar süre yatırıyor sabaha kadar mı

Yenidoğan uzaktan sevilir zaten

Benim fikrim. Kayinpederim gelmemesi daha iyi , lohusayken insan müsait olamıyor., Uykulu oluyor. Aşırı ne kadar götürebilir ki.

Götürürse yatar uyurum , çok uykusuz kalıyordum.kendime zaman ayıririm.

Emzik vermeye çok uğraştım ama olmadı. Benim için ihtiyaçtır. Bir yere gittiğim de susmuyorsa. Kısa süreli de olsa susmayinca için yararlı düşünüyorum.

Halasının sevmesi ,sizin sevgimiz sen bir şey eksiltmez, bende çok severdim, herkes sever.
Bence luhusa psikolojisi her şeyi biraz abartiyor. Belki lohusa ve ilk çocuklu halimle aynı şeyi düşünürdüm. Ama ikinci çocukta çok rahattım. Çocuğuma çok baktiririm teyzeleri ne vs. Ama ben varken bana yapışık resmen.

Emzik konusunda belki haklisiniz belki degil .Rahatligı vardır elbet .
Ama bebek gidince uyuyun ,dinlenin ,kendinize vakit ayirin sakın insanlarin kalbini kirmayın .Kp saygisiz olsa gelip akşama kadar kalkmaz daha mi iyi .Biraz büyüyunce de bi bakana cok ihtiyacıniz olacak .
Yanlizim cıldiracagim cocuguma bi yardim eden yok konuları ne kadar cok bi bakın.

Siz uyurken alıp gittiklerine gore evinize rahat rahat girebiliyorlar ya bunun önlemini alin konusun ya da kilidi değiştirin ileride çok başınız ağrır.. Ayrıca kp de yukarı çıkabilir cikamiyorsa da bebeginizle siz de inin.. Bebekler anne kokusunu unutmaz.. O çok ayrı bi koku bence

Bir aylık bebek öpülmez oynanmaz agucuk yapmaz gülmez. Göz takibi bile daha yeni yeni başlayacak. Zaten yanlış hatırlamıyorsam toplamda 15-16saat uyur. Hangi ara alıyorlar da gidiyorlar. Yanlış anlamanızı istemem ama anneler de ilk zamanlar çok bunalıyor yemek temizlik derken. Acaba size “sen yemek yap duşa git vs biz bakalım” dediler de sizin de başlarda işinize gelmiş ama iş çığrından çıkmış olabilir mi? Bu saatten sonra bebeği yukarı göndermezseniz kavga ortamı oluşur. Kahvaltı ya da akşam yemeği için yukarı çıkın bebeği de götürün hem onlar size destek olmuş olur hem bebeği görmüş olurlar. Kayınpederin gelmek istememesini anlıyorum annenin kanaması devam ediyor memeler dışarda ev hali vs. Sizin bebekle çıkmanız lazım. Hem çıkın görün öpüyorlar mı sallıyorlar mı bilin. Size de değişiklik olur. Duş alırsınız temiz temiz giyinirsiniz. Bu bile ihtiyaç oluyor lohusaya.
Sezeryan olmama rağmen sarılık nedeniyle üçüncü günden itibaren hastaneye gittim bebeğimle. 10gün sonra yalnız kaldım. İlk ay gerçekten zordu ama ben uyuyayım da biri bebeğime baksın demedim. Dediğim gibi zaten o da uyuyor olmalı.

Biberonu anladim da emzik icin neden oyle dusundugunuzu anlamadim. Emzik meme reddine yol acmaz,tam tersi yararlari vardir. Emzik alabilen bir bebek anne icin buyuk sanstir bence. Bu arada siz de dinlenirsiniz. Cocuga bakmalari bile buyuk sans bence kiymetini bilin
Emzik meme reddine yol açar.
Emzik emmeyle meme emme şekli farklıdır
Bebekte meme başı karmaşasına ve farklı emmeye sebep olur. Ayrıca emerken süt gelmemesine alışan Bebek Memeyi emince rahatsız olur
Ayrıca bebeğin tok hissetmesine sebep olur, az emmesine ve sütün azalmasına yol açar.
Çene ve diş bozukluklarına ve konuşma bozukluğuna sebep olabilir
Ciddi bir bağımlılık ve bıraktırması da ayrı bir mesele.

Bebeği görümcenize vermeyin almaya geldiği zaman, ben getireceğim müsait olduğumda deyin. Böyle böyle alışırlar birkaç sefer söyleyince...

Çocuğu sevmek isteyen sapik zihniyetini bahane etmesin gelsin sevsin.
Çocuk köpek mi allasen her duyduğu kokuyu annesi sansın?
Emzik konusunda sert ol.

Back
X